2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Merhaba ben de bunu yeni öğrendim.benim randevum yarın.radyolog yapıyormuş.bir sorun olur mu?

canım inan ki ben tam olarak bilmiyorum burdan okuyunca karar değiştirdim. ama dün dr. danıştım gideceğim uzmanı da tanıyordu. fark etmez dedi. her ikisi de yapabilirmiş... ama ben uzm.da karar kıldım. kızımda hiç böyle bir telaşımız olmamıştı. sadece ikili test yapmıştık. testler arttıkça streste artıyor.

inşallah hepimiz sağlıkla sıhatle alırız yavrularımızı kucağımıza...

detaypi ultrason illa 3 boyutlu mu demek benim dktorm da yok ve hic bahsetmedi
4 boyutluya 2 hafta sonra gir dedi burun damak yapısı o zaman belli olur dedi. detaylı ultrasonda tüm organlarını tek tek inceliyor doktor sana göstewriyor beyin yapısını kalbi midesi el ayak uzunlukları parmakları vs

Kizlar detayliya girdim bugun cok sukur saglimiz yerinde birde renkli yuzunun fotosunuda yakaladik canim oglumu gordumm aynii babasii:))

çok teşekkür ederim desteğin için kendimi daha iyi hissettim canım isim konusunu zamana bıraktım bakalım hayırlısı artık

selam annişler bende 2014 nisan anne adayıyım. İnşallah hepiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişlerinizi. Çalışan anneler sizlere güç versin rabbim

Son düzenleme:
Sevgili Anne Adayları, şuan engüzel anlarınızı belkide çok özleyeceğiniz günleri yaşıyorsunuz, yaklaşık 9 qy aürecek olan bu yolculukta hergun sızınl buyuyen bır bebeği içinizee taşımak onu hissetmek dünyadaki hiçbirşeye değişilmez, her anını doya doya yaşayın tadını çıkarın, evet bazen zorluyor mide bulantıları bel ağrıları ayakların şişmesi vs vs ama inanın o minik mucizeyi koynunuza verdilermi herşeyi unutuyorsunuz, ben mart 2013 annesiyim, 38. Haftamda normal doğumla prensimi kucağıma aldım, Anne olduğum için bir kez daha şükür ediyorum... doğum hikayem, lohusalık, emzirme sonrası göğüs bakımı, bebekte gaz sıkıntısı, yeni doğam kalça ultrasyonu ve daha birçok yaşadığım tecrübelerimi bir blogta topladım, ayrıca siz yeni hamişler içinde çok güzel bir çekilişim var sayfamda hamişler için çatlak kremi hemde 3 şanslı kişiye, bloğumdaki yazıları okumak ve çekilişe katılmak isterseniz beklerim, http://annesininprensi.blogspot.com

Hayalinizdeki gibi sağlıklı bir doğum dilerim

Son düzenleme:

bende çok tecrübesizdim doğar doğmaz memeyle hemen temas kurmalı ki benim kolumu kaldıracak takatim kalmamıştı sancı çekmekten korkudan değişik bir psikolojideydim kızımı yattığım yerde emzirmeye çalıştım reddetti 5 gün emmedi acile gittik uyumaya başlamıştı devamlı Allah korusun of neler çektik meme ucumda yok.halbuki hastanede süt sağma makinaları var keşke onu kullansaydım eşim süt sağma makinası aldı bir akşam vakti onun sayesinde kızım emmeye başladı hem meme ucu çıktı hemde yavrucak karnı doyduda emecek kuvveti geldi.
kızımın ilk banyosunu maaile yaptırmıştık göbeği düştükten sonra.çok küçüktü elimden kaydırırmıyım nasıl tutarım diye endişe etmiştim odayı ısıttık odanın ortasına leğeni getirdim biri suyu döktü biri tuttu biri şampuanladı hepimizin eli değdi.oğlumu inşallah kendim yıkayacağım yine göbeğinin düşmesini beklerim tabiki.
dalinin pişik kremi süper ben çok memnun kaldım ne zaman pişik olsa anında geçirdi.lieracta çatlaklar için memnun kaldığım bir krem.
biberonu ben ilk 6 ay en fazla 3defa kullanmışımdır emmeyi bırakmasın diye kullanmadım.6 aydan sonrada kendi almadı reddetti evimde 2 tane biberon var şuan :)) oğluşuma gerek olursa yeterli yeni almayacagım

