2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Gunaydın kızlarr,,

İğrenç bi iş gunune daha basladık. Patronum işimi sahiplenip benden haberisiz benim işimle ilgili kararkar vermeme kızdı hatta bana haddinizi astınız dedi. Nedense guluyorum ve hiç sinirlenip uzulmedim. Önemsemediğimi anladım. Kzımın ilk mucizesi işimi önemsemiyorum artıktemizlikle geçen bir hafta sonuydu. Dun gece saat 12 de canım arabası istedi. Bi kac kere yemiştim. Yozgatlılar bilir ne oldugunu neyse kalktım usenmeden 12 de hamurunu hazırladım. Bugunde pişireceğim. Bide cok komik enteliz ya hani. Yatmadan önce mozart dinliyorum. Onunla uykuya dalıyorum. Guya kızımıda alıştırcam dogduktan sonra ben o sarkıyı caldıgımda rahat uyuyacak beni yormayacak. Neyse bizim kız annesine cwekmiş heralde her actıgımda deli gibi tekmeliyo. Rock müzik seven bir annein kızı olarak ya klasik muzik tercihi değil yada ückağıdımı anladı yemezler diyo. Eşimde hemen elini koyuyo yazık. Bazen gerçekten hissediyo tekmeyi bazende evet yaa super offf falan diyo ama bebek o arada tekme atmıyo neyi tekme sanıyo anlamadımCaktırmıyorum ama hevesini kırmamak için... Su andada iş yerinde Işın Karacanın yeni şarkısı calıyo. Ben,i anlatıyo tam olarak... HAYAT COK SEY ALDI BENDEN SENİ VERDİİ. BENİM FİLMİM VİZYONA GİRDİ....

Hepinizi öpüyorum..

Canım sabret seni raporun bittikten sonra cıkısını versinler. Sonra hayatı zindan et onlara. Bakalım napacaklar.. 4+1 ay tam maas alırsın tazmınat olarak. Tabi dava acarak. Ama neyse sabret

Bİde arkadaslar bi konuda uyarayım hepinizi. Eltim dogum ıznıne ayrılırken sen dogumdan sonra calışmak istemezsin muhtemelen deyip tarih attırmadan istifa yazdırmıslar. Sakın dusmeyin bu tuzaga...

Son düzenleme:

Canım iş kanununa göre personeline verdiğin hakları geri alamazsın. Yasni senin gelirini dusurecek bişey yapamazlar.. Mahkeme ile alırsın tum paranı geri..Bunuda hatırlat onlara hatta..

mesajın beni güldürdü:) okadar açık ve güzel bir dille anlatmıssınki cnm... seni ve kızını cokk öpüyorum iyi çalışmalar:)

Bebeklerin fizyolojik ve psikolojik gelişimleri :

Bebekler kar tanesi gibidirler, hiçbiri diğerinin aynısı değildir. Bu yüzden her bebeğin gelişimsel özellikleri birbirinden farklıdır. Bebek bazı gelişme basamaklarına erken veya geç ulaşabilir. Kendi bebeğinizi en iyi siz bilir, gelişim basamaklarını en yakından siz takip edebilirsiniz. Ama unutmamanız gereken en önemli bilgi, her bebeğin birbirinin aynı olmadığı ve farklı gelişim özellikleri sergilediğidir. Tıpkı bazı bebeklerin erken gülmeye, yürümeye, konuşmaya başlaması bazılarının da beklenen zamandan daha geç emeklemesi gibi. Aşağıda belirtilen gelişim süreçleri de bebekten bebeğe farklılık gösterebilir.

Doğduğunda:

Bebeğin dış dünyaya alışmak için birkaç haftaya ihtiyacı vardır. Birkaç hafta boyunca rutin bir düzeni olmaz. Beslenme, uyku saatleri düzensizdir. Doğumdan hemen sonra daha hareketli olup birkaç gün sonra daha sessizleşebilir, sonrasında yine aktif olur.

