• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
benımde ayaklarım cok sısıyor davul davul :(((: ınsallah sekerden degıldır... bgn seker sonucumu ogrenıcem

ılk zamanlar yıkamak zor olabılır. bende mermersah bezlerden kulllanmıstım kızıma bol bol acak dısarı felan cıktıgımda unıbaby kullanıyordum

agız suyu sılmek ıcınde bırebır bu mendıller....cep bıyutu ıyıdır sankı cunku cok cabuk kırlenıp atılıyor....bıde bıde cok sade kenarlıları bence ıyı... cunku benım annemler mendıller guzel olsun dıe bısuru ıs yapmıslar kenarlarına oraları ser oldugu ıcın hıııc kullanamamıstım

okadar cok krem denedım kı su 3u benım kurtarıcılarım oldu...suducream, mustelaa veee destiniii

sezeryan ve normal dogum konusma konusu coktaaaaaan tarıh oldu bu forumda

Bu bezler zaten 5'li kenarları minicik işli satılıyor.
Yalnız ben bir şey merak ediyorum
Mothercare'de 12'li müslin bez var, 50 küsür lira..
Acaba bizim bu mermerşahlardan ne farkı var?

Hoşgeldin canım. Bana özeldel bebeğin cinsiyeti sat ve beklenen doğum tarihi ve kendi yaşını atar mısın? Artık tablomuzu güncelliyelim.

amargicim ben hala özel mesaj atamıyorum :( burdan yazsam olurmu acaba:26: artık tabloda yer almak istiyorum da bende :49: minik bi prensesim olcak allahın izniyle, sat 12 haziran bdt 19 mart yaşım 27 :emir_bebek:

günaydın kızlar dün ben alışverişteydim daha çok fiyat araştırması falan yaptım hemde ufak tefek bişeyler aldım işte 10lu hastane çıkışı havlu bornoz takımı battaniye falan sağolsun görümcemde yanlız bırakmadı beni herşey çok güzel neyse eve geldik kaynanacım bütün hevesimizi kursağımızda koydu yok on beğenmedim yok bunun rengi güzel değil bunun ne gereği var yani :43:hala içim eziliyo öle üzüldüm ki anlatamam detaylara girmiyorum hele beşik muhabbetini hiç açmıyorm yok artık demeyeseniz diye ilk bebeğimiz sonuçta da ilk torun biraz hevesli daha özentili olmasını beklerdim

benim kızım olacak adı deniz olacak inşallah ama ikinci ismini de meyra istiyorum deniz meyra

Deniz çok güzel bir isim. Benim Deniz adında bir kız arkadaşım vardı ve çok güzel okullarda okudu..
Senin kızının da bahtı güzel olsun, şansı bol olsun...

günaydın kızlar dün ben alışverişteydim daha çok fiyat araştırması falan yaptım hemde ufak tefek bişeyler aldım işte 10lu hastane çıkışı havlu bornoz takımı battaniye falan sağolsun görümcemde yanlız bırakmadı beni herşey çok güzel neyse eve geldik kaynanacım bütün hevesimizi kursağımızda koydu yok on beğenmedim yok bunun rengi güzel değil bunun ne gereği var yani :43:hala içim eziliyo öle üzüldüm ki anlatamam detaylara girmiyorum hele beşik muhabbetini hiç açmıyorm yok artık demeyeseniz diye ilk bebeğimiz sonuçta da ilk torun biraz hevesli daha özentili olmasını beklerdim

Beğenmeyenlere kim olursa olsun; "o sizin düşünceniz" de geç git. Kendini bunun için üzmeye değer mi?
Sen alırken içine sindi mi? Sindi. E daha ne o zaman...
Aldıklarını da iyi günlerde güle güle kullan bebişinle.

bende normal doğum istiyorum çok heyecan verici. çektiğim sancılardan zevk alacağım diye düşünüyorum umarım bi aksilik olmazda sezeryana almazlar. doğurdum diyebilmek için doğurmak gerekiyor.

