Ben o tırtılların hepsini öperim severim yaa.. yüzünü görmediğimiz birşeyi özlemek nasıl birşeydir deselerdi şundan 6 ay önce falan. Saçmalamayın yüzünü görmediğin somut olarak bişey paylaşmadığın bişeyi nasıl özlersin ki derdim. Ben bu tırtılı çok özlüyorum günler aylar çabuk geçsin yapışık dolaşalım istiyorum.
tüm anneler bunu hissediyodur dimi? :)))
Bir arkadaşım ilk bebeğinde ilk zaman emzirememiş, memeler sür dolmuş. Sonra bir çözüm bulmuşlar. Memenin ucuna konulan saydam bir uç var. Bebek ondan emmiş. Meme ucu sonrasında hiç tahriş bile olmamış. Arkadaşımın ablası da aynı emzirme ucundan aldı. Kızını hep onunla emzirdi. Hiç sıkıntı yaşamadı. Yani anlayacağın emzirirken o can acısı, meme ucunun yara olması tarihe karıştı. Hiç kafana takma. Bak göreceksin hiç sorun olmayacak.
inşallah yaaa sağlıkla sıhhatle huzurlu mutlu bebekler olurlar inşallah canım yaa..
şuan bile el süremiyorum minik bir bebişim lökür lökür orayı emerken ki can acısını hiç düşünemiyorum. Ona verimli olmak istiyorum. o yüzden önlemi doğmadan almak gerek..
Korkuyorum normal doğumdan o yüzden sezeryan olmasını isteyeceğim. doktorun bile haberi yok gerçi :)))
Hurma ve komposto sağol aklımda bulunsun da son zamanlarda bol bol tüketeyim..
Bir arkadaşım ilk bebeğinde ilk zaman emzirememiş, memeler sür dolmuş. Sonra bir çözüm bulmuşlar. Memenin ucuna konulan saydam bir uç var. Bebek ondan emmiş. Meme ucu sonrasında hiç tahriş bile olmamış. Arkadaşımın ablası da aynı emzirme ucundan aldı. Kızını hep onunla emzirdi. Hiç sıkıntı yaşamadı. Yani anlayacağın emzirirken o can acısı, meme ucunun yara olması tarihe karıştı. Hiç kafana takma. Bak göreceksin hiç sorun olmayacak.
Ben o tırtılların hepsini öperim severim yaa.. yüzünü görmediğimiz birşeyi özlemek nasıl birşeydir deselerdi şundan 6 ay önce falan. Saçmalamayın yüzünü görmediğin somut olarak bişey paylaşmadığın bişeyi nasıl özlersin ki derdim. Ben bu tırtılı çok özlüyorum günler aylar çabuk geçsin yapışık dolaşalım istiyorum.
tüm anneler bunu hissediyodur dimi? :)))
herkese slm
nihayet hastalığımdan kurtuldum hamilelikte grip çok fenaymış bunu iyi anladım aman kimsecikler hasta olmasın özelliklede bebeler oğlumda benle birlikte hastaydı bende pek ateş olmadı ama oğluşum çok ateşlendi şimcik oda iyi Allahıma şükür:2:
ayın 28inde dktr randevum var minikimide çok özledim inşaallah iyidir gerçi ara ara minik tepikleriyle bende burdayım diyor ama yüzünü görmeyince içim rahatlamıycak
bi arkadaş bebek hareketleriyle ilgili bişiler yazmış ilk gebelikte 20.haftalarda net hissediliyor ondan öncesi kelebek çırpnması gibi hafif belirtiler oluyor ama ikinci gebeliklerde daha erken ve daha belirgin şekilde hissediliyor bende çok erken hissettim kişiden kişiye değişir bazıları 24. haftalarda hissedebilir annenin kilosuylada alakalı olabilir buhepimiz buraya bilgi paylaşımında bulunmak için geliyoruz lütfen kırıcı davranmayalım herkes kendine özeldir bebekleride öyle
aynen ya hayır 5 aylık dediğimde eşim değil diyor ee 4 aylık demek bana göre yanlış sanki :)) tamm 4,5 :)
aynen ya hayır 5 aylık dediğimde eşim değil diyor ee 4 aylık demek bana göre yanlış sanki :)) tamm 4,5 :)
:)))) Aynı durumu ben de yaşıyorum hamilelik geçirenler 18+4 dediğimde beni anlıyor ben sorun yaşamıyorum. Ama bana büyük teyzeler bize hafta olarak değil de ay olarak söyle dediğinde dumur olup kalıyorum :)) sonra başlıyorum hesaplamaya.. Benim SAT 14 hazirandı. Bugün 22 ekim ise; başlıyorum saymaya 14 temmuz,14 ağustos,14 eylül,14 ekim +8 gün 4 ay 8 gün de kapa konuyu. Ya da yuvarlıcaksan 4.5 aylık de :)))
karışık mevzular
Tüm anneler hissediyor dimi diye soruyorsun. Mesajımı yazmadan önce gözlerimi sildim. Mesajın özlem dolu çünkü.
Kızlar daha önce de yazdım ama konu emzirme olunca hatırlatmakta fayda var;
Tomris'in Emzirme Notları'nı araştırın, bebek yapım bakım onarım blogunda 14-15 bölümlük bir yazı dizisi olan doktor kendisi.
İnanılmaz bilgiler veriyor.
Bir de ekstra bir not olarak youtube'da emzirme ile ilgili izlediğim videolar sonucunda; genelde bebek memenin ucunu düzgün kavrayamadığından olurmuş memede çatlak. Bebek ağzını iki kademede açarmış, ilk kademe değil de ikinci yani biraz daha büyük açtığında, bütün meme ucunu alacak şekilde emzirmek gerekiyormuş. Eminim Tomris'in notlarında daha detaylı anlatıyordur. Ben sadece küçük özet yaptım.
sanada geçmiş olsun cnm ben soğanı dörde bölüp üzerine bal döktüm bir gün bekletip ertesi gün çıkan suyunu içtim birde ıhlamur ayva ve elmayı biraz kaynatıp içtim ayvayı çekirdeğiyle beraber koydum bayağı iyi geldi bana ilaç kulanmaktan yana olmadığım için doğal yolla halletmeye çalıştım:))Geçmiş olsun. Ben de hastayım. Geceleri uyurken özellikle sanki boğazıma iğneler batıyor.
Doğal tedavi öneriniz var mı ?
Ayy allah askina cevrede yeterince negatif elektrik veren insanlar var burdaki guzel dayanismamiza limon sikmaya kalkmayalim dusuncelerimizde %100 emin de olsak da kimseyi kirip dokmeye hakkimiz yok okurken bile gerildim resmen yaa
Hiç tanımadığın bir insanı özlemek, canından çok sevmek, tanışmak için sabırsızlanmak.
Ve etrafımızdaki insanlar bile bizim kadar olmasa da, daha ortalarda olmayan minik insanı heyecanla bekliyor tanışmak için.
sanada geçmiş olsun cnm ben soğanı dörde bölüp üzerine bal döktüm bir gün bekletip ertesi çıkan suyunu içtim birde ıhlamur ayva ve elmayı biraz kaynatıp içtim ayvayı çekirdeğiyle beraber koydum bayağı iyi geldi bana ilaç kulanmaktan yana olmadığım için doğal yolla halletmeye çalıştım:))
yaklaşık 50 cm lik bir bücürük olacak ilk tanıştığımızda ama dünyamızın merkezine oturacak o ufacık boyuyla :))
kayınvalidem önce benim yanaklarımı sonra da göbeğimi öpüyor :))) ilk torun geliyor fena heyecanlı..
Herkes çok heyecanlı bebiş bir an önce gelsin de sevelim öpelim ısıralım diye bekliyolar:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?