herkese selam olsun barbie bugün çok üzgün ve yorgun dün itibariyle artık c.tesileri 3 e değil 6 ya kadar mesai saatim zorla uzatılmış olup bu durum beni depresyona sokmuştur bu durumdan sonra işyerimin bana tamamiyle mobink uyguladığına emin oldum çünkü eğer çalışmaya devam edersem (hastanede çalışıyorum) muayene ücretleri ve tahlillere yarı para ödemekle kalmayıp doğum masraflarını da çalıştığım hastane karşılıyor bir de üstüne üstlük bebeğim erkek olacağı için ve yenidoğan sünneti yaptıracağım için (bundan da ücret alınmıyor personelden) hastaneye büyük külfet olacağımdan onlar da istifa etmemi hasretle beklemekte ama ben bu yaşadıklarıma rağmen onlara bu zevki tattırmicam ve gider ayak onlara geçirebildiğim kadar geçirip sonra da arkama bakmadan çıkıcam ordan çok sinirliyim!!!!
ay canıımmm. Bi sen bide ben zaten... Bende aynen cuma aksamalrı 10 a kadar calışıyorum artık. Cumartesi zaten full. Suanda yorgunluktan bitap haldeyım. Perişanım yani. dun gece 11:30da ecdeydim yaa. Off keske bırakabilsem işi ama dayanacagım bende bebeğim için.beni bu şeklide zorlayamazlar. En fazla 3 ay daha zorlayabilirler sonrasında zaten raporlu olcam. Sayılı gun cabuk gecermiş. Ben cıkmayacagım onlar cıkaracak. Tazminatımı verwecekler. Sonrasında da hamile oldugum için çıkarıldım deyip dava acıcam tam 4 aylık full maas alcam. Bu iş ya oyle bitecek yada oyle bitecek...
barbie_2010 ve codulu merhabalar,
bana da sizin gibi mobbing uygulanıyor ama bu çaktırmadan falan değil direk istifa et diyerek uygulanıyor
hatta istifa edersem benim için daha iyi olacakmış güya çünkü yaptığım iş başı prim alacak şekilde işim düzenlenecekmiş
ve bunu benim hamileliğimi daha rahat geçirmem için öneriyorlarmış
bana hiç inandırıcı gelmedi, o zaman siz çıkış verin dedim onu da yapmıyorlar
hatta tehdit bile edildim doğum iznine ayrıldığımda tekrar işe almayacaklarmış
neden istifa ediyorum diye sorduğumda senimi beklicez 6 ay bir sene dediler
son bir kaç aydır çok stresliyim ayda bir olan kontroller malesef yaşadığım stresten dolayı 2ye 3e çıkıyor
bi kanamam oluyor bi kaşıntı oluyorum sürekli bu tür şeyler uğraşıyorum
ablam bebeğin çok huysuz olacak bu yaşadığın stresten dolayı diyor
ama iş inada bindi önceleri ne çekecem istifa eder kurtulurum diyordum şimdi ise işten çıkarsalar bile dava açacağım geri döneceğimden değil onları süründürmek adına
Kizlar oncelikle sakin olun panik olmayin.
Ama cok bomba bir olay oldu. Biliyosunuz Cumartesi kontrolumuz vardi.
Bir ortaya cikti ki dogum baslamis. Bebek nerdeyse cikmak uzereymis.
Acil yatis ve sonrasinda ameliyatla rahimi diktiler.
Amargi sanirim sen de serklaj oldun di mi?
Dun bugun yarin hastanedeyiz sonra da hep yatis ozet olarak.
Simdi telefondayim daha iyi bir kosulum olursa detaylari anlatirim.
Benim aslinda carsamba gunu sancilarim baslamisti. Ama tabi aklimin ucuna gelmedi.
Tabi benim en buyuk hatam, ilk trimesterin sonunda asiri kanamayla hastanede kaldim.
Sonrs evde 2 hafta yatmak zorundaydim.
Sonrasinda ise hic bir sey yokmus gibi is yapip kosusturmaya basladim.
Demek daha sakin davranmak lazimmis.
Oldukça yoğun geçen bir haftasonu sonradı foruma dönmek güzel... Yokluğunuzda pazar günü elbette güne sahanda yumurta ile başladım. Krşı tarafta bir arkaşımdaydım. O trafiğe katlanıp hazır katşıya geşmişken de tüm gün orada kaldım. Size bahsettiğim ikizleri olan arkadaşım var ya o işte. Güzel bir gündü. Gece eve döndük ve yattık. 4:30 civarı eşimin horlamalarıyla uyandım. Tek kişilik orkestradır kendileri. Sonra öbür odaya geçtim. Bu sefer babası yetmiyormuş gibi oğlu küçük ayaklarıyla kaburgalarıma çalıştı. Hepten uykum kaçtı. Sonra salona geçip home tv'yi açıp saçma sapan yemek tarifleri izledim. Bu arada tüm hafta sonu sizleri özledim, gerçekten...