Başını kontrol edemezler. Emme dürtüsü ile beslenirler. Vücudunu, kol ve bacaklarını eşit olarak hareket ettirebilir. 20-30 cm ilerisini görebilir. Hareket eden cisimleri gözleri ile kısa mesafeden takip edebilir. Eli tutulursa, sıkıca kavrar. Sesin geldiği yöne doğru dönebilir. Onunla konuşulduğunda sakinleşir. Bebeğin 5 duyusu günden güne gelişir. Gülen yüzler, hoş, sakin sesler bebeğin ilgisini çeker. Annesinin kokusunu, sesini tanır.
Gelişimini desteklemek için;
*Bebeğinizi tutarken avuç içinizle de başını destekleyin.
*Onu; sizin yüzünüzü görebileceği kadar yakın tutun.
*Onunla konuşun ve şarkı söyleyin.
*Parlak, değişik renkli objeler göstererek ilgisini çekin.

2. 3. Aylar:

Onunla konuştuğunuzda ‘agulama‘ başlar. Bebeğiniz size daha çok karşılık vermeye, ilginizi fark etmeye başlar. Size güler, sizi izler, yanından ayrıldığınızda tepki gösterir. Kucağa alınınca, ilgi gösterilince sakinleşir. Kadın- erkek seslerini ayırt eder. Sert konuşmalarla, sakin konuşmaları ayırır.

Objelere daha iyi odaklanır. Parlak cisimlere bakmayı tercih eder. İlk aylarda bebeklerin gözlerinde kayma olabilir, bu normaldir. Kaymanın bu aylarda düzelmesi gerekir. Düzelme görülmemesi durumunda doktora başvurulmuştur. Başını da kontrol etmeyi öğrenmiştir ve başını dik tutabilir. Yüzüstü yatırınca, göğüs kafesine kadar gövdesini kaldırır. El ve parmaklarını keşfeder, ellerine dikkatle bakar. Elini tuttuğunuzda, sizin elinizi daha sıkı tutar.
*Uyanık olduğunda yüzüstü yatırın, boyun ve sırt kasları güçlensin.
*Ses çıkaran, hareketli, renkli oyuncaklar alın.
*Avuçlayabileceği yumuşak oyuncaklar ve çıngıraklar alın.
*Yatağının yanına kırılmayan ayna, yumuşak oyuncaklar, renkli kitaplar asın.
*Yüz yüze konuşun, şarkılar söyleyin, ismini kullanın.
*Gülümsemelerini, seslerini, mimiklerini taklit edin.
*Bebeğinizi sakinleştiren sesleri ve oyuncakları öğrenin.

4. Ay:

Bebekler bu ayda kendi etraflarında dönmeye başlarlar. Mutlu olduklarında daha çok ses çıkarırlarken, mutsuz olduklarında ağlar, kendilerini bu yolla ifade etmeye çalışırlar. Diş çıkarma sıkıntıları başlayabilir. Elini sık sık ağzına götürecektir.
*Bebeğinize ilginizi gösterin. Onunla konuşun, şarkı söyleyin.
*Bazen sadece yüzüne bakıp gülümseyin. İkili ilişkinizin gelişmesine dikkat edin.
*Değişik sesler çıkaran oyuncaklar, ilgisini çekecek renkli objeler alın.
Size özel “oyun zamanları” yaratın.
*Eline farklı dokularda oyuncaklar verin.
*Bebeğinizi sırt üstü yatırın, birlikte egzersiz yapın.
*Kollarını göğüs kafesi üzerinde çaprazlayın, tekrar açın.
*Bacaklarını ayak bileklerinden tutup yukarı- aşağı yavaş yavaş hareket ettirin.

6.7. Aylar:

Bebeğiniz bu aylarda önce destekli, sonra desteksiz oturmaya başlar. Bu aylardan itibaren bebeğinizi mama sandalyesinde oturtmaya başlayabilirsiniz. Bebek bu aylarda kendi etrafında kolayca döner. El bilekleri üzerinde yüzüstü durur. Oyuncaklara ilgisi artar. Oyuncağa uzanır, eli ve tüm parmakları ile istediği şeye uzanıp alır. Elindeki cisimleri, oyuncaklarını birbirine vurabilir. Bir elindeki cismi, diğer eline geçirebilir.

