2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Canim sordum ama fiyat bilgisi verenler dogru duzgun bi bilgiye sahip degildi detayli bisi sorunca bolume aktarmam lazim diyorlardi o yuzden cok ustelemedim :/

Allah bu özel hastaneleri bildiği gibi yapsın yaa. Ben de Acıbadem'i aradım oraya gideceğim için. Normal fiyat 1147 Tl dedi. Benim Acıbadem Sigortam var ve Acıbadem Sigorta ile gittiğimde ise fiyat 451 TL'ye iniyor. Bu fiyat üzerinden de % 80 lik kısmı sigorta karşılıyor ve bana ödeme olarak 90 lira kalıyor.
Hadi bizim şansımız varda bundan yararlanıyoruz. Neden fırsatı olmayan biri işinin ehli olmayan birinin eline düşmek zorunda kalıyor. Yaaa çok sinir bozucu bir durum.. İçim kıyıldı...

Merhaba ben de bunu yeni öğrendim.benim randevum yarın.radyolog yapıyormuş.bir sorun olur mu?

Merhaba ben de bunu yeni öğrendim.benim randevum yarın.radyolog yapıyormuş.bir sorun olur mu?

moralinizi bozmak gibi olmasın ama riskli gebelikler için ayrı bir uzmanlık alanı var perinatolog. Bu adamlar bebeğin kalp ekg'sini bile çekebilecek şekilde uzmanlaşmış insanlar. Yani radyologlar bu işi yapan uzman kişilerdi madem neden perinatologlara gerek duyuldu ki?
belki de iyilerdir onlarda bu işte ama bana herkesin uzmanlık alanı farklıdır gibi geliyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

vallahi süper bir araştırma olmuş bravo :129: makine aynı ama fiyatlar arada uçurum var muayane nedemek anlamadım ben sadece ultrasonu çektirip sonucu kendi doktoruma götürmek istiyorum acaba yinede muayane ücreti vericekmiyim

Yaaa ben bu ınsanlarıda anlamyorum sıgortasız acıbademe gıdenlerı nıe dersen bu ısın uzmanı turkıyede 2 tane rıza madazlı ve etıl yuksel 1 kusur acıbademe verıcegıme (tabıkı ordakılerde ıyıdır ama) bu ısın duayenlerıne 500-600 verırım daha ıyı.
ben ılk hamılelıgımde atıl hocaya gıtmıstım 2 ay onceden randevu zor bulmustum adam bana cok kızmıstı "senın gebelıgınde hıcbır sorun yok nıe bana geldın " dıye..

geçmiş olsun..doz eksikliği olursa bi sonraki hamilelikte muhakkak tamamlanmalıymış.sen olduğun için sormanda fayda var .gereksiz fazla dozu neden alasın ki.bu arada kolum ağrıyor gece üstüne yatamadım

geçmiş olsuun..aynı durumda kolum ve bilmiyorum aşıdanmı ateşlendim ve uyuyamadım şuan çok halsizim dün olmuştum bende.isim konusunda tabiki senin hakkın boşver herkes neyi seviyorsa sevsin senin en çok gönlüne ne geliyorsa o olsun.

sigortasız ben de gitmezdim elbette ama radyoloğun kontrol ettiği bir yere de gitmezdim. Prof veya değil perinatolog olsun işinin ehli olsun benim için bu önemliydi. Bir de detaylı ultrason hakikaten önemli bir test. Bebeğinin her organını kemiğini kalbini milim milim inceliyor. Sağlıklı olduğuna ikna ediyor seni. o yüzden alanında uzman kesinlikle şart..

İşte benim doktorumda riskli gebelere önerdiğini söyledi(perinatolojı uzmanını).riskli olmadığım için gerek görmedi , burada yaparız dedi.

kızlar bu detaylı ultrason ne için yapılıyor? daha doğrusu şöyle söyleyeyim neden bu kadar çok araştırıyorsunuz bana da söyleyin. Ben Hakkarideyim doktorum büyük ultrason için randevu almamı söylemişti dündü randevum, gittiğimde radyolog mu ne olduğunu bilmiyorum da kafasını büyüttü ölçtü gövdesini ölçtü kolunu bacağını her yerini ölçtü tek tek kalbine baktı iyice ben tam göremedim ama eşim görüyordu inceleyip durdu sonrada sonuçları doktorunuzdan öğrenebilirsiniz dedi. Genel durumu iyi maşallah dedi. Bu kadar yani doktorumda izinde olduğu için sonucu soramadım. Benim bilmediğim birşey mi var Hakkari devlet hastanesinde bile yapıldığına göre bu işlemin diğer devlet hastanelerinde neden yokta paralı araştırıyorsunuz :26:

İşte benim doktorumda riskli gebelere önerdiğini söyledi(perinatolojı uzmanını).riskli olmadığım için gerek görmedi , burada yaparız dedi.

işte riskli gebelik olup olmadığını eğer uzmanlaşmamışsa anlayamaz ki? özlem kaymaz diye bir manken var onun başına gelenleri okudun mu hiç? Onun da doktoru riskli gebelik olarak görmediği için hiç ultrasona sokmamış. Çünkü ilk bebeği sağlıklı doğmuş ve 2. çocuğu nager sendromu diye bir sendromla dünyaya geldi. El parmakları birleşik gırtlak ve nefes borusu yok çenesi gelişmemiş. Böyle durumlar az da olsa karşılaşılabilen şeyler.
Mesela kalpte delik olması çok fazla duyulan birşey bunun kontrolünü perinatologlar yapıyor. Eğer gittiğin doktor da bu konuda uzmansa çok çok iyi telaş etmeye gerek yok. en azından radyalogdan daha iyidir bilgi birikimi..

Channel , sorunlu gebeliğin mi detaylı ultrasonunu perinatolojı uzmanı yapmalı ?benim ultrasonu radyolojı uzmanı yapacak, kafam karıştı.

telaş etme :)) türkiyede riskli gebelik konusunda uzman çok fazla doktor olmadığından çoğunluğunu radyologlar yapıyor. Devlet hastanelerindeki durum nedir bilemiyorum. ama eğer hakkari devlet hastanesindeki kontrolünüz içinize sindiyse hiç bu tür şeyleri dert edip kendini üzme..
sağlıklı sıhhatliymiş işte bebeğin ne güzel onun keyfini çıkar ohhh miiisss :)))

kızlar ya bize bitki çayı zararlı mıdır? mesela ıhlamur adaçayı filan? çünkü ben galiba girip olmak üzereyim boğazım acıyo yutkunurken ve burnum akmaya başladı hafiften? ne yapabilirim...

butik bebe diye bir site varya canım ordan aldım birini baby stonedan diğerini seren bebek dünyasından aldım :)
Biliyorum o siteyi ama daha sık takip etmeliyim :))
kızlar ya bize bitki çayı zararlı mıdır? mesela ıhlamur adaçayı filan? çünkü ben galiba girip olmak üzereyim boğazım acıyo yutkunurken ve burnum akmaya başladı hafiften? ne yapabilirim...

Canım adaçayı içme sakın düşük riski yapabiliyormuş, benim Dr ıhlamur ve kuşburnu içebilirsin dedi, birindende kuşburnu tansiyonu yükseltiyor diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum o yüzden sadece ıhlamur içiyorum, bu arada bal benim boğazıma çok iyi geliyor, faranjit var bende meslek hast. balla toparlıyorum hep ama yutkunurken boğazının her yerine dendiğine emin ol yandığını hissedeceksin ...

Valla doktor iyi de hastane konusunda kafamda soru işaretleri kaldı.senin söylediklerin aynı odada 2 kişi falan ,of ne zormuş.suit odayı alsam içim rahat edecek.zehra senin detaylı ultrasonu kim yaptı? Allah kolaylık versin.bu arada bir arkadaş vardı benimle aynı hastanede svdglnpnr. Uzun zamandır haber alamıyorum.merak ettim.senin haberin var mı?

Son düzenleme:

canım adaçayı ve sinameke rahim kasılmasına sebep olduğu için yasak.serbest olan bitki çayları ıhlamur,papatya ve rezene yinede araştırmanı tavsiye ederim geçmiş olsun

canım adaçayı ve sinameke rahim kasılmasına sebep olduğu için yasak.serbest olan bitki çayları ıhlamur,papatya ve rezene yinede araştırmanı tavsiye ederim geçmiş olsun

Sağolun kızlar ben de şimdi okudum evet adaçayı değil de en uygunu ıhlamur sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…