2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Paylaştığın fotograf sabah sabah yüzümü güldürdü. Küçük su kaplumbağası gülmeyi de biliyormuş...
Benden ona bunu iletir misin?

:)))))) su kaplumbağası heh süpermiş bu. Karnımı okşayıp söyledim. Amargi teyzen su kaplumbağası gülmeyi de mi biliyormuş dedi dedim. ne tepki verdi ama bilmiyorum :)) doğunca tekrar söyleriz artık :))
Ben boyutlarına göre isim koymuştum 1 cm iken fasulyegül idi, şimdi 20 cm olmuş ona isim bulamıyorum 20 cm lik cetvelsu mu desem çok mu uzun oldu bu isim :)))
Deliriyorum sanırsam

kızlar bu arada herkese merhaba,
geçmiş bayramınız kutlu olsun.
malum bayramda giremedim bayram telaşı yordu beni

bakıyorum sizlerde iyisiniz herşey yolunda

merhaba Genic, senin de geçmiş bayramın kutlu olsun.. Bayram telaşı evin küçüğü olmak bir araya gelince hamile falan dinlenmiyor dimi ? Bizde de vardı aynı durum belim ağrımasına rağmen mecburen kapı kapı dolandım. Ama neyse ki eşim çalıştı bir kaç gün de ben de onun bahanesine dinlendim evde :))
sen nasılsın bebişin nasıl?

Katılıyorum. Artı olarak;
Benim doktorum 16. haftadan beri "Hissetmeye başladın mı pıt pıtları?" diye soruyor.

Benim doktorum 16. haftadan beri "Hissetmeye başladın mı pıt pıtları?" diye soruyor.

benim de doktorum dün sordu dedim hafif hissetmeye başladım normal dedi ve 20 . haftadan sonra daha belirgin hissedersin demişti.
Çünkü her bebeğin gelişimi farklı 16 haftalık gibi gözükse de gelişimi 17 haftalık gibi görünüyor kimilerinde ve kendini dinlemeyle de alakalı. Bebişim balığım benim güzel miniğim varlığını annesine hissetiriyor. Annesi de ona sevdiğini haykırıyor..
Buna inanmayanlara acıyorum ben :)))

canım bak goruceksınız kendı cocugunuz olunca oo neler yapıcaksınız o baba ne sebeklıklere gırecek:):):)ben ılk bebekle yalnız kalıcagım zaman sureklı aglıyordum "atesı cıkarsa naparım, "sunda naparım " dıe ama ınsan kudretlı oluyor...

ben bübchen de kullanmıstım oda guzeldı...
aa e vıtamını benım bır arkadasım kullanmıstı emzırırken hııc catlagı olmadı bak bende unutmusum denımm saolasın:)

ya benım 2. hamılelıgım ben de gercekten 16.haftalarda hıssetmıstım ama uzun zamandır hıssetmıyordum taakı dune kadar.... su gercek kı nasıl hepımızın hamılelıgı farklı gectıyse bunuda hıssetmemız farklı ve bırazcıkta dınlenmeyle alakalı sanırım:)

Bu hissetme olayı neyin kavgası anlamadım, 400 gr dan önce hissedilmez diye ne alaka ona kim karar vermiş mesela, ben bir haftadır hergüne hissediyorum çok şükür, Allah herkeslerde tattırsın bu duyguyu, tıp literatürlerine geçicek bi durumda yok, laf sokma arzunuzu buradan uzak tutun lütfen...

benim normalde de hafif bir şebek halim var hatta bebeğin ultrason fotosunu gönderdiğim herkes bu bebek gülüyor aynı anası gibi olacak demişlerdi o derece yani:) o sağlıklı doğsun ben karşısında parende bile atarım hiç sorun değil

e vitamini olarak EVICAP diye bir ilaç verdi. Doğmadan 15 gün önce başla dedi bebek doğduktan sonra da kullanabilirsin diğer ürünlere hiç gerek yok dedi. Yalnız vitamini sürmenle bebeği emzirmen arasında 1 saatten fazla ara olması gerekiyor. eğer 1 saatten önce emmesi gerekirse gazlı bezi suda ıslatıp silebilirsin dedi. Bakalım umarım işe yarar benim meme uçları fena halde çünkü..

