• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
barbie cimm çok şükür koca pipili oğluşunun sağlıklı olduğunu öğrendin ve rahatladın. Sağlıkla da büyüsün 9. aya kadar sağlıkla da gelsin

canım benim çok sağol şükür sağlıklı olduğu gördüm duydum ya o da yeter bana ama bi güzel poz vermedi oğluşum ya hep yüzünü kapatmaya çalıştı :)))

karanfilll malesef bizimki de bir kaç gündür çooook sessiz.
Canım sıkılıyor. Arada bir iki kıpırdanma oluyor ama var yok arası.
Ben bebeğin sırtı karnıma dönük, elleri ayakları da içeri dönük diye düşünüp içimi rahatlatmaya çalışıyorum.
aynen canım benimkide arada bir iki hafif tıklatıyor okadar oda çok dinliyorum anca hissediyorum..evet canım bebeğin sırtı karnımıza dönük olduğu zaman pek anlamazmışız..benim geçen haftada iki gün hiç kıpırdamadı doktora gittim aynı bu pozisyondaydı doğru dürüst görüntü bile alamadık..ama yinede insan korkmuyor değil..
Canım bende son haftalarda çok az hissediyorum.Doktor randevum haftaya.Sabırsızlıkla bekliyorum.

inşallah pozisyonuyla alakalı deyip avutuyorum kendimi ben ki öyledir büyük ihtimalle ama insan yinede tedirgin oluyor işte..inşallah çook güzel haberlerle gelirsin kontrolden merak etme..

Bi sayfada okumuştum mumcu nun sayfasımıydı yanlış hatırlamıyosam 24. Haftaya kadar bi gün güçlü hissedilip ertesi hün hissedilmeyebilir yazıyodu. 24 den sonra babalar da hissedebilir diyodu
Ben de paranoyağım bu konuda

evet aslında doktorumda aynı bu şekilde söyledi 24.haftadan önce çok düzensiz olur birgün çok hissedip bir gün hiç hissetmeyebilirsin çok normal dedi de işte bende bu konuda acaip paronayak oldum her gün doktora gidesim var..kalp sesi dinleme cihazı aldım zararı olur diye hergün kullanamıyorum..

böyle günlerde büyükler destek olmayacaklarsa başka zamanlarda yanımda olmalarının ne anlamı var ki? o kırgınlığını çok iyi anlıyorum aynı kırgınlığı ben de kendi görümceme karşı hissediyorum ve kesinlikle sızısı geçmiyor hiç bir şekilde.. Hiç bir bahane o kadar zor durumda olan birini yalnız bırakmaya yeterli değil bana kalırsa. Ama ne güzel annen bakıcak 3 ay boyunca destekçin olacak o bile çok güzel. Bazılarının öyle bir şansı da olmuyor.
Herşeyin çaresi var canım sakın üzülme .

çok dogru... ama o zamanlar tecrübesizdim daha 23 yaşındaydım birden bebegimi kaybettim tümör var rahmin alınabilir dendi...ne yapacagımı bilemedim... ama şimdi öyle degil çok şükür tecrübelerim var sizler varsınız çogu zaman kimseyle paylaşamadıklarımızı beraber paylaşıp mutlu oluyoruz... :16:

tecrübe her zaman iyidir ama gönül isterki birşeyler tüketilmeden olsun...

işin komiği ne biliyo musun kürtajdan bir hafta sonra ben kayınvalidemi ziyarete gittim.. çok mahçup oldu neden geldiniz yazık keşke yormasaydın kendini felan yok anne dedim zaten ne kadarlık yolki yeterki akrabalık ilişkilerimiz ölmesin dedim... ve şoook uzak diye gönderemedikleri görümcemi bizimle zayıflasın diye göönderdiler ve ben yeni gelin çalışıyorum 5 ay görümcemle kaldım içimdeki kırgınlıkla... eşim kendine acı veriyosun yapma dedi ama ben kendime inat edip yaptım... tek sebebim insanların bu yüzü ile yaşamayı
ögren demek için..
Kayınvalidem çok iyi,benim sadece gelin olmadıgımı da ögrendi çok da seviyo.. ama o benim için artık anne degil kayınvalide

