2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
40u dolunca yapmak şart mı? Bir de bebek doğduktan sonra ilk 1. haftanın içerisinde kurban kesmek gerekiyormuş. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ben keseceğim kesinlikle..

Valla ben gelenek görenek pek bilmiyorum.
Sadece mevlüdün adının bile sanki 40 mevlüdü diye biliyorum ya da atıyorum emin değilim :)
Ama kurban konusunda Allah izin verirse tecrübelerimden dolayı kararlıyım.

az önce baktım da yaaa bunlarda bebeklerin bacakları çok ama çok açılıyor içim gitit fotolarına bakarken bile. Minnacık bir bebek için bu şekilde taşımak doğru mu bilemedim. :26:

Kurudu evet bir de hormon filan alıyorum ya şimdi perişanım
Kuru kayısı sıcak su zeytinyağı filan yapıcam bişeyler
Ama Pazartesi :)
Bugün yine yalan oldu çünkü faydalı beslenmek :)))

Demek havadan mevsimden filan diyere biraz böyleyiz şu sıralar.
Ben kısmetse Pazartesi daha sağlıklı yaşama dönmeyi hayal ediyorum.
Şimdilik izindeyim, kendime izin verdim : )))

izinnn hım o da iyiymiş
bilmiyorum artık neden mesela şimdi yine acıktım mutfağa gitmem lağzımmmmm
ben bu yaşıma kadar hiç diyet falan yapmadım yapamam da zaten şuan hayatımdaki en fazla kilomdayım 60 herhalde 3 aya 70 de görürüm ben bu gidişle :26: eskiden hep minyondum ben sağlık olsun artık bebeğim iyi olsun da doğumdan sonra ilk diyetime başalrım

az önce baktım da yaaa bunlarda bebeklerin bacakları çok ama çok açılıyor içim gitit fotolarına bakarken bile. Minnacık bir bebek için bu şekilde taşımak doğru mu bilemedim. :26:

Emelcim valla bu konuda bissürü şey okudum izledim.
Kararım kesindir.
Üstelik bebişler minicikken kurbağa gibi yerleştiriyorsun wrape.
Büyüdükçe bacaklarını açıyorsun.

kesinlikle katılıyorum sana. Ben de yeni doğmuş bebeklerin pazarlarda,alışveriş merkezlerinde dolaştırılmasından hiç hoşlanmıyorum. annenin keyfi uğruna çocuk onca mikroba maruz kalıyor.
ben annemle kayınvalidemi tembihlicem ama ne kadar ciddiye alırlar bilmiyorum. malum verilecek cevap belli. "Biz de çocuk doğurduk. Sakınan göze çöp batar"
eşime söylüyorum ama pek yorum yapmıyor. Bakalım doğuma yakın belki tekrar ederim ve bunun bir önlemini alırım.

En azından hamilelikte aldıklarımızı doğum ve emzirmeyle veririz diye düşünüyorum, umut ediyorum, dua ediyorum...

kızlar bizim elimizden ne kurtulur Allah askına. Pazartersi gunu baslıyoruz duzenli dogru beslenmeyue. Ekmek pilav makarna out, sebze meyve, kurubaklagil ve ettt in. Dukana yakın besleniyoruz bundan sonra. kilo alımını yavaslatıyoruz. Dogumdan sonrada emzirirken duzwenli beslenmeyle sonrada diyetle veriyoruz bu kiloları hadi bakalım kolay gelsin herkese. Ayrıca kimselerin cocugumuza zarar vermesine izin vermeyecegız. Mevlutten falan anlamam ama zaten adımı ıyıce entele cıkardılar onada karsı cıkarsam artık afaroz ederler beni. Ona ses cıkarmayıp 1 gun katlanacagım mecburen. Bu arada bebeği dusunurken kendimize unutmayalım. Bi dunya insan ve sen lohusasın hala 40da. O kadar insanla aynı evde olmak bile tehlikeli iken o kadar insanla opuşmek daha fena. Ama ben sadece teyzemleri ve kvnin görümceleri ile teyzelerini cagırcam. Onlarlada opuşmeyiz olur biter.

cnm bende 24+1 de dr.A gittiğimde 695 grmdı dr. um herşey gayet normal dedi, hatta ultrasona göre 24+4 görünüyodu,yani öyle çok geri gibi görünmüyo senin bebişinde

''Gerede, insanlık nerede'' derlerdi bilmiyorum ama tabi ben geredeyi, orası daha bi soğuktur ama dediğin gibi

sağlayacağız tabii yine hep beraber burada toplanır sağlarız sen merak etme. hadi bakalım önce bebeklerimiz sağlıkla bir dünyaya gelsinler ondan sonra toplaşırız yine.

