40u dolunca yapmak şart mı? Bir de bebek doğduktan sonra ilk 1. haftanın içerisinde kurban kesmek gerekiyormuş. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ben keseceğim kesinlikle..
Ben bu konuyu daha bebek düşünmezkenden beri araştırdım.
Wrap sling en azından minik bebek dönemi için alacağım.
Sonrası için de kanguru da alacağım.
İkisi beraber biraz pahalı oluyor ama Allah kısmet ederse başka bebekler de istediğim için bir nebze fiyat mantıklı olabilir :)
Boba Wrap ve Boba Carrier istiyorum.
Diğer marka seçeneği ErgoBaby...
Ama kesinlikle başka kanguru filan önermiyorum çünkü çocuklarda kalça çıkığı ve anormalisine sebep oluyormuş iyi olmayan markalar.
Şu sıralar Türkiye'de Boba'nın tek yetkili satıcısı tuniko.com ...
Sahibi de çok tatlı bir insan.
sabahtan akşama kadar 4 öğün var zaten. Bence yediğin tost sayısı çok ideal. sabah tostu,kuşluk tostu,öğlen tostu,ikindi tostu:))))
ama her öğün tost yiyince bağırsakların kurumuyor mu ki? Ben öyle yesem heralde günün geri kalanın bir kaya parçasını içimden çıkarmak için geçiririm.
İğrenç oldu farkındayım ama anlatacak başka bir kelime bulamadım
Demek havadan mevsimden filan diyere biraz böyleyiz şu sıralar.
Ben kısmetse Pazartesi daha sağlıklı yaşama dönmeyi hayal ediyorum.
Şimdilik izindeyim, kendime izin verdim : )))
az önce baktım da yaaa bunlarda bebeklerin bacakları çok ama çok açılıyor içim gitit fotolarına bakarken bile. Minnacık bir bebek için bu şekilde taşımak doğru mu bilemedim. :26:
Günaydın kızlar, sabah sabah gene butikbebedn bişiy beğendim almamak için zor tutuyorum kendimi, hasta yatakta bile rahat durmuyorum, sizce nasıl ama içinde bebiş hayal edince çok hoşuma gidiyor benim
Eki Görüntüle 885397
arkadaşlar, be cidden bu konuda çok katıyım. Abimin oğlu olduğumda ilk 1bir ay hiç öpmedim. Dilediğim gibi sevebilmeye 3 aylıkken falan başladım. Üstüm başım temiz değilse asla almıyordum kucağıma. Kendi bebeğimi de öptürtmem. İmmün sistemi gelişmeden bırakın öptürmeyi insanların kucaklarına bile vermemek gerekiyor. Ben bunu hem doktoruma hem de eşime sormuştıum. İkisi de benzer cevaplar vermişti. ilk iki-üç hafta yenidoğan vücut ısısını ancak ayarlayabiliryor. yani metabolizması ancak öğreniyor. O yüzden yeni doğanları iki-üç kat giydirip battaniyeye sarıyorlar. Sonra yavaş yavaş açık havaya çıkarabiliyoruz. ben 20-25 gün hatta bir ay sonra çıkarma taraftarıyım. Ama alışveriş merkezleri gibi kapalı alanlar kesinlikle değil. Parklar bahçeler falan. tabi bunları bebek yeterli anne sütü emebiliyorsa yapabiliyoruz. Az emebiliyorsa veya dışarıdan besleniyorsa biraz daha beklemek gerekiyor. Çünkü hastalıklara çok açık oluyorlar. immün sisteminin gelişmesi zaman alıyor. İnsanlara da doktorumuz ilk 20 gün-1 ay yasakladı öpülmemizi falan deyin. hatta uydurun "şimdiki şehir çocuklarının savunma sistemi çok geç gelişiyormuş, hasta olma sıklıkları çok artmış" falan gibi. aile dışında kimseciklere ilk 1 ay öptürtmem. Ben neler çekiyorum onu sağlıklı zamanında dünya getirebilmek için. siz de öptürtmeyin.
izinnn hım o da iyiymiş
bilmiyorum artık neden mesela şimdi yine acıktım mutfağa gitmem lağzımmmmm
ben bu yaşıma kadar hiç diyet falan yapmadım yapamam da zatenşuan hayatımdaki en fazla kilomdayım 60 herhalde 3 aya 70 de görürüm ben bu gidişle :26: eskiden hep minyondum ben sağlık olsun artık bebeğim iyi olsun da doğumdan sonra ilk diyetime başalrım
Çok moralim bozuk şimdi doktordan geldim şeker vardı bende diet vermişti doktor.Ultrasonda bebek iki hafta geri gözüktü zayıfmış24 haftalık gebeyim 667 grmış bu şeker mahfetti beni hiçbişey yiyip içemiyorum.Daha önce bebeğin kilosu falan çok iyiydi hatta 1 hafta ilerideydi şimdi zayıf sürekli ağlamak geliyo içimden çok mutsuzum!..
ben gerede'deydim rezelet bir yerdi hiç özlemedim :))) bolu merkeze arkadaşlarımın yanına gidiyordum orası çok çok daha güzeldi. Keşke orda okuma şansım olsaydı diye çok hayıflanmıştım.
