Merhaba ben de bunu yeni öğrendim.benim randevum yarın.radyolog yapıyormuş.bir sorun olur mu?
4 boyutluya 2 hafta sonra gir dedi burun damak yapısı o zaman belli olur dedi. detaylı ultrasonda tüm organlarını tek tek inceliyor doktor sana göstewriyor beyin yapısını kalbi midesi el ayak uzunlukları parmakları vsdetaypi ultrason illa 3 boyutlu mu demek benim dktorm da yok ve hic bahsetmedi
canım aşın şifa olsun sana inşallah. da bebişin adını koyma işi anne ve babadadır. Ne görümce ve kayınvalideye düşmez bu durum yani benim için böyle.. Sen çok iyi niyetli birisin sahiden aa böyle bişey için sana kızacaklarsa yuhh olsun derim. Bunun yüzünden uykunu da zehir etmişsin. Ben kimseye sormadım bile isim konusunu. Eşimle anlaşma yapmıştık erkek olursa o koyacaktı kız olursa ben koyacaktım. şimdi kızımızın olacağı kesinleşti ismine de ben karar verdim Ebru olacak. Tümüyle senin hakkın çünkü kayınvaliden evet iyi bir insan olmuş olabilir ama o bebeğin üzerinde doğana kadar sadece senin emeğin var.. Bunun için kendini üzmen çok gereksiz.. Ama iyi niyetine sahiden bayıldım..
cnm benimde saat 4 de randevum.inş. hayırlı sonuçlar alırız
hıııc korkma bende ılk hamılelıgımde okadar tecrubesızdım kı abuk sabuk okadar sey almısımkı...
bebegını kucagına alınca ınankı herseyı yapıyorsun gercekten tek derdın banyo olsun bızde hep esım yaptırmıstı banyoyu mesela:)
sebamed kullanıyorum ben hala kızıma hıc sorun yasamadık alerjık bır bunyeye sahıp olmamıza ragmen...
mustelanın pısık kremı ve gogus catlakları ıcın kremı cok cok ıyıydı
bıberon felan cok alma belkıde emıcek hııc ıhtıyac duymuycaksın bızım mesela hıc bıberena ıhtıyacımız olmadı
gercııı her cocuk farklıymıs belkı bnm bu melegımde hııc emmıycek faklı sorunllarla karsılasacagımm
Bir arkadaşım ilk bebeğinde ilk zaman emzirememiş, memeler sür dolmuş. Sonra bir çözüm bulmuşlar. Memenin ucuna konulan saydam bir uç var. Bebek ondan emmiş. Meme ucu sonrasında hiç tahriş bile olmamış. Arkadaşımın ablası da aynı emzirme ucundan aldı. Kızını hep onunla emzirdi. Hiç sıkıntı yaşamadı. Yani anlayacağın emzirirken o can acısı, meme ucunun yara olması tarihe karıştı. Hiç kafana takma. Bak göreceksin hiç sorun olmayacak.
ilk aylar yanında kalması daha iyi çünkü 2 saatte bir beslemen gerekecek hemencik yanında beşikte uyutursan daha kolay olur öbür türlü yorucu oluyorben senden tek farkla yatak odasına bebeği sokmayı pek düşünmüyorum çünkü o rahatlığa ben de bebek de alışırsa biraz zor olur alıştırması o yüzden her daim odasında kalmasını istiyorum.
ama oda konuısunda seninle aynı şeyi düşünüyorum. Büyüyen yataklı bir bebek odası alıcam bende gardrop falan büyük olacak ki kardeşi olursa eğer dolabı paylaşabilsin diye.. devir ekonomi devri her dk eşya almak zor olur :))
ben sadeceilk banyosunu yaptırmadım annem 15 gün kaldı yanımda ben ve eşime nasıl bakmamız geektiğini öğretti sonra eve gitti git annecim dedim ne kadar kalırsan kal yine yalnız kalacağız oğlumla ne kadar erken o kadar iyi dedim 15 günlüktü başbaşa kaldık çok şükür bugünlere geldikkkseviyorum ben kıdemli anneleri yaaa. çok şey öğreniyorum sizlerden çok sağolun çoookkkk..
