2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

cnm bende Antalyaya gidiyorum, hani bişeyin olacağı varsa o bu bahanesi olur. Normal, düzgün bir yolculukta bebişi düşen duymadım ben. Allah yeterki istesin, evde bile olur ne olucaksa. bol bol mola ve yavaş sürsün eşin. Allahın izniyle bişeycik olmaz.

Su yaziyi okuyunca hem icimin yaglari eridi hem de 4-5 ay sonra basima gelecekleri gorup sıkıntıya girdim desem yeridir daha simdiden bıdı bıdı yapanlara gelsin

Sevgili Yakınım (annelerim, teyzelerim, halalarım, kardeşlerim, büyüklerim)

Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin an be an değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;

Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!

Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim, Evimi çok doldurma, her kafadan bir ses çıkmasın. Beni huzursuz etme Bu dönemde alışmaya çalıştığım yeni bir düzen ve bir bebeğim var. benden misafir hizmeti ya da Güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.

Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)

Anlaşılmaya, anlayışa, güler yüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.

O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.

Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.

Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni daraltma. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.

Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben buradayken ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.

Benim için yapabileceğin en güzel şey beni dinlendirip uyutmandır.

Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.

Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.

Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için Bir şeyi değiştirmiyor!

Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya, dinlendirilmeye çok ihtiyacım var. Bana böyle yardım et. Zor değil.

Sevgiler.

bu benim ikinci hamileliğim ilkine göre daha rahatım yaşayacağım süreçleri biliyorum
ilk doğumum sezeryandı bu da sezeryan olacak çatım dar bunu birkaç prof söyledi o yüzden beklentim yok normal doğumla ilgili herşeyden önce bebeğimin sağlıkla gelmesi bana yeter sezeryanda ağrı oluyor olmasına ama bebekle iletişim kurdum ilk anda sadece kucağıma kısa sürelerde aldım sütüm ilk bir hafta gelmedi ama bu benim meme ucuyla ilgiliydi o arada mama verdik kaşıkla üzüldüm ama pes etmedim her mamadan önce meme verdim ucu çeken çok şey denedik ve bir hafta sonra oğlum emmeye başladı
yanımda sadece annem kaldı 15 gün bana neler yapmam gerekeni öğretti eğer böyle olursa böyle olur bunu burdan alnlarsın bebeği böyle yıka falan öğretmen öğrenci ilişkisi şeklindeydi 15 gün sonra sen git annecim dedim evde babam bekliyordu nasılsa oğlumla artık başbaşa kalacağız isterse aylarca kalasın yine başbaşa kalacaktık ne kadar erken o kadar iyi ondan sonra kendimegöre yetiştirdim ama ablama yengeme anneme kayınvalideme de sordum onlar tecrübelilerdi haaaa onlar dedi diye uyguladım mı eğer aklıma uygunsa uyguladım değilse uygulamadım
çok şükür oğlum 3 yaşında bu arada en önemli destekçi eş herşeyi ondan bekleyeceksiniz bu yüzden bebeğin herşeyine katın onları yemesi içmesi altı üstü yıkaması eğlendirmesi uyutması yoksa zor olur çok şükür bu konuda şanslıyım eşim her aşamasında yardımcı oldu oluyor yoksa lohusalık zor geçiyor

ilk aylar sarhoş gibi oluyorsunuz 2 saatte bir uyanmak bebeği beslemek gerekiyor ya uykunuzu alamıyorsunuz o zaman bbebek ne zaman uyursa o zaman uyuyun işi gücü boşverin nasılsa düzene giriyor herşey

daha çok konuşuruz bunları inşallah

kızlarrr benim gibi 20. haftada olan anne adayları bebeşinizi ne kadar hissediyorsunuz ben hissetmiyorum diye telaş yapmış durumdayım günde 1 yada 2 kez anca hissediyorum da.
bende 20. haftadayım yaklaşık 3 haftadır tekmelerini hissediyorum ama bu senin için referans değil çünkü herkesin hamileliği birbirinden farklı .merak etme bundan sonra bol bol hissedeceksin inşallah ......

tetanoz aşısını kaç haftalıkken yapıyorlar bana ne sağlık ocağından nede gittiğim dr.dan bu konuyla ilgili bir bilgi vermediler :S
bugün gittim sağlık ocağına 20. haftayı doldurduktan sonra yani bayramdan sonra gel dedi bide nezle olduğum için iyileşmen lazım dediler......

Kızlaar dün doktora gittik kontrole sonunda cinsiyeti öğrendik. Bir erkek de benden:)
tebrikler allah hayırlısıyla kucağına aldırsın ....

yaşayacaklarım gözümün önünden geçti resmen .....pöfffffff

bugun kontrole gıttım cınsıyet ıcın, öncekı 2 hafta once gıttıgımde eli vardı tam bacakların ortasında, hemde baya saklıyo gıbı 5 yapmış elıyle oraya koymuştu, şimdide bacağını bı cekmedı kı görelım. uff bı öğrenemedim ya göstermıyo bı turlu, anası gıbı ınatcı:)

canım hiç jilet vurma inan onun dönüşü çok çok zor...
doğumdan sonra ağdaya dönemk istesende kökler kalınlaştığı için çok acı çekersin.
ben hep tüy dökücü krem kullanıyordum aşağılara,yukarılarıda eldivenle alıyordum.
6 aydır kuaföre aldırıyorum ve çok memnunum.
bayağı incelme oldu.
burda bi arkadaş sorun olmaz deyince bende bugün gittim ve aldırdım çok rahatladım valla
hemen akabinde doktor randevum vardı koştur koştur oraya yetiştim,bi sıkıntı yoktu bebişim hala iyiydi çok şükür,
doktorumada dedim ağdadan geldim,sıkıntı olmaz değil mi diye.
o da yok bi zararı olmaz devam edebilirsin dedi.
artık gönül rahatlığıyla gideceğim kuaförüme
sende git,utanılacak bişey yok hemen hemen herkes o bölgede jilet,tüy dökücü krem vs vakası yaşadığı için hepimizinki kalın oluyor ister istemez,onlar kimbilir neler görüyorlardır,alışkınlardır.
önemli olan senin kendini iyi hissetmen.
açıkçası benim akıntım çok fazla oluyor ve ne kadar yıkarsam yıkayım yapışıyor o yüzden tüylerden tiksindim artık
birazda bu yüzden acele ettim aldırmakta.

