2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
mrb hamişler

ben hala bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum, ya da ben anlamıyorum bilemedim..
ilk hamileliğim belki de ondan anlamıyorum, bu durum normal mi

bana doktor bu ayda hareketlerini hissedebilirsin demişti en iyi 22-23 haftada hissediliyormuş biraz geç hissedenler de var ama canım doktoruna bir sor istersen

ay bende var salaklık heeseye tamaaammmm olurrrr. Diyorum kırılacaklar diye uzuluyorum yaaa. Ama yeter yanı bu hafaki yorgunlugumu anlatamam. Hepiniz dogru soyluyosunuz. Belki bebeğimde aa bi dur dıye vuruyo bana o kadar bende ne guzel hreketli diye seviniyiroum.. Bundan sonra hep kızımı dusuncem bende...[/QUOTE]

valla bişey diyim mi hiç canımızın kıymetini bilmiyoruz hadi kendimizi geçtik karnımızdakilerin ne günahı var geçen gün dolaptan uzandım tabak almaya 3 gün karnım yara gibi ağrıdı benim gibi hamileler ayılıp bayılıp sağa sola düşüyorlar elleri karınlarında ay oram ağrıdı ay buram ağrıdı canım onu istedi bunu istedi bu zaman kadar eve kadın da almıyordum valla eşime dedim benim gücüm yetmiyor artık kadın alıcam tamam dedi 2 haftada bir kadın geliyor ben işteyken kv açıyor evi temizliyor gidiyor yordum yeteri kadar kendimi gerçi yine duramıyorum yerimde bir yere gitsem herkesten önce servise bulaşığa giriyorum o gün yengem bir bağırdı bana kölecim doğumdan sonra yaparsın doğurana kadar biraz ayaklarını uzat da otur biz yaparız :)) anasını satiyim bizim neyimiz eksik biz de gebeyiz yapmicam bundan sonra öyle herşeyi yeter be isyeeeeeeeaaaaaaaaaannnnnnnn :)))))))

valla bişey diyim mi hiç canımızın kıymetini bilmiyoruz hadi kendimizi geçtik karnımızdakilerin ne günahı var geçen gün dolaptan uzandım tabak almaya 3 gün karnım yara gibi ağrıdı benim gibi hamileler ayılıp bayılıp sağa sola düşüyorlar elleri karınlarında ay oram ağrıdı ay buram ağrıdı canım onu istedi bunu istedi bu zaman kadar eve kadın da almıyordum valla eşime dedim benim gücüm yetmiyor artık kadın alıcam tamam dedi 2 haftada bir kadın geliyor ben işteyken kv açıyor evi temizliyor gidiyor yordum yeteri kadar kendimi gerçi yine duramıyorum yerimde bir yere gitsem herkesten önce servise bulaşığa giriyorum o gün yengem bir bağırdı bana kölecim doğumdan sonra yaparsın doğurana kadar biraz ayaklarını uzat da otur biz yaparız :)) anasını satiyim bizim neyimiz eksik biz de gebeyiz yapmicam bundan sonra öyle herşeyi yeter be isyeeeeeeeaaaaaaaaaannnnnnnn :)))))))[/QUOTE]

aynen ısyanlarayım bendeeee... Gecen haftada ben naptım biliyo musun bunuda anlatınca amargi banada bi mektuo yazar kesin ama hakettim benn.. KVlerde kalacaktık hafta sonu. cumartesi eve geldim. Yatagımı topladım. pijamaları falan hazırladım. Bide dedimki makinayıda yerleştıreyım geldiğimde bos olsun içi. Tabakları yerleştırırken dolabın en ustune parmka ucumda kalkıp tabgı koydum. oradaki tum tabaklar ustume dokuldu. kafamı koruyum derkn kolumdan oluyodum. 3 tabakl koluma carptı patladı resmen. Bİri elimn ustunde kırılıp kesti. Biri bas parmagımda tam tırnagımın bittiği yeri kesti. Biride kolumu. Amaq kolumda kırıldıkları içn tum kolum sızlıyo hala ve yaralarım ıyıleşmedi. Oturdum agladım resmen. Sonra yerdeki kesik parçaları topladım makinaya da vurdum bi pislik diye cıktım evden sonra.. Ki o aksam boyunce kasıklarımda agrıdı.... Ondan onceki hafada karnıma tekerlekli tasıma amaçlı kullanılan tek basına 50 kg falan olan bi kazan karnıma carptı. Odan sonrada ıkı gun agrı cektim. Bebeğimde bi sıkıntı olmadı cok sukur ama ben galiba sınırlarımı zorluyorum galiba..

