2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

çok geçmiş olsun citos. grip çok fena salgın bu aralar.. oğluşuna da çok geçmiş olsun.. Sağlık Sıhhat sizinle olsun. Bebişini gör de iyice iyileş :)))

rica ederim Schaqa bende bu tarifi netten araştırırken buldum gerçektende işe yaradı
hayat ne acımasız yada bazı insanlar diyeyim haberlerde gördüm anne 2 aylık bebeğini eve kapatıp tatile gitmiş 9 gün boyunca bebek açlıktan susuzluktan ölmüş içim acıdı bakarken burda bebek için kıvranan onca insan varken bazılarıda böyle sahip oldukları nimeti hiçe sayıyorlar içimden çok kötü kelimeler geçiyor o kadın için ama dillendiremiyorum malesef insanlık nereye gidiyor

aynen öyle canım özellikle son 10 gündür çok enerjik hissediyorum o eski uyuşuk yorgun halim gitti çok şükür . Bununla birlikte iştahım da arttı valla sürekli açım hep açım :)

sılıkon bende kullanmıstım ama yara olduktan sonraa:) cnm senın dedıgın gbı ılk gun zaten cocuk ememıyor bıde slıkon koyarsak hıc olmaz gıbı sankı... bıde bıde gogus ucu ne kadar belırgın olsa okadar ıyımı sankı nee

valla aglasamda sızlasamda cok canım acımama ragmen eger sutun varsa emzırmek gıbısı yok ama bazen olmuyor onada care yokk

ah ahh okuyosunda ınsallah uygularız bazen bıldıgımız seylerı yapamıyoruzz:)))

eger sutun olursa okadar cok oluyorkı gogus pedı kullanıyorsun ustun ıslanmasın dıe bıde sagmassan gogsun tıkanıyor o cok fecı

bugun okudum bende bu aylar enerjı patlaması yasayacagınız aylardır dıyor:)

selam arkadaşlar bugun ilk tetenos aşımı odum şuan sağ tarafım felç gibi uyuştu kaldı birazda kolum ağrıyo kendimi eve zor attım anlayacağınız neyse size söylemek istediğim başka birşey bebişimin cinsiyeti netleşmesede kız isimleri düşünmeye başladık eşimle kevser ismini düşündük ilk ama kimseye beğendiremedik şöyle birşey var akşam kv görümcem oturyoduk isim konusu açıldı kv ben bahar koydum adını dedi tabi ben başka eslem yada yağmur olmasını isterdim görümcem yağmur ismini sevdi kv bharda ısrarcı bu isimlerin yanına birkaç isim daha ekleyip eşime kura çektirdik yağmr çıktı kv kızdımı üzüldümü anlamadım şimdi bana hep iyi bir kv oldu ilk torn haliyle hevesleniyorlar kimseyi kırmak istemiyorm gece düşünmekten uyuyamadım sanki vicdanım sızladı ama o kadar sıkntıları çektikten sonra adını koymayada hakkım olsun diyorum paylaşmak istedim......

Kizlar birazdan detayli icinn doktora gidicem cok heyecanliyim hem sagligini hem yuzunu cok merak ediuorumm rabbim ne guzel biduygu yasayiyor bizlere binlerce sukur bunu yasamak isteyen herkese nasip etsinbu mucizeyi

kızlar, öncelikle geçmiş bayramınızı kutluyorum. takip ettim ama yazamadım.. oooh bin şükür bebeişler büyüdü, daha da büyüsünler İnşallah.. Dün bir arkadaşımla konuştum (9 aylık) , yarım saatte bir geliyormuş sancıları, eli kulağında yani belki doğmuştur bile. nasıl heycanlandım anlatamam, Allah bizlere de nasip etsin sağ salim. gerçi ben hala bişi hissedemiyorum. yani bi pıt pıt oluyo, elimi karnıma götürüyorum ama tık yok.. Bilemiyorum, ilk bebek normaldir bakalım.

ben ayrıntılı ultrasonu sormak istiyorum. Doktorunuz yaptırın dedi mi? ben hem ikili hem üçlü test yaptırdım, bir sorun görünmüyor. doktorum istersen yaptır, sen bilirsin dedi. önerdiği doktor ankara tıptan ACAR KOÇ. hakkında çok da iyi şeyler okumadım netten, korktum. ayrıca da çok pahalı olduğunu duydum. kafam karıştı. :26::26:

inan bana onu kucağına aldıktan sonra senden güçlüsü yok. ilkinde göbeği düştükten sonra ilk banyosunu anane ve babane yaptırnıştı. 2 cisini eşim ve ben birlikte yaptırmıştık ve herkes şaşmıştı bize. sende öyle olacaksın tatlım inşallah güzel bir doğum olur hepimiz için...
biberon konusunda bence kesinlikle cam biberon olmalı çünkü olurda emziremezsen diye biberon kullanaabilirsin. sakın benim gibi yapma benim oğlum bir yaşından sonra alıştırmak zorunda kaldık.çünkü bende 4. ayında işe başlamıştım ve anane onu kaşıkla besledi çünkü ne marka alırsak alalım nasıl uç kullanırsak kullanalım bir türlü almamıştı biberon ve emziği.

selam kızlar keyifler nasıl bakalım

teşekkürler gayet yerinde keyfimiz ya sen nasılsın ?

