Oldukça yoğun geçen bir haftasonu sonradı foruma dönmek güzel... Yokluğunuzda pazar günü elbette güne sahanda yumurta ile başladım. Krşı tarafta bir arkaşımdaydım. O trafiğe katlanıp hazır katşıya geşmişken de tüm gün orada kaldım. Size bahsettiğim ikizleri olan arkadaşım var ya o işte. Güzel bir gündü. Gece eve döndük ve yattık. 4:30 civarı eşimin horlamalarıyla uyandım. Tek kişilik orkestradır kendileri. Sonra öbür odaya geçtim. Bu sefer babası yetmiyormuş gibi oğlu küçük ayaklarıyla kaburgalarıma çalıştı. Hepten uykum kaçtı. Sonra salona geçip home tv'yi açıp saçma sapan yemek tarifleri izledim. Bu arada tüm hafta sonu sizleri özledim, gerçekten...
GÜNAYDIN canım sana ve herkese valla ben de özledim yokluğun baya hissediliyor yani arayı açma
barbie_2010 ve codulu merhabalar,
bana da sizin gibi mobbing uygulanıyor ama bu çaktırmadan falan değil direk istifa et diyerek uygulanıyor
hatta istifa edersem benim için daha iyi olacakmış güya çünkü yaptığım iş başı prim alacak şekilde işim düzenlenecekmiş
ve bunu benim hamileliğimi daha rahat geçirmem için öneriyorlarmış
bana hiç inandırıcı gelmedi, o zaman siz çıkış verin dedim onu da yapmıyorlar
hatta tehdit bile edildim doğum iznine ayrıldığımda tekrar işe almayacaklarmış
neden istifa ediyorum diye sorduğumda senimi beklicez 6 ay bir sene dediler
son bir kaç aydır çok stresliyim ayda bir olan kontroller malesef yaşadığım stresten dolayı 2ye 3e çıkıyor
bi kanamam oluyor bi kaşıntı oluyorum sürekli bu tür şeyler uğraşıyorum
ablam bebeğin çok huysuz olacak bu yaşadığın stresten dolayı diyor
ama iş inada bindi önceleri ne çekecem istifa eder kurtulurum diyordum şimdi ise işten çıkarsalar bile dava açacağım geri döneceğimden değil onları süründürmek adına
yuh! bu insanların hiç mi insafı yok ya? umuyorum beterin beteri başlarına gelir. ay nasıl sinirleniyorum anlatamam. benim aptal şirketim de ctesi gününe allahın dağına toplantı koymuş tabii ki gitmiyorum hiçbir güç beni götürtemez, hadi bakalım zorlasınlar diye düşünüyorum. ay bıktım bu insanlardan
ne kadar vicdansızlar böyle hiç üzülmeyin arkadaşlar haklarınız var ve bu kadar da kolay değil yok istifa et yok tehdit falan.
lütfen haklarınız öğrenin ve ona göre sizlerde tavrınızı belirleyin....
Günaydın canım, öncelikle devlette mi çalışıyorsun özelde mi bilemiyorum. Devletteysen seni zaten tayin edemezler. Eş durumundan gelirsin. Özeldeysen iş daha zevkli bir hale geliyor: uğradığın hiçbir mobbingi iş mahkemesinde ispatlamak zorunda değilsin. İspatlarsan elbette daha iyi olur. Krar herzaman çalışanın lehine yorumlanır. Sakın prim ödeme tipimi kabul edeyim deme. Hiç bi işveren kar elde etmeyeceği kendi çıkarına olmayan bir şeyi çalışanına önermez. Kendi çıkış vermeye de yanaşmıyor. Tazminat ödemek istemiyor. Seni de doğum iznine ayırmak istemiyor. Kıdem tazminatının ne kadarından kaçarsam kardır diye düşünüyor. İşi tek ilenin kendi olduğunu zannediyor. Tam bir gerizekalı. Onunla diyaloglarında etrafta indanlr varken yap. Asla aşbaşa kalma. Onun odasındaysan kapıyı arkandan açık bırak. Kapıya bir arkadaşınla git. O da dışarıda sizi duyabileceği bir mesafede beklesin. Dopum izninden sonra seni işe almam cümlesi senin onu mahkemeye vermen ve donuna kadar alman için yeterlidir aslında. Sen yeter ki sakin ol. Bebek daha önemli. Yapabileceği birşey olsa atıp tutmaz. Zaten yapardı. Ve acileeeem sendikaya üye ol. Acileeen!!
