2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Bayanlar ben de bugün yola çıkıyorum arabayla 10 saat. benim doktorumda bi sorun olmayacağını 2-3 saatte bir mola verip dinlen yürü dedi ama yine de içim rahat değil. biz antalya ya tatile gidiyoruz. havuza girmiycem denize de belki girerim hava soğuk olursa hiiç girmem bide üşütürsem ondan sonra mahvolurum. off hiç istemiyorum bu tatile gitmeyi ama mecbur gidicez hamilelikten önce ayarlanmıştı. yine de eşime kızıyorum gittiğimiz için ya birşey olursa diye. olmaz demi kızlar yaa (

hayırlı yolculuklar cnm sen gönlunu ferah tut.kendine dikkat et yeter nerde hava iyi girilir usunur bilirsin.kafana takma güzel bi tatil olucak bebişin sen ve eşin eger bu düsünceyle gidersen kendinide eşinide mutsuz edersin.

Canım bu testler sadece riski belirliyor.Kesin sonucu değil.Birde önemli olan ikili test.O nasıl çıkmıştı?Burun kemiği ense ölçümüne bakılmış mıydı?Topikte bir arkadaşında riskli çıkmıştı oda çok üzülmüştü.cvs yaptırdı.Maşallah bebekte hiç bir sorun çıkmadı.Seninde öyle olacak.Ben buna inanıyorum.Birde bir yerde okumuştum.Tedaviyle gerçekleşen gebeliklerde ilaç çok kullandığımız için bu testlerdeki değerleri etkileyebiliyormuş.Biliyorum insan ister istemez sıkıntı yapıyor.Sakin olmaya ve olumlu düşünmeye çalış canım.Güzel haberini bekliyoruz.

Canım gebeliğinde bir sorun yoksa bir şey olacağını sanmıyorum.Aracı dikkatle kullanır eşin.Sende dikkat edersen bir sorun olacağını sanmıyorum.Benim eltim 5,5 aylık hamileyken turla egeyi gezmişti.Düşün otobüste ve üç gün boyunca yollarda.

selammm:) arkadaşlar bgun dra gittim çok şükür bebişim iyiymiş cinsiyet için kesin net olmamakla birlikte kız tahmininde bulundu hcg sonucu 25.1 di 50 nin altında olunca erkek olurdu ya kız deyince şaşırdım biraz çin testi mi takvimi miydi herneyse ordada erkek görünüyodu etraftakilerin tahminide erkek olunca bizde kendimizi öle hazırlamışız valla benim minik kuşum süpriz yapıyo bize :)))))

slm herkese bir süredir yoktum herşey yolunda 3lü tarama testide temiz çıktı bugün çok şükür bugünde cinsiyeti gördük benimde oğluşum oluyor :)

Son düzenleme:

hevesini kırmak istemem amaa ben antalyada yaşıyorum, şuan denize sadece yabancı turistler girebiliyor, öyle pek girilebileceğini sanmıyorum,ama hala yazlıklarla geziyoruz

HAYIRLI CUMALAR HAMİLE ARKADAŞLARIM BENİM.
DÜN KONTROLÜM VARDI MİNİĞİMİ GÖRDÜM ÇOK BÜYÜMÜŞTÜ TEYZELERİ
VEEE BÜTÜN ÖN GÖRÜLER FOS ÇIKTI OĞLUM OLCAKMIŞ. HÜRREM GİBİ HATUNUM ŞEHZADE ÜSTÜNE ŞEHZADE DOĞURUYORUM
KIZLAR BEN BU ARADA KAN HAPI VE VİTAMİN KULLANMIYORUM. BESLENMEME DİKKAT EDİYORUM. KİLO ALMAKTAN KORKUYORUM. HEPİNİZE BEBİŞLERİNİZLE MUTLU BAYRAMLAR DİLİYORUM.

hayırlı osun oğluşun, elevit neyse de kan hapı neden kullanmıyorsun? elevit i ben kullanmıyordum, kilom zaten fazla fazla kilo almayayım diye almıyordum, ama doktora süt içemiyorum, demir hapını içmeyi de unutuyorum deyince vitamini mutlaka al, o bari korusun seni dedi, o nednele tırstım biraz, almaya başladım, çünkü acısı sonradan çıkar yaşlandığımızda diye korktum.

