• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
burdayıımm ama fiziken fena haldeyim :((
gece nefesim daraldı derin nefes alsam bile yetmedi panik oldum kalp çarpıntısı başladı kalktım bende tüm camları açtım oturdum sabah 5 e kadar :(( sonra eşim uyandı. ona kıyamamıştım uyandırmaya. geçer dedim ama geçmedi. sonra eşim uyandı saat 5te nerdesin diye geldi yanıma. Fenalaşmış halde görünce hem kızdı hem panikledi niye haber vermiyorsun diye. sabah 5te doktora gittik oksijen verildi biraz kendime geldim. 2 gün rapor verdi doktor. Geçtim yatağa, kaburgalarım batıyor diye sırt üstü yattım nefesim daraldı yine sonra sola döndüm bu sefer de kaburgalarım battı. Gün ışıyana kadar dua ettim sabır diledim. Sonra da artık yorgunluktan uyuyakalmışım.

KIsaca gün kötü başladı ama inşallah güzel devam edecek akşam 5te bebişimi görücem inşallah yüzüstü yatmıyordur:))

sizler nasılsınız?

Geçmiş olsun canım. Neden olmuş peki bir şey dedi mi doktor ?

günaydın arkadaşlar
yarın aşura ve bebeğimin isminin sahibi hz ali asgarın şehadet yıldönümü.tüm müslümanlaraa başsağlığı dileklerimi iletirken rabbimden onun yüzü suyu hürmetine tüm hamilelerin bebeklerini sağlıkla imanla kucaklarına almalarını dilerim.
arkadaşlar ya benim oğlumda bir hareketliki geceleri doğduktan sonra uyumayacak diye korkuyorum açıkçası.
sizden bir şey rica edeceğim:kızlar aranızda alışveriş listesi yapan varsa benimle paylaşabilirmi?benim ailem uzakta eşimin ailesininde bebekle ilgili konuştuğu yok açıkçası.bozuluyorum ya hiç ilgileri yok hayret yani
neyse siz dua edin bana arkadaşlar
zuzmanje o dediğin yer zuhal giyimin bebe mağazasımı?banada özelden gönderebilirmisin?
bu arada arkadaşlar bebek için ben kimyasalı oldukça az olan ürünler kullanmayı düşünüyorum.çamaşırlar için sab marka sabun tozunu alacağım
şampuan için kararsızım açıkçası
ersağda sls varmış
propa doğal diyorlar ama şiçeriğini bilmiyorum
bebeyağı olarak saf zeytinyağını kullanacağım
ama şampuan ıslak mendil pişik için ne alacağım bilmiyorum
pişik için mustelanın kremiyle sobamı sodamı neydi öyle bir ismi vardı onu öneriyorlar
siz bu konuda ne yapacaksınız arkadaşlar varmı bir fikriniz?

kızlar gunaydın ben dun detaylı ultrasona gırıdm kızımı gorudm okadar guzeldıkı yarım saat surdu renklı bı sekıle...herseyını tek tek ınceledır cok sukur hıcbır sorun yokmuss.21 +5 mısım 480 gram 28 cmde boyu varmıs.doktor ıyı dedı allah evlatlarımızı korusun ıns

Canim ablam ikizlere hamileyken genital bolgesi ve gobegini yirtarak kasiyodu okadar kotuydu karaciger emzimlerinden demisti doktor

Gebelikte kaşıntı bazen ciddi sorunlar çıkarabiliyor. Benim ilk gebeliğimde IVF olduğu için çok yoğun ilaç kullanmıştım. Bu ilaçlardan progesteron hormonu içerenler kolestatik sarılığa neden olabiliyor. Bende de ilaçlar yan etki yapmıştı ve çok ciddi şekilde vücudumun her yeri deli gibi kaşınıyordu. Gece en az 3-4 kez soğuk suyla duş alıyordum rahatlamak için. Benimki ilaca bağlı olduğu için ilaçları bıraktıktan 1,5 ay sonra her şey normale döndü.
O yüzden vücudunuzun genelinde ciddi kaşıntı varsa karaciğer enzimlerinizi mutlaka kontrol ettirin.