Canım yanlış anlama olmuş galiba, forumda bir de benim gibi normal doğumu çok isteyip hayat boyu sezeryan olmak zorunda olanlar var. Ya da korku endişe dolayısıyla sezeryanı yercih eden annelerimiz var forumda. Biliyorum eminim öyle demek istemedin ama okuyan biraz sanki yetersizlik veya eksiklik gibi bir hisse kapılıyor.

kızlar günaydın gelir gelmez sizle paylaşmak istedim dün yazmıştım 5 te doktor randevumuz var diye muayeneye girdik herşey yolunda gayet iyi görünüyordu hatta nefes alırken baloncuk çıkardı onu gördük :) sonra bir ara ses kesildi doktorda allahım aklıma neler geldi kötü bişey mi var acaba dedim içimden durumu toparlamak için '' eşimin bugün doğum günü şöyle kızımızın güzel bir resmini istiyoruz'' dedim doktor da '' ben daha güzel sürpriz yapiyim bu çocuk kız değil erkek!'' dedi :53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53:
yani anlicanız bizimkinin 1 ayda pipisi çıktı! şoklardayım hala :)

seninle aynı şaşkınlığı paylaşıyorum canım :)) bizimkide pipiliymiş :9::52:

Canım yanlış anlama olmuş galiba, forumda bir de benim gibi normal doğumu çok isteyip hayat boyu sezeryan olmak zorunda olanlar var. Ya da korku endişe dolayısıyla sezeryanı yercih eden annelerimiz var forumda. Biliyorum eminim öyle demek istemedin ama okuyan biraz sanki yetersizlik veya eksiklik gibi bir hisse kapılıyor.

ben doğum korkusu yaşayan bir arkadaşa moral vermek istedim. ama çok kişinin korkusu varmış sanırım. normal doğum adı üstünde en güzel olanı. tabikide aksilikler, mecburiyetler olunca sezeryan olucaksın napabilirsinki.

amargiii sana bısı sorucam.. ben cook cabuk yoruluyorum acaba bunun kıloyla ılgısı varmı sen dıyete gırınce cok ıyı hıssedıyorum kendımı demıstın ya sendede boyle bır durum varmıydı??*
( ben kızımda son gune kadar dag bayır gezmıstım aMA yedıklerıme dıkkat edıyordum bunda malesef allah ne verdıyse modundaym)

Ben biliyorsun sürekli evde yatmak zorundayım. Bazen telefon çalıyor. Yanıma almadıysam yavaşça kalkıp teli arıyor buluyor ve konuşmaya başlıyorum. Yemin ederim telefondaki herkes neden nefes nefesesin? Yoksa koştun mu, iş mi yapıyorsun?" Diyorlar kimseye anlatamıyorum. Adım atsam yoruluyorum. Bunun öncelikle gebelikle ilgisi var. Artık bu aylardan itibaren kalp iki kişilik pompalamaya başlıyor. Bunda elbetteki kilo ve yaş kesinlikle etkili. Bşr eşim de aynı şeyi söyledi, sistemli spor yapma alışkanlığı olan bir kadın gebe kaldığında ödem , hemen yorulma gibi sorunlar da yaşamıyormuş. Sen normalsin anlayacağın...

Ben biliyorsun sürekli evde yatmak zorundayım. Bazen telefon çalıyor. Yanıma almadıysam yavaşça kalkıp teli arıyor buluyor ve konuşmaya başlıyorum. Yemin ederim telefondaki herkes neden nefes nefesesin? Yoksa koştun mu, iş mi yapıyorsun?" Diyorlar kimseye anlatamıyorum. Adım atsam yoruluyorum. Bunun öncelikle gebelikle ilgisi var. Artık bu aylardan itibaren kalp iki kişilik pompalamaya başlıyor. Bunda elbetteki kilo ve yaş kesinlikle etkili. Bşr eşim de aynı şeyi söyledi, sistemli spor yapma alışkanlığı olan bir kadın gebe kaldığında ödem , hemen yorulma gibi sorunlar da yaşamıyormuş. Sen normalsin anlayacağın...