40u dolunca yapmak şart mı? Bir de bebek doğduktan sonra ilk 1. haftanın içerisinde kurban kesmek gerekiyormuş. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ben keseceğim kesinlikle..

hayır tam 40 ' ı dolunca yapmak tabiiki de şart değil. hele birde günümüzde mevlütlerin o kadar erken yapılması hani gelen giden olacak ya bebek görmeye hepsi bir defa da aradan çıksın mantığıyla yapılıyor çoğunlukla. çünkü zaten düşünsene hayatına bir melek girmiş sen lohusasın ve lohusa sendromu diye birşey var sen ona alışmaya o sana alışmaya yeni bir düzen oturtmaya çalışıyorsun ki bebk doğduktan sonra yok kontrolleri yok kanı falan böyle bir nevrin dönüyor o yüzden 40'ı diye bir zorunluluk olamaz olmamalı.

hişttttt yapmayın kızlar önce bebeklerimizin ve bizlerin sağlığı sonra kilolar dert olsun onları da vereceğiz tabii ki bu da gerçek
hem daha önce ne kilolar verdik tabii üstüne aldık o ayrı boşver onu yine veririz

Emelcim valla bu konuda bissürü şey okudum izledim.
Kararım kesindir.
Üstelik bebişler minicikken kurbağa gibi yerleştiriyorsun wrape.
Büyüdükçe bacaklarını açıyorsun.

bu konuda sana katılıyorum bende okudum araştırdım ve kesinlikle aklıma yattı.

özellikle başlangıç için istiyorum ve senin önerdiğin siteden site sahibinin bloguna geçiş yapıp
onun yazıklarına da daha göz atacağım

sen hem söylersin hem de kendin elinden geldiğince yapabildiğini yaparsın öncelikle canım eğer onlar yapmazlarsa da sende gerekeni yapmak için devreye o zaman girersin..

İnşallah veririz bir daha da almayız (başka hamileliklerimizi saymazsak)
O zaman da alırız yine veririz...

öncelikle hem senin kardeşin ve karşı taraftaki çocuk için çok çok üzüldüm. Kardeşinin bu durumu saklaması biraz sıkıntıya tuz biber olmuş ama eminim ki bir musibet bir nasihatten iyidir misali bu durumdan,ailesini kötü durumlarda bilgilendirmeme hatasını bir daha yapmaz. Sen hiç merak etme hepimiz sınav veriyoruz bu hayatta sadece sınavlarımız farklı. Sen gönlünü ferah tut ve o tekmelerle mutlu ol bol bol canım benim :)))

Bu arada maziyi yadedecek olmanız da çok güzel olmuş. Biz de sevgiliyken arabayı kabadaş sahilinde denizin karşısına çekip pc de film izlerdik sabaha kadar sonrasında da sarıyere gidip güneşin doğuşunu izlerdik. bak aklıma geldi böyle bi delilik teklif etsem ben de benimkine acaba kabul eder mi ki

cnm bende 24+1 de dr.A gittiğimde 695 grmdı dr. um herşey gayet normal dedi, hatta ultrasona göre 24+4 görünüyodu,yani öyle çok geri gibi görünmüyo senin bebişinde

Canım ne bileyim korkutuyolarda insanı zaten bişey olcak diye insanın aklı gidiyo zayıf falan diyince moralim bozuldu.Zaten şekerden dolayı dilediğimce iyi beslenemiyorum.Çok sağol içimi rahatlattın:))

Kıslar ya düşündükçe tav oldum bu kayınvalidem nie hiç beni arayıp kıszım bi ihtiyacın var mı diye sormuyor, şaka maka 6 aylık olduk yani, insan bi düşünür benim mi hamilelik hormonların fazla çalışıyor yoksa haklımıyım???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…