Geçmiş olsun arkadaşım Allah korumuş seni ve bebeğini. Dikkat etmek lazım artik.
Bugün eşim tenis oynadı ben de izlemeye gittim. Dayanamadim yarim saat kadar ben de ufak ufak atislar yaptım çok özlemişim. Ama sonradan da pişman oldum sonuçta atis yaparken uzaniyorsun kollari geriye dogru geriyorsun falan. Kendi kendime söz verdim hevesimi doğumdan sonraya sakliycam.
Kızım saglikli dogsun baska birsey istemem
yuh! bu insanların hiç mi insafı yok ya? umuyorum beterin beteri başlarına gelir. ay nasıl sinirleniyorum anlatamam. benim aptal şirketim de ctesi gününe allahın dağına toplantı koymuş tabii ki gitmiyorum hiçbir güç beni götürtemez, hadi bakalım zorlasınlar diye düşünüyorum. ay bıktım bu insanlardan
Benim aslinda carsamba gunu sancilarim baslamisti. Ama tabi aklimin ucuna gelmedi.
Tabi benim en buyuk hatam, ilk trimesterin sonunda asiri kanamayla hastanede kaldim.
Sonrs evde 2 hafta yatmak zorundaydim.
Sonrasinda ise hic bir sey yokmus gibi is yapip kosusturmaya basladim.
Demek daha sakin davranmak lazimmis.
bana da sizin gibi mobbing uygulanıyor ama bu çaktırmadan falan değil direk istifa et diyerek uygulanıyor
hatta istifa edersem benim için daha iyi olacakmış güya çünkü yaptığım iş başı prim alacak şekilde işim düzenlenecekmiş
son bir kaç aydır çok stresliyim ayda bir olan kontroller malesef yaşadığım stresten dolayı 2ye 3e çıkıyor
ama iş inada bindi önceleri ne çekecem istifa eder kurtulurum diyordum şimdi ise işten çıkarsalar bile dava açacağım geri döneceğimden değil onları süründürmek adına
yuh! bu insanların hiç mi insafı yok ya? umuyorum beterin beteri başlarına gelir. ay nasıl sinirleniyorum anlatamam. benim aptal şirketim de ctesi gününe allahın dağına toplantı koymuş tabii ki gitmiyorum hiçbir güç beni götürtemez, hadi bakalım zorlasınlar diye düşünüyorum. ay bıktım bu insanlardan
yazdıklarımı okuyunca yine üzüldüm neler yaşıyorum diye
acaba bebeğime zulm mü ediyorum
bu kadar şeye katlanarak
istifa etmezsen tayin çıkarırız dediler ülkenin sınır illerinden bahsediyorlar
işe girerken bile söylemiştim oysa eşim burda çalışıyor tayin kabul edemem diye
şimdi tayin kabul etmezsen istifa edersin ne var ki diyorlar
yazdıklarımı okuyunca yine üzüldüm neler yaşıyorum diye
acaba bebeğime zulm mü ediyorum
bu kadar şeye katlanarak
istifa etmezsen tayin çıkarırız dediler ülkenin sınır illerinden bahsediyorlar
işe girerken bile söylemiştim oysa eşim burda çalışıyor tayin kabul edemem diye
şimdi tayin kabul etmezsen istifa edersin ne var ki diyorlar
maalesef ülkemizde bazı kanunlar laf olsun diye var ama bunu yaptıklarını kanıtayabilirsen maille ya da ses kaydıyla dava bile açabilirsin mobbing yaptıkları için tazminat isteyebilirsin ama bebeğini önce sağlıkla doğur ondan sonra bu süreçler tahminen biraz uzun ve yıpratıcı olabilir.
32.haftanda raporunu alana kadar dayan ya da rapor ayarlayabiliyorsan erken doğum riski var diye rapor alarak 6.ayda bile ayrılabilirsin.ben ilk hamileliğimde mesafe yüzünden sıkıntı çekiyordum ve 28.haftada resmi iznime ayrılmıştım.
hayır benim anlamadığım doğum izninde paranı devlet ödüyor ve şirkete maddi bir yükümlülüğü olmuyor, bu gerginlikler nedir?
