2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

barbie_2010 ve codulu merhabalar,

bana da sizin gibi mobbing uygulanıyor ama bu çaktırmadan falan değil direk istifa et diyerek uygulanıyor
hatta istifa edersem benim için daha iyi olacakmış güya çünkü yaptığım iş başı prim alacak şekilde işim düzenlenecekmiş
ve bunu benim hamileliğimi daha rahat geçirmem için öneriyorlarmış
bana hiç inandırıcı gelmedi, o zaman siz çıkış verin dedim onu da yapmıyorlar
hatta tehdit bile edildim doğum iznine ayrıldığımda tekrar işe almayacaklarmış
neden istifa ediyorum diye sorduğumda senimi beklicez 6 ay bir sene dediler
son bir kaç aydır çok stresliyim ayda bir olan kontroller malesef yaşadığım stresten dolayı 2ye 3e çıkıyor
bi kanamam oluyor bi kaşıntı oluyorum sürekli bu tür şeyler uğraşıyorum
ablam bebeğin çok huysuz olacak bu yaşadığın stresten dolayı diyor
ama iş inada bindi önceleri ne çekecem istifa eder kurtulurum diyordum şimdi ise işten çıkarsalar bile dava açacağım geri döneceğimden değil onları süründürmek adına

yuh! bu insanların hiç mi insafı yok ya? umuyorum beterin beteri başlarına gelir. ay nasıl sinirleniyorum anlatamam. benim aptal şirketim de ctesi gününe allahın dağına toplantı koymuş tabii ki gitmiyorum hiçbir güç beni götürtemez, hadi bakalım zorlasınlar diye düşünüyorum. ay bıktım bu insanlardan

çok geçmiş olsun. aman dikkat et bak yarısından çoğu gitti. inşallah herşey yolunda gider arkadaşım...

merhaba sen en son kontrole gidiyorum yazmadın bir daha haber alınamadı valla ben merak ettim seni.

birde eml_ de yok kaç gündür :44::44::44::44:

sağlıklı bir hamileliğin varsa atış yapmanın hiçbir zararı yok canım. ben dumbella çalışmaya devam ediyorum, kollarını geriye atmanda ve gerilmende bir sakınca yok ki. tam tersine iyi gelir.

yazdıklarımı okuyunca yine üzüldüm neler yaşıyorum diye
acaba bebeğime zulm mü ediyorum
bu kadar şeye katlanarak

istifa etmezsen tayin çıkarırız dediler ülkenin sınır illerinden bahsediyorlar
işe girerken bile söylemiştim oysa eşim burda çalışıyor tayin kabul edemem diye
şimdi tayin kabul etmezsen istifa edersin ne var ki diyorlar

günaydın güzeller
cumartesi günü detaylı ultrasonumuz vardı 400 gr. 23 cm %100 kız
herşey çok güzel dedi bir problem yok dedi çok şükür allahıma miniğimin herşeyi güzelmiş bir de isim bulabilirsek tam olacak

çok geçmiş olsun ve çok dikkat etmen lazım. iyi ki durdurmuşlar doğumu.

canım çook geçmiş olsun..şu an şoktayım resmen ... lütfen girer girmez detaylı yaz nasıl oldu..ayy Rabbim korusun sizi

ne kadar vicdansızlar böyle hiç üzülmeyin arkadaşlar haklarınız var ve bu kadar da kolay değil yok istifa et yok tehdit falan.
lütfen haklarınız öğrenin ve ona göre sizlerde tavrınızı belirleyin....