Sağol Emelcim bende de çiller arttı hamilelik güzelliği bunlar burnumuz büyük olsun keyfimiz yerinde olsun

kız bebek annenin güzelliğini alır derler ama benim burnum hariç yüzümde herhangi bir değişim olmadı. Acaba yeterince çirkindim de bundan daha fazla çirkinleşemem diye mi değişmedi yoksa bebişim çirkin bir ördek yavrusu gibi mi doğacak :52:

Sanırım beynim error veriyor kızlarrr:37:

benim de en çok korktuğum şey o telafisi mümkün olmayan birşeyler için vakit kaybetmek veya onları kaybetmek. Ben o yüzden tüm fotoğraflarımın içinden en beğendiklerimi alıp hemen baskıya veriyorum evde albüm bolluğu mevcut. Çok üzüldüm arkadaşına :((

benim coğu fotoğrafım yalla bellekte yada pcde benmde bian önce hepsini cıkartmam lazım sonra bende çok üzülebilirim... arkadasımın her aklına geldiğinde hala üzülüyor:(

slm kızlar , bu sabah mide bulantısı kusma ve ishalle uyandım:43: aksi gibi eşimde dün şehir dışındaydı evde tektim yani, sabah 6 da uyandım banyoya zor attım kendimi, alttan üsten gidiyo tabiri caizse:17: neyse yarım saate biraz daha iyi hissedince giyinimde işe gidiym dedim, kahvaltı yapamıyorum, cnm bişi istemiyor o kadar kusunca flnda halsizlikten elim kolum uyuştu bide araba kullancam diye vazgeçtim işe gitmekten,arayıp haber verdim, görümcemi aradım o geldi sağolsun acile gittik dr.umun olduğu hastaneye acilden yukarı druma yönlendirdiler tabi hiç bi müdahale yapmadılar , drumda ameliyattaymış, dahiliyeciye gittim onun muayenesinin ardından dr.um geldi de birde ona göründüm ama bi saat bekledim dr.ları dedm siz beni alana kadar ben iyileştim, saat 8 de hastanedeydim 9 30 da anca muayene olabildim, hiç bişi yiyemeyince iyice halsizlik çöktü, serumda vermediler, drum serum alma bişeyler yemeğe çalış deyip durdu neyse artık en son 11 30 du midem baya rahatlamıştı ağrı kalmayınca bişiler yiyebildim, tahliller fln alındı sonuçları için aricam bakalım 13.30 da ne dicekler , bu arada bebişimi de görmüş oldum , ultrasonla benim safra keseme karaciğerime böbreklerime flnda baktı dr. bişi yok çok şükür bebişimde kıpır kıpırdı 22+1'iz bugün ama yine 22+4 günlük görünüyor herzamanki gibi üç gün önde :34: 551 gr.mış boyunu sormak aklıma gelmedi dr da söylemedi galiba,şimdi gayet iyyim yediğim bişi dokundu galiba ,dün cnm soğan salatası istemişti, limonlu fln :27: soğan zaten hiç iyi gelmiyo mideme fazla geldi demkki rahatsız etti beni aman dikkat edin sizlerde kendinize:49:

$398.webp $400.webp
kızlarr bir göbişte benden 21+2 günlük halim..

eger annem istanbulda olsa hııc dusunmeden tasınırdım yanına cunku cocuk olunca bırıne cok ıhtıyac duyuyorsun...kayınvalıdenlede kotu donemler atlatıyorlarmıs bak senın ne kadar sevdıklerını sana hıssettırmısler ne guzel bısıy bu oyuzden sen zaten onlarıda ıhmal etmessın bence sorun olmaz

bende anneme yakın olmayı cok istiyorum. Biliyorumki bir tek o benim nazımı sonuna kadar ceker... eşim zaten hep diyorki Allah senden razı olsun sen benden daha fazla ilgileniyorsun annemle babamla. Gerçektende öyle herşeylerine koşarım. Geçecek bu çelişkili zamanda sanırım...