ahhh nasıl ölecek bu insanlar bilmiyorum devlette de çalışsan özelde de çalışsan farketmiyor artık hakkımızı arayamaz alamaz olduk çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına yazı yazıcam bugün vakit bulursam olmazsa akşam yazmayı düşüyorum dayanamıyorum çünkü artık sinirlerim laçkalaştı bölümüm halkla ilişkiler bana muhasebenin işlerini yaptırıyorlar özel sağlık sigortasından ne anlarım '' aman sen zehir gibisin herşeyi çabucak alırsın ne var çabucak yaparsın'' ben de yapmadım hepsini cumartesi günü saat 6 te işten çıktım eşim evde beni bekliyor bütün gün bu ne zalimliktir neyin karşılığını almaktır bilmiyorum bi de verdiği maaş maaş olsa dicem ki parası iyi katlanayım ama o da yok 10 haftam kaldı izne ayrılmak için gün sayıyorum artık allahın izniyle ölmeden erken doğurmadan görsem o günleri
Sevgili hamilelik yolunda birlikte yürüdüğüm kardeşlerim. Hepinize az yorucu bir hafta içi diliyorum :) Bu hafta boyunca çileden çıktım sizinle de paylaşmak isterim. Eşimin annesi ve babası her seferinde fırsat bilip bir isim söyleyip duruyorlar. Ama işin tuhafı artık sinir bozucu olmaya başladı. Hani size yazmıştım ya kura çektik Damla ismi çıktı ve ben bu isim koyma konusunu kapatıp diğer telaşelerime geçtim diye. Maalesef öyle olmadı Eşimde dahil bütün hafta sonu konu açıldıkça bu isim şu isim güzel bunu koyun demeye devam ettiler. Eşimde sağolsun Ben Damla istemiyorum değiştirelim diye onlarla birlik oldu. Hiç demiyor birlikte isim seçtik kura çektik Damla oldu adı diye. Sürekli onlarla birlik olup şunu koyalım diyor. İnsanlar ne kadar ısrarcı yahu! vallahi çok sinir oldum! Ben de bu kızın annesi isem şansına çıkan isim Damla olacak ismi! En son dün akşam dayanamayıp boşuna uğraşıyorsunuz. Çocuğa herkes istediği isimle hitap edebilir ve ben bunu sorun etmem ama unutmayın annesi nasıl seslenirse çocuk o ismini benimser dedim çıktım odadan. Niye karışıyorlar yahu! beni babam daha ne isim koyacaksınız diye sormadı bile... Bunlar aylardır aynı mevzuyu konuşuyorlar. başlarda hep alttan aldım hepsi güzel düşünelim biz de değerlendirelim dedim ama artık kabak tadı verdi! Akşam eve dönünce de eşime kızdım bu kızın adı Damla! Kabul etsen iyi olur! artık konusunu açıp durma dedim.Her türlü sıkıntısını çeken sevincini duygusunu yaşayan biziz ama insanlar ne kadar rahat konuşuyor söylediklerini kale almıyor amaaan deyip geçiyor.
canım günaydın senin adına çok üzüldüm sanki isim konusunu sizinkiler devlet meselesi haline getirmişler gibi allah yardımcın olsun ama bence böyle devam ederlerse tavrını koy ''biz bu isme karar verdik böyle seslenicez ona'' sonuçta çocuk senin ve eşinin çocuğu onlar seni zorluyorlar böyle davranman için benim kuzenim de yaşadı aynı şeyi kızları oldu kayınvalidesi kendi adının koymasını istedi (adı havva) kuzenim de ela koymak istedi anam kadın küstü eve kitledi kendini çocuk gibi çıkmaz evden torununu görmeye gitmez yeni doğmuş bebek daha 2 günlük bunlar kimlik çıkardılar ela diye sonra baktılar olucak gibi değil gitti babası değiştirdi ela havva oldu adı ama herkese ela diye sesleniyor bir tek kayınvalide havva diye sesleniyor çocuk da havva deyince bakmıyor eeee olacağına bak anne hangi ismi söylerse bebek ona alışır :))))