Paylaştığın fotograf sabah sabah yüzümü güldürdü. Küçük su kaplumbağası gülmeyi de biliyormuş...
Benden ona bunu iletir misin?
kızlar bu arada herkese merhaba,
geçmiş bayramınız kutlu olsun.
malum bayramda giremedim bayram telaşı yordu beni
bakıyorum sizlerde iyisiniz herşey yolunda
400 450 gr olunca hissedilir diyen sizdiniz dimi?
bu şekilde kalıplaşmış bir doğru yok bana kalırsa.. siz bakış açınızı biraz genişletin..
benim ki de 260 gr ve ben de yaklaşık 2 haftadır hissediyorum ve ilk hamileliğim olmasına rağmen hissediyorum. Bu şekilde davranarak kendi doğrularınızın tek doğru olduğunu savunmanız size göre ne kadar doğru ise, biz de hissediyoruz diyorsak sizin de bize saygı duymanız gerekir.. öyle tıp litaratürü zırvalarına girip insanları rencide etmeyin.....!!!!
Katılıyorum. Artı olarak;
Benim doktorum 16. haftadan beri "Hissetmeye başladın mı pıt pıtları?" diye soruyor.
oyyy ne güzel bir babaymış o :)) banyosunu baba yaptırmış müthiş şanslısın. Benim bey yeni doğan bebeğe elini bile süremiyor korkudan o benden de beter :))
Sebamed için medikal bir ürün olduğundan yeni doğan bebeklere pek önerilmiyor denilmişti bana o yüzden ben de ilk başta onu istememe rağmen öyle duyunca vazgeçtim bübchen ürünlerine karar verir gibi oldum ama her an fikrm değişebilir:))
Göğüs çatlakları için de benim şimdiden başladı göğüs çatlaklarım ve dermatolog a gittim dün o bana e vitamini kapsülü verdi ve bunun içindekini enjektörle çekip göğüslerine sür dedi. Ben hala denemedim eğer işe yararsa mutlaka bilgilendiririm.
mustelanın pişik kremini de kaydettim onu da araştırayım :))
biberon konusunda da ben sezeryan doğum düşünüyorum ve her ihtimale karşı bir biberon alıcam belki sütüm gelmez diye. onda da avient cam olanını tercih edicem büyük ihtimalle. bi de 4. ayından sonra mecburen işe başlıcam o yüzden de sütümü sağıp vermem gerekecek o yüzden de biberon şart.
Katılıyorum. Artı olarak;
Benim doktorum 16. haftadan beri "Hissetmeye başladın mı pıt pıtları?" diye soruyor.
canım bak goruceksınız kendı cocugunuz olunca oo neler yapıcaksınız o baba ne sebeklıklere gırecek:):):)ben ılk bebekle yalnız kalıcagım zaman sureklı aglıyordum "atesı cıkarsa naparım, "sunda naparım " dıe ama ınsan kudretlı oluyor...
ben bübchen de kullanmıstım oda guzeldı...
aa e vıtamını benım bır arkadasım kullanmıstı emzırırken hııc catlagı olmadı bak bende unutmusum denımm saolasın:)
Bu hissetme olayı neyin kavgası anlamadım, 400 gr dan önce hissedilmez diye ne alaka ona kim karar vermiş mesela, ben bir haftadır hergüne hissediyorum çok şükür, Allah herkeslerde tattırsın bu duyguyu, tıp literatürlerine geçicek bi durumda yok, laf sokma arzunuzu buradan uzak tutun lütfen...
benim normalde de hafif bir şebek halim var hatta bebeğin ultrason fotosunu gönderdiğim herkes bu bebek gülüyor aynı anası gibi olacak demişlerdi o derece yani:) o sağlıklı doğsun ben karşısında parende bile atarım hiç sorun değil
e vitamini olarak EVICAP diye bir ilaç verdi. Doğmadan 15 gün önce başla dedi bebek doğduktan sonra da kullanabilirsin diğer ürünlere hiç gerek yok dedi. Yalnız vitamini sürmenle bebeği emzirmen arasında 1 saatten fazla ara olması gerekiyor. eğer 1 saatten önce emmesi gerekirse gazlı bezi suda ıslatıp silebilirsin dedi. Bakalım umarım işe yarar benim meme uçları fena halde çünkü..
