2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Bir iki gündür yoğun bir aile saadeti yaşadığımdan aranızda değildim. Ben yokken yazılanlrı okumak epey zamanımı aldı. Kızlar hem kendi doktorum hem de eşim şiddetle bitki çaylarından uzak durmamı söylüyorlar. Bizim anadoluda kullandığımız bitki çaylarının çoğu şu anki ilaçların etken maddesiymiş. Örneğin rezene sindirimi hızlandırıyormuş, papatya sakinleştiriyormuş vs. O yüzden gebelikte kullanımına dair bir çalışma yapılmadığından hiçbir bitki çayını önermiyorlar. Normal açık çay iç diyorlar. O yüzden sizlerde önce doktorunuza danışın olur mu?

Paylaşmayı unuttuğum bir gelişme oldu. Ben oğlumun tekmelerini artık son iki gündür elimi karnıma koymasam da hissediyorum. Özellikle yemeklerden sonra ve öne eğildiğimde. Çok eğlenceli oluyor. Anlayacağınız pıtlar sıklaştı. Bunu bir an önce yaşayın istiyorum. Mutluluktan aklınızı oynatacaksınız. İstemsiz bir kas hareketi gibi, hani göz seğirmesi olurya, onun karnınızda olduğunu düşünün. Çok keyifli gçnler sizi bekliyor. Bir iki hafta içinde çok eğleneceksiniz. Garanti veriyorum...

Ben 16. haftaya girdim.Başlardaki kadar çok şiddetli olmasa da benim de kasıklarımda ağrı oluyo.Dün kontrolüm vardı, doktora sordum yine, normal, olabilir dedi

maşallah cnm gayet normal benim bukadar yok tabi banada tersine hiç 5aylık gibi durmuyorsun diyolar bende sanki yalancı gibiymişim sanıyorum idaa ediyolar olabilir benimde iç karnım buyuk olabilir sonradan çıkabilir kiminin birden büyüyor çünkü

ben şu ana kadar hiç kilo almadım yani kusarken verdiğim kiloları geri aldığımı düşünüyorum sadece çünkü bi ara zayıfladım gibi hissediyordum ama tartılmadım suan gebe kaldığım kilo ile aynı kilodayım anlayacağın ama karnım bu şekle girdi bende biraz daha küçük birşey bekliyordum bu zamanlar için yalan söylemeyeyım yani senin ki gibi normal geliyordu bana :) bu arada artık kendi kıyafet ve pantalonları ma zor giriyorum düğmeler beni ve bebegimi rahatsız ediyor bayram için ilk hamile kiyafetimi alacağım. sen giyinebiliyormusun hala eskileri ?

anneme sordum hiç çatlamamaış ama beyaz tenliyim ondan herhalde.4 ay bittiğinde 1,5 kilo almıştım sen?
evet belki de beyaz tenlilerin daha fazla çatlarmış canım olsun ya.ben son bir ayda 5 kilo almışım karnım çok büyüdü sanki:)))doktorum fazla aldığımı söyledi 55 kiloyum şuanda diyetisyene gitmemi istedi hani hamileleliğin sonrası için sen az kilo almışsın negüzel

Amargi kac haftaliksin?ben 19+2yim hissetmiyorum(

benimde 26sında kontrolüm demek ki bi problem yok ama 1 kerede hissetsek iyi olduğunu anlıyoruz bakalım diğer kızlar ne diyecek doktora bunun için gidersem kapıdan kovacak beni :)
aynen canım bende dört gözle kontrolü bekliyorum ama merak ediyor işte insan napalım.......

tetanoz aşısını kaç haftalıkken yapıyorlar bana ne sağlık ocağından nede gittiğim dr.dan bu konuyla ilgili bir bilgi vermediler :S
doktoruna sor canım gerçi sen sormadan doktorun bilgi vermesi gerekiyor benim doktorum kendisi söyledi 20.hafta diye hatta benim bayrama denk geliyor günüm bayram sonrası olcam

herkese selam... uzun zamadır uzak kaldım malum artık hazırlıklar başladı yavaş yavaş oğlumun eksiklerini büyük bir heyecanla almaya başladım odası için araştırma halindeyim ne kadar erken gibi görükse de aralığın sonunda herşeyi hazır olsun istiyorum son aylarda şimdi ki gibi dışarı çıkıp alışveriş yapabileceğimi sanmıyorum gerek vücudun ağırlaşması gerekse kış mevsimi olmasından...
buara bu ayın başında ki kontrolümde doktorum herşeyin gayet iyi olduğunu söyledi.detaylı ve 4 boyutlu gördük oğlumuzu hatta elini çenesinin altına koymuştu kuzum Allahım bu duyguyu herkese yaşatsın o kadar mutlu oluyoruz ki her gördüğümüzde doktorum 1 ay sonra gelmemizi o zamana kadar da vitaminlere devam etmemi günde 2 bardak süt içmemi söyledi.
buara hazırlıklar konusunda fikir alışverişinde bulunsak çok iyi olur etrafımda çok tecrübeli yeni doğum yapan çok arkadaşım var siz neler yapıyorsunuz? paylaşımlarınızı bekliyorum

bende 16. haftadan beri hissediyorumm böyle bi mutluluk yok her geçen güm biraz daha güçleniyor tekmeleri oğluşumun artık uykudan bile uyandırıyorr hamileliğin en güzel yanı bu bence

Amargi kac haftaliksin?ben 19+2yim hissetmiyorum(

Canım ben 20 hafta 1 günlük hamileyim. Geçen hafta ilk hissettim ve hemen foruma yazdım. Benim elim sürekli karnımdaydı. Eşimin eve gelmesine yakın bir pıt hissettim ama emin olamadım. Sanki bir göz seğirmesi gibiydi. Sonra arkasında bir daha ve bir daha. Birkaç defa üst üste olunda emin oldum. O an anahtarla kapı açıldı. Eşim geldi. Hemen elini karnıma koydum o da hissetti. Şunu belirteyim elim karnımda olmasa hissetmeyebilirdim. Ben son iki gündür elim karnımda değilken hissedebilmeye başladım. Her an hissedebilirsin. Oturur pozisyonda ayakları uzat, tv izlerken elin karnında olsun. Her an seninki "biri benimle ilgilensiiiin" diye alarma geçebilir.

hayırlısı olsun cnm ya:)hım Ayşen hnmı duydum gazi has.den bende buca tarafındayım benim doktorum Aysel hn şirinyer doruk tıptaydı hastanenin ismi değişerek ayrancılara yeni hastaneye taşındı.oyüzden mecbur gidiyorum çünkü 5 yıllık doktorum.egepolde kontrollerde renkl ultrasonla mı bakıyorlar siyah beyaz mı?

Selam arkadaşlar bugün kontrolüm vardı çok şükür iyi gitti:) Bende Alsancak ta özel muayenehaneye gidiyorum ama doğumu nasipse buca kadın doğumda düşünüyorum devlet düşününce en iyisi orası diyorlar şimdi özele gidiyorum ama tanıdık olduğu için Beni doktor 3 hafta sonraya çağırdı ve 4 boyutluya gireceksin dedi merakla bekliyoruz İnşallah kazasız belasız geçirelim bu bekleme sürelerimizi cümlemiiiiizAmin

aynen canım bende dört gözle kontrolü bekliyorum ama merak ediyor işte insan napalım.......

InsaLlah canim benim.dediklerini uygulucam

merhaba kızlar, 4-5 gündür karnıma giren adet sancısına benzer ağrı var, 2 gündür de geceleri uynadırmaya başlayınca bugün doktora gittim ve bebğin çok aşağıya indiğini, riskli bir duurm oluşturduğunu söyledi, bunun erken doğuma neden olabileceğinden bahsetti,idrar tahlili ve kan tahlili aldı, tahlil sonuçlarına göre hastanede yatış verbeiliriz dedi. Tahlil sonuçlarım pazartesi günü çıkacak.

Bunun üzerine çok üzüldüm çok ağladım, ağlaya ağlaya kendi doktoruma gittim, durumu anlattım, o da baktı usg den, o da bebeğin duruşunun iyi olduğunu, erken doğumluk bir duurm olmadığını söyledi, idrar tahlili istedi, tahlil sonuçlarında çok öenmli bir sorun çıkmadı amaa 2 tane antibiyotik verdi, progestana devam edelim dedi, hangi doktora inanacağımı şaşırdım.

eğer önemli bir durumum yoksa bu ağrının sebebi ne? az önce uyuyakalmışım, yine girdi ağrı ve uykumdan yine uyandırdı. Allah 'ım korusun bebişimi

Canım zencefilli bal denesene.Ben de çok sık faranjit olurum.Sabah akşam yesen faydasını görürsün inşallah.Çok geçmiş olsun

onu da denedim canım, ama nasıl iğrenç bir hasatlıksa yapıştı yakama çıkmıyor, teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…