maalesef ülkemizde bazı kanunlar laf olsun diye var ama bunu yaptıklarını kanıtayabilirsen maille ya da ses kaydıyla dava bile açabilirsin mobbing yaptıkları için tazminat isteyebilirsin ama bebeğini önce sağlıkla doğur ondan sonra bu süreçler tahminen biraz uzun ve yıpratıcı olabilir.
32.haftanda raporunu alana kadar dayan ya da rapor ayarlayabiliyorsan erken doğum riski var diye rapor alarak 6.ayda bile ayrılabilirsin.ben ilk hamileliğimde mesafe yüzünden sıkıntı çekiyordum ve 28.haftada resmi iznime ayrılmıştım.
hayır benim anlamadığım doğum izninde paranı devlet ödüyor ve şirkete maddi bir yükümlülüğü olmuyor, bu gerginlikler nedir?
ben de anlaşma yapmaya çalışıyorum, işten ayrılacağım raporun sonuna kadar beni burada çalıştırıyor gösterin dedim en azından.düşüneceklermiş

bebek bekliyorum deyince adamlar direk işten çıkarma planları yapmaya başladı
rapor sonuna kadar orda çalışıyor göstermek hatta bunu düşünmek çok ütopik benim iş verenim için

Sevgili hamilelik yolunda birlikte yürüdüğüm kardeşlerim. Hepinize az yorucu bir hafta içi diliyorum :) Bu hafta boyunca çileden çıktım sizinle de paylaşmak isterim. Eşimin annesi ve babası her seferinde fırsat bilip bir isim söyleyip duruyorlar. Ama işin tuhafı artık sinir bozucu olmaya başladı. Hani size yazmıştım ya kura çektik Damla ismi çıktı ve ben bu isim koyma konusunu kapatıp diğer telaşelerime geçtim diye. Maalesef öyle olmadı Eşimde dahil bütün hafta sonu konu açıldıkça bu isim şu isim güzel bunu koyun demeye devam ettiler. Eşimde sağolsun Ben Damla istemiyorum değiştirelim diye onlarla birlik oldu. Hiç demiyor birlikte isim seçtik kura çektik Damla oldu adı diye. Sürekli onlarla birlik olup şunu koyalım diyor. İnsanlar ne kadar ısrarcı yahu! vallahi çok sinir oldum! Ben de bu kızın annesi isem şansına çıkan isim Damla olacak ismi! En son dün akşam dayanamayıp boşuna uğraşıyorsunuz. Çocuğa herkes istediği isimle hitap edebilir ve ben bunu sorun etmem ama unutmayın annesi nasıl seslenirse çocuk o ismini benimser dedim çıktım odadan. Niye karışıyorlar yahu! beni babam daha ne isim koyacaksınız diye sormadı bile... Bunlar aylardır aynı mevzuyu konuşuyorlar. başlarda hep alttan aldım hepsi güzel düşünelim biz de değerlendirelim dedim ama artık kabak tadı verdi! Akşam eve dönünce de eşime kızdım bu kızın adı Damla! Kabul etsen iyi olur! artık konusunu açıp durma dedim. Her türlü sıkıntısını çeken sevincini duygusunu yaşayan biziz ama insanlar ne kadar rahat konuşuyor söylediklerini kale almıyor amaaan deyip geçiyor.

Günaydın canım, öncelikle devlette mi çalışıyorsun özelde mi bilemiyorum. Devletteysen seni zaten tayin edemezler. Eş durumundan gelirsin. Özeldeysen iş daha zevkli bir hale geliyor: uğradığın hiçbir mobbingi iş mahkemesinde ispatlamak zorunda değilsin. İspatlarsan elbette daha iyi olur. Krar herzaman çalışanın lehine yorumlanır. Sakın prim ödeme tipimi kabul edeyim deme. Hiç bi işveren kar elde etmeyeceği kendi çıkarına olmayan bir şeyi çalışanına önermez. Kendi çıkış vermeye de yanaşmıyor. Tazminat ödemek istemiyor. Seni de doğum iznine ayırmak istemiyor. Kıdem tazminatının ne kadarından kaçarsam kardır diye düşünüyor. İşi tek ilenin kendi olduğunu zannediyor. Tam bir gerizekalı. Onunla diyaloglarında etrafta indanlr varken yap. Asla aşbaşa kalma. Onun odasındaysan kapıyı arkandan açık bırak. Kapıya bir arkadaşınla git. O da dışarıda sizi duyabileceği bir mesafede beklesin. Dopum izninden sonra seni işe almam cümlesi senin onu mahkemeye vermen ve donuna kadar alman için yeterlidir aslında. Sen yeter ki sakin ol. Bebek daha önemli. Yapabileceği birşey olsa atıp tutmaz. Zaten yapardı. Ve acileeeem sendikaya üye ol. Acileeen!!