Onunla oynadığınızı anlar, karşılıklı ilişkiye daha çabuk girer. “ Ce- e “ yaptığınızda güler. Tek heceleri söylemeye başlar. Kendi ismini tanıyabilir. Bebeğin bu aylarda annesine bağlılığı artar, aile üyelerini tanır. Çocukları büyüklerden ayırır.
*Ona şarkılar söyleyin.
*Kitap okuyun.
*Hayvanların çıkardıkları sesleri öğretmeye çalışın.
*Bebeğinizi kucağınıza alın ve aynanın karşısına geçin; bebek aynada gördüğü görüntüsüne güler.
*Müzik çalın, beraberce dans edin.

8.9. Ay:

Artık yabancıları tanıyıp, yadırgayabilir. Şimdiye kadar topluluk içine rahatça çıkardığınız bebeğiniz, başkalarını görünce ağlayabilir. Mama, baba gibi heceleri söyler. Aynı sesleri sürekli tekrarlar ve daha fazla ses taklit edebilir.

Bu ayda bir yerlere tutunup, ayağa kalkabilir. Yavaş yavaş sıralamaya da başlayabilir. Yatar pozisyondan, oturur pozisyona kendisi geçebilir. Emekleyebilir ve merdivenleri emekleyerek çıkabilir. Kollarının altından dik tutulunca adım atmak ister. Çevresindeki eşyalardan, objelerden zarar görmemesi için, evinizi güvenlikli hale getirmelisiniz.

12. Ay:

Artık bebeğiniz 1 yaşına geldi. Bazı bebekler 1 yaşında yürüyebilir. Çoğu “anne”, “baba”nın anlamını bilir. Aileden diğer insanlara bağlılık gösterebilir. İnsanlarla oynamayı, oyuncaklarla oynamaya tercih eder.
*Onunla oyun oynayarak daha çok zaman geçirin. Hikayeler anlatın, şarkı söyleyin. Ona renkli çocuk kitapları okuyun.
*Diğer çocuklarla oynamasını sağlayın.
*Boya kalemleri alın, kalem tutmaya alıştırın.
Renkli üçgen, kare, dikdörtgen şeklinde oyuncaklar alın.
*Yumuşak bir topla oyun oynayın.
*Bu dönemde, eşyaları göstererek, isimlerini söyleyin. Tekrar ettikçe daha iyi öğrenecektir.
*Yeni şeyler öğrendikçe, onu yüreklendirin. Ona gülün, “Aferin“ deyin.
*Yaptığı şeylere çok fazla “hayır“ demeyin. “Hayır“ dediğinizde durması gerektiğini bilmeli. Bu yüzden hayır kelimesini gerçekten gerektiği zaman kullanın. Onun her şeyi anladığını düşünüp, yapmaması gereken şeyleri neden yapmayacağını anlatın.

Kaynak/ Uz. Dr. Bahar Salihoğlu Kural
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

benim ilk bebeğim nasipse kız olacak. Allah kalbimi biliyor benim için hiç fark etmezdi. soruyorlar cinsiyeti kız diyorum kimi olsun ikincisi erkek olur kimi kızı olan şanslı olurmuş vs diye saçma sapan yorumlarda bulunuyorlar. hatta hayırlı insanın ilk çocuğu kız olurmuş diyeni bile duydum. güldüm geçtim hepsine sende kadının üstünde iyi stres atmışsın iyi olmuş

bu arada karikatürüne bayıldım. ilk okulda gördüm öğretmenler odasında kendi kendime kahkaha attırdı bana

çok teşekkür ederim canım. Evet bebeğimin detaylı ultrason cd si gitti ama belki yedeği vardır gittiğimizde inşallah alabiliriz.