kız bebek annenin güzelliğini alır derler ama benim burnum hariç yüzümde herhangi bir değişim olmadı. Acaba yeterince çirkindim de bundan daha fazla çirkinleşemem diye mi değişmedi yoksa bebişim çirkin bir ördek yavrusu gibi mi doğacak :52:

cnm benim ne lekem ne şişmem nede büyüme gibi bişeyim olmadı :15::17:
ilk kızımdada olmamıştı zaten aksine güzelleştin diyolar :1::1:
kız çocuklarında annenin basenleri kalçası büyür derler kalçalarım
aynı duruyo :)

kızlarrr bana cesaret verirmisiniz :) çok ihtiyacım var şuan korkuyorum galiba.... taşınma kararı aldık. Aslında olay başından şöyle gelişti. Biz evlenme kararı aldığımızda ne kendi aileme nede eşimin ailesine yakın oturmak istemedik. Ben çabuk parlayan biriyim. Sürekli kontrol altında olmaktan yada sürekli aranmaktan hoşlanmıyorum. En basında eşimin ailesi çok istedi yakın oturalım diye ama ben aldım karşıma açık açık söyledi. Biz genciz mesela saat gece 1 ve bizim ışığımız yanmıyor ne yaparsın? dedim kv. Ararım merak ederim dedi. İşte ozaman aramız bozulur huzurumuz kalmaz dedim. Bir örnek daha verdim benim evime misafir geldi seni çağırmasam kırılırmısın dedim. Kırılırım dedi. Sonra haklısın kızım uzak oturalım dedi. Neyse uzatmim sonuç olarak iki tarafa da uzak oturduk. Sonra hamile olduğumu öğrenince kaynanama yakın oturmak istedim. Ama hastalığı nüksetti. Kv göğüs kanseriydi. Atlatmıstı ama tekrar rahatsızlandı. Onuda atlattı çok şükür. Ama eşim benim aileme yakın oturmak istedi ve biz Çağlayana tasınma kararı aldık. Ama çok korkuyorum. Biz bugüne kadar hep kendi basımıza hallettik herşeyi. Uyum sağlayabilecekmiyiz? Ya huzurum bozulursa ? Ama aileme yakın olmak bende istiyorum hassas bir insanım ve tek basıma atlatamam bu dönemi biliyorum...... Offf çok çelişkiliyim biliyorum ama bu hafta ev bakıcaz ve ay sonuna kadar tasınıcaz. Biraz uzun yazdım ama yazarken azcık rahatladım sanırım :) Bide eşimin ailesini çok seviyorum evin tek kızıyım zaten bide eşimin abiis var o evlenirse gelecek kişi gelin olacak:)) beni hep ayrı tutuyorlar ama su sıralar sanki ilgilenmiyorlar gibi yada kendi dertlerine düştüler ne düşünücemi sasırdım iyice....

aynı şeyi ben de düşünüyorum. Biz de kv'ye yürüme mesafesinde oturuyoruz ama çat kapı hiç geldiğini görmedim o konuda çok anlayışlı. Bebek olunca farklı olur mu bilmiyorum ama en azından ben kendimi en kötüsüne hazırlıyorum ki sonradan şok yaşamiyim. Bebek olunca maalesef özel hayat az da olsa sekteye uğruyor. Bence annenin yakınlarda olması çok çok büyük bir avantaj çünkü. Ola ki eşinle bir plan yapmak istiyorsun bebeğin olamayacağı bir plan ve annene kolaylıkla bırakıp gidebilirsin.
Hem bebekle tek başına ilgilenmek bir süre sonra seni çok yorabilir o yüzden annenin yakınlarda olması bu açıdan da önemli bir durum.
Ama şu şekilde bir düzen geliştirirseniz bence hiç o kadar içli dışlı olacağınızı sanmıyorum. Sabah bebeği bırakırsın akşam işten gelirken bir süre uğrar sonra bebeği alır evine gelirsin. eee o saatten sonra annenin veya yakınlarından birinin evine gelme ihtimali olmaz zaten.