üniversite hayatım pek keyifli geçmemişti benim,arkadaşlardan,ortamdan yana pek şanslı bir dönem olmadığından hiç özlemedim.
senin keyifli geçmiş anlaşılan ne güzel yaa. ben 2003-2005 arasında ordaydım. 3 kere zatürre tehlikesi atlattım o iğrenç yerde :)))
zayıflamaya harcadığımız parayı başka birşeye harcasak kesinlikle farklı tür bir zengin olurduk diye düşünüyorum :)))
ben de çok para harcadım 3 kere falan diyetisyen maceram oldu hepsinde başarılı oldum ama 2 sene sonra yine eskiye döndüm. Türküm napim eti unu bulguru şerbeti seviyorum
şaka bir yana da geldi yaş 30a zaten bu evreden sonra sağlıklı beslenmeyi amaç edinmek gerek de işte o motivasyonu nasıl sağlayacağım bilmiyorum(((
40u dolunca yapmak şart mı? Bir de bebek doğduktan sonra ilk 1. haftanın içerisinde kurban kesmek gerekiyormuş. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ben keseceğim kesinlikle..
Ben liseden beri diyetisyenler eşliğinde 10 kilo verdim 20 kilo aldım, 20 verdim 25 aldım, 25 verdim 30 aldım
Şimdi 3 basamaklardayım işte
Ve 32 yaşımdayım
Hadi onu da geçtim
Yarın öbür gün benim çocuğum bana şişman derse yada kilolu olduğum için benden utanırsa kahrolurum, mahvolurum...
ben geçen kış eşimle beraber uzun bi alışveriş maratonundan sonra gün sonunda kendime bi mont almak zorunda kalmıştım, eşim isyan etmişti çünkü artık birşey al da gidelim diye, o aceleyle (!)birini seçmiştim ama sonradan hiç içime sinmemişti bol geliyordu, ama artık göbüşümle beraber tam oluyor
İlkini aldım canım bendesağol canım cevabın için, 657liyim ama eş durumunda asalet sorunu yokmuş il sağlık müdürlüğüne kadar gittim tercih yapmadan önce iyice bi araştırdım , direk verebilirmişim dilekçeyi de benim sorunum aylarla, belli bir ayı varmı diye merak ediyordum ama sanırım verecem dilekçeyi işe başlar başlamaz, umarım bir an önce sonuçlanır da gelirim eşimin yanına, bebişim babasını görmeye görmeye unutacak diye korkuyorum((
canım bence ilk resimdeki çok daha şirin , yine de sen bilirsin teklif var ısrar yok :)
Üzülme canım sağlıklı beslenmeye çalış her gün bir yumurta, 2 ceviz mutlaka ye, diyetisyene gittin mi şeker için bence o bebişini gelişimi için güzel bir liste yapabilirÇok moralim bozuk şimdi doktordan geldim şeker vardı bende diet vermişti doktor.Ultrasonda bebek iki hafta geri gözüktü zayıfmış24 haftalık gebeyim 667 grmış bu şeker mahfetti beni hiçbişey yiyip içemiyorum.Daha önce bebeğin kilosu falan çok iyiydi hatta 1 hafta ilerideydi şimdi zayıf sürekli ağlamak geliyo içimden çok mutsuzum!..
Sitesi geçen ay açılmıştı zaten ben yeni diye bakmadım, biras otursun dedimevet gördüm onu bayıldım belki ben de onu alabilirim dün kendimi kaybettim pamidorda kaç saat çıkamadım
sen hangi şubesine gidiyosun?bize şirinyer daha yakın olduğu için bir de benim hastaneye de yakın.
web sitelerine baktın mı?ama sitelerinde geçen ay daha fazla daha şirin kıyafetler vardı birileri keşfetmiş sanırım bu ay fazla bişi kalmamışbiz balçovadakine gidiyoruz Agora nın yanındakine o tarafa gezmeye sık gittiğimiz için kolay oluyor, siteye bir bakıcam şimdi
Amaç sağlıklı yaşam olmalı bence de şok diyetlerin zararı var faydası yok bende 3 basamaklılara yaklaştım ancak yapacak birşey yok emzirirken çok kilo vericez zaten, sonrasında da hafif ama her gün yürüyüş aburcubursuz nir hayat bide biras azim çok tatlı ve güzel annişler olucaz inşallah, aşağıdaki fotoyu ilk hamile kaldığımda çektim, o zaman bile bana dar geliyordu bunlar, bu kıyafetin içinde bebişimi kucağımda hayal ettim, Allah izin verirse de yapıcam, sen de üzülme yapıcam deBen liseden beri diyetisyenler eşliğinde 10 kilo verdim 20 kilo aldım, 20 verdim 25 aldım, 25 verdim 30 aldım
Şimdi 3 basamaklardayım işte
Ve 32 yaşımdayım
Hadi onu da geçtim
Yarın öbür gün benim çocuğum bana şişman derse yada kilolu olduğum için benden utanırsa kahrolurum, mahvolurum...
Emelcim valla bu konuda bissürü şey okudum izledim.
Kararım kesindir.
Üstelik bebişler minicikken kurbağa gibi yerleştiriyorsun wrape.
Büyüdükçe bacaklarını açıyorsun.
kesinlikle katılıyorum sana. Ben de yeni doğmuş bebeklerin pazarlarda,alışveriş merkezlerinde dolaştırılmasından hiç hoşlanmıyorum. annenin keyfi uğruna çocuk onca mikroba maruz kalıyor.
ben annemle kayınvalidemi tembihlicem ama ne kadar ciddiye alırlar bilmiyorum. malum verilecek cevap belli. "Biz de çocuk doğurduk. Sakınan göze çöp batar"
eşime söylüyorum ama pek yorum yapmıyor. Bakalım doğuma yakın belki tekrar ederim ve bunun bir önlemini alırım.
sağlayacağız tabii yine hep beraber burada toplanır sağlarız sen merak etme. hadi bakalım önce bebeklerimiz sağlıkla bir dünyaya gelsinler ondan sonra toplaşırız yine.
hayır tam 40 ' ı dolunca yapmak tabiiki de şart değil. hele birde günümüzde mevlütlerin o kadar erken yapılması hani gelen giden olacak ya bebek görmeye hepsi bir defa da aradan çıksın mantığıyla yapılıyor çoğunlukla. çünkü zaten düşünsene hayatına bir melek girmiş sen lohusasın ve lohusa sendromu diye birşey var sen ona alışmaya o sana alışmaya yeni bir düzen oturtmaya çalışıyorsun ki bebk doğduktan sonra yok kontrolleri yok kanı falan böyle bir nevrin dönüyor o yüzden 40'ı diye bir zorunluluk olamaz olmamalı.
hişttttt yapmayın kızlar önce bebeklerimizin ve bizlerin sağlığı sonra kilolar dert olsun onları da vereceğiz tabii ki bu da gerçek
hem daha önce ne kilolar verdik tabii üstüne aldık o ayrı boşver onu yine veririz
merhaba herkese.... artık yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyorum, sonuçta herşey olacağına varıyor. elimden geleni yaptım yapmaya da devam ediyorum o nedenle vicdanımda rahat...
bugün 2. doz tetenoz aşımı vuruldum. sabah tekmeler eşliğinde uyandım zaten. kalp atışlarınıda dinledik babasıyla oğlumun. hamileliğin basından beri 10 kilo almısımama napalım veririm nasılsa. ben önceden de dukan diyeti yapmıştım ve çok güzel sonuçlar almıştım. protein ağırlıklı olduğu için cok zorlanmamıştım. doğumdan sonra yine düşünüyorum. bu akşam iş cıkısı aşkımla taksimde eskisi gibi yemek yiyip el ele yürüyeceğiz. eskisi gibi o taksimde beni beklicek bende onu bekleticem :) uzaktan izleyip biraz sinirlendirmeyi planlıyorum :) iyi gelecek bu bana bizden böyle sizler nasılsınız ?
İnşallah veririz bir daha da almayız (başka hamileliklerimizi saymazsak)
O zaman da alırız yine veririz...
Amaç sağlıklı yaşam olmalı bence de şok diyetlerin zararı var faydası yok bende 3 basamaklılara yaklaştım ancak yapacak birşey yok emzirirken çok kilo vericez zaten, sonrasında da hafif ama her gün yürüyüş aburcubursuz nir hayat bide biras azim çok tatlı ve güzel annişler olucaz inşallah, aşağıdaki fotoyu ilk hamile kaldığımda çektim, o zaman bile bana dar geliyordu bunlar, bu kıyafetin içinde bebişimi kucağımda hayal ettim, Allah izin verirse de yapıcam, sen de üzülme yapıcam de
Eki Görüntüle 885598
Hehe benim de böyle bir kıyafetim var
İnşallah bir gün giyeceğim diye aldığım skinny bir kot (bedenini hatırlamıyorum bile) çok güzel bir bluz ve ceket...
Hatta altına giyeceğim ayakkabı bile hazır.
Hayalimde o kıyafetle şık bir akşam yemeğine gideceğiz kocamla beraber...
Yanımızda da bebişimiz olur artık şimdiki duruma göre : )
cnm bende 24+1 de dr.A gittiğimde 695 grmdı dr. um herşey gayet normal dedi, hatta ultrasona göre 24+4 görünüyodu,yani öyle çok geri gibi görünmüyo senin bebişinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?