Evet ama bunu onlara nasıl söylicez bilmiyorum? Anneleri tembihlemek lasım
bende boluda okudum cnm 2005-2010 arası fen edebiyattaydımözlüyorum bolu'yu adana'da olumca pek yolumda düşmüyo ama sen istanbulda yakınsın hiç gittin mi son zamanlarda çok değşmiş diyolar, mecburiyet caddesi şanzelize olmuş fln, vay becikoğlu vay, tekti bir zamanlar, yeni alışveriş merkezleri açılmış:) yunus emre sitesinde oturuyoduk biz büyük caminin orda, ahh ahh eski günler
forumdaki anneler, bilgilerinizi kontrol eder misiniz* öpücükler...
arkadaşlar, be cidden bu konuda çok katıyım. Abimin oğlu olduğumda ilk 1bir ay hiç öpmedim. Dilediğim gibi sevebilmeye 3 aylıkken falan başladım. Üstüm başım temiz değilse asla almıyordum kucağıma. Kendi bebeğimi de öptürtmem. İmmün sistemi gelişmeden bırakın öptürmeyi insanların kucaklarına bile vermemek gerekiyor. Ben bunu hem doktoruma hem de eşime sormuştıum. İkisi de benzer cevaplar vermişti. ilk iki-üç hafta yenidoğan vücut ısısını ancak ayarlayabiliryor. yani metabolizması ancak öğreniyor. O yüzden yeni doğanları iki-üç kat giydirip battaniyeye sarıyorlar. Sonra yavaş yavaş açık havaya çıkarabiliyoruz. ben 20-25 gün hatta bir ay sonra çıkarma taraftarıyım. Ama alışveriş merkezleri gibi kapalı alanlar kesinlikle değil. Parklar bahçeler falan. tabi bunları bebek yeterli anne sütü emebiliyorsa yapabiliyoruz. Az emebiliyorsa veya dışarıdan besleniyorsa biraz daha beklemek gerekiyor. Çünkü hastalıklara çok açık oluyorlar. immün sisteminin gelişmesi zaman alıyor. İnsanlara da doktorumuz ilk 20 gün-1 ay yasakladı öpülmemizi falan deyin. hatta uydurun "şimdiki şehir çocuklarının savunma sistemi çok geç gelişiyormuş, hasta olma sıklıkları çok artmış" falan gibi. aile dışında kimseciklere ilk 1 ay öptürtmem. Ben neler çekiyorum onu sağlıklı zamanında dünya getirebilmek için. siz de öptürtmeyin.
Slm kizlar simdi doktorcugumdan ciktik hicbir riskimiz kalmamis sukur hersey normale dondu bebegimin gelisimi haftasina gore uyumlu dedi ilaclar ise yaradi cok sukur 740 gr mis anneme gore birazcik kucuk doktora gore iyi :) ama cok nazli bi erkek bize hic resim vermiyor 4 boyutluda bugunde ellerini capraz yapti yuzunu kapadi neyaptiysak açmadiyaramaz biraz dedi doktorumiz toplam 1.5 kilo almisim hamileligim boyunca alman lazim dedi doktor :)
Kızlar sizce bu muEki Görüntüle 885456 bu mu Eki Görüntüle 885461 ????(6-9 ay için )
40'ında yapılmıyor mu mevlüt yahu?
Bir de sadece yakın çevre çağırsak olur mu?
Öf sırf anneme millet kırılacak diye bissürü insan çağırmak istemiyorum.
ben de ışşıl giyimden panço aldım onu kullanıyorum. Allahtan istanbul'da ağır geçmiyor kış yoksa napardık bilmiyorum :))
Ya geçen gün (çok utanıyorum söylerken ama sizlerle paylaşacağım), sabahtan akşam yemeğine kadar 5 tane tost yedim.
Yapay hiç bir şey yemiyorum, abur cubur alışkanlığım da yok aslında, beyaz ekmek, beyaz pirinç de kullanmıyorum.
Ama yeme oranım fazla işte...
kızlar bişey sorcam geçenlerde kim almıştı casual travel sistem bebek arabası indirimdeydi hangi sitelerdeydi???????