günaydın arkadaşlar
yarın aşura ve bebeğimin isminin sahibi hz ali asgarın şehadet yıldönümü.tüm müslümanlaraa başsağlığı dileklerimi iletirken rabbimden onun yüzü suyu hürmetine tüm hamilelerin bebeklerini sağlıkla imanla kucaklarına almalarını dilerim.
arkadaşlar ya benim oğlumda bir hareketliki geceleri doğduktan sonra uyumayacak diye korkuyorum açıkçası.
sizden bir şey rica edeceğim:kızlar aranızda alışveriş listesi yapan varsa benimle paylaşabilirmi?benim ailem uzakta eşimin ailesininde bebekle ilgili konuştuğu yok açıkçası.bozuluyorum ya hiç ilgileri yok hayret yani
neyse siz dua edin bana arkadaşlar
zuzmanje o dediğin yer zuhal giyimin bebe mağazasımı?banada özelden gönderebilirmisin?
bu arada arkadaşlar bebek için ben kimyasalı oldukça az olan ürünler kullanmayı düşünüyorum.çamaşırlar için sab marka sabun tozunu alacağım
şampuan için kararsızım açıkçası
ersağda sls varmış
propa doğal diyorlar ama şiçeriğini bilmiyorum
bebeyağı olarak saf zeytinyağını kullanacağım
ama şampuan ıslak mendil pişik için ne alacağım bilmiyorum
pişik için mustelanın kremiyle sobamı sodamı neydi öyle bir ismi vardı onu öneriyorlar
siz bu konuda ne yapacaksınız arkadaşlar varmı bir fikriniz?

ben kızımda mustelanın şampuanı,pişik kremini ve nemlendirici kremini kullandım,tamamen organik değil ama zararlı kimyasallar yok,kızımın yüzü egzama olmuştu nivea şampuanı sayesinde,mustela kızıma çok iyi gelmişti nemlendiricisi banyo sonrası kuruyan cildi için harikaydı fakat pişik kremini hiç yeterli bulmadım,pek fayda etmiyordu,bebek yağı olarak ben de size katılıyorum zeytinyağı kullanacağım,ıslak mendil yenidoğana kızımda da kullanmadım,pamuğu kaynamış ılık su ile ıslatıp öyle siliyordum poposunu:34:

sağolun kızlar Allah kimseye yaşatmasın ben de panik ataktan şüphelendim zaten ama sahiden çok korktum kendim için değil bebeğim için. oksijen gitmiyor ben nefes alamıyorsam bebeğim de nefes alamıyor diye bayağı panik yaptım. İyi ki yanımda eşim vardı ben o olmasa napardım bilmiyorum çünkü vardiyalı çalıştığı zamanlar var bazen geceleri yanımda olmuyor.

bugün güzel bitti ama bebişimi gördüm çok şükür sağlıklıymış miniğim. Annesini de üzmedi söz dinledi sırt üstü yatıyordu:))
Doktorumuz da sağolsun herşeyi anlattı içiniz rahat olsun artık dedi :))
ordan da beyimle :)) Üsküdar salacaka gittik kızkulesini izledik sohbet ettik. iyi geldi ruhum dinginleşti bir de bugün nikah yıldönümümüzdü 11.11.2011 de imzayı atmıştık ne çabuk geçti koskaca 2 yıl hala şaşırıyorum:))

nefes darlığını tetikleyen zaten birden çok fazla yemek yemek hem mide hem rahim akciğere baskı yapınca böyle bir sonuç çıkıyor. yemek yemeğe korkar oldum Allah size yaşatmasın :((

bu arada müsait olduğumda size bir ninni ve doğduğunda bebişimizin çekeceğimiz fotoğraflarını paylaşacağım. Size de fikir olur :))

bugünlük benden bu kadar müsaadenizle :))

geçmiş olsun arkadaşım inşallah bir daha yaşamazsın böyle birşeyi...... bu arada yıldönümünüzde kutlu olsun tarih süpermiş.

Oğlum beni yine uyutmadığından her sabah ki gibi bu sabah da 6'da kalktım. Ben kalkınca oğlum tekmelemekten vazgeçiyor, galiba uykuya dalıyor. Şimdi dün akşamdan beri neler yazdınız, konuya vakıf olmaya gidiyorum. Görüşürüz...

günaydın canım benim... aslına bakarsan ben de çekiniyorum biraz hamilelikteki şekerden. aile geçmişinde var ilk gebelikte de 50 mg şeker yüklemesi riskli çıktı sonra 100 mh normal çıkmıştı. üstünden de 4 sene geçti. haydi hayırlısı bakalım bu sefer.

