Bugün ayrıntılı ultrasonum vardı, bizim kız suratını gömmüş kollarını kavuşturmuş, doktor biraz salladı da az biraz burnunu ve gözleini gösterdi. Pek tatlıydı. Ama daha da önemlisi her şeyin yolunda olduğunu öğrendim
biraz haftasına göre önde gidiyormuş 550 gr. olmuş 22.haftada
Kızlar şu Demir ilaçlarını açmı kullanıyorsunuz ben normalde zaten ilaç pek yutamam ilk olarak hap şeklinde verilmişti sabah aç karınla onu yutamadım midemi bulandırdı diye şurup olarak verdi doktor oda sabah aç karınla ve benim hala sabah midem tuhaf şekilde ve onuda içemiyorum çıkarıyorum hemen.. Ama son tahlillerde bayağı Demir eksikliği çıkmış doktor kesinlikle kullanman lazım diyor bu ilaçların gün içinde tok karınla olanları yokmu acaba..
demir ilacından önceki ve sonraki iki saat birşey yememek gerekir diye yazıyor reçetesinde. onun nedeni de şu sanırım. mesela kalsiyumla birlikte alınan demir vücut tarafından tamamen emilemiyormuş o yüzden de alınan demirin tamamının kullanılabilmesi için iki saat önce ve sonra kalsiyum almamak gerekiyor. Bana bir doktor böyle açıklamıştı durumu
kızlar bu arada bebeğimi sadece ben değil eşimde hissediyo artık. Dun resmen tekmeleyip durdu beni. Eşim elini karnıma koydu oda hissedıyo artıkKasık bölgemden hissediyoruz ama daha. KArnımdan hissedemiyoruz. Ama cok super bişey. Dun bebişime aldıgım tuluma sarılarak uyudum.
sadece kalsiyum değil kışlar kafeinde aynı şekilde, üzerine çay kahve içmemek gerekiyor 2 saat...
aynı şeyleri bekliyorum bende eşimden işten geliyor yemeği hazırlıyor topluyor ama ne bi sohbet ne bi hal hatır böyle değildi benim eşim 2-3 ay kadar görevdeydi sadece erkeklerle bir aradaydı acaba onun etkisi olmuş olabilir mi diye düşünüyorum. ama çok canım sıkılıyor. ben hep hamileliiğimden bebeğimden bahsetmek istyorum adam oralı bile değilİlgiye ihtiyacımız var napalım az ksldın ben de küsüyodum akşam yarı küsmüş de sayılırım
Çok şey de istemiyorum valla gönülden nasılsın diye sorsun bi sarıldın bi öpsün sonra istediğini yapsın
İlgili değil de diyemicem sma bi gün öyle bi gün böyle ikizler burcu
Ben de kendimi suçluyorum ilgidiz kaldığımda hiç alakası yok ama ağlak döneme girdik herhalde
Zaten gün bintürlü endişe ile geçiyo
iyi akşamlar kızlarrr nasılsınızzz
ben bugün hastanedeydim troid rahatsızlığım var
onun takibi için gidiyorum şimdilik güzel bugün tekrar kan vardim
p.tesi de sonucunu alıcam inş.
sonra anneme geçtim ordanda eve gelip yemek fln yaptım
ancakk oturdummm
iyi akşamlar kızlarr,,
bi sorum olucak benim. normal kontrollerde ultrasona girdiğim zaman doktorumun usg cihazını bastırmasından dolayı karnım acıyor. ayrıntılı ultrason randevum 9 gün sonra.ve burdan öğrendiğim kadarıyla 25-30 dk sürüyo demişsiniz. bebişe bir zararı olurmu bu bastırmanın o kadar süre boyunca baya bi bastırır tahminimce ??
druna söyledin mi canım bu durumu?
ben hiç böyle bir sorun yaşamadım.sadece serviks uzunluğunu ölçerken ağrıyor biraz.
ayrıntılı usg çok farklı değildi benim için.