benim göğüslerimde kanama olmadı çok şükür ama agrı sızı olmuştu 40dk ağzında kalıyordu pek çekemiyordu uyuyup kalıyordu.ayva çekirdeğini ılık suda beklettim sürdüm rahatlattı birde lansinoh krem bana iyi geldi agrı sızıyı alıyordu.lansinoh kremi mutlaka bulundurmak lazım ilk günden sürmeye başlayacağım ağrımasa bile her emzirme sonrası çok önemli.eşimin bir akrabasının göğsü çok fena yara olmuştu kanıyordu kızcağız o halde emzirmeye devam etti maşallah ogluda öyle bir çekiyorduki sömürüyor memeyi.çok tombul bir bebekti.o saydam uçtan bende aldım meme ucum yoktu emmiyordu ama işe yaramadı bende.medela süt pompası hem meme ucumu çıkardı hemde çalışırken süt sağıp bıraktım kaşıkla verdik ağzına.

Son düzenleme:
ilk aylar yanında kalması daha iyi çünkü 2 saatte bir beslemen gerekecek hemencik yanında beşikte uyutursan daha kolay olur öbür türlü yorucu oluyor
sonra 4-5 aylıkken ayrıodaya geçirirsin ben 1.5 yaşında ayırdım kiracı olduğum evde çocuk odası yapmamıştım kendi evime geçince direk yatırdım odasına zor olmadı yine de sen bilirsin
öyle ekonomi devri yapacak bişey yok :)
ben sadeceilk banyosunu yaptırmadım annem 15 gün kaldı yanımda ben ve eşime nasıl bakmamız geektiğini öğretti sonra eve gitti git annecim dedim ne kadar kalırsan kal yine yalnız kalacağız oğlumla ne kadar erken o kadar iyi dedim 15 günlüktü başbaşa kaldık çok şükür bugünlere geldikkk
İbrahim saraçoğlu demiş nette gördüm bende üzüldüm yiyemiyorum diye dahada üzgünüm sözde düşük tehlikesi yaratıyormuş nekadar doğru işte
çok fazla tüketmezsen sıkıntı olmaz canın istiyorsa ye zaten bir oturuşta 2-3 tane yemeyeceksin o yüzden az ye ama canın istiyorsa ye

oğlumu sezeryanla dünyaya getridim göğüs ucum yoktu hemşire annem kayınvalidem zorla tuturoyordu ama tutamıyordu hemşire bebeğin gücü var annenin ucu yok dedi mama verdik biberon vermedik kaşıkla verdik alışmasın diye mamadan önce meme vermek için uğraşıyorduk sonra mama silikon uc aldık bi de pompa çok iyi oldu bir hafta sonra silikonla tuttu 20 ay emzirdim oğlumu sütüm azdı az olan sütümü oğlum endikten sonra biriktirirdim
valla benim o kadar olmadı emzirdikten sonra en fazla 40 cc çıkardı onu da buzdolabında biriktirirdim 100 cc olunca gece oğluma verirdim anne sütünü doya doya içsin diye 4 aydan sonra ek gıdaya yavaş yavaş başladık süt azdı her bebek 1 kilo alırdı oğlum en fazla 500-750gr alırdı hiç bozmadım moralimi emiyordu sütümü içiyordu ya gerisi önemli değildi sağlıklıydı çok şükür
ben de öyleyim maşallah diyip totoyu kaşıyalım
ben oğlumu kucağımdan indirmedim şurda en fazla 3 yıl gelirler kucağa doya doya taşıdım sevdim oğlumu yapma dediler yaptım iyi ki de yaptım alışsın nee olacak değil mi