Hem sen zaten çalışan ve yeni anne olmuş bir bayansın o yüzden kimse senin düzenine evinin tertibine takılacak da değil. Bence bir avantaj bu kesinlikle.. Yani ben kendimde öyle görüyorum. Çünkü kv'm acayip hevesli bebeğime bakma konusunda..

sen bence kendini ve bebeğini düşün önce sonuçta eşin böyle bir karar alınca sonuçlarını da gözden geçirmiştir emin ol eşlerimiz bizden daha teferruatlı düşünüyor kv de öyle dediyse onlar da taşınırlar çağlayana hepsine yakın olmuş olursun bir de öyle çok da uzak değilmişsiniz zaten takma bence bu kadar kafana hayırlısını iste allahtan :)

haklısın canım... yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcazz hopppp bitecek hepsi :)

slm kızlar , bu sabah mide bulantısı kusma ve ishalle uyandım:43: aksi gibi eşimde dün şehir dışındaydı evde tektim yani, sabah 6 da uyandım banyoya zor attım kendimi, alttan üsten gidiyo tabiri caizse:17: neyse yarım saate biraz daha iyi hissedince giyinimde işe gidiym dedim, kahvaltı yapamıyorum, cnm bişi istemiyor o kadar kusunca flnda halsizlikten elim kolum uyuştu bide araba kullancam diye vazgeçtim işe gitmekten,arayıp haber verdim, görümcemi aradım o geldi sağolsun acile gittik dr.umun olduğu hastaneye acilden yukarı druma yönlendirdiler tabi hiç bi müdahale yapmadılar , drumda ameliyattaymış, dahiliyeciye gittim onun muayenesinin ardından dr.um geldi de birde ona göründüm ama bi saat bekledim dr.ları dedm siz beni alana kadar ben iyileştim, saat 8 de hastanedeydim 9 30 da anca muayene olabildim, hiç bişi yiyemeyince iyice halsizlik çöktü, serumda vermediler, drum serum alma bişeyler yemeğe çalış deyip durdu neyse artık en son 11 30 du midem baya rahatlamıştı ağrı kalmayınca bişiler yiyebildim, tahliller fln alındı sonuçları için aricam bakalım 13.30 da ne dicekler , bu arada bebişimi de görmüş oldum , ultrasonla benim safra keseme karaciğerime böbreklerime flnda baktı dr. bişi yok çok şükür bebişimde kıpır kıpırdı 22+1'iz bugün ama yine 22+4 günlük görünüyor herzamanki gibi üç gün önde :34: 551 gr.mış boyunu sormak aklıma gelmedi dr da söylemedi galiba,şimdi gayet iyyim yediğim bişi dokundu galiba ,dün cnm soğan salatası istemişti, limonlu fln :27: soğan zaten hiç iyi gelmiyo mideme fazla geldi demkki rahatsız etti beni aman dikkat edin sizlerde kendinize:49:

geçmiş olsun canım miden rahatlayana dek çorba hafif şeyler tüket bol su iç :16:

AYNEN BEN DE ÖYLE DÜŞÜNDÜM PEK Bİ DEĞİŞİKLİK OLMADI BENDE.aMA GALİBA O DEĞİŞİM 7.8.AYLARDAN SONRA OLUYORMUŞ KUZUM BEKLEYİP GÖRÜCEZ :))) BÖYLE OLMAYALIM DA:37: :52:

Kocalar hamileliği bizden daha normal karşıladılar sanki...
Bio Oil de dene istersen anladığım kadarıyla iyileştirici özelliği var içindeki yağların...

evet gönülden seven bir eş lazımdı hep bana.. Çok şükür fiziken değil gönülden seviyor ama doğumdan sonra onu baştan çıkarıcı şekilde bir değişim gerekecek bana onu kesinlikle istiyorum :))

Bio oil in reklamlarını gördüm ama sanırım yeni bir ürün. hiç kullanan duymadım. Lierac kremler bitsin bir de onu denerim. Denek faresi oldum çıktım ama ya işe yararsa :17:

Bübchen'in içinde paraben var mı peki?
Parabensiz bir ürün bakmamız lazım.

Unibaby benim de içime sindi.

eve gidince bakayım paraben olup olmadığına içeriğinde. Ama sebamedi önermeyip bunu önerdiyse paraben bence yoktur diye düşünüyorum ama dur bir araştırayım aklıma takıldı. doğal deyince paraben yoktur diye düşünüp kutuyu açmadan set halinde almıştım çünkü:((

Back
X