evet bübchen için köpürmez demişti zaten satıcı da onu almayı düşünüyorum ama o kadar çok seçenek varki en basitinden biberonda bile ne alacağımı şaşırıyorum her seferinde.. tüm ihtiyaç listesini internette araştırıp memnuniyet durumuna göre almayı planlıyorum :))
Çok şanslısın hakikaten kıdemli olduğun için nerde nasıl davranacağını çok iyi biliyorsun. Ben sudan çıkmış balık gibi hissediyorum kendimi. mesela son zamanlardaki en büyük dertlerimden biri banyo yaptırmak :)) ben o minnacık şeyi nasıl banyo yaptırıcam diye streslere giriyorum :))) inşallah tek derdim bu olur:))
çok fazla tüketmezsen sıkıntı olmaz canın istiyorsa ye zaten bir oturuşta 2-3 tane yemeyeceksin o yüzden az ye ama canın istiyorsa yeİbrahim saraçoğlu demiş nette gördüm bende üzüldüm yiyemiyorum diye dahada üzgünüm sözde düşük tehlikesi yaratıyormuş nekadar doğru işte
oğlumu sezeryanla dünyaya getridim göğüs ucum yoktu hemşire annem kayınvalidem zorla tuturoyordu ama tutamıyordu hemşire bebeğin gücü var annenin ucu yok dedi mama verdik biberon vermedik kaşıkla verdik alışmasın diye mamadan önce meme vermek için uğraşıyorduk sonra mama silikon uc aldık bi de pompa çok iyi oldu bir hafta sonra silikonla tuttu 20 ay emzirdim oğlumu sütüm azdı az olan sütümü oğlum endikten sonra biriktirirdimoyyy ne güzel bir babaymış o :)) banyosunu baba yaptırmış müthiş şanslısın. Benim bey yeni doğan bebeğe elini bile süremiyor korkudan o benden de beter :))
Sebamed için medikal bir ürün olduğundan yeni doğan bebeklere pek önerilmiyor denilmişti bana o yüzden ben de ilk başta onu istememe rağmen öyle duyunca vazgeçtim bübchen ürünlerine karar verir gibi oldum ama her an fikrm değişebilir:))
Göğüs çatlakları için de benim şimdiden başladı göğüs çatlaklarım ve dermatolog a gittim dün o bana e vitamini kapsülü verdi ve bunun içindekini enjektörle çekip göğüslerine sür dedi. Ben hala denemedim eğer işe yararsa mutlaka bilgilendiririm.
mustelanın pişik kremini de kaydettim onu da araştırayım :))
biberon konusunda da ben sezeryan doğum düşünüyorum ve her ihtimale karşı bir biberon alıcam belki sütüm gelmez diye. onda da avient cam olanını tercih edicem büyük ihtimalle. bi de 4. ayından sonra mecburen işe başlıcam o yüzden de sütümü sağıp vermem gerekecek o yüzden de biberon şart.
valla benim o kadar olmadı emzirdikten sonra en fazla 40 cc çıkardı onu da buzdolabında biriktirirdim 100 cc olunca gece oğluma verirdim anne sütünü doya doya içsin diye 4 aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş başladık süt azdı her bebek 1 kilo alırdı oğlum en fazla 500-750gr alırdı hiç bozmadım moralimi emiyordu sütümü içiyordu ya gerisi önemli değildi sağlıklıydı çok şükür
ben de öyleyim maşallah diyip totoyu kaşıyalımamargi,annelik müthiş kutsal bir duyguymuş ben özgürlük meraklısı kısıtlanmayı sevmeyen biri olarak bile deli gibi bekliyorum onunla geçireceğim ona bağımlı olacağım güzel günleri.
Bir de kızlar sizlerde enerji patlaması mevcut mu? Ben işten eve gittiğimde dans edecek derecede hala kendimi enerjik hissediyorum şarkılar söylüyorum dans ediyorum evde abuk subuk hareketlerle :)) Bir arkadaşıma sordum doğum yapan, bana da öyle olmuştu 4. aydan sonra bir enerji oluyor yerinde duramıyorsun demişti :)))
ben oğlumu kucağımdan indirmedim şurda en fazla 3 yıl gelirler kucağa doya doya taşıdım sevdim oğlumu yapma dediler yaptım iyi ki de yaptım alışsın nee olacak değil miBen kimseye veremicem sanki.
Doğduktan sonra hep kucağımda olsun istiyorum : ))))
İlk üç ay zaten bebeğin hep anne ile olmasında hiç bir sakınca da yokmuş,
Hani aman kucağa alışmasın filan lafları hiç doğru değilmiş.
Hep ten tene olalım istiyorum : ))
selam arkadaşlar bugun ilk tetenos aşımı odum şuan sağ tarafım felç gibi uyuştu kaldı birazda kolum ağrıyo kendimi eve zor attım anlayacağınız neyse size söylemek istediğim başka birşey bebişimin cinsiyeti netleşmesede kız isimleri düşünmeye başladık eşimle kevser ismini düşündük ilk ama kimseye beğendiremedik şöyle birşey var akşam kv görümcem oturyoduk isim konusu açıldı kv ben bahar koydum adını dedi tabi ben başka eslem yada yağmur olmasını isterdim görümcem yağmur ismini sevdi kv bharda ısrarcı bu isimlerin yanına birkaç isim daha ekleyip eşime kura çektirdik yağmr çıktı kv kızdımı üzüldümü anlamadım şimdi bana hep iyi bir kv oldu ilk torn haliyle hevesleniyorlar kimseyi kırmak istemiyorm gece düşünmekten uyuyamadım sanki vicdanım sızladı ama o kadar sıkntıları çektikten sonra adını koymayada hakkım olsun diyorum paylaşmak istedim......
Cnm bende bugün tetanoz aşısı oldumda, ben iki yıl öncede iki doz olmuştum ama tam tarihten emin değilm öteki ay tekrar olsam fazla olur mu acaba Dr a da soracm gittiğimde netten baktım fazlasının bi zararı olup olmadığı yazmıyor, eksik olursa sakıncalı sanırım, bilgin var mı bu konuda?????