hiçççç kafanı yorma istemiyorsan sakın koyma çocuk senin adını sen ne istersen o konur bu kadar kv de anlatırsın içime sinmedi anne kusura bakma diye

kızlar ben oğlumda da bu hamileliğimde de riskli gebelik ve prentologa gidiyorum prof benim dr geçen kontrolumuzda ayrıntılı anlattı bebeğimizi ama biz her muayenede ölçer dr kontol eder hiç normal kadın doğumcuya gitmedim hem o dr gittim sizlere neler diyorlar kontrolde mesela
son kontrolde kafası beyni midesi böbrekleri kalbi bacak kol cinsel organlar barsaklar hep dedi bize başka bişey demesi gerekir mi demin ayrıntılı ultrason videosu izledim dr dediğiile aynıydı şimdi ben ayrıntılıya gşrmiş oluyorum öyle dimi

Arkadaşlar ben 20 haftalık hamileyim fakat tetanoz aşımı 17-18 haftalıkken oldum ilkini..Erken mi olmuşum ben anlamadım sağlık ocağında ebe yaptı.Şimdi bu ay ikincisini olucam sizler ne zaman oldunuz tam olarak?

benimde 18 hafta bitmişti 19un içindeyken oldu.... o konu benim kafamı çok karıştırdı hiç sorma desem yeri, çıkamadım işin içinden bi doz daha olmam gerekiyor mu diye??? en iyisi Dr.a sormak...

bende arkadaş sorunca hesabımı yaptım 20+5 olduk 145 gün 5 gün sonra 5 aylık diyeceğim kocaman olmuşuz :)))
evet doğum yaptığım hastanede emzirme hemşiresi de aynı şekilde eğitim verdi.tüm memeyi kapsayacak şekilde alırsa agrı sızı olmuyor sadece ucunu emerse yara oluyor

evet cnm fütursuzca bahsettiği cahil benimikinci gebeliğim erken hissetmem gayet normal.bu aylarda hissettiklerimiz anlık zaten okkalı bir darbeden bahsetmiyoruz .son aylarda uyuyamadığımı hatta doğuma 2 saat uykuyla gittiğimi bilirim.erken hissedenlere cahil olduğunu söyleyerek ukala tavırlarla kendi kişiliğini ortaya koydu ben gülüp geçtim

benimde 18 hafta bitmişti 19un içindeyken oldu.... o konu benim kafamı çok karıştırdı hiç sorma desem yeri, çıkamadım işin içinden bi doz daha olmam gerekiyor mu diye??? en iyisi Dr.a sormak...

Bir arkadaş da yazmış ya 16.haftadan sonra olunabiliyormuş.İçim rahatladı.Sonuçta ebe yanlış yapıcağını sanmam canım demek zamansız olmadık iyi bu...Şimdi bu ay ikinci aşımız var bakalım..

valla vicdanın sızlamasın kaç tane çocuk yapacaksınki belki sonrakiler erkek olacak bir daha kızın olmayabilir bütün sıkıntısını anne çekiyor kusura bakmasın kayınvalidelere hayırlı olsun demek düşer sadece.bebeğe isim verme hakkını kendimde ve eşimde görüyorum ilkindede isim sormadım bundada sormayacağım hatta isim düşündünmü dediklerinde karar verdiğim halde sürpriz olsun doğunca söylerim dedim iyi veya kötü yorum duymak istemiyorum böyle daha rahatım

Günaydın doğum tarihi aynı seninle canım sen yaptırdın sanırım bende yarın işten kaytarmak için ve çok yorgun olduğum için sağlık ocağına gitmeyi düşünüyordum gittiğimde bunuda çıkartırım aradan sanırım :) teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…