aa bak sen küçük böcüğeeben de bugün tetanos için sağlık ocağına gittim.ebe kalp atışını dinleyelim dedi.yattım sedyeye.eliyle karnımı muayene etti;oh karnın geniş,çatın geniş;bi problem olmazsa normal doğuma çok müsaitsin dedi.rahmim de çok genişmiş,bebeğin çok rahat dedi.cihazı dayadı karnıma,tık yok!ebe tam sesi alıcak benimki dönüyo sırtını.. sakin ama inatçı olcak senin kız dedi.dr geldi karnımla oynadı da öyle döndü benimki...yediğim tekmenin haddi hesabı yok tabi o kıçlar ısırılacak canım kaçarı yok
olsun pazartesi görürsün fıstığını.çikolata ye yolda.ben öyle yapmıştım.
iyi akşamlar kızlarr,,
bi sorum olucak benim. normal kontrollerde ultrasona girdiğim zaman doktorumun usg cihazını bastırmasından dolayı karnım acıyor. ayrıntılı ultrason randevum 9 gün sonra.ve burdan öğrendiğim kadarıyla 25-30 dk sürüyo demişsiniz. bebişe bir zararı olurmu bu bastırmanın o kadar süre boyunca baya bi bastırır tahminimce ??
kızlar ya bu benim prenses hiç durmuyo sürekli tekliyo 3 saattir sanki rahmimde bişey atıyor oraya vuruyo sanırım
bişey yoktur dimi normaldir ilk kızım bukadar oynamıyodu ondan bilmiyorum :44:
iyi akşamlar kızlarr,,
Ayrıntılı ultrasonda iç organlara detaylı bir şekilde bakılıyor. Ama işten anlamayan biri olarak bana da bildiğin siyah beyaz, her zamanki ultrason gibi geldi. Ama farkı şu ki ayrıntılı ultrasona kadın doğum uzmanı değil radyolog bakıyor. Radyolog bütün organlara, damarlara, kan akışına, büyüklüğüne bakıyor. Bunlar radyoloğun uzmanlık alanı. Renkli ve etini budunu gösteren ultrason 4 boyutlu olan.
ayyy.yerim o elleribugün ben de ayrıntılı usg yaptırdım, 20-25 dakika doyasıya gördüm miniğimi, midesini kalbini dudağını buyyynunu ooyyy minicik ellerini parmakalrını bile saydım yavyuuu kuşumun, çok güzeldihiç bir sorunumuz yok dedi doktorumuz çok şükür, aynı zamanda şeker yükleemsi de yapıldı, idrar tahlili de alındı, şeker yüklemesi sonucum iyi çıktı ama malesef yine idrarda enfeksiyon çıktı 2 tane antibiyotik yazmış genee, ve kilom biraz fazla çıktı, ben de pazartesi gününe diyetisyenden randevu aldım, bakalım o nasıl bir program uygulayacak bana, sonra sağlık ocağına gittim, tetanoz aşımı oldum, ebe de muayene etti, bebişi şşööyle bir yokladı, kalbini dinledi, bebek gayet iyi durumda dedi. enfeksiyonummda olmasaydı sevinçten uçabileceğim bir gündü aslında
benim çoğul gebelik olduğu için her gittiğimde serviksi ölçüyor ve hep karından ultrasonla.serviks uzunluğu alttan ultrasonla ölçülmüyor mu canım ? benim ilk aylar biraz riskliydi ve sürekli alttan ultrasonla bakılıyordu o zamanlar ölçülüyordu.
benimki karnıma bastırmasından dolayı yaa neden o kadar bastırıyor bende anlamıyorumdoktoruma söylemedim ama ayrıntılı usg için gittiğim doktorda bastırırsa söylicem
kızlar haftaya detaylı ulturasonum var gittiğim hastanede renklisi yokmuş ama dr.um aynı şey sadece renk farkı var dedi sonuçta aynı bilgileri veriyor dedi..gerçi benim için rengi değil bilgileri detayı önemli ve fiyatı 300 tl sizce normalmi fiyatı ? siz kaça yaptırdınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?