aynen ısyanlarayım bendeeee... Gecen haftada ben naptım biliyo musun bunuda anlatınca amargi banada bi mektuo yazar kesin ama hakettim benn.. KVlerde kalacaktık hafta sonu. cumartesi eve geldim. Yatagımı topladım. pijamaları falan hazırladım. Bide dedimki makinayıda yerleştıreyım geldiğimde bos olsun içi. Tabakları yerleştırırken dolabın en ustune parmka ucumda kalkıp tabgı koydum. oradaki tum tabaklar ustume dokuldu. kafamı koruyum derkn kolumdan oluyodum. 3 tabakl koluma carptı patladı resmen. Bİri elimn ustunde kırılıp kesti. Biri bas parmagımda tam tırnagımın bittiği yeri kesti. Biride kolumu. Amaq kolumda kırıldıkları içn tum kolum sızlıyo hala ve yaralarım ıyıleşmedi. Oturdum agladım resmen. Sonra yerdeki kesik parçaları topladım makinaya da vurdum bi pislik diye cıktım evden sonra.. Ki o aksam boyunce kasıklarımda agrıdı.... Ondan onceki hafada karnıma tekerlekli tasıma amaçlı kullanılan tek basına 50 kg falan olan bi kazan karnıma carptı. Odan sonrada ıkı gun agrı cektim. Bebeğimde bi sıkıntı olmadı cok sukur ama ben galiba sınırlarımı zorluyorum galiba..[/QUOTE]

bak kızım amargiyle ben seni döveriz de gebesin dua et :))) ne yaptın allah aşkına ya sen kendini zeyna falan mı sanıyorsun bu şekilde kendine ve bebeğine zarar veriyorsun yazıksınız günahsınız yapma be bırak kirli kalsın bulaşıklar bırak evin dağınık kalsın kolun kırılsa allah korusun ya da daha kötü bişey olsaydı başına gelseydi bir darbe alsaydın ya cık cık cık çok kızdım olmadı bu hiç olmadı bırak herşey dağınık kalsın yeter ki sağlığın yerinde olsun dikkat et allaha emanet

mrb hamişler

ben hala bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum, ya da ben anlamıyorum bilemedim..
ilk hamileliğim belki de ondan anlamıyorum, bu durum normal mi

canım normalde hissetmen lazım hafta olarak baya büyümüş...çikolata ye ve soluna uzan konsantre ol bebişini hissedersin :) bide ilk hamileliğimiz olduğu için anlamıyoruz başta.ben 17.hafta pıt pıt diye hissettim şimdi maşallallahı var hele tatlı yemişsem

Tatlı hamileler, bşraz bendenize kulak verin. Yukarıda yazdıklarınızı dehşete kapılarak okudum. Şimdi işin ciddiyetini biraz anlatmam lazım. Bu yazım komik değil. sizi üzebilir. Yukarıda yazdığınız riskli hareketlerin riski nedir biliyorsunuz. Bebek kaybıdır. Annenin bebeği kaybetmesi demek kendi ruh ve beden bütünlüğünün kaybolması demektir. Acı ve gözyaşı demektir. Hele bu aylarda kayıp demek doğum katına yatıp suni sancı verilmesi demektir. Yan odalarda 9 aylık gebeler cığlık cığlığa sancı çekerken senin doğumunun bebeğinin ölüm günü olduğunu bilerek gıkını çıkarmaya hakkın yokmuş gibi sessiz gözyaşlarına boğularak yatağın demirlerini parmaklarnı kırarcasına sıkmak demektir. Eşinin odadan insanlar çıkar çıkmaz üzerine eğilip çocuk gibi ağlaması demektir. hayat boyu içine oturan ve oraya yerleşen senin artık kimliğinin bir parçası olan pür acı demektir. Bebeğin kaybı sonraki hiçbir hamileliğinin ve dünyaya gelen bebeğinin hafifletemediği büyük bir kalp ağrısı demektir. Bebek kaybı akciğer kanserinden babacığını önceki sene kollarında kaybetmiş bir kadının acısından bile büyük bir acıyı yaşaması demektir. Bebek kaybı umudu toprağa vermektir. Hala ağlamadınız mı, sizi üzmek için yazmıyorum. Ben bu forumda bir arkadaşın daha kötü haberini almak istemiyorum. İnsanlara hayır deyin, ağır iş yapmayın, uzanmayın, eğilmeyin, saatlerce twmizlik yapmayın, bir şeyi itip çekmeyin. Yukarıdaki acıyı deneyimlememek in ne gerekiyorsa onu yapın. Artık annesiniz. Bebeği korumak ve onun güvenliğini sağlamak annenin görevidir, öyle değil mi? Bebeğinize kulak verin. O sizinle olmak istediği için size geldi. Başka bir kadını değil sizi seçti.