ben de anlaşma yapmaya çalışıyorum, işten ayrılacağım raporun sonuna kadar beni burada çalıştırıyor gösterin dedim en azından.düşüneceklermiş
ama iş inada bindi önceleri ne çekecem istifa eder kurtulurum diyordum şimdi ise işten çıkarsalar bile dava açacağım geri döneceğimden değil onları süründürmek adınaGünaydın canım, öncelikle devlette mi çalışıyorsun özelde mi bilemiyorum. Devletteysen seni zaten tayin edemezler. Eş durumundan gelirsin. Özeldeysen iş daha zevkli bir hale geliyor: uğradığın hiçbir mobbingi iş mahkemesinde ispatlamak zorunda değilsin. İspatlarsan elbette daha iyi olur. Krar herzaman çalışanın lehine yorumlanır. Sakın prim ödeme tipimi kabul edeyim deme. Hiç bi işveren kar elde etmeyeceği kendi çıkarına olmayan bir şeyi çalışanına önermez. Kendi çıkış vermeye de yanaşmıyor. Tazminat ödemek istemiyor. Seni de doğum iznine ayırmak istemiyor. Kıdem tazminatının ne kadarından kaçarsam kardır diye düşünüyor. İşi tek ilenin kendi olduğunu zannediyor. Tam bir gerizekalı. Onunla diyaloglarında etrafta indanlr varken yap. Asla aşbaşa kalma. Onun odasındaysan kapıyı arkandan açık bırak. Kapıya bir arkadaşınla git. O da dışarıda sizi duyabileceği bir mesafede beklesin. Dopum izninden sonra seni işe almam cümlesi senin onu mahkemeye vermen ve donuna kadar alman için yeterlidir aslında. Sen yeter ki sakin ol. Bebek daha önemli. Yapabileceği birşey olsa atıp tutmaz. Zaten yapardı. Ve acileeeem sendikaya üye ol. Acileeen.
Günaydın canım, öncelikle devlette mi çalışıyorsun özelde mi bilemiyorum. Devletteysen seni zaten tayin edemezler. Eş durumundan gelirsin. Özeldeysen iş daha zevkli bir hale geliyor: uğradığın hiçbir mobbingi iş mahkemesinde ispatlamak zorunda değilsin. İspatlarsan elbette daha iyi olur. Krar herzaman çalışanın lehine yorumlanır. Sakın prim ödeme tipimi kabul edeyim deme. Hiç bi işveren kar elde etmeyeceği kendi çıkarına olmayan bir şeyi çalışanına önermez. Kendi çıkış vermeye de yanaşmıyor. Tazminat ödemek istemiyor. Seni de doğum iznine ayırmak istemiyor. Kıdem tazminatının ne kadarından kaçarsam kardır diye düşünüyor. İşi tek ilenin kendi olduğunu zannediyor. Tam bir gerizekalı. Onunla diyaloglarında etrafta indanlr varken yap. Asla aşbaşa kalma. Onun odasındaysan kapıyı arkandan açık bırak. Kapıya bir arkadaşınla git. O da dışarıda sizi duyabileceği bir mesafede beklesin. Dopum izninden sonra seni işe almam cümlesi senin onu mahkemeye vermen ve donuna kadar alman için yeterlidir aslında. Sen yeter ki sakin ol. Bebek daha önemli. Yapabileceği birşey olsa atıp tutmaz. Zaten yapardı. Ve acileeeem sendikaya üye ol. Acileeen!!
Sevgili hamilelik yolunda birlikte yürüdüğüm kardeşlerim. Hepinize az yorucu bir hafta içi diliyorum :) Bu hafta boyunca çileden çıktım sizinle de paylaşmak isterim. Eşimin annesi ve babası her seferinde fırsat bilip bir isim söyleyip duruyorlar. Ama işin tuhafı artık sinir bozucu olmaya başladı. Hani size yazmıştım ya kura çektik Damla ismi çıktı ve ben bu isim koyma konusunu kapatıp diğer telaşelerime geçtim diye. Maalesef öyle olmadı Eşimde dahil bütün hafta sonu konu açıldıkça bu isim şu isim güzel bunu koyun demeye devam ettiler. Eşimde sağolsun Ben Damla istemiyorum değiştirelim diye onlarla birlik oldu. Hiç demiyor birlikte isim seçtik kura çektik Damla oldu adı diye. Sürekli onlarla birlik olup şunu koyalım diyor. İnsanlar ne kadar ısrarcı yahu! vallahi çok sinir oldum! Ben de bu kızın annesi isem şansına çıkan isim Damla olacak ismi! En son dün akşam dayanamayıp boşuna uğraşıyorsunuz. Çocuğa herkes istediği isimle hitap edebilir ve ben bunu sorun etmem ama unutmayın annesi nasıl seslenirse çocuk o ismini benimser dedim çıktım odadan. Niye karışıyorlar yahu! beni babam daha ne isim koyacaksınız diye sormadı bile... Bunlar aylardır aynı mevzuyu konuşuyorlar. başlarda hep alttan aldım hepsi güzel düşünelim biz de değerlendirelim dedim ama artık kabak tadı verdi! Akşam eve dönünce de eşime kızdım bu kızın adı Damla! Kabul etsen iyi olur! artık konusunu açıp durma dedim.Her türlü sıkıntısını çeken sevincini duygusunu yaşayan biziz ama insanlar ne kadar rahat konuşuyor söylediklerini kale almıyor amaaan deyip geçiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?