Sevgili yoldaşlarım
Bu hafta duygusal halimiz bir garipti.
Hassaslaştık, kırılganlaştık.
Kocalara huysuzlaştık.
Kendimizi beğenmez bir haldeydik.
Elektronik eşyalarımız bozuldu. Dengemiz şaştı.
Bir kısmımızın iştahı açıldıkontrolden çıktık.
Bu haftasonumuzu da canımız, iç güdülerimiz ne istiyorsa öyle davranarak geçirelim.
Amaaaaa;
Pazartesiye, yepyeni bir başlangıç yapalım.
Kendimizi toparlayalım.
Birbirimize destek olmaya devam edelim.
Sağlıklı beslenmeye özen gösterelim.
Kendimize bir sağlıklı beslenme düzeni oluşturalım.
Bakımsızlığı bir kenara bırakalım. (Tabi abartmayalım, bu göbişli halimizde elimizden ne geliyorsa o kadar yeterli)
Ruh sağlığımıza iyi gelecek şeyler yapalım.
Bebeklerimize her gün masal kitabı okuyalım, klasik müzik, opera, jazz dinletelim.
Hepinize iyi, hayırlı, sağlıklı, mutlu, güzel haftasonları diliyorum.
Allah kısmet ederse Pazartesi görüşmek üzere :116:
Kizlar merhaba.hastanedeyim maalesef ama korkacak bisey yok.kizim da ben de iyiyiz.sabah hafif pembe bi akinti oldu.sonra da birazcik kanli akinti...biraz da sancim vardi.dr umu aradim gel bakalim dedi.plasentanin altinda minik bi kanama grdu.onun disinda hersey yolunda ama erken dogum riskine karsin bu gece hastanede kal dedi.sabaha cikicam insallah.gene hbr veririm size.optum hepinizi.dua edin bize olurmu?
iyi de açken de kanını almalar lazım!glikozu eczaneden alırsın onlar nasıl hazırlayacağını da anlatır ama sen gene bi daha sor onu ya.iç gel olmaz bence öyle.
Kızlar maşallah ne çok yazmışsınız, bu gün acayip sancı ve sızlamalar hissettim alt tarafta çocuk hareket ettikçe sanki alttan bi bıçak sokuyolar kaba tabirle aniden bi acı hissi:18: çok tırstım açıkcası. Uzun sürmüyo anlık geçiyor sonra. Ama hala devam ediyo Allh'ım sen koru umarım geçici bir şeydiridrar yolu enfeksiyonu desem 2 hafta önce bişey yoktu. Nerdeyse günde 3 Lt Suiçiorum neyse hadi hayırlısı böyle şeyler hisseden var mı?????
Kizlar merhaba.hastanedeyim maalesef ama korkacak bisey yok.kizim da ben de iyiyiz.sabah hafif pembe bi akinti oldu.sonra da birazcik kanli akinti...biraz da sancim vardi.dr umu aradim gel bakalim dedi.plasentanin altinda minik bi kanama grdu.onun disinda hersey yolunda ama erken dogum riskine karsin bu gece hastanede kal dedi.sabaha cikicam insallah.gene hbr veririm size.optum hepinizi.dua edin bize olurmu?
İyi akşamlar kızlar biliyorum bu konuda iyice paronayak oldum ama elimde değil napim(iki gündür bebeğim çok durgun arada sırada kıpırtılarını hissediyorum ama çok hafif oda seyirme gibi ( normalmi bu acaba geçtiğimiz hafta çok güzel kıpır kıpırdı şimdi üç dört saatte bir çok hafif hissediyorum yoruldum desem hayır evdeyim ve bugün özellikle hiç bi işde yapmadım... Sizlerdede böyle oluyormu arada..
geçmiş olsun canım umarım sağlıkla dönersin evine bebiş de acele etmez inşallah şunun şurasında ne kaldı dimii
Eki Görüntüle 886049
hehe ben bu resmin ilk aşamasındayım şuan var mı benim gibi uykusuz arkadaşlar
bundan sonra uyku yok gibi görünüyor bukadar zaman uyuduklarımıza sayıcaz artık :106:
geçmiş olsun canım umarım sağlıkla dönersin evine bebiş de acele etmez inşallah şunun şurasında ne kaldı dimii
Eki Görüntüle 886049
bundan sonra uyku yok gibi görünüyor bukadar zaman uyuduklarımıza sayıcaz artık :106:
Eki Görüntüle 886049
forumdaki anneler, bilgilerinizi kontrol eder misiniz* öpücükler...