:
kız amargi içimi şişirdin öğlen öğlen ayyy allahım korusun meleklerimizi benim codulu kadar kendimi risk edecek hareketlerim olmadı ama bazen hamile olduğumu unutmuyorum değil neyse bundan sonra çok ama çok dikkatli olucam örtmenim söz veriyorum hem de izci sözü :)

Çok güzel yazmışsın canım, halen durumun önemini tam kavrayamadığımız ve düşüncesiz davranabildiğimiz zamanlar olabiliyor işte ama yazdıklarında kesinlikle çok haklısın

ayy vallahi codulu arkadaşım o ne tempo öyle. sanada yazık bebişinede yazık..yapma gözünü seviyim.
insanlarında hiç acıması yok çok kızıyorum. biz hatırlatmasak kimse otur sen hamilesin demicek.
ben geçen oturduğum yerden sert kalktım biraz göbeğim hopladı. dert ettim günlerce yanlışmı yaptım bi zararı olurmu acaba diye yedim kendimi. eşlerimiz dışında kimseden anlayış beklememek lazım. ilk aylar kendini fazlasıyla yormuş ve zor günler atlatmış ve hala o günlerin etkisinde olup herşeyden pimpiriklenen bi hamiş olarak sana tavsiyem kendini ve bebeğini düşün. başkada hiç bişeyi düşünme.. kendini de miniğini de yormaa...

kızlar yazdıklarınız okudum siz canınıza falanmı susadınız niye bu kadar yükleniyosunuz kendinize artık yalnız değilsiniz dikkat edin lütfennnnnn :26::26::26: ben başladım dinletmeye benim kuzu benim gibi çıstak seviyo

oooooo maşallah biçok işi bi arada halletmişsin .......

:2::2::2::2::2: Beni ağlattın ama gerçekten cok tesekkur ederim.. canım yaaa. ÇOk dıgru soyluyorsun.. Kesinlikle bundan sonra dikkat edeceğim bende.. Bide artık daha rahat hissettiğim için daha cok baglanıyorum.. Artık surekli kızımı dusunuyorummm.. Onun tulumuna sarılıp uyuyyorumm. Onu daha göremedim ama onsuz yasayamam biliyorum. Allh bana onun acısını göstermesin.. eğer bi daha boyle dıkkatsız davranırsam yapın bana. offf kotu oldum ben yaaa. Ama ıyı oldu gerçekler bunlar dimi..

ben yaklaşık 1-1,5 aydır bu yastık olmadan yatamıyorum malum erkek çocuğu bele vurur derler bizzat yaşadım bel ağrılarımı dindirdi diyebilirim diğer büyük ürünlerden almana hiç gerek yok bence bu ürün hem fiyat olarak daha uygun hemde çok fonksiyonlu şimdi sen ilere bebeğin için

Merhaba .bende şeker yüklemeye gideceğim ama bana aç gel demediler.tok olabilir dediler.ne yapmalıyım?tok yaptıran var mı bu testi?

kızlar merhaba ben nisan 2014 annesiyim sizlere sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim.
Kızlar acil cevap bekiyorum sizden 3 lü tarama test sonucumda bunlar yazıyordu sonuç nedir sizce?

Üçlü Test (E3, hCG, AFP)
AFP (Üçlü Tarama 23,50 ng/mL 0-0
Estriol (E3) (Üçlü Tarama) 0,88 mIU/mL 0-0
B-HCG (Üçlü Tarama) 36050.6 U/L 0-0

Merhaba .bende şeker yüklemeye gideceğim ama bana aç gel demediler.tok olabilir dediler.ne yapmalıyım?tok yaptıran var mı bu testi?

Canım şeker yüklemesi kesinlikle açken yapılır. Orada bir yanlışlık olmuş. Eşime söyledim "hiç öyle saçmalık olur mu" dedi. Lütfen aç git.

Merhaba
Az önce değerleri eşime gösterdim. Bunun eksik olduğunu hiç bir kadın doğumcunun sadece bunlar üzerinden bir değerlendirme yapamayacapını söyledi. Örneğin ense kalınlığını bilmeden vs yapılan değerlendirme yanıltıcı olabilirmiş. Aryıca doktor da bu değerleri bilgisayar programına girip makinanın yaptığı risk değerlendirmesini yorumluyormuş. O yüzden acele etme olur mu canım. Doktorunun yapacağı değerlendirmeyi bekle.

nerden aldın canım bunu sen

kızlar bugün benimde detaylı usg vardı.Doktorum kendisi baktı herşeyine 20 dak. sürdü şükürler olsun gayet iyiymiş esnemesini gördüm ayy kuzuum :) doktor her zamanki gibi siyah beyaz baktı renkliye sonraki aylarda bakıcam dedi ve ek bi ücret ödemedim.Zaten her ay cd veriyor..yani ben de anlamadım bu şimdi detaylı olmadımı radyolog yada perintalog bakmadığı için..İçim rahat etsin mi bilemiyorum Demir hapına başladım balık yiyemediğimi söyleyince balık hapı verdi birde akıntının haricinde arada gelen su gibi ıslaklığı sordum onun gayet normal olduğunu söyledi ..gelecek ay şeker yüklemesi yapılcak..şimdilik haberler böyle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…