canım bende iyiyim çok şükür başladım işe. bende hesap yapıyordum dr kontrole gitsem mi gitmesem mi diye. bayramdan önce kontrolüm vardı ama detaylı ultrason hakkında konuşamamıştık doktorumla randevu alıp gitmeyi planlıyorum şimdi de..
bayram zaten telaşlı birde bu gezme işleri beni hepten bitiriyor gerçi gezmeye gitmediğimiz zamanlar oğluşumla sahile parka gittik birlikte bizimde baba çalıştı çalışmasa gezmeye devamdı..

bende yedek ne olur ne olmaz diye almıştım. ama asıl önemlisi eğer meme uçların dışarıda ve yanında mutlaka tecrübeli birisi olması şart. bak benim göğüs uçlarım çok belirgin değildi. oğlum doğdu odamıza geçtik ve ben emzireceğim ve acemiyim tecrübesizim kayınvalidem hemen yanımda bitti. kızım utanma çıkar korkma ben sana yardım edeceğim dedi ve gerçekten tecrübeli birisi şart. düşünsene yeni doğmuş dünyaya gözleri henüz yarım saat önce açılmış ve dünyadan bir haber 50 cm bebek nereden bilecek memeyi tutmayı emmeyi çekmeyi. normalinden çekemiyorken o yapay olandan nasıl çekecek...

inşallah onları kullanmamıza gerek olmaz da kuzucuklarımız rahat rahat emerler.....

evet tam olarak kavraması lazım yani biraz da bizim yardımınızla kavrayacak bebek bizde ona yardımcı olacağız...

bende sakladım poşet poşet üstlerine tarih yazdım attım buzluğa ilk 5 ay sadece anne sütü içti benim oğlumda sonra ek gıda ve buzluktaki anne sütlerini verdi ananemiz. normal şartlarda da 2 yaşına kadar emzirdim....

evet sağabildiğimiz kadar sağacağız. stresden uzak duracağız bol bol sıvı tüketeceğiz ....

aynen öyle canım özellikle son 10 gündür çok enerjik hissediyorum o eski uyuşuk yorgun halim gitti çok şükür . Bununla birlikte iştahım da arttı valla sürekli açım hep açım :)

eğer soruların bunlarsa benimde açık iştahım ve kendimi frenliyorum ben bunun nedenini vitaminlere yani kullandığım decavit ve maltofer isimli ilaçlara bağlıyorum sırf iştah sorunu yüzünden akşam saat 9 da alıyorum bunları. zaten 10 gün rapor üstüne 9 günde bayram tatili dinlendim ve kımıldamadım kendimi pek iyi hissetmezken boşu boşuna birşeyler yiyip zaruri kilo almak istemiyorum güzel güzel besleneyim bebeğe faydalı olsun bende kolay toparlanabileyim istiyorum.

boyun ağrısına gelince benim eklemlerim ağrıyor bunun için sanırım potasyumlu yiyecekler tüketmek gerekiyordu şimdilik bunu muzla halletmeye çalışıyorum. eğer ağrın ciddi ise bir drla görüş bence yanlış birşey olmasın.

canım aşın şifa olsun sana inşallah. da bebişin adını koyma işi anne ve babadadır. Ne görümce ve kayınvalideye düşmez bu durum yani benim için böyle.. Sen çok iyi niyetli birisin sahiden aa böyle bişey için sana kızacaklarsa yuhh olsun derim. Bunun yüzünden uykunu da zehir etmişsin. Ben kimseye sormadım bile isim konusunu. Eşimle anlaşma yapmıştık erkek olursa o koyacaktı kız olursa ben koyacaktım. şimdi kızımızın olacağı kesinleşti ismine de ben karar verdim Ebru olacak. Tümüyle senin hakkın çünkü kayınvaliden evet iyi bir insan olmuş olabilir ama o bebeğin üzerinde doğana kadar sadece senin emeğin var.. Bunun için kendini üzmen çok gereksiz.. Ama iyi niyetine sahiden bayıldım..

oyyy o iştah meselesini sorma yaaa 3 saatte bir sanki hiç bişey yememişim gibi midem kazınıyor. ama o enerji mevzusu müthiş bişey. Eve gidiyorum elim göbeğimde müziği açıyorum dans ediyorum. etkisi olmuş olacak ki bebeğimi dün gülerken gördüm :))
tepişicez kızımla birlikte bol bol :))

İlgine teşekkürler Genic . Öyle ciddi ağrım sızım endişelenecek bi durumum yok neyseki.Sadece paylaşmak istedim merak ettim benzeri durumda olan var mı diye..Vitamin hapı kullanmıyorum iştahım da1 haftadır açıldı zaten sanırım bu normal herhalde bu haftalardan sonra.Dediğin gibi muz tüketiyorum zaten.Ctesi 4lü taramam var o zaman kafama takılanları soracağım doktoruma.Sana da geçmiş olsun , sağlıklı bir gebelik dilerim sevgiler.

elimizden geleni yapalım e vitaminini kremleri meme uçlarını kullanalım on rağmen başaramıyorsak bu acıyı çekmek zorundayız.
enerji patlaması konusu hakikaten doğruymuş demek ki :)) tramplende zıplayasım var

Ya kızlar ben ateşim varmış gibi hissediyorum şu çubuk termometre ile ölçüuorum 36.6 çıkıyor bu termometreler güvenilir mi
Sizde de ateş varmış gibi bi his oluyo mu

İşyerindeyim ve sürekli abur cubur yiyorum acıkınca yani durum biraz tehlikeli gibi sanki Annenin anksiyetesi direk çocuğa yansıyor zaten o yüzden en güzeli biz enerjik ve mutlu olalım ki mutlu mutlu bebişlerimiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…