Kızlar ben hep açım sanki bu hafta ya
Yeni başladı bu durum
Yani her saat bir şey yesem yerim
Biraz tatlı bir şey yesem tuzlu istiyorum
Tuzlu yesem tatlı istiyorum
Pantolon üst daha güzel 6-9 olacağı için.
Minik insan ya :)
Dayanamadım kıslar tulumu aldım alt üst hediyede gelir diye düşündüm...aynen katılıyorum sana şekerim:)
ben tulumları çok seviyorum tulum şeklinde olan daha hoşuma gitti. ama sen eğer yeteri kadar tulum aldıysan diğerini de tercih edebilirsin. ikisi de çok şirin..güle güle kullansın miniğin:)
bizim burda 40 ında yapılması şart değil. 6. ayına kadar yapılıyor. ben de biraz havalar ısınıp kuzucum 3-4 aylıkken yapmayı planlıyorum.
Geçen yıl annem 5 liraya bi panço almıştı pembe polar, kurtarıcım o olucak benimde, fiyatında çok komik bulursanız kaçırmayınEvet canım aynı hisler ben de de mevcut sürekli devam etmiyo şükür ki..bide son 2 gündür ayağa kalkınca acayip bi ağrı giriyo alttan alttan belime de aynı şekilde aşırı olmadığı sürece normal ama dr .da söylüyo zaten
Kaban almadım ama baktım bikaç yere eşime de diyorum ki alsam çok iyi olur daha sonra belki geniş filan olcak ama olsun hamile oldukça giyerim :S oda gülüyo :) pançolar güzeldi fakat istediğim gibi şirin bişeyok siyah kahverengi beğenmedim yinede bulursam almayı düşünüyorum şimdilik görümcemin giymediği yurtdışından aldığı bi kaban vardı onu vermişti severek onu giyiyorum bakalım...
Canım çok aşırı ağrı varsa dr. a sormanda fayda var ama aynı yerde ayağa kalkınca bende de ağrılar var 3-4 adım sonra ancak dik yürüyebiliyorum ilk kalktığımda belim bükük gibi..sonraki aylarda Allah yardımcımız olsun...
Bence de çok haklısın ben ilk aylarda insanlarla öpüşmeyi kestim Ekim Kasım gibi Dr salgın var dedi diye yalan söyledim, herkes rahatsız oldu, kayınvalidem grip oldu diye 1 haftacık gitmedik evine arkamdan ben veremmiyim gelmiyorlar demiş, bunu duyduğumdan beri de çok kırgınım ona aramıyorum hiç o da bir kere arayıpbebiş nasıl demedi, çok kırgınım gerçekten, kayın pederimde sorun olcak gibi geliyor bebek yeni doğduğunda evi çok sıcak yapıyorlar ya şiddetle karşı bu duruma kaç kez bebeğin annesiyle babasıyla bu yüzden tartıştığını gördüm, yok ev 40 dereceolurmuymuş falan filan... Eşimde hı hı deyip geçicez boşver diyor, neyseki eşimden yana şanslıyım...arkadaşlar, be cidden bu konuda çok katıyım. Abimin oğlu olduğumda ilk 1bir ay hiç öpmedim. Dilediğim gibi sevebilmeye 3 aylıkken falan başladım. Üstüm başım temiz değilse asla almıyordum kucağıma. Kendi bebeğimi de öptürtmem. İmmün sistemi gelişmeden bırakın öptürmeyi insanların kucaklarına bile vermemek gerekiyor. Ben bunu hem doktoruma hem de eşime sormuştıum. İkisi de benzer cevaplar vermişti. ilk iki-üç hafta yenidoğan vücut ısısını ancak ayarlayabiliryor. yani metabolizması ancak öğreniyor. O yüzden yeni doğanları iki-üç kat giydirip battaniyeye sarıyorlar. Sonra yavaş yavaş açık havaya çıkarabiliyoruz. ben 20-25 gün hatta bir ay sonra çıkarma taraftarıyım. Ama alışveriş merkezleri gibi kapalı alanlar kesinlikle değil. Parklar bahçeler falan. tabi bunları bebek yeterli anne sütü emebiliyorsa yapabiliyoruz. Az emebiliyorsa veya dışarıdan besleniyorsa biraz daha beklemek gerekiyor. Çünkü hastalıklara çok açık oluyorlar. immün sisteminin gelişmesi zaman alıyor. İnsanlara da doktorumuz ilk 20 gün-1 ay yasakladı öpülmemizi falan deyin. hatta uydurun "şimdiki şehir çocuklarının savunma sistemi çok geç gelişiyormuş, hasta olma sıklıkları çok artmış" falan gibi. aile dışında kimseciklere ilk 1 ay öptürtmem. Ben neler çekiyorum onu sağlıklı zamanında dünya getirebilmek için. siz de öptürtmeyin.
1,5 kilomu ben 9 kilo aldım yaww:26:Slm kizlar simdi doktorcugumdan ciktik hicbir riskimiz kalmamis sukur hersey normale dondu bebegimin gelisimi haftasina gore uyumlu dedi ilaclar ise yaradi cok sukur 740 gr mis anneme gore birazcik kucuk doktora gore iyi :) ama cok nazli bi erkek bize hic resim vermiyor 4 boyutluda bugunde ellerini capraz yapti yuzunu kapadi neyaptiysak açmadiyaramaz biraz dedi doktorumiz toplam 1.5 kilo almisim hamileligim boyunca alman lazim dedi doktor :)
bence tulum canım çok şekermiş dün buna benzer pamidor da görmüştüm
bu arada pamidorun kıyafetleri çok şirin çok güzel yerleri falan hastane çıkışlarına baktım özellikle ama netteki fiyatları çok daha uygun aynı ürünlerin mağaza fiyatları farklı piyasaya göre diğer marka mağaza fiyatlarına göre çok uygun ben alışverişi pamidordan yapıcam nasipse
arkadaşlar, be cidden bu konuda çok katıyım. Abimin oğlu olduğumda ilk 1bir ay hiç öpmedim. Dilediğim gibi sevebilmeye 3 aylıkken falan başladım. Üstüm başım temiz değilse asla almıyordum kucağıma. Kendi bebeğimi de öptürtmem. İmmün sistemi gelişmeden bırakın öptürmeyi insanların kucaklarına bile vermemek gerekiyor. Ben bunu hem doktoruma hem de eşime sormuştıum. İkisi de benzer cevaplar vermişti. ilk iki-üç hafta yenidoğan vücut ısısını ancak ayarlayabiliryor. yani metabolizması ancak öğreniyor. O yüzden yeni doğanları iki-üç kat giydirip battaniyeye sarıyorlar. Sonra yavaş yavaş açık havaya çıkarabiliyoruz. ben 20-25 gün hatta bir ay sonra çıkarma taraftarıyım. Ama alışveriş merkezleri gibi kapalı alanlar kesinlikle değil. Parklar bahçeler falan. tabi bunları bebek yeterli anne sütü emebiliyorsa yapabiliyoruz. Az emebiliyorsa veya dışarıdan besleniyorsa biraz daha beklemek gerekiyor. Çünkü hastalıklara çok açık oluyorlar. immün sisteminin gelişmesi zaman alıyor. İnsanlara da doktorumuz ilk 20 gün-1 ay yasakladı öpülmemizi falan deyin. hatta uydurun "şimdiki şehir çocuklarının savunma sistemi çok geç gelişiyormuş, hasta olma sıklıkları çok artmış" falan gibi. aile dışında kimseciklere ilk 1 ay öptürtmem. Ben neler çekiyorum onu sağlıklı zamanında dünya getirebilmek için. siz de öptürtmeyin.
Ben bu konuyu daha bebek düşünmezkenden beri araştırdım.
Wrap sling en azından minik bebek dönemi için alacağım.
Sonrası için de kanguru da alacağım.
İkisi beraber biraz pahalı oluyor ama Allah kısmet ederse başka bebekler de istediğim için bir nebze fiyat mantıklı olabilir :)
Boba Wrap ve Boba Carrier istiyorum.
Diğer marka seçeneği ErgoBaby...
Ama kesinlikle başka kanguru filan önermiyorum çünkü çocuklarda kalça çıkığı ve anormalisine sebep oluyormuş iyi olmayan markalar.
Şu sıralar Türkiye'de Boba'nın tek yetkili satıcısı tuniko.com ...
Sahibi de çok tatlı bir insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?