2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Evet ama bunu onlara nasıl söylicez bilmiyorum? Anneleri tembihlemek lasım

arkadaşlar, be cidden bu konuda çok katıyım. Abimin oğlu olduğumda ilk 1bir ay hiç öpmedim. Dilediğim gibi sevebilmeye 3 aylıkken falan başladım. Üstüm başım temiz değilse asla almıyordum kucağıma. Kendi bebeğimi de öptürtmem. İmmün sistemi gelişmeden bırakın öptürmeyi insanların kucaklarına bile vermemek gerekiyor. Ben bunu hem doktoruma hem de eşime sormuştıum. İkisi de benzer cevaplar vermişti. ilk iki-üç hafta yenidoğan vücut ısısını ancak ayarlayabiliryor. yani metabolizması ancak öğreniyor. O yüzden yeni doğanları iki-üç kat giydirip battaniyeye sarıyorlar. Sonra yavaş yavaş açık havaya çıkarabiliyoruz. ben 20-25 gün hatta bir ay sonra çıkarma taraftarıyım. Ama alışveriş merkezleri gibi kapalı alanlar kesinlikle değil. Parklar bahçeler falan. tabi bunları bebek yeterli anne sütü emebiliyorsa yapabiliyoruz. Az emebiliyorsa veya dışarıdan besleniyorsa biraz daha beklemek gerekiyor. Çünkü hastalıklara çok açık oluyorlar. immün sisteminin gelişmesi zaman alıyor. İnsanlara da doktorumuz ilk 20 gün-1 ay yasakladı öpülmemizi falan deyin. hatta uydurun "şimdiki şehir çocuklarının savunma sistemi çok geç gelişiyormuş, hasta olma sıklıkları çok artmış" falan gibi. aile dışında kimseciklere ilk 1 ay öptürtmem. Ben neler çekiyorum onu sağlıklı zamanında dünya getirebilmek için. siz de öptürtmeyin.

Slm kizlar simdi doktorcugumdan ciktik hicbir riskimiz kalmamis sukur hersey normale dondu bebegimin gelisimi haftasina gore uyumlu dedi ilaclar ise yaradi cok sukur 740 gr mis anneme gore birazcik kucuk doktora gore iyi :) ama cok nazli bi erkek bize hic resim vermiyor 4 boyutluda bugunde ellerini capraz yapti yuzunu kapadi neyaptiysak açmadi yaramaz biraz dedi doktorumiz toplam 1.5 kilo almisim hamileligim boyunca alman lazim dedi doktor :)

diğer yazını bulamadım ama kalça ağrısı yazmışssın yaklaşık iki haftadır bende de var ,bıçak batar gibi ilk 5 gün çok çektim yürüyemedim üstüne basamadım kengi diye bir ağrı olurmuş hamilelerde sanırım o ağrı yada siyatik olabilirmiş doktorum oğlumda iken siyatik demişti ,yapacak bişiş yok sadece o bölgeye zeytin yağı ile masaj yaptırdım azaldı çok şükür .

Yüzde yüz katılıyorum söylediklerine Amargicim.
Ama işte hem misafir kategorisindeki çevremizi hem de toplumu bir şekilde eğitmek gerekiyor.
Ben puset alırken sırf elalem çocuğa saldırmasın diye, kendime dönük kullanılabilen bir model arıyorum mesela.

Ayyy ne güzel haberlerle geldin yuxektopuk
Maşallah hem sana hem bebişine

Bizim bebiş de 25+0'da 730gr sanki bana da az gibi geldi ama ne yapalım yani sağlıkla büyüsünler de.
Zayıfmış tombişmiş önemli değil...

bence tulum canım çok şekermiş dün buna benzer pamidor da görmüştüm
bu arada pamidorun kıyafetleri çok şirin çok güzel yerleri falan hastane çıkışlarına baktım özellikle ama netteki fiyatları çok daha uygun aynı ürünlerin mağaza fiyatları farklı piyasaya göre diğer marka mağaza fiyatlarına göre çok uygun ben alışverişi pamidordan yapıcam nasipse

HTML:
40'ında yapılmıyor mu mevlüt yahu?
Bir de sadece yakın çevre çağırsak olur mu?
Öf sırf anneme millet kırılacak diye bissürü insan çağırmak istemiyorum.

kızlar mevlütü 40 ında yapmak zorunda değilsinizki ben de nasipse 2-3 ay sonra yapmak istiyorum en mantıklısı

selam kızlar. Bende bugün sağlık ocağında 2. doz tetanozu vuruldum öncesinde ise sadece açlık kan şekeri verebildim laboratuvar olmadığı için saat 10a kadar alabiliyorlarmış zaten doktor 9da geldi glikozu içip 2 saatlik alamayız dedi. Bi sürü hamile takip ediyorlar onlarada aynı şekilde sabah iç glikozu iki saat sonra gel diyorlarmış. Pazartesi glikozu içip gideceğim nasipse.İnşallah sonuç doğru olur da bi daha vermek zorunda kalmam. Zaten damarımı zor buluyorlar

merhaba herkese.... artık yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyorum, sonuçta herşey olacağına varıyor. elimden geleni yaptım yapmaya da devam ediyorum o nedenle vicdanımda rahat...