Arkadaşlar ben 20 haftalık hamileyim fakat tetanoz aşımı 17-18 haftalıkken oldum ilkini..Erken mi olmuşum ben anlamadım sağlık ocağında ebe yaptı.Şimdi bu ay ikincisini olucam sizler ne zaman oldunuz tam olarak?
bende arkadaş sorunca hesabımı yaptım 20+5 olduk 145 gün 5 gün sonra 5 aylık diyeceğim kocaman olmuşuz :))):)))) Aynı durumu ben de yaşıyorum hamilelik geçirenler 18+4 dediğimde beni anlıyor ben sorun yaşamıyorum. Ama bana büyük teyzeler bize hafta olarak değil de ay olarak söyle dediğinde dumur olup kalıyorum :)) sonra başlıyorum hesaplamaya.. Benim SAT 14 hazirandı. Bugün 22 ekim ise; başlıyorum saymaya 14 temmuz,14 ağustos,14 eylül,14 ekim +8 gün 4 ay 8 gün de kapa konuyu. Ya da yuvarlıcaksan 4.5 aylık de :)))
karışık mevzular
evet doğum yaptığım hastanede emzirme hemşiresi de aynı şekilde eğitim verdi.tüm memeyi kapsayacak şekilde alırsa agrı sızı olmuyor sadece ucunu emerse yara oluyorKızlar daha önce de yazdım ama konu emzirme olunca hatırlatmakta fayda var;
Tomris'in Emzirme Notları'nı araştırın, bebek yapım bakım onarım blogunda 14-15 bölümlük bir yazı dizisi olan doktor kendisi.
İnanılmaz bilgiler veriyor.
Bir de ekstra bir not olarak youtube'da emzirme ile ilgili izlediğim videolar sonucunda; genelde bebek memenin ucunu düzgün kavrayamadığından olurmuş memede çatlak. Bebek ağzını iki kademede açarmış, ilk kademe değil de ikinci yani biraz daha büyük açtığında, bütün meme ucunu alacak şekilde emzirmek gerekiyormuş. Eminim Tomris'in notlarında daha detaylı anlatıyordur. Ben sadece küçük özet yaptım.
herkese slm
nihayet hastalığımdan kurtuldum hamilelikte grip çok fenaymış bunu iyi anladım aman kimsecikler hasta olmasın özelliklede bebeler oğlumda benle birlikte hastaydı bende pek ateş olmadı ama oğluşum çok ateşlendi şimcik oda iyi Allahıma şükür:2:
ayın 28inde dktr randevum var minikimide çok özledim inşaallah iyidir gerçi ara ara minik tepikleriyle bende burdayım diyor ama yüzünü görmeyince içim rahatlamıycak
bi arkadaş bebek hareketleriyle ilgili bişiler yazmış ilk gebelikte 20.haftalarda net hissediliyor ondan öncesi kelebek çırpnması gibi hafif belirtiler oluyor ama ikinci gebeliklerde daha erken ve daha belirgin şekilde hissediliyor bende çok erken hissettim kişiden kişiye değişir bazıları 24. haftalarda hissedebilir annenin kilosuylada alakalı olabilir buhepimiz buraya bilgi paylaşımında bulunmak için geliyoruz lütfen kırıcı davranmayalım herkes kendine özeldir bebekleride öyle
benimde 18 hafta bitmişti 19un içindeyken oldu.... o konu benim kafamı çok karıştırdı hiç sorma desem yeri, çıkamadım işin içinden bi doz daha olmam gerekiyor mu diye??? en iyisi Dr.a sormak...
selam arkadaşlar bugun ilk tetenos aşımı odum şuan sağ tarafım felç gibi uyuştu kaldı birazda kolum ağrıyo kendimi eve zor attım anlayacağınız neyse size söylemek istediğim başka birşey bebişimin cinsiyeti netleşmesede kız isimleri düşünmeye başladık eşimle kevser ismini düşündük ilk ama kimseye beğendiremedik şöyle birşey var akşam kv görümcem oturyoduk isim konusu açıldı kv ben bahar koydum adını dedi tabi ben başka eslem yada yağmur olmasını isterdim görümcem yağmur ismini sevdi kv bharda ısrarcı bu isimlerin yanına birkaç isim daha ekleyip eşime kura çektirdik yağmr çıktı kv kızdımı üzüldümü anlamadım şimdi bana hep iyi bir kv oldu ilk torn haliyle hevesleniyorlar kimseyi kırmak istemiyorm gece düşünmekten uyuyamadım sanki vicdanım sızladı ama o kadar sıkntıları çektikten sonra adını koymayada hakkım olsun diyorum paylaşmak istedim......
benimde 18 hafta bitmişti 19un içindeyken oldu.... o konu benim kafamı çok karıştırdı hiç sorma desem yeri, çıkamadım işin içinden bi doz daha olmam gerekiyor mu diye??? en iyisi Dr.a sormak...
Gunaydin kizlar.bugun tetanoza gidicez bizde.ins agrisiz sizisiz olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?