2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

dogum anını kesinlikle izlemeni onermem.. Normal dogumu bilmem, belki ıkınmanın nasıl olcagnı falan ogrenmek için izleyeilirsin de, sezeryanı izlemene gerek yok.. ben dogumumu epidural sezeryan ile oldum.. yani kesilip bicilirken uyanıktım ama en ufak sey gormuorsun, gogsun ile kesilen yerler arasında perde var, hatta esim de girmişti doguma, o da yanımda oturdu, onun da ayaga kalkıp bakmadigi surece birsey gormesi mumkun değil perdeden.. O yuzden sezeryan olmaya karar verenler bsuna izleyip de tedirgin olmasınlar, o esnada birsey gormuorsunuz, kendinizş dr.a ve ekibine bırakiyorsunuz...

yaa ben hissetmedim hala((
çok kafama takıyorum dr a gidiyorum bak hareket ediyor işte diyor
ama ben yok cık anlamıyorum
19+3 olduk hissetmeyi çokkk istiyorum

Son düzenleme:

İnsanlar ne kadar sömürücü anlamış değilim bu kadar kötü niyetli nasıl olabiliyolar. Haketmişler görevden alınmayı sahiden. Ama işte haklarımızı bilmiyoruz ki çoğunluğumuz. Ben mesela hamile iken 7.5 saatten fazla çalışılmayacağını İnsan Kaynakları'ndan bana gelen mail ile öğrenenlerdenim. Eğer kurum bunu kötüye kullanmak istese ben hamile iken beni mesaiye bırakabilirlerdi..
Herkesin haklarını iyi bilmesi ve kendini ezdirmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yasalar genellikle çalışandan yanadır. Ama haklarığımızın ne olduuğunu bilmediğimizden kurumlar bunu kötü niyetle kullanabiliyor. Ben önceden öyle bir kurumda çalışıyodum ordan kurtuldum şimdi ki şirketim ise insana değer veren bir şirket.. çok şükür ki..

Kuzenim 1,63 boy ve 48 kiloyla gebe kalmıştı. Kendisi çok sıska ve dar bedenlidir. Yani bel oyuntusu ve kalça kıvrımı normal doğuma sanki çok müsait değilmiş gibi görünür, çünkü dümdüz iner. Emekli ebe olan annesi bu konuda hep endişeliydi. Neyse, bir gece suyu gelmiş ve yarım saatte bir kasılmaşar başlamış. Ebru (kuzenim) evde yalnızmış, önce sehir dışında olan annesine haber vermiş sonra da eşine. Kendine bir nane limon yapmış ve evde yüyümeye başlamış. Sakinliğe bakar mısınız? Sancılar 20 dakikada bire inmiş. Ebru çantasını haxırlamış. Evde yavaş yavaş yürümeye devam etmiş. Sancı 10 dakikada bire inğnce taksiye atlamış ve hastaneye gitmiş. Eşi hstane kapısındaymış. Bizimki yatışını yaptırmış ve yürümeye devam etmiş. Sancı 3-4 dakikada bire inince doktoru gelmiş. Güle oynaya doğuma başlamışlar. Doktor iki dakikada bire inen kasılmalarla bebeği içeriden ıkınarak itmesini istemiş. İlk ıkınmayla bebek pozisyonunu almış, bizimki kendi kendine "ya ben niye sakinim, kadınlar hani bağırıyordu?" Diye düşünüp ikinci kasılmayla beraber bağırarak ittirmwye çalışmış. Doktoru da "ebru ne yapıyorsun, enerjini niye boşa harcadın, senin bağırma fantazin yüzünden sonraki kasılmayı beklemek zorundayız" diye çıkışmış, biraz da gülmüş. İki dakika sonra kasılmayla tekrar ittirmiş ve sonraki kasılmayla da yani dördüncü kasılmayla bebek gelmiş. Bu arada bebek 4,300 kilo doğdu. Arkadaşlar suyunun gelip ilk sancıların başlaması ve bebeğin doğumu arasında 5 saat var. Sakinliğini hiç bozmamış, yürüyüş yaparak bu süreyi kısaltmş hali. Çok kolay ve neşeli bir doğum yaptı. Herkesin deneyimi bambaşka ve benzersiz olduğundan olumsuz hikayelere takılmayın. Olabilir ama olmaya da bilir. Kuzenim çok olumsuz hikaye dinlemesine rağmen görüyorsunuz ne kadar sorunsuz ve tatlı bir doğum yaptı. Hiç üstüne alınmadı, siz de alınmayın. Bence ister normal ister sezeryan benzersiz ve harika bir deneyim olacak. Hayatımız boyunca hep konuşacağımız bir konumuz olacak. Süper... Tarafımdan öpüldünüz...

tabii yaa çoçuklar açısından bir düşünsenize.. 2 isim uzun soyad da uzun. okula gittiğinde sınava adını yazarken arkadaşları 1. soruyu bitirmiş olacaklar oyyy çok mu mübalağa ettim yoksa :)))))

yok canım geçmiş olsun Allah şifa versin tavuk haşla kekik karabiber at limon sık suyuyla ye harika gribe birebir ben de geçen haftalarda olmuştum.. yahudi penisilini diye biliniyo bu çok etkili iki günde kendime geldim

ilk gebeliğim kalp atışları oluşmadı bi süre 9 gün griptim yattım çalışıyodum da sonra kalp atımı oluşmadı dendi kürtaj oldum molar gebelik dendi beta hcg ölçümü her hafta boş derslerde giderdim doktora... bi defasında kan durmamış derstte çocuk farketti yine çalışıyodum... rapor verildi ama bi bayanın saglına bakılıyo raporda psikolojisine bakılmıyo derken iş gebelik üzüntü korku senden beklenenler 6 ay geçti.. yoruldum yani..

ondan bu defa çalışmıycam dedim zorlansam da çalışmıycam dedim... çok şükür Allah pişman etmesin..

Ne güzel eş anlamında çok şanslıyız ki hamilelikte prenses gibi hissettirdiktleri gibi eminim onlara evlat verdiğimizde ve ilgimizi kesmediğimiz sürece de aynı şekilde hissetmeye devam edeceğiz. Bu bağı kuvvetlendiren tek şey bir evlat ki bilinçli çiftlerle konuştuğumda hepsi diyor ki çocuk bizi birbirimize daha fazla bağladı..Bu beni daha fazla mutlu ediyor bebeğim konusunda..
Geçenlerde bir topic de yeni anne olan kadınlar şey yazmışlar. bebekler hayata gelince eşler bizi 2. plana attı diye. o kadar üzüldüm ki anlatamam düşünsenize kocasını evladından kıskanıyor. çok acı birşey. İşte bu sınırı korumak da evliliğin en büyük erdemlerinden birisi iki taraf için de. Ben şeyi soracaktım sen kocanı ilk planda mı tutuyorsun çocuğundan yada bu ilk plan ikinci plan mevzusu ne?
Eşler bizim ömürlük yanımızda olacaklar çok şükür ama maneviyattan başka bize ihtiyaçları olan bişey yok. ama bir bebek hem maddi hem manevi olarak tüm isteklerine karşılık vermemiz gereken tek varlık. Bu sebeple ikinci plan birinci plan konusunu düşünmek bile bana korkunç geliyor.

yaa ben hissetmedim hala((
çok kafama takıyorum dr a gidiyorum bak hareket ediyor işte diyor
ama ben yok cık anlamıyorum
19+3 olduk hissetmeyi çokkk istiyorum

bebeğin olduğu yerde seğirme gibi bazende pıt pıt hareket oluyor eğer oysa çok hareketli sıpa genellik sırt üstü yatınca çok hissediliyor

Harika.. ben de normal dogum için sabırsızlanıyorum inşallah...
hem günahlarım dökülcek inşallah
hem yavrucugum ve ben olması gereken gibi istifade edicez normal dogumun nimetlerinden
hem müthiş bir şey buu sen dogum yapabiliyosunn kendi ve eşinin gözündeki yerin
hem daha sonraki dönemlerde daha rahat edicem inşallah

yani Allah nasip ederse balıklama atlarım normal doguma çünkü ilk bebegimi suni sancıyla düşürmeye çalıştılar o kadar üzülmüştüm ki acıyı dahi hissetmedim sonra ögrendimki normal sancıdan daha kötüymüş.. ama hissetmedim yani demem o ki beyinle alakalı...
en kötüsü o kadar acıya ragmen kucagımın boş olması
ama en güzeli o kadar sancının bebegini kucagına aldıgında oh elhamdulillah degmiş diyebilmektir
Allah tüm annelerimize en güzeli ne ise onu nasip etsin normal ya da sezeryan ikisi de bebişe ulaşmak için yol... ben de ise bir uhte..

ateş ölçer konusunda sakın kulaktan ateş ölçer alma derim ben aldım bin pişman oldum okadar para verip bi işe yaramadığına mı yoksa beni yanılttığınamı yanayım uzaktan alına yada bedene tutarak ölçenler var onlardan al derim hatta bende almayı düşünüyorum onlardan yada git 5 tllik koltukaltından ölçenlerden al daha işe yarar daha doğru sonuç veriyor.

Çok bilmedenve kendiğilinden güzel bir dil geliştirdim. Örneğin ben bazen bebekle konuşuyor olduğumda eşim bana takılıyor "sen beni hepten unutacaksın" diye. O bir gün elin kızıyla gidecek ama ben burada kalacağım diyor. Gülümsüyo ve onu öpüyorum. Hemen peşinden bir şey söylemiyorum. Ertesi sabah işe uğurlarken dikkatli sür bizim sana çok ihtiyacımız var diyorum. Akşam geciktiğinde arayıp oğlumla ben yemek için seni bekliyoruz çok açız diyorum. Ya da akşam eşim makalesine daldığında oğlumla konuşmaya başlıyorum, "oğlum bizimle niye kimse ilgilenmiyor, nereye gidelim, bir fikrin var mu oğlum diye sorunca, eşim dayanamayıp gelip bir sarılıyor. Anlayacağın hem ona gösterdiğim ilgi ve sevgiyi, hem de ondan beklediğim lgi ve sevgiyi 3 kişilik bir dil üzerinden yaşıyorum. Bebek doğduğunda ne olur bilemiyorum ama genelde şu ana kadar el yordamıyla hep doğru şeyler yaptığımı düşünüyorum. Bebek doduğunda kocamla hala sevgili hukukunu korumaya çok gayret edeceğim, çinkü doğum yapan arkadaşlarımın çoğu bir süre sonra bir bebeğe bakan iki ev arkadaşı gibi olduklarından yakınıyor. Öyle olmaktan çok korkuyorum.

benim de durum çok vahim normalde sağlıklı beslenmeye çalışırdım. Ancak sevdiğim yumurta süt ve tavuğu hamilelikte tiksindiğimden yiyememeye başladım. Balık yiyebiliyordum ondan da tiksinmek üzereyim haftada 1 2 yediğim için. Yoğurt Ayran kefir ve peyniri bol tüketiyorum ki sütün eksikliğini gidersin. yumurta yiyemediğimi söyledim doktora o da calsiyum hapı verdi zorlama kendini dedi o hapı içiyorum hergün şimdilik bir sıkıntım yok. Ceviz fındık bademi düzenlik tüketmeye çalışıyorum ama onlar da balık gibi olacak tiksineceğim diye ödüm kopuyor yemek istesem de kendimi dizginlemeye çalışıyorum. Benim hamilelikte ezberlerim tam tersine döndü çok fena(

Kızlaar sanırım artık bebişimin hareketlerini hissediyorum:)Smear yaptırırken sürüntü alındığında dokunulan yer var ya bebek sanki sürekli oraya vuruyomuş gibi içim gıdıklanıyor:)

Ya arkadass bu insanlari anlamiyorumm "aa kilo almissin"deyip duruyolar koca koca gobekli teyzeler ya birakinda alalim cocuk var yani he bide ole deyip sofradada ye ye 2 canlisin diyen tuhaf bi milletiz..

cahil insanlar,kıskanç insanlar,hazımsız insanlar,densiz insanlar topluluğu bunlar. çok fazla itimat etme moralini de bozma dediklerine.. psikoloji falan bilmezler onlar çünkü..

canım çok sağol allah razı olsun zaten kimseyle paylaşamadığım için böyle arada patlamalarım oluyor ister istemez o yüzden buraya üye oldum ki iki sohbet eder rahatlarım bebek doğunca tempo olsa da en azından evde olucam o uyuduğunda ben de onla beraber uyuyabilir dinlenebilirim en azından öyle düşünüyorum yani bi de hamile kaldığımdan beridir bir uyku halim var zaten hep uyumak istiyorum ilk zamanlar müsade ediyorlardı biraz dinleniyim artık hm işim yoğunlaştı hem de e sen çok oldun der gibi bakıyorlar yüzüme bütün gün sandalye tepesinde oturuyorum öylece iş yerimde hiç hamilelere saygı öncelik yok hamile değilmişim gibi davranıyor herkes ona üzülüyorum hamilelikte önce insanım ben yani

E-5 üzerindeki hello baby mağazasındayım. O kadar çok secenek var ki sanırım kontrolümü kaybettim. Herşey yeni doğacak oğluma erkek ayakkabısı görmemle başladı...Eki Görüntüle 840970

alışveriş canavarı anneler hadii iş başınaaa :)) çok şeker tarz birşey olacak senin oğluşun anlaşılıyor ayakkabılardan :))
amargi senle bayağı ilgi alanlarımız aynı :)) Hello baby de ben oda takımı ve travel sistem bebek arabası beğendim onları almak için tekrar gideceğim. Ve bazı ürünleri e bebekteki fiyatlarla ya aynı ya da biraz daha düşük.. Ben ordan almayı düşünüyorum bir çok şeyini..
Bir de eminönünde havuzluhan varmış orda da he ararsan varmış gidenler o kadar çok tavsiye ediyor ki. Normalde 500 600 e toplu alışverişle alabileceğin şeyleri ordan 300 400 e kadar indirebiliyormuşsun.. gidip görmekte fayda var. Bu hafta sonu gidebiliriz.. Sizi de bekleriz :))

malesef hayırr....::):))
ama sız yıne yıyın bellı mı olur... eskıler dıyorsa vardır bır bıldıklerı:)

:)))) bende gamze var bi de şöyle bir söylenti varya hani tekmeleme anında kimin neresine bakarsan ona benzer diye.. Ben de ayna koyayım masama bari her daim gülümseme halini alayım da tekmeleme anında gamzelerime bakayım. Malum bu kuzucukların tepikleri ne zaman atacağı belli olmuyor. Ben temkinli olup yanaklarımı kulaklara doğru yapıştırayım en iyisi :))))

Annemde farklı bir efsane daha var. o daha komik. Abim için diyor ki sen tekmelediğinde hayvanat bahçesindeydik. devenin gözlerine baktım diyordu her seferinde krizlere giriyoduk. Hakikaten de abimin gözleri iri iri ve kirpikleri uzun uzun. Sonra da takılıyoruz .Sadece gözlerine değil boyuna da bakmışsın ki oğlun 1.90 boyunda olmuş :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…