ben şunu çok iyi biliyorum ki kim neyi büyük konuşursa o başına geliyor. insanlarımız o kadar kötü niyetli ve ileriyi düşünmeden fikirlerini söylüyorlar ki o zaman insan olduğum için utanıyorum. ben olsam söylerdim sen bana böyle böyle yorum yapmıştın ama bak senin başın da bunlar geldi. Oyüzden kesinlikle büyük konuşma diye de hayat dersi almasını sağlardım. çünkü eminim ki sana söylediğini kesinlikle unutmuştur.. hep öyle olur ya zaten insanlar kendilerininkini görmez başkalarında gördüklerinde söz söyleme hakkını kendilerinde bulurlar..

oyyy başlığı okuyunca hakikaten panik oldum. çok şükür çok geç olmadan atlatılmış.. Çok geçmiş olsun canım.. Sen de moralini yüksek tut. Birşeye ihtiyacın olursa da mutlaka haberimiz olsun olur mu?

sorma cnm hemde ne stres attım anlatamam :) benim karakterimden herhalde ben kimseyi alttan alamıyorum. yaşına, cinsine, yaşlılığına vs veremiyorum... aynı kadın bir daha beni yolda görse yolunu değiştirir büyük ihtimal :) karikatür benimde suratımda gülümseme yarattı:) aynı hissi yaşattığım için cok mutlu oldum :)

sen bunları şimdi hiç düşünme. Önemli olan zamanında müdahale edilmesi. Zaten bir daha dikkatsiz davranırsan biliyorsun göbek dayağını haketmiş oluyorsun ona göre

senin minik pek bir inatçı çıkmış desene :))) ya da sürprizleri çok seven bir bebek olacak:))
olsun sağlığı sıhhati yerinde sonuçta cinsiyeti biraz daha geç öğrensen de olur. Sonuçta ilk hamilelik dimi bu?

canım çok geçmiş olsun. bol bol dinlen bebişine masallar anlat hayal gücü gelişsin:)

bundan sonra böyle valla cicim dişe diş kana kan! susmak yok gebeliğimin bana verdiği yetkiye dayanarak tüm daha önce hiç yapmadığım şeyleri yapıcam işte susmicam bundan sonra kim ne derse desin bana ne nasılsa arkamdan dicekler yazık hamile ya sinirleri bozulmuş desinler ben deliliğe vurucam banane hep alttan almaya çalışıyorum insanları biraz da onlar beni alttan alsınlar bundan sonra hamileliğimin verdiği tüm semptomları üzerimde taşicam valla

ahh bebeğim valla benim çıkışımı zor verirler sanmıyorum bu kadar olaydan sonra millet istifa ederim yakında gözüyle bakıyor herkes arayıp yerine birini alıcaklarsa bana haber ver falan diyolar ama vermem onlara bu malzemeyi pışııııkkkk yemezler sömürücem onları görürler

evet ilk minişimiz... 4+ 5 te kesesi oluşmuştu dr aaa ne hırslı bi bebişmiş dedi... şimdi de aaa ne inatçı bak göstermiyo oyun yapıyo anneye dedi.. emelll korkutuyo bu minik beni koşturtucak peşinden....

kız deyince pır pır ettim ama ihtimal şimdilik..

bu arada canım...
1.Kalp çarpıntısı sürekli soluma yatıyomuşum ve üstüste su içmek ondan olabilirmiş dikkat et geçmezse abartılı olursa kardiyolojiyle görüşelim dedi

2.sırt üstü yatma korkum ve kabus :) zaten istesem de biraz ilerleyince sırtüstü yatamıycakmışım nefesten dolayı.Sola yat ama bunu takıntı yapma dedi..ilerleyen haftalarda tehlikeliymiş daha çok onda da yatamıyomuşuz zaten

3.akıntı... sulu olabilir beyaz olabilirmiş ama sürekli devam etmiyosa sorun yokmuş.Kokulu ve sürekli olursa sorunmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…