ben kızımda mustelanın şampuanı,pişik kremini ve nemlendirici kremini kullandım,tamamen organik değil ama zararlı kimyasallar yok,kızımın yüzü egzama olmuştu nivea şampuanı sayesinde,mustela kızıma çok iyi gelmişti nemlendiricisi banyo sonrası kuruyan cildi için harikaydı fakat pişik kremini hiç yeterli bulmadım,pek fayda etmiyordu,bebek yağı olarak ben de size katılıyorum zeytinyağı kullanacağım,ıslak mendil yenidoğana kızımda da kullanmadım,pamuğu kaynamış ılık su ile ıslatıp öyle siliyordum poposunu:34:

pişik kremi için dalinin pişik kremini şiddetle tavsiye ediyorum ben oğlumda onu kullanmıştım ki hala evde bulunan şeylerden onunla devam edeceğim.

kızlar günaydın gelir gelmez sizle paylaşmak istedim dün yazmıştım 5 te doktor randevumuz var diye muayeneye girdik herşey yolunda gayet iyi görünüyordu hatta nefes alırken baloncuk çıkardı onu gördük :) sonra bir ara ses kesildi doktorda allahım aklıma neler geldi kötü bişey mi var acaba dedim içimden durumu toparlamak için '' eşimin bugün doğum günü şöyle kızımızın güzel bir resmini istiyoruz'' dedim doktor da '' ben daha güzel sürpriz yapiyim bu çocuk kız değil erkek!'' dedi :53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53:
yani anlicanız bizimkinin 1 ayda pipisi çıktı! şoklardayım hala :)

kızlar günaydın gelir gelmez sizle paylaşmak istedim dün yazmıştım 5 te doktor randevumuz var diye muayeneye girdik herşey yolunda gayet iyi görünüyordu hatta nefes alırken baloncuk çıkardı onu gördük :) sonra bir ara ses kesildi doktorda allahım aklıma neler geldi kötü bişey mi var acaba dedim içimden durumu toparlamak için '' eşimin bugün doğum günü şöyle kızımızın güzel bir resmini istiyoruz'' dedim doktor da '' ben daha güzel sürpriz yapiyim bu çocuk kız değil erkek!'' dedi :53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53:

canım benim şoklanma dur. kızdan erkeğe dönme olasılığı çok yüksek ama erkekden kıza olasılık oranı daha düşük.

hani cinsiyet durumları merak edilirken arkadaşlar birden fazla dr gitti ve teyit ettirdi ya işte böyle durumlar için..

lütfen sende panik olma sanırım ilk gebeliğinde rabbim sağlıkla sıhhatle kucağımıza alalım en önemlisi o.

ama ciddi anlamda süpriz olmuş sizin için...

Son düzenleme:
günaydın annişler,

ya kızlar ben size birşey sormak istiyorum, ben 24 haftalığım, herhangi bir sorunum olmadı bugüne kadar, ama bebeğimin hareketlerini çok aşağıda hissediyorum, yani nerdeyse vajinamın tam üstünde kıpır kıpır, bu sabah minibüste oynadıkça alttan elini çıkartıcak sandım içinizde böyle olan var mı?

Merhaba,
Öncelikle hiç korkma, bende de var. Tüm çocukluğum çikolata, şeker ve dondurmadan tiksinerek geçti. Hiç sevmediğim için asla yemedim. Kısacası hayatım boyunca yemedim. Şekeri geç kavun karpuz gibi çok sekerli meyveleri de yemem. Amaaaa gebeliğe bağlı şeker bende de var. Bu kilonla, nasıl beslendiğinle veya aile geçmişinde olup olmaması ile ilgili değil. Adı üzerinde gebeliğe bağlı diyabet. Yaniiii sen doğum yapınca geçecek. Beslenmemde bir değişiklik olmadı. Şeker zaten yemiyordum. Şimdi de karbonhidratı kestim mecburen. Sigara böreği, ekmek en sıkı fıkı olduğum dostlardan sayılır. Şmdilik ilişkimizi dondurdum. Onun dışında güzel besleniyorum. Günde bir elma ve 1 portakal yiyorum. Bu sabah peynir zeytin domates ve haşlanmış yumurta yedim. Normal besleniyorum alayacağın. Bu işin en güzel tarafı kilon aynı kalıyor ve bebek normal gelişimine devam ediyor. Bene bu noktada işin sırrı kendiine çok çok iyi bir diyetisyen bulmak. Benimki hayatımı kurtardı. Kendimi güzel hissetmemi sağladı. Hani doktorların televizyonlarda önerdikleri beslenme tarzı varya,
Hergün kahvaltınızı yapın,
Ekmek gibi karbonhidratları çok yemeyin, sebze ve salata yiyin
Oğurt yiyin süt için hergün et yiyin vs.
Ben aynen öyle besleniyorum. İinci gün şekerin hızla düştü. Eşim bile inanamadı. Tekrar kanımı aldı tekrar test yaptırdı. Ertesi gün yine kanımı aldı yine test yaptırdı. Aynı. Sağlıklı beslenme işe yaradı. Örneğin sabah açlık şekerinin 100'ün altında olması gerekli. Bı sabah benimki 91 çıktı. Hrşey yolunda.
Sen de hiç korkma. Şeker demek artık bebek için çok daha sağlıklı beslenmek demek. Panik yapma. Bir sorun olursa buralardayım.