gereksiz bişey için sinirlerimizi bozmaya değmez.. o gereken cevabı aldı. Biz de bebişlerimizin hareketleriyle her sn daha fazla mutlu olalım canım :))
o 400 gr olmasını beklesin napalım herkesin kendi tercihi :)))

hahahhahay supersın yaa :) ınsallah canım butun bebıslerımız saglıklı sıhhatlı gazsız olurlAR ınsallah....

benım de bırısı cok catlamıstı oyuzden kesın kullanırım o catlagın acısı fena cunku kımsecıklerın olmasın...

kesın sezeryan olucaksan amelıyata yakın hurma ve komposta sut ıcın cok ıyıymıs

Delirmiyorsun, gayet sağlıklı duygulara sahip bir annesin. O karnındaki keyfi yerindeye söyle doğduğunda su kaplumbağasından tırtıllığa terfi edecek. O zaman tüm gün anneye yapışıp duran küçük bir tırtıl olacak...

Mesleğime binayen pubmed (tıp alanındaki uluslararası yayın veritabanı) taradım. Tıp literatürü bu konuda gayet net. İlk gebeliği olan annelerde büyük ölçüde 19 hafta ile beraber hareketler hissedilmeye başlanıyormuş, ama daha önce hisseden gebeler de nadir de olsa varmış. Hele ikinci ve sonrası bir gebelikse bu 15. Hafta bitiminden itibaren anneler çok net hissedebiliyorlarmış. Sanırım bu da bebeğin 80 gram olduğu zamana denk geliyor. Dolayısıyla forumda bebeklerinin hareketlerini hissettiklerini söyleyen anneler doğrudur.

19 haftalık oldu miniğim ama hala göstermiyor cinsiyetini merakla bekliyoruz ne zaman gösterir acaba ??

inşallah yaaa sağlıkla sıhhatle huzurlu mutlu bebekler olurlar inşallah canım yaa..
şuan bile el süremiyorum minik bir bebişim lökür lökür orayı emerken ki can acısını hiç düşünemiyorum. Ona verimli olmak istiyorum. o yüzden önlemi doğmadan almak gerek..
Korkuyorum normal doğumdan o yüzden sezeryan olmasını isteyeceğim. doktorun bile haberi yok gerçi :)))
Hurma ve komposto sağol aklımda bulunsun da son zamanlarda bol bol tüketeyim..

Ben o tırtılların hepsini öperim severim yaa.. yüzünü görmediğimiz birşeyi özlemek nasıl birşeydir deselerdi şundan 6 ay önce falan. Saçmalamayın yüzünü görmediğin somut olarak bişey paylaşmadığın bişeyi nasıl özlersin ki derdim. Ben bu tırtılı çok özlüyorum günler aylar çabuk geçsin yapışık dolaşalım istiyorum.
tüm anneler bunu hissediyodur dimi? :)))

amargi süpersin sahiden :))))
Heyy ilgili kişi bakın tıp literatürü de bizden yana :)))

Bir arkadaşım ilk bebeğinde ilk zaman emzirememiş, memeler sür dolmuş. Sonra bir çözüm bulmuşlar. Memenin ucuna konulan saydam bir uç var. Bebek ondan emmiş. Meme ucu sonrasında hiç tahriş bile olmamış. Arkadaşımın ablası da aynı emzirme ucundan aldı. Kızını hep onunla emzirdi. Hiç sıkıntı yaşamadı. Yani anlayacağın emzirirken o can acısı, meme ucunun yara olması tarihe karıştı. Hiç kafana takma. Bak göreceksin hiç sorun olmayacak.

kızlar ben şimdi 4 aylık mı 5 aylık mı hamileyim kimine göre 4 aylık nete bakıyorum 5 aylık ne oluyorum ben şimdi:)

:)))) Aynı durumu ben de yaşıyorum hamilelik geçirenler 18+4 dediğimde beni anlıyor ben sorun yaşamıyorum. Ama bana büyük teyzeler bize hafta olarak değil de ay olarak söyle dediğinde dumur olup kalıyorum :)) sonra başlıyorum hesaplamaya.. Benim SAT 14 hazirandı. Bugün 22 ekim ise; başlıyorum saymaya 14 temmuz,14 ağustos,14 eylül,14 ekim +8 gün 4 ay 8 gün de kapa konuyu. Ya da yuvarlıcaksan 4.5 aylık de :)))
karışık mevzular

aynen ya hayır 5 aylık dediğimde eşim değil diyor ee 4 aylık demek bana göre yanlış sanki :)) tamm 4,5 :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…