:)))))) su kaplumbağası heh süpermiş bu. Karnımı okşayıp söyledim. Amargi teyzen su kaplumbağası gülmeyi de mi biliyormuş dedi dedim. ne tepki verdi ama bilmiyorum :)) doğunca tekrar söyleriz artık :))
Ben boyutlarına göre isim koymuştum 1 cm iken fasulyegül idi, şimdi 20 cm olmuş ona isim bulamıyorum 20 cm lik cetvelsu mu desem çok mu uzun oldu bu isim :)))
Deliriyorum sanırsam
400 450 gr olunca hissedilir diyen sizdiniz dimi?
bu şekilde kalıplaşmış bir doğru yok bana kalırsa.. siz bakış açınızı biraz genişletin..
benim ki de 260 gr ve ben de yaklaşık 2 haftadır hissediyorum ve ilk hamileliğim olmasına rağmen hissediyorum. Bu şekilde davranarak kendi doğrularınızın tek doğru olduğunu savunmanız size göre ne kadar doğru ise, biz de hissediyoruz diyorsak sizin de bize saygı duymanız gerekir.. öyle tıp litaratürü zırvalarına girip insanları rencide etmeyin.....!!!!
hahahhahay supersın yaa :) ınsallah canım butun bebıslerımız saglıklı sıhhatlı gazsız olurlAR ınsallah....
benım de bırısı cok catlamıstı oyuzden kesın kullanırım o catlagın acısı fena cunku kımsecıklerın olmasın...
kesın sezeryan olucaksan amelıyata yakın hurma ve komposta sut ıcın cok ıyıymıs
Delirmiyorsun, gayet sağlıklı duygulara sahip bir annesin. O karnındaki keyfi yerindeye söyle doğduğunda su kaplumbağasından tırtıllığa terfi edecek. O zaman tüm gün anneye yapışıp duran küçük bir tırtıl olacak...
Mesleğime binayen pubmed (tıp alanındaki uluslararası yayın veritabanı) taradım. Tıp literatürü bu konuda gayet net. İlk gebeliği olan annelerde büyük ölçüde 19 hafta ile beraber hareketler hissedilmeye başlanıyormuş, ama daha önce hisseden gebeler de nadir de olsa varmış. Hele ikinci ve sonrası bir gebelikse bu 15. Hafta bitiminden itibaren anneler çok net hissedebiliyorlarmış. Sanırım bu da bebeğin 80 gram olduğu zamana denk geliyor. Dolayısıyla forumda bebeklerinin hareketlerini hissettiklerini söyleyen anneler doğrudur.
inşallah yaaa sağlıkla sıhhatle huzurlu mutlu bebekler olurlar inşallah canım yaa..
şuan bile el süremiyorum minik bir bebişim lökür lökür orayı emerken ki can acısını hiç düşünemiyorum. Ona verimli olmak istiyorum. o yüzden önlemi doğmadan almak gerek..
Korkuyorum normal doğumdan o yüzden sezeryan olmasını isteyeceğim. doktorun bile haberi yok gerçi :)))
Hurma ve komposto sağol aklımda bulunsun da son zamanlarda bol bol tüketeyim..
kızlar ben şimdi 4 aylık mı 5 aylık mı hamileyim kimine göre 4 aylık nete bakıyorum 5 aylık ne oluyorum ben şimdi:)
:)))) Aynı durumu ben de yaşıyorum hamilelik geçirenler 18+4 dediğimde beni anlıyor ben sorun yaşamıyorum. Ama bana büyük teyzeler bize hafta olarak değil de ay olarak söyle dediğinde dumur olup kalıyorum :)) sonra başlıyorum hesaplamaya.. Benim SAT 14 hazirandı. Bugün 22 ekim ise; başlıyorum saymaya 14 temmuz,14 ağustos,14 eylül,14 ekim +8 gün 4 ay 8 gün de kapa konuyu. Ya da yuvarlıcaksan 4.5 aylık de :)))
karışık mevzular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?