devletin özelinde çalışıyorum aslında şöyle devlet için iş yapıyorum ama sigortamı taşeron firma yatırıyor
hiç başbaşa konuşmadık zaten bunları bana söyleyen ya ankaradan arıyor yada bölge müdürlüğünden
malesef sendika da kendilerin adamları, kurumdan ayrılıp sendikanın başına geçmişler
şimdiye kadar açılan hiç bir davayı kazanamadıkları için büyük ihtimal istifaya zorluyorlar

bu arada yazdıkların hep gülümsetiyor beni teşekkür ederim desteğin için

Aslında biz gebeler bu konuda açık davranmıyoruz. Doğruyu söyleyebiliriz.
"Artık rica ediyorum şu isim konusunu kapatalım. Ben bebeğimi öncelikle sağlıklı bir biçimde kucağıma almak istiyorum. Dolayısıyla kimsenin isim beğenisi takdir edersiniz ki önceliğim değildir. Bu konu artık beni açıkçası geriyor. Lütfen. Kendşni tutamıyorsanız ben yokken konuşun. Çünkü söylüyorum kimse inanmıyor, ikna olmuyor. Neden benim ailem kendi bebeğimle ilgili her türlü kararda annesi ve babasının tasarruf sahibi olduğunu kabul etmiyor ki? Konu artık konuşulmasın ben istemiyorum. "
Eşini de kenara çek onunla da konuş. Kurada çektiğimiz isim içine sinmediyse bunun yöntemi annenin babanın yanında emrivaki yapıp bana isim konusunu açmak değildir. Bu çözüm değildir. Tam tersine bende damla konusunda inat yapmaktan öteye gitmez. Benkızımın isminin babasının da içinesinmesini isterim. Ama bunda bu konuyu tartışman gereken kişi benim başkaları değil. Lütfen kalbimi kırma, şu gebeliği tatlı tatlı geçirmek istiyorum ve yardımınaihtiyacım var.
Onaadan sonra aileyle konuş. Erkek ailesi kadını gebe kalınca kendi malı mı zannediyorla çok merak ediyorum. Hiç kişiliği, iradesi ve kendi seçimleri yokmuş gibi kimse gebeye akıl danışmıyor. Bebeği taşıyan o, dikkate alınmayan yine o. Oh ne güzel dünya! Kibarca nezaketi elden bırakmadan ama çok da yuöuşak bir ses tonuyla değil, kararlı ve kuralcı bir ses tonuyla bunu onlarla konuş. Anlamak zorundalar.

Günaydın canım,
Çok çok geçmiş olsun. Arttık bundan sonra gebeliği krLiyet ailesinden biriymiş gibi geçireceksin yani yatarak. Hiç panik yapma olur mu? Sen sakin olursanmetabolizman da rahatlar. Bol su iç, mis gibi yat. Bak ben tüm gün yatıyorum. Hatta ayağa kalktığımda uyum sorunu yaşıyorum diyebilirim.

Ben de serklaj oldum. Az bir kanama olunca bir gittik ki hastaneye rahim ağzı açılmaya başlamış. 1 cm açılmıştı. Yani bende de doğum başlamış. Ben de senin gibi ameliyata girdim, dikiş atıldı. Şu an çok rahatım. Bir şikayetim yok. Ameliyat soonrası bir ağrı sızı da olmadı. O yüzden moralini bozma. Allahtan zamanında müdahale edilebilmiş. Bir an önce iyileş aramıza dön. Özletme kendini...
Bu da mart annelerinden sana gelsin:

Günaydın Kızlar bende Cumartesi günü girdim detaylıya fakat bizim sıpa inatçı çıktı gün içinde 3 kez girmeme rağmen inat etti yüzünü dönmedi bu durumda da benim inceleme salıya sarktırdı, yeni bir doktor keşfettim gerçi nette araştırıldığında tavsiye edeni çok (Bülent Kars) tek dez avantajı çok yoğun olması ve randevu alınmasına rağmez en az 1 saat beklenmesi ve adam hergün en 11 12 kadar hasta bakıyomuş çok ilgili relaxx öğretici biri içeri girdiğinizde yoğunluğun aslında ilgi ve alakadan kaynaklantığını doktorun en ince detayına kadar sizi aydınlattığını anlıyorsunuz amanın çok yoğunun hemen ters düz edip sepet havası çalmıyor gelelim şimdilik tespitlerimize gelişimi iyi 1 hafta önde gidiyoruz velhasıl kordon dolanması var boynuna 2 kez dolanmız panik yapcak korkulacak birşey yok anne karnında hiç birşekilde zarar vermeyeceği elastik olduğunu anlattı normal doğum anında tehlike yaratacağnı bu nedenlede hiç düşünülmeden sezeryan olunucağını söyledi ki senin için böyle sıkıntı yok sen zaten ilk doğumundan dolayı direk sezaryansın dedi ,( benim normal doğum umutlarım suya düştü ) vede plasanta şimdilik rahim yolunu kapamış yani önde daha sonraki haftalarda rahim genişlemesiyle yer değiştirme olasılığı yüksek ama dikkatli olmamı istirahat edip kendimi çok yormamamı vede ilişkiyi yasakladı bir aksilik olmazsa 38 haftanın sonunda yani 8 Mart ta sezeryan olabileceğimi söyledi:) işte böyle kızlar

günaydınlar herkese... nasıl geçti hafta sonlarınız bakalım... benim yoğun ama güzeldi... cumartesi eşimle ev baktık bulamadık ama olsun bir çaba harcadık :) sonra annemle kuaföre gittik ve ben kuaförde kadının birini az kaldı ayağımın altına alacaktım annem zor sakinleştirdi:) kadın hamile olduğumu görünce kaç aylık falan diye sordu. tabi hemen ardından o meshur soru CİNSİYETİ NE? bende göğsümü gere gere erkek dedim. İşte bu cevaba karsılık verilen tepki şartellerimin atmasına sebep oldu. ''HIMMMM HAYIRLISI OLSUN YA. KIZ OLSAYDI DAHA İYİYDİ AMA NEYSE ERKEKTE EVLAT SONUÇTA!!!!!!!!!!''

Ben o an kendimi resmen kaybettim ve sinirlerimi bu defa engel olamadım. Kadının iki tane kızı varmış bide kalkmış Allah'ıma şükürler olsun ikiside kız ben erkek asla istemezdim zaten demezmi!!!! Bende '' şimdi anlaşıldı neden gocunduğunuz demek oğlunuz olmadı yazıkkk şimdi siz menepoza da girmişsinizdir isteseniz de olmaz zaten... Ben başından beri hayırlı bir evlat istedim. Rabbimde verdi... Ve son olarak tek kelime daha ederseniz başınızda kalan iki tel saçıda ben yolucam ona göre'' dedim!!! Kadının rengi resmen kıpkırmızı oldu. Annem bi taraftan beni susturmaya çalışıyor bir taraftanda kadına kızıyor!! öyle işte yani cumartesi baya bir gerildim. Pazar günüde ikiz bebişleri olan bir arkadasıma gittik. Başka bebeği olan bir arkadasımız da geldi. 3 bebekle harika bir pazar geçirdik. Şimdi herkese mutlu bir hafta diliyorum.Umarım stressiz güzel bir hafta geçiririz...

Günaydın arkadaşlar... herkese mutlu haftalar diliyorum....

canım çok çok geçmiş olsun umarım sağlıkla alırsın bebeğini kucağına... moralini yüksek tut ki bebeğinde sana tutunsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…