4 boyutluya 2 hafta sonra gir dedi burun damak yapısı o zaman belli olur dedi. detaylı ultrasonda tüm organlarını tek tek inceliyor doktor sana göstewriyor beyin yapısını kalbi midesi el ayak uzunlukları parmakları vs
ben 22.haftam için randevu aldım.perinatolog bakacakmış centrale gidicem ve 220 tl istiyorlar normal mi? ilkinde yaptırmadım ama sağlık ocağındaki hemşire bile yaptırın deyince arada kaldım.
benimd doktorum aşırı rahat. tanıdık zaten. her an telefon ucunda güveniyorum ama gene de tedbirli olmak önemli diye düşünüyorum. neredeyse ilk hamileliğimde sıkıntı olmadığı için test yaptırmayacak. kan sayımım bile yapılmadı ben sorup duruyorum gelecek ay yapacağız dedi. şu ana kadar sdc 2li teste girdim.
Ben dün devlet hastanesine sordum ayrıntılı ultrasonu. 20-24. haftalar arasında 50 tl ücretle yapılıyormuş bilgilerinize..
ben 22.haftam için randevu aldım.perinatolog bakacakmış centrale gidicem ve 220 tl istiyorlar normal mi? ilkinde yaptırmadım ama sağlık ocağındaki hemşire bile yaptırın deyince arada kaldım.
benimd doktorum aşırı rahat. tanıdık zaten. her an telefon ucunda güveniyorum ama gene de tedbirli olmak önemli diye düşünüyorum. neredeyse ilk hamileliğimde sıkıntı olmadığı için test yaptırmayacak. kan sayımım bile yapılmadı ben sorup duruyorum gelecek ay yapacağız dedi. şu ana kadar sdc 2li teste girdim.
sen yine iyisin canım benim 2li test bile yapılmadı sadece ense kalınlığına baktı ve herşey yolunda dedi 2li teste gerek görmedi bakalım ctesi 4 lü test yapıcak neyseki :) Üstelik ilk hamileliğim yani..
doktor prof. kendine güveniyor ve gereksiz test istemiyor anlıyorum ama çok rahat ya:))
hepsinin tutumu farklı oluyor. nasılsın diyor iyiyim diyorum ben de aklıma da bir şikayet gelmeyince o da rahat bırakıyor herhalde. ilkinde habire tartıyordu bu sefer çok zayıflamışsın iyi olmuşsun dedi, tartılmıyorum bile:))
sen yine iyisin canım benim 2li test bile yapılmadı sadece ense kalınlığına baktı ve herşey yolunda dedi 2li teste gerek görmedi bakalım ctesi 4 lü test yapıcak neyseki :) Üstelik ilk hamileliğim yani..
aa çok iyiymiş. online mı randevu aldınız?
Günaydın Yarenciim,
Ya 2 gün önce doktorumun 2 li test ve 4 lü testler için yazdığı şeyi yazmıştım. 2 li testin doğruluk payı %85 90larda 4 lünün ise %70lerde. Neden 2li yi gerek görmeyip 4 lü yapıyor onu anlamış değilim. şu konu ile ilgili bir standart yok herkesin kafası karışıyor bu yüzden ..
Günaydın canım, Valla ben de anlamadım ki kime desem de yadırgadı yani 2 li yapmayanı ilk defa görüyorum diye..Sen yap 2liyi gerek görmüyorsan 4lü yü yapma yani dimi..
evet hakikaten çok şaşırdım. 4lünün pek bir kıymeti yok ve şöyle bişey olacak riskli çıkma olasılığı daha da yüksek çünkü doğruluk payı çok az. Yani gereksiz yere sinirini bozacak bir uygulama.. inşallah sıkıntısız atlatırsın canım benim:))
günaydın kızlar nasılsınız bakalım. grip oldum ve gözlerim kan çanağı gibi gözlerime vurdu bu defa.
inşallah daha da ağırlaşmadan atlatırım.
ayy doğru diyosun bi de o var di mi riskli çıkma olasılığı hatalı sonuç vs..Neyse ya pozitif olacaktık :)) O zaman ben de ctesi gidince madem sen bana 2li yi yapmadın ben de 4 lüyü yaptırmıyorum diyim hepten sarpa sarsın iş
kızlar bu detaylı ultrason ne için yapılıyor? daha doğrusu şöyle söyleyeyim neden bu kadar çok araştırıyorsunuz bana da söyleyin. Ben Hakkarideyim doktorum büyük ultrason için randevu almamı söylemişti dündü randevum, gittiğimde radyolog mu ne olduğunu bilmiyorum da kafasını büyüttü ölçtü gövdesini ölçtü kolunu bacağını her yerini ölçtü tek tek kalbine baktı iyice ben tam göremedim ama eşim görüyordu inceleyip durdu sonrada sonuçları doktorunuzdan öğrenebilirsiniz dedi. Genel durumu iyi maşallah dedi. Bu kadar yani doktorumda izinde olduğu için sonucu soramadım. Benim bilmediğim birşey mi var Hakkari devlet hastanesinde bile yapıldığına göre bu işlemin diğer devlet hastanelerinde neden yokta paralı araştırıyorsunuz :26:
kızlar ben hala bebeğimi hissedemiyorum. iştahım çok azaldı, ve de söylemesi ayıptır 2 gündür fena ishalim. çok endişelenmeye başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?