aaa aynı ben 2 merdıven cıkım soluk solugayım.... ben ılkınde hıc bole olmadıgım ıcın cok garıp gelıyor kendı durumum kendıme:)
bız her aksam spora gıdewrdık yuzerdık 1.de bunda nerde ıyıcena hantallastımm servıse zor bınıom:(

Anladım tatlım hayırlısı olsun iyi düşünmüşsün çalışma şartların da zor çünkü anladığım kadarıyla.Ben de ayrılıcam bu ay hariç 2 kaldı deyince sorayım dedim.Ben de ocak sonuna kadar çalışıp bırakıcam işi o yüzden gün sayıyorum.Annem yakınımda ama ben kendim bakmak istiyorum,evimin kadını çocuklarımın anası olmak istiyorum :21:

günaydın canım ben de ben de evimin kadını çocuklarımın anası olucam :)):16:

bende aldım ki evde olmasına rağmen çünkü evdekileri abimiz için kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz...

sen kendini nasıl hissediyorsan o zaman ayrıl arkadaşım işten kıyamam sana seni etkilerse bebeği de etkiler bunun için hiç kafana iş durumlarını takma. hem bak sonrasında da bebeğine kendin bakabileceksin sen onunla geçireceğin güzel günleri düşün..:55::55::55::55:

merhabaaaaaaaa :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

barbie_2010 ;

bende senin gibiyim çocukla bir yatmaya gidiyorum uyuyakalıyorum neyse eşim gelip kaldırıyor oturuyoruz sohbet falan ediyoruz eğer herhangi bir iş yapmıyorsam bende resmen sızıp kalıyorum koltukta... sonra bir daha kalkıyorum ertesi gün için oğlanın çantasıydı yok kahvaltısıydı onları hazırlıyorum sonra yatmaya...

birde gece bazen oğlan yanımıza geliyor ben de kalkıp onun yatağına yatıyorum bazen uykum kaçıyor tv nin başında uyuyakalıyorum. eşimde her akşam başka bir yerden topluyorum seni bir yer belirle kendine diyor yazık..:1::1::1::1:

günaydın canım valla bende bir oğlan yok henüz karnımda :) ama büyük bebeğim 10 tane küçük erkek çocuğuna bedel olduğu için yaşadıklarını kısmen yaşıyorum benim kocam da öyle her yemeği yemez her kıyafeti giymez senden farkım işte bi çişe götürüp banyo yaptırmıyorumdur herhalde :))) neyse ki şükür hamile olduğumun farkında da üstüme gelmiyor ilgisizlikten bitap düştü aslında adamcağız :)))

kızlarr ben bel ağrısından ölüyorum yaaa

30 dk oturmadan ayakta durayım belim kitleniyo

bu akşam misafirlerimiz vardı yemek hazırlığı fln yaptım

ama bittim yaaa :14::14:

hiç iş yapamıyorum evi süpürsem bile anında başlıyo

şiddetli dr. a söyledim dediki şimdi omurgalarının değişme yaşındasın (yaşım 24)

hem 2. gebeliğin hemde bebek sırtına meyilli ondan dedii ama ben

nasıl tamamlıycam hamileliğimi böyle ağrılarlaa

bide bu akşam oğluş o kadar aktif kii vurduğu yeri inletiyo maşallahh :52:

bu kadar beli ağrıyan var mı kiiii aranızdaaa :50::50::50:

canım günaydın benim de yaklaşık 1 aydır falan belim ağrımaya başlamıştı ben hamilelikten önce de pilates yapıyordum çalışınca ara vermiştim şimdi tekrar hamile pilatesine başladım 2 haftadır gün aşırı yapıyorum ve belim çok rahatladı ağrım nerdeyse hiç yok gibi eğer imkanın varsa kesinlikle öneririm tabi doktoruna sor önce bir de benim doktorum mesela istediğin sporu yap ama sakın çok terleme dedi vücut ısısı yükselince bebeğe zararı varmış

benim belim kırılıyo hep uzanmak istiyorum öğle arasında yemek yiyip hemen uzanacak yer arıyorum
ilk hamileliliğim hiç böyle değildi 27 yaşındayım şekerin etkisi desem ozamanda şeker hastasıydım
bilmiyorum her gebelik ayrı geçiyo oyy yy akşam olsada gitsem :37::37::37:

Sen allah aşkına o kadını bir benimle tanıştırır mısın? Ona anneannem ve babaannemden öğrendiğim şeyleri iletmeyi çok isterim.
İnsanları mutsuz etmememe konusunda. Ağzından çıkanları önce tartmanın neden önemli olduğu konusunda. Bunların öncelikle bir kadın için neden çok çok önemli olduğu konusunda. Özetle onunla hanımefendilik konusundakonuşmayı isterim..Herkesin kendi doğuracağı bebekle llgili tüm kararları vermede tasarruf sahibi olduğu konusunda. İşine gelmiyorsa yinede kendisi doğursun, o zaman istediği hastane çıkışını alsın. 6 aylık bir gebe kadın alışverişte önce kavınvalidesinin zekine göre mi hareket etmek zorundaymış? Böyle hastalıklı bir gelenek nerede varmış. İnsan beğenmese de " sağlıklı güzel günlerde kullanın kızım" der. Bu denli densiz ve sevgi yoksunu olmak için geçmişte nasıl bir travma yaşadı acaba?
Sensizlik61 sen niye söylemiyorsun ona "anneciğim çok özür dilerim, söz veriyorum kendi bebeğime yapacağım bir dahaki alışverişte önce sizin zekinize göre hareket edeceğim!".

arkadaşlar doğum yöntemi konuşma konusunda biraz erken değil mi yaaa yani hele bi 30ları görelim ondan sonra bunları düşünelim bir de şu var benim etrafımda kesin normal doğum yapacam deyip genel anesteziyle epidural olacam deyim normal doğuran o kadar çok arkadaşım oldu ki bence bunlar için hem erken hem de plansız şeyler sonuçta her an süprizle karşılaşılabiliyor :52: en önemlisi bebişlerin sağlığı sağlıkla kucağımıza alalım inşalllah :34:

Sabah sabah tepem attı. Ben de normal değilim ki, hangi gebe bana kendini kötü hissettiren bir şey anlatsa kişisel alıyorum. Kendime yapılmış sayıyorum. Kızlar bu kayınvalidelerin yaklaşık bir % 70'inin damarlarında muazzam bir oposruluk potansiyeli akıyor, eminğm artık. Ben kırıştığımda ve büzüştüğümde, yani memelerim ramazan pidesi gibi içi boşalıp sarktığında o kalan % 30'luk dilimde olmak istiyorum.

Eveeet ne diyorduk
İsim konusunda ne durumdasınız kızlar?
Kararlar kesinleşmeye başladı mı?

Önceleri çıkan kararsızlık ve bir sürü konuşmadan sonra dün 10 adet isim yazıp(eşim beşini ben beşini seçtim) sırayla kura çektik en çok oy alan isim Damla oldu ve ben bu konuyu kapattım :68: Herkes sürekli sorup duruyodu söylediğim isimleri de beğenmeyip kendi sevdikleri isimleri enpoze etmeye çalışıyorlardı. Ailede bile ne zaman otursak mevzu ismi bu olsun şu olsundan açılıyordu. Köklü çözüm yaptım bebeğimin şansına ne çıkarsa dedik :) sonuçtan Babamız pek memnun deği gibi ama adil bir oylama olduğundan bir şey diyemiyo :) Sıra Eksik Eşyalarımızı Hafta sonu almaya geldiiiiii .....

Önceleri çıkan kararsızlık ve bir sürü konuşmadan sonra dün 10 adet isim yazıp(eşim beşini ben beşini seçtim) sırayla kura çektik en çok oy alan isim Damla oldu ve ben bu konuyu kapattım :68: Herkes sürekli sorup duruyodu söylediğim isimleri de beğenmeyip kendi sevdikleri isimleri enpoze etmeye çalışıyorlardı. Ailede bile ne zaman otursak mevzu ismi bu olsun şu olsundan açılıyordu. Köklü çözüm yaptım bebeğimin şansına ne çıkarsa dedik :) sonuçtