2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Tüm anneler hissediyor dimi diye soruyorsun. Mesajımı yazmadan önce gözlerimi sildim. Mesajın özlem dolu çünkü.

o silikon uçlu meme başlıklarını biliyorum ablam da ondan kullanmıştı. ama sorun vakumlama sorunu değil mi. Bebeğin zaten gücü yok yani ilk günler için konuşuyorum. Ne zaman yeni bebek görsem 2 vakumlama yaptıktan sonra uyuyakalıyolar:))) o silikom meme başlığı için ekstra efor sarfetmesi gerekmez mi bebeklerin. Yaa çok şey araştırmamak lazım deneyip görmek lazım ama işte ahh benim şu merakım yüzünden saçma sapan konuları bile merak edip sonra da nasıl olacak diye evhamlanıyorum. denicez herşeyi azcıkta yanacaksa canımız yansın o kadarını da takmamalıyım ((

Kızlar daha önce de yazdım ama konu emzirme olunca hatırlatmakta fayda var;
Tomris'in Emzirme Notları'nı araştırın, bebek yapım bakım onarım blogunda 14-15 bölümlük bir yazı dizisi olan doktor kendisi.
İnanılmaz bilgiler veriyor.

Bir de ekstra bir not olarak youtube'da emzirme ile ilgili izlediğim videolar sonucunda; genelde bebek memenin ucunu düzgün kavrayamadığından olurmuş memede çatlak. Bebek ağzını iki kademede açarmış, ilk kademe değil de ikinci yani biraz daha büyük açtığında, bütün meme ucunu alacak şekilde emzirmek gerekiyormuş. Eminim Tomris'in notlarında daha detaylı anlatıyordur. Ben sadece küçük özet yaptım.

Ayy allah askina cevrede yeterince negatif elektrik veren insanlar var burdaki guzel dayanismamiza limon sikmaya kalkmayalim dusuncelerimizde %100 emin de olsak da kimseyi kirip dokmeye hakkimiz yok okurken bile gerildim resmen yaa

Hiç tanımadığın bir insanı özlemek, canından çok sevmek, tanışmak için sabırsızlanmak.
Ve etrafımızdaki insanlar bile bizim kadar olmasa da, daha ortalarda olmayan minik insanı heyecanla bekliyor tanışmak için.

Kizlar instagramda takip ettigim uzakdogulu bi bayan var bebegi var surekli onunla ilgili eglenceli seyler paylasiyor cok hosuma gidiyor :)))
Bu fotografi gorunce sok oldum sutunu sagip buzdolabinda muhafaza ediyormus bu kadar sut nasil cikar yaa :))))

herkese slm
nihayet hastalığımdan kurtuldum hamilelikte grip çok fenaymış bunu iyi anladım aman kimsecikler hasta olmasın özelliklede bebeler oğlumda benle birlikte hastaydı bende pek ateş olmadı ama oğluşum çok ateşlendi şimcik oda iyi Allahıma şükür:2:
ayın 28inde dktr randevum var minikimide çok özledim inşaallah iyidir gerçi ara ara minik tepikleriyle bende burdayım diyor ama yüzünü görmeyince içim rahatlamıycak
bi arkadaş bebek hareketleriyle ilgili bişiler yazmış ilk gebelikte 20.haftalarda net hissediliyor ondan öncesi kelebek çırpnması gibi hafif belirtiler oluyor ama ikinci gebeliklerde daha erken ve daha belirgin şekilde hissediliyor bende çok erken hissettim kişiden kişiye değişir bazıları 24. haftalarda hissedebilir annenin kilosuylada alakalı olabilir buhepimiz buraya bilgi paylaşımında bulunmak için geliyoruz lütfen kırıcı davranmayalım herkes kendine özeldir bebekleride öyle

Geçmiş olsun. Ben de hastayım. Geceleri uyurken özellikle sanki boğazıma iğneler batıyor.
Doğal tedavi öneriniz var mı ?

aynen ya hayır 5 aylık dediğimde eşim değil diyor ee 4 aylık demek bana göre yanlış sanki :)) tamm 4,5 :)

Kendim için haftamı ikili test sonucunda çıkan tahmini doğum tarihine göre hesaplıyorum ben artık. Yani Sat'a göre değil.
Ama dışarıdan soranlara 4,5 aylık diyorum yuvarlak hesap.

Tüm anneler hissediyor dimi diye soruyorsun. Mesajımı yazmadan önce gözlerimi sildim. Mesajın özlem dolu çünkü.

amargi,annelik müthiş kutsal bir duyguymuş ben özgürlük meraklısı kısıtlanmayı sevmeyen biri olarak bile deli gibi bekliyorum onunla geçireceğim ona bağımlı olacağım güzel günleri.
Bir de kızlar sizlerde enerji patlaması mevcut mu? Ben işten eve gittiğimde dans edecek derecede hala kendimi enerjik hissediyorum şarkılar söylüyorum dans ediyorum evde abuk subuk hareketlerle :)) Bir arkadaşıma sordum doğum yapan, bana da öyle olmuştu 4. aydan sonra bir enerji oluyor yerinde duramıyorsun demişti :)))

favorilere ekledim müsait olduuğmda mutlaka okuyacağım. paylaşımın için çok sağol schaga.. benim daha 4.5 aylık hamileyken çatladı. ilerisini hiç düşünemiyorum. E vitaminini deneyeceğim. Ama o videoları da izlemek bebeği besleme yöntemi ile ilgili yararlı olacağını düşünüyorum.

Geçmiş olsun. Ben de hastayım. Geceleri uyurken özellikle sanki boğazıma iğneler batıyor.
Doğal tedavi öneriniz var mı ?
sanada geçmiş olsun cnm ben soğanı dörde bölüp üzerine bal döktüm bir gün bekletip ertesi gün çıkan suyunu içtim birde ıhlamur ayva ve elmayı biraz kaynatıp içtim ayvayı çekirdeğiyle beraber koydum bayağı iyi geldi bana ilaç kulanmaktan yana olmadığım için doğal yolla halletmeye çalıştım:))

Son düzenleme:
Ayy allah askina cevrede yeterince negatif elektrik veren insanlar var burdaki guzel dayanismamiza limon sikmaya kalkmayalim dusuncelerimizde %100 emin de olsak da kimseyi kirip dokmeye hakkimiz yok okurken bile gerildim resmen yaa

hamişim güzelim, hiç germe kendini. o da yersiz bir laf ettiğinin farkına vardı ki birşey yazmıyor. Sen pozitif paylaşımlara odaklan gerisine de gül geç.. :))

yaklaşık 50 cm lik bir bücürük olacak ilk tanıştığımızda ama dünyamızın merkezine oturacak o ufacık boyuyla :))
kayınvalidem önce benim yanaklarımı sonra da göbeğimi öpüyor :))) ilk torun geliyor fena heyecanlı..
Herkes çok heyecanlı bebiş bir an önce gelsin de sevelim öpelim ısıralım diye bekliyolar:))

Çok teşekkür ederim. Soğan ve balı ilk defa duydum.
Bal ve zencefil biliyorum.
Ayvaya daha ulaşamadım ama elma ve tarçın kabuğu kaynatıp, suyunda ıhlamur demliyorum.
Doğal yöntemlere bayılıyorum : )

Ben kimseye veremicem sanki.
Doğduktan sonra hep kucağımda olsun istiyorum : ))))
İlk üç ay zaten bebeğin hep anne ile olmasında hiç bir sakınca da yokmuş,
Hani aman kucağa alışmasın filan lafları hiç doğru değilmiş.
Hep ten tene olalım istiyorum : ))

oooo o şaşılacak bir durum değil ki benim arkadaşım 3 aylık sütü stoklamıştı dolaba :)) sütü kesildi ve dolaptaki sütleri kullanmaya devam etti 3 ay boyunca. Eğer çalışıyorsanız işyerinde mutlaka süt odası ve emzirme odası gibi bişey olmak zorunda. Bunu bir şekilde oluşturun ki sütünüz varken ziyan olmasın sağın ve saklayın..
Benim işyerimde şuan için öyle bir ortam yok ama biryeri gözüme kestirdim orayı süt odası yaptırmak için kolları sıvayacağım yakın zamanda :)) ilk önce insan kaynaklarını ikna edeyim
ama sözün kısası bir anne ne kadar süt sağarsa o kadar sütü geliyor. sütü sağmayı bırakırsan sütün de azalıyor. Ben ablamın sütünün memelerinden aktığını biliyorum o derece yani..
inşallah bu kadar bereketli olur bizim de sütümüz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…