2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
evet canım aynıo yer. Ama gebeliğin için kayıt oldunmu?. Yani gidip gebelik takip kartı actırdın mı? .Eğer actırdıysan kesin ararlar.

hayır açtırmadım teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu biran önce halledeyim bari peki şartmı bu tetanos aşısı bebeğe zararı oluyormu acaba

Son düzenleme:

benim bildiğim 21. haftanın içinde oluyorsun haftaya c.tesi 21+0,1,2,3,4,5,6 diye sayılıyor ya yani sen bu hafta c.tesi 20+0 oluyorsan eğer haftaya 21+0 sonraki hafta yani 16 kasım günü 22+0 olduğunda gitmen gerek ben öyle biliyorum bilmem doğru mu ama ben öyle yapıyorum

arkadaşlar tetanoz aşısı oldunuz mu? bu aşıyı hamilelik ıoyunca kaç kez yaptırıcaz? ben ilk hamileliğimde sanırım 24.haftada tek aşı olmuştum çok da net hatırlamıyorum.şimdi kafam karıştı hemşire 4 kasımda gel yapalım dedi.

hayır açtırmadım teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu biran önce halledeyim bari pek şartmı bu tetanos aşısı bebeğe zararı oluyormu acaba

Ölü bir aşıdır. kesinlikle bebeğe zararı yok. Biran önce git yaptır kaydını. Sonra bebek içinde lazım olacak. AŞılarını sağlık ocagında yaptırırsın. Hem ası yok derdi yasamazsın. Sana mutlaka ayırırlar. Tetanoz asısını benim eltim yaptırmadı ama sezeryandan once yapmıslar ki o anda etkisi yok. Yani allah korusun hersey olabilir şimdiden yaptırıp etkin olmasını beklemek lazım bence

kızlar bebeğim 2 gündür çook az hareket ediyor ve karnım arada sertleşiyor neden acaba yaa :18:

uzunca bi taşınma arasından sonra yeniden yeşil sahalara döndüm

sonunda net işi çözüldü çok özledim sizleri nasıl gidiyo ilk tekmeler

kızlar bebeğim 2 gündür çook az hareket ediyor ve karnım arada sertleşiyor neden acaba yaa :18:

yani karnının tamamı mı yoksa kasıkların falan mı?

artık magnezyum kullanabilirsin bence sertleşmeye,kasılmaya iyi geliyor ben başladım tabii doktor kontrolünde.

haklısınız ihmal etmeyeyim onu ben

benimde 1 haftadır az hareket ediyor karnım geriliyor sebebini anlayamıyorum gerçi doktor 21 den sonra daha net hissedersin dedi ama yinede aklım kızımda

Birde kızlar saçlarım iyice kötü oldu rengi gitti dipleri feien çok bakımsız ve kötü duruyorum artık bakmak bile istemiyorum aynaya aranızda saç boyayan varmı saçlarımı boyamak istiyorum ben

cnm benim dr.um ben daha sormadan saçlarını boyatabilirsin dedi, çok bakımsız gördü galiba beni ben de boyattım 18. haftamda, sonra dr. kontrolümde vardı çok şükür hiç bişi yoktu bebişimde,bitkisel boyaylada değil bildiğin koleston boyayla boyattım, bi sıkıntı olmaz inş. bebişimde kıpır kıpır son bir haftadır hissedebiliyorum pıt pıtları :) yalnız benim saçım çok çabuk boya tutar ben öyle yarım saat kırkbeş dakikalar beklemem hiç, bu boyatırkende diplerden yarım santim yukarda boyattım önce tüm saçımı, en son eldivenle şöyle bi karıştırıp en diplerinede yayılmasını sağladık, sadece 10 dk. sonra banyoya girdim.bol bol duruladım saçlarımı birde boyanırken konusunu çok almamak için açık pencere önünde boyattım ve ağzımı burnumuda kapattım havluyla:)benim dr. um çok rahat bu konularda ama siz yinede dr. tavsiyesine uyune ğer aksi bişey derse:) şimdi bir sonraki boyamıda doğuma yakın yaptırcam,bakımsız görmesin benş bebişim

hayır açtırmadım teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu biran önce halledeyim bari peki şartmı bu tetanos aşısı bebeğe zararı oluyormu acaba
canım olur ki ilerde sezeryan olursun diye yaptırman gerekiyor iyi birşey zararı yok ben yaptırdım
hamilelikte iki doz yapılıyor canım biri 5. ayda diğeri 6. ayda bir ay arayla. ikinci dozdan bir yıl sonra bir doz daha yaptırıyorsun.

bende 2 gün önce hissedemedim gün boyu çok kötü oldum çok korktum ama akşam kıpır kıpır etti miniğim beni sevindirdi :)) bide dün sağ tarafımda öyle belirgin bi şişlik oluştu ki çok net hissettim bebek toplandı sağ tarafıma kafa gibi sert birşey çıkıntı oldu çok komikti yaa yarım saat sonra düzeldi eşime de gösterecektim ama yetişemedi malesef :) çok yemek yediğim zamanlar da çok sert oluyor karnım çok rahatsız oluyorum şiş patlayacak gibi oluyor

Canım 19 haftalığım ben de..fakat henüz bir şey hissetmiyorum çok nadir damar atması gibi birşey oluyor ama o da bebeğin hareketi mi değil mi kestiremiyorum.Merakla bekliyorum

Yalnız olmadığıma sevindim Yaren:) en kısa zamanda hissederiz umarım çok keyifli diyorlar.
Bende gaz çok barsak hareketi öi bebek mi ayırtedemiyırum bişeyler oluyo bazen ama. Allah sağlıkla doğmalarını nasip etsin .

canım babana allah şifa versin düzelir merak etme. eşinin iş durumuna gelince bebekler kısmetiyle gelir derler orası sorunluysa allah daha iisini verir inşallah sen içini ferah tut.

benim de geçen gün öyle oldu hiç hareket hissetmedim bütün gün ertesi gün doktora gittim baktık ki bizim zilli yüzünü sırtıma doğru dönmüş ondan hiçbişe hissetmiyormuşum şimdilerde hissediyorum arada hareket hissetmezsem de çok endişelenmiyorum sonradan düzeliyor :)

ilk hamileliğimde 3 kez yaptırdım 2 doz daha yapılacaktı biz doğumdan sonra ama gitmedim
şimdi biz doz yapıldı dr yeter yaptırma dedi iğne kullanıyorum ondan olabilir ama 5 dozdur o
hareketlerin tümünü hissedemeyiz bazen uyurlar ki genelede uyurlar uyanıklık süreleri azdır sertleşme olabilir dr gittiğnide söyle ben de de oluyor özellikle yemekten sonra

ben şöyle ayırt ederdim göbek deliğinin altı yani rahmin olduğu yer bebeğin hareketleri göbek deliğinin üstü de barsaklardır diye

kızlar dun karnıma bahsettiğim darbeyi aldıgımdan beri kasıklarım agrıyo. Bugunde içimde hiç kıpırtı yok sanki. Bişey olmamıştır dimi yaaa.

kızlar dun karnıma bahsettiğim darbeyi aldıgımdan beri kasıklarım agrıyo. Bugunde içimde hiç kıpırtı yok sanki. Bişey olmamıştır dimi yaaa.

Canım bildiğim kadarıyla çok şiddetli bir darbe olmadığı sürece bebeklerin içinde bulunduğu sıvı onları darbelere karşı koruyor. Canını sıkma büyük olasılıkla bir şey olmamıştır. İçin rahat değilse bir doktorunla konuş istersen.

merhaba kızlar.

ben bugün tetanoz oldum.22+0 dayım.saat 9 da oldum.ağrırsa buz koy demişti ama çok şükür ağrımadı.1 ay sonra gidicem bir dahakine.boğazımdan aşağısında yanma oluyor bazen.şu an tek problemim bu

teşekkürler cevaplar için kızlar...insan korkuyor işte... geçen gün çok üzülüp ağladım acaba ondan mıdır dedim.artık daha güçlü olacağım yavrum için ki o da güçlensin ...

Yaa kizlar ben evde ilk gebelik testini yaptiktan sonra saglik ocaginda bi de kanda baktirayim demistim o zaman karne acmislardi bana ama 21. Haftamdayim su an gecen haftaya kadar ne arayan vardi ne soran aslinda doktor da hemsire de cok tatli insanlar ama gene de gittigimde kizdim doktor demesin mi benim zaten 300 fazla hastam var siz gebesiniz diye mecbur aldik o yuzden gozden kacmissinizdir diye ay şaka gibi 20. Haftamda yaptirdim tetanoz asimi 2. Doz icim 1 ay sonrasina gun verdi hemsire tetanoz asisi sadece bizim icin degilmis bebek icin de gerekliymis cok soru sorunca prospektusu verdi al evde okursun dedi :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…