benim ufaklıkta göstermedi bugün
ya arkasını döndü ya dakordon geldi önüne
ama inat ettim bayramdan sonra gene gideceğim doktora.
ilkinde erkeğe benziyor demişti,bu seferde kız gibi dedi.
şaşırdım ne yapacağımı.
belli olsada cicilerini alsam fıstığımın

Epilasyon işi de kafama talılan sorulardan kuaförde mikrop falan kaparsam diye korkuyorum keske hamilelikte dökülüverselerdi

%100 katılıyorum felaket günlerdi kırkımın çıktığı gün uçakla kuşadasına uçtuk acileeeeen tatil yaptık el kadar bebeyle

benimde 19 doktorum kız dedi

cnm bu doktorlar azıcık bir şey görseler tam incelemeden kitapta ne yazıyosa pat pat diye insanın yüzüne söylüyolar sorumluluk almamak için.. senin yapacağın iyi bir riskli gebelik uzmanı yani perinatoloji uzmanı mümkünse prof olan uzmanla görüşmen.. eminim bir şey çıkmıcak ama bundan sonra rahat bi hamilelik süreci geçirmen için gitsen iyi olur.. önceki hamileliğimde rutin kan testlerinde toksoplazmaya bağışıklığım olmadığı ve hamilelik esnasında bu mikrobu vücuduma aldığım çıktı.. doktorum enfeksiyon hastalıkları uzmanına gönderdi o uzmanla görüştük biz bu durumda bebeği aldırmayı öneriyoruz dedi prof perinatolok ile randevu aldk adam test sonucuna baktı muayeneye almaya gerek yok bu testin sonucu çok az pozitif çıkmış testin tekrarlanması lazım bu testler çok hassastır yanlış sonuç gibi görünüyo dedi.. testi tekrarladık ve testin yanlış sonuç olduğu ortaya çıktı ama ben ozamana kadar bulaşmadıysa bebeğe geçmesin diye baya bi antibiyotik kullandım üzüntü sıkıntı ne olur nasıl olur amniyosentez cvs bilmem ne sıkıntısı ayrı.. ama prof.gitmesem daha uzun bi süre sıkıntı yaşayacaktım.. istanbuldaysan gittiğim doktor murat yaylaydı.. işinde baya iyi bi doktor.. sonra ikili ayrıntılı falan hep ona gittim çok sakin bilgili ayrıntıcı bi doktor..

20. haftada yapıyorlar diye biliyorum.aile hekimine hamile olduğunu haber verirsen sağlık ocağındaki ebeler senin takibini yapıyorlar.telefon edip aşıya çağırıyorlar.

Sağlık ocağına gittim kayıt yaptılar ama aşı için bir şey demediler demekki zamnı gelince çağarcaklardır belki.

merhaba...beni arayıp ayın 30 da gelin dediler ama aşı için hiç bir şey söylemediler...söyleselerdi dr.uma danışmak isterdim aşı olup olmamak hakkında...

evet kızlar işte buda gebelıgın tam ortası 20. haftadakı karnım sizce cok mu büyük? :)))

evet kızlar işte buda gebelıgın tam ortası 20. haftadakı karnım sizce cok mu büyük? :)))

Eki Görüntüle 829640

Hayir cnm.cok buyuk deil.benimki daha 18.haftada boyle.ama benim ilk hamileligimde de buyuktu gobegim.ikiz mi bile diyen olmustu.bazisinin ic karni genis olurmus o zaman disarda fazla gobek olmazmis.bazisinin da benim gibi ic karni genis olmazmis gobegi disardan buyuk olurmus.bunye meselesi.herkesin farkli yani.ama seninki cok normal geldi bana.

benim annemin de iç karnı büyükmüş 6 aylıkken senin ki kadar karnım vardı senin karnın çabuk büyüdü deyip duruyor. senin ki genişmis ama bu benim kinin dar olduğu anlamına gelmez normal bence daha 13 14. haftada bile bu kadar olanlar var diyorum hala senin ki çok dar deyip duruyor sinir etti beni bugün :) dar da olabilir mühim olan o değil benim için ama bana da normal gibi geliyor ondan koydum resim :)

Canım zencefilli bal denesene.Ben de çok sık faranjit olurum.Sabah akşam yesen faydasını görürsün inşallah.Çok geçmiş olsun

Canım rezene çayını bi denesene, bana iyi geliyo bazen geçirmiyo tam ama bi dene . belki faydasını görürsün

Sağlık ocağına gittim kayıt yaptılar ama aşı için bir şey demediler demekki zamnı gelince çağarcaklardır belki.

sen bence konuyu bi araştır canım.sağlık ocağına uğrayıp bi sorsan yada dr una danışsan iyi olur.tetanos aşısı önemli biliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…