Benim de ideal kilom 72 yani uzuuuun yıllarda en düşük 72'yi gördüm iki kere.
Ama o zamanda da herkes kilo al diyordu.
Yani o yüzden 72 olsam kendimi manken sanabilirim :)
30 kilo vermeye okeyim ben de.
Ama benim motivasyonum en fazla 4 ayda bitiyor.
İşte o dönem hepinizden destek alıcam belli ki.
Seninle aynıfikirdeyim canım ben de kaç tane arkadaşım doğurdu hepsini hijyen koşullarına dikkat ederk kucağıma aldım, öpmek aklımdan bile geçmez küçücük masum niye hasta olsun , onlar ancak koklanır kızımda çekiniyordum bişey demeye insanlara ama o zaman cahildim şimdi gayet kararlılık yok öyle muck muckarkadaşlar, be cidden bu konuda çok katıyım. Abimin oğlu olduğumda ilk 1bir ay hiç öpmedim. Dilediğim gibi sevebilmeye 3 aylıkken falan başladım. Üstüm başım temiz değilse asla almıyordum kucağıma. Kendi bebeğimi de öptürtmem. İmmün sistemi gelişmeden bırakın öptürmeyi insanların kucaklarına bile vermemek gerekiyor. Ben bunu hem doktoruma hem de eşime sormuştıum. İkisi de benzer cevaplar vermişti. ilk iki-üç hafta yenidoğan vücut ısısını ancak ayarlayabiliryor. yani metabolizması ancak öğreniyor. O yüzden yeni doğanları iki-üç kat giydirip battaniyeye sarıyorlar. Sonra yavaş yavaş açık havaya çıkarabiliyoruz. ben 20-25 gün hatta bir ay sonra çıkarma taraftarıyım. Ama alışveriş merkezleri gibi kapalı alanlar kesinlikle değil. Parklar bahçeler falan. tabi bunları bebek yeterli anne sütü emebiliyorsa yapabiliyoruz. Az emebiliyorsa veya dışarıdan besleniyorsa biraz daha beklemek gerekiyor. Çünkü hastalıklara çok açık oluyorlar. immün sisteminin gelişmesi zaman alıyor. İnsanlara da doktorumuz ilk 20 gün-1 ay yasakladı öpülmemizi falan deyin. hatta uydurun "şimdiki şehir çocuklarının savunma sistemi çok geç gelişiyormuş, hasta olma sıklıkları çok artmış" falan gibi. aile dışında kimseciklere ilk 1 ay öptürtmem. Ben neler çekiyorum onu sağlıklı zamanında dünya getirebilmek için. siz de öptürtmeyin.
Afiyet olsun, ben de 2-3 haftadır çok fena yiyordum, şeker çıkacak diye korkmaya başlamıştım tam tersi şekerim düşük çıktı. Daha doktora gitmedim ama sonucu görünce rahatladım, yemeye devam.Kilo da alıyorum ama napıyim, onu da sonra düşünürüm
Haklısın cnm sanırım hamileliğin alınganlık duygusallık dönemine girmiş bulunmaktayım, yengem de aramıyor hiç, abimin eşi o hamileyken hergüne gittim ona ben küçüktüm birde pek safmışım ben yaaa, sanırım hastayım die de takıldım bu mevzulara
aaah cnım cok ozur dılerım. zuzumanjıye yazcagım cevabı sana yazmısım sekmeler karıstı...
bende bugun facede gordum bu resmı gercektende dogru. zaten ben gebelık boyunca uyudugumla 1 sene hıc uyumadan yasayabılırım sanırım:))))
Ben bunu dün Facebook'ta paylaşmıştı m
Dün konuştuk sanki Barbie'yle burda ama sırf bugün bile o kadaaaaar çok konuştum ki tam emin olamıyorum. :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?