Teşekkür ederim gerçekten biraz daha rahatladım. Ben tatlı pek sevmem ama beyaz şekerle tamamen vedalaşacağım bir süre (az da olsa kek börek yerdim sütlü tatlı yerdim. ) Kahvaltılarımı ve yemeklerimi ve ara öğünlerimi zaten bahsettiğin şekilde yapıyordum. sanırım zorlanmadan geçecek bu diyet benim için. Haftaya endokrinoloji uzmanından randevu aldım. o gerekli diyet vs. ilgilenecekmiş.

Dün doktora gittim yine öğrenemedim cinsiyetini:(çikolatamı yemedim,meyve suyumu içmedim kandıramadık yine göstermedi kendini poposu dönük:( sağlıklı olsunda önemli değil diyoz ama yinede insan merak ediyo:OO

:) cnm ne söylenir bilmem ama ben okurken bir sırıtma belirdi suratımda nedense :) baya bir şok olmuşsunuzdur tabiki ama sağlıklı olması herşeyden daha önemli... ne mutlu sana sağlıklı bir oğlun olacak...

günaydın herkese iki gündür balık yağı muhabbeti varya ben balığı çok severim
balığa aşerdim bugün balık yemeyi planlıyodum ama evde yiyebiliyorum dışarıda
yiyemiyorum miğdem bulanıyo bide bizim işyerindeki aşçının yağtığı balık işyerine
geldim burnuma balık kokusu geliyo diyorumki canım çok istedi ondan kokuyo bu
aşerme nasıl bişeydir yahu meğer bugün mönüde balık varmış süpriz :) biran önce 12
olsun olsun :37::37::37:

günaydınlarrrrrr :10:

bende aşağıda hissediyorum hep
daha şimdiye kadar biriki defa göbeğime yakın hissettim.
aynen dediğin gibi bazen tam kasığımın üstünden vuruyor canım
erkeek çocuğu aşağıda olur derler ya ona yoruyorum ben
birde aşağıda ya acaba diyorum normal ddoğummu olacak?tabi bu benim keendi kendime yaptığım saçma bir yorum.korkma canım yalnız değilsiniz

merhaba bayanlar.bişey sormak istiyorum.dün eşimle pazara gittik.dönüşte yürürken kasıklarım ve belim öle ağrıdıkı adım atamadım.sanki bebek aşağı dogru baskı yapıyor.okadar agrım vardıki ağladım.korktum acaba bebeğime bişeymi oluyo diye.neyse hemen acile gittik.baktı çok şükür bebişim iyi.kramp girmiştir dedi.gönderdi eve.böle bişey yaşayan oldumu aranızda.

Dün doktora gittim yine öğrenemedim cinsiyetini:(çikolatamı yemedim,meyve suyumu içmedim kandıramadık yine göstermedi kendini poposu dönük:( sağlıklı olsunda önemli değil diyoz ama yinede insan merak ediyo:OO

ay cnm iyi dayanıyosun ben 12. haftada öğrendim bide doğrulanması için 2 dr daha gittim :9::9::9:

Çok tatlı hem de her yaşta kullanabilir gibi. Güle güle kullansın Bebişiniz. Fiyatı sorabilir miyim? Ben dolap ve beşik istiyorum sadece ama şu pahalı olan firmalardan almak yerine sanırım bir mobilyacıdan alacağım.

2800 e aldık.4 kapılı dolap,büyüyen beşik,şifonyer,büyüyen beşiğin yatağı,birde yatak odasına beşik

Back
X