gittiğim hastane anadolu hastanesi, yani modern bir hastane, her imkanı da var, ama doktorum bana da renkli için erken diyor, bakmıyor, diğer ay bakcakmış dediğine göre, ama kızımda başkente gidiyordum, bu aylarda renkli usg ye bakılıyordu, bu doktor bakmıyor, demek ki hastaneden çok doktorla alakalı bir durum

canm evt tedavideki ilaç durumu benim de aklıma geliyo
ama o risk var ya adı yetiyo işte
ikili yaptırmamıştı dr um ama ense kalınlığı 1.6 ya da 1.3 tü tam hatırlayamadm
dr m herşey normal demişti
Allaha sığındım kötü düşünmemeye çalışıyorum
desteğin için çok sağol canm dua et lütfen bize

ÜZÜLME CANIM Rabbim hayırlsıını verecektir.benim çok tanıdıklarıma resmen bebeğin engelli doğacak dedndi ve doğurdular sapasağlam bebişler

dua et

dua olmasa zaten ...tek sığınağım o

tetanoz aşısını kaç haftalıkken yapıyorlar bana ne sağlık ocağından nede gittiğim dr.dan bu konuyla ilgili bir bilgi vermediler :S

merhaba asudeduru, ben 17+5 im yani 18. haftamın içindeyim ve bugün sağlık ocağına çağırdırlar ve tetanoz aşısını vuruldum. Siz de 18. haftadasınız bu aralar vurulmanız gerekiyor sağlık ocağına bir danışın sterseniz.

Merhaba sfyg ben Antalya'da oturuyorum hava burda baya iyi endişe etme :) denize de öğleden sonra girersen suyu sıcak olur ama denizden çıktıktan sonra kendini iyi koruman lazım. Sıkma canını bak ne güzel dinlenip gezeceksin onu düşün rahatla canım. Ben de pazar günü yola çıkıp İzmir'e gideceğim araba ile bizim de molalarla birlikte 9-10 saati bulacak. Ben ilk hamileliğimde 1,5 -2 ayda bir Antalya -İzmir arası seyahat yapıyordum doktoruma sorduğumda bebeğe bir zararı olmaz sen kendini dinle yorulunca ayaklarını uzatıp dinlen diye tembih etmişti. Bu hamileliğimde de İzmir'den Antalya'ya 1 kez uçakla, geri dönüşü otobüsle sonra tekrar İzmir'den Antalya'ya araba ile döndüm ama hiç sıkıntı yaşamadım Allah'ın izni ile, birşey olacak diye düşünmeyin inşallah, Allah'ın izni ile bebeklerimizi kucağımıza alacağız arkadaşlar.
Yolculuk yapacak arkadaşlar Allah'a emanet olun, yolculuğunuz çok güzel geçsin inşallah. Evinde tatili geçirecek arkadaşlara güzel güzel dinlenmeler :) bu tatil hepimize yarasın inşallah.

hayır hayır arkadaşım bak bebeğede kendinede zarar veriyorsun
bizimde bir akraba hamile davn sendromu demişler kadın o kadar etkilendiki çocuğu istemedi beslenmedi vs
en sonunda başka hastaneye gitti oradakiler kanla bazı testler yapmışlar büyük ihtimal öyle değil demişler sıvı aldırmadı oda
ya önce şunu düşün o çocuk engelli olsa aldıracakmısın?
yada şöyle düşün o çocuk sağlıklı doğdu ve allah korusun 5 6 yaşında bir kaza geçirdi ve engelli olduu çocuğu öldürebilecekmisin?
neolur hemen ümitsizliğwe kapılma alla büyüktür de ona sığın tam teslim ol inşallah bu teslimiyetine mükafat rabbimde bebeğinin sağlıklı olmasını nasip eder.
korkma korkular ne yazıkki yaşanacak olayları getiriyor bize.ne kadar teslimiyet o kadar pozirtif olaylarr ve huzur
ağlama hadi neolur senin için akşam 7 fatiha okuyacağım ben okuyabilecek olanlarda okusun
peygamber efendimiz buyuruyor ki:fatihanın iğleştiremediği hastalığı hiç bir şey iğleştiremez o her derde deva.
tövbe de kalk elini karnına koy bebeğin sevgini hissetsin mutlu olsun
ya bakın aklıma ne geldi kızlar:şimdi biz birbirimizi tanımıyoruzama belkide ilerde yavrularımız arkadaş eş dost olacaklar.hadi elele verelim ve güzel bir nesil bırakalım ardımızda

ben de kuaföre gidiyordum bu iş için ancak hamile olduğum başlangıcında tüylerimde hormonların etkisi ile inanılmaz bir artış ve kalınlaşma oldu, utandım gitmeye, sonra kendim alırım, üstüne giderim kuaföre diye düşündüm, fakat sonrasında kendim alamadım,dayanamadım jilet kullandım. şimdi ise o tüy kalışnlaşması ve fazlalığı hala devam ediyor, fakat bıktım artık jiletten, hiç bir işe yaramıyor, iyice sinir ediyor beni, bu haldeyken kuaföre gitmeye de utanıyorum, napcamı şaşırdım yaaaaa

Okyanus değişik bir isimmiş,bana kötü gibi gelmedi,ama söylenişi zor gibi, sen bilirsin.

sen önce bir detaylı ultrasona gir bakalım, doktor ne diyecek, şimdi o sadece riski gösteriyor, kesinliği yok, inşallah bebişin sağlıklıca doğacak
, bu halde riskli görünüp te normal doğan bir sürü bebek hikayesi var, inşallah seninki de öyle olacak. bence yaptırmakla da iyi etmişsin, en azından varsa önceden bir önlemi alabilirsin. İnşallah önemli bir şey çıkmayacak

tatlim ben antalyadayim hava cok guzel insallah guzel bir tatil gecirirsin bende 12 haftalik hamile iken 16 saat yolculuk yapmistim surekli oturma sik sik mola verin ve sen biraz yuru molalarda ve lutfen gonlunu ferah tut moralini bozma guzel bir tatil yapin ve sana cok guzel bir moral olsun insallah

Biraz geç bir cevap olacak benimkisi özür dilerim öncelikle :)
teşekkür ederimm tebriğiniz için :) aslında haklısınız normal doğum yapanlar özellikle eskiler bizde nasıl etki yaratacağını düşünmeden korkutucu şeyler anlatabiliyorlar bende çok dinledm.. Hatta annem abimi 24 saat sancı çekip doğurmuş ona rağmen almamışlar sezeryane tüm hastanedeki dr lar gelip doğuramz bu diyorlarmış yüzüne bunlar çok ürkütücü ama allahtan bu olaylar 30 yıl onceydı şimd en ufak sorunda sezeryene alıyorlar.. Çok tıbbi bir durum yoksa aslında annenin ruh hali tecrübesi çok etkiliyou doğumun zorlaşmasını benim annem çok kısa normal doğum yaptırmaz günümüzde dr lar ve ilk hamileliğinde hiç hareket edememiş edemiş üstüne son aylarda dr su içmesini yasaklamış ödem oluştuğu için ayaklarında ve sonuç olarak berbat bi doğum 40 tan fazla dikiş vs ama gel gelelim beni 15 dk da hiç sancı bile çekmeden doğurmuş hatta ebe zor yetişmiş nerdeyse doğp düşecekmişim :)
o yüzde annein tecrübesi rahatlığı kendni hazırlaması hamilelikte neler yaptığı çok önemli birde sanırım sezeryan hakkında bildiklerim beni korkutuyor o işlemin nasıl yapıldğı vs sonuçta sadece karnınızı ve rahminiizi kesmiyorla iç organlarınızada müdahele etmek zorundalar.. Bebhğin direk keseden çıkaması ciğerlerine su dolma riskini artıyor, annede emboli yani kan pıhtılaşması riski daha fazla, normal doğumda rahim kasılarak kendini daha kolay topluyor kilo daha koly veriliyor saymakla bitmiyr yani :)sonuç olarak herşeyin en doğal hali en zararsız normal halidir :) epidural normal doğum yapıp prensesler gibi doğum yaptım diyeni bile duydu bu kulaklar :)) bende dayanamayacağm noktaya gelirse epidural yaptırıcam dr mla konuştum :))
ayy ne çok konuşuyorum ben :))
size hayırlı doğumlar diliyorum inşallah çok güzel bir hamilelik ve doğum geçirirsiniz ve sağlıkla alırsınız bebişinizi kucağınıza :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…