bugün 2. doz tetenoz aşımı vuruldum. sabah tekmeler eşliğinde uyandım zaten. kalp atışlarınıda dinledik babasıyla oğlumun. hamileliğin basından beri 10 kilo almısım ama napalım veririm nasılsa. ben önceden de dukan diyeti yapmıştım ve çok güzel sonuçlar almıştım. protein ağırlıklı olduğu için cok zorlanmamıştım. doğumdan sonra yine düşünüyorum. bu akşam iş cıkısı aşkımla taksimde eskisi gibi yemek yiyip el ele yürüyeceğiz. eskisi gibi o taksimde beni beklicek bende onu bekleticem :) uzaktan izleyip biraz sinirlendirmeyi planlıyorum :) iyi gelecek bu bana bizden böyle sizler nasılsınız ?

Afiyet olsun, ben de 2-3 haftadır çok fena yiyordum, şeker çıkacak diye korkmaya başlamıştım tam tersi şekerim düşük çıktı. Daha doktora gitmedim ama sonucu görünce rahatladım, yemeye devam. Kilo da alıyorum ama napıyim, onu da sonra düşünürüm

kızlar bişey sorcam geçenlerde kim almıştı casual travel sistem bebek arabası indirimdeydi hangi sitelerdeydi???????

anne lütfende indirimde canım. benim alacagım model 579 tl orada 499 a inmiş. Bİde 50 tl hediye cekini de kullanıp 450 yapıyorsun galiba.

Kızlar ben hep açım sanki bu hafta ya
Yeni başladı bu durum
Yani her saat bir şey yesem yerim
Biraz tatlı bir şey yesem tuzlu istiyorum
Tuzlu yesem tatlı istiyorum

aynı sıkıntı 1 haftadır bende de var canım sürekli bişeyler yemek istiyorum gece 3 lerde açım diye uyanıyorum eşimde uyanıyor hatta acıktım diyorum saçmalama uyu diyor bana
zaten 10 kilo aldım doktorumda dün gözümü korkuttu artık daha fazla almaya başlıcaksın demez mi:26:

Pantolon üst daha güzel 6-9 olacağı için.
Minik insan ya :)

Dayanamadım kıslar tulumu aldım alt üst hediyede gelir diye düşündüm...

Geçen yıl annem 5 liraya bi panço almıştı pembe polar, kurtarıcım o olucak benimde, fiyatında çok komik bulursanız kaçırmayın

Bence de çok haklısın ben ilk aylarda insanlarla öpüşmeyi kestim Ekim Kasım gibi Dr salgın var dedi diye yalan söyledim, herkes rahatsız oldu, kayınvalidem grip oldu diye 1 haftacık gitmedik evine arkamdan ben veremmiyim gelmiyorlar demiş, bunu duyduğumdan beri de çok kırgınım ona aramıyorum hiç o da bir kere arayıpbebiş nasıl demedi, çok kırgınım gerçekten, kayın pederimde sorun olcak gibi geliyor bebek yeni doğduğunda evi çok sıcak yapıyorlar ya şiddetle karşı bu duruma kaç kez bebeğin annesiyle babasıyla bu yüzden tartıştığını gördüm, yok ev 40 dereceolurmuymuş falan filan... Eşimde hı hı deyip geçicez boşver diyor, neyseki eşimden yana şanslıyım...
1,5 kilomu ben 9 kilo aldım yaww:26:

Bende hastane çıkışımızı pamidordan aldım mini damlaydı galiba markası arılı modeli beyaz bir bak istersen, eşimhadi gezmeye gidelim diyor bazen bende gezmeyi boşver sen beni pamidora götür diyorum

kesinlikle dogru soyluyorsun neyseki benim ailemde oyle insanlar yok. Hatta cep telefonuyla bile konusulmaz bebğin yanında. Ben bazen dalıp cebime koydugumda herkes kızıyor bana.Ama merak etmeyin herkes uyar bu kurallara. Helede yeni dogan bebeğin opulmesi konusunu hiç anlamıyorum. Bebeğimede reflu yastıgı almayı planlıyorum kucagına isteyenlerede onunla vercem. Bebeğimin omurga yaspısını bozmasın hiç kimse. Offf vermesem gostermesem onu kımselere daha ıyıde...

çokkk teşekkür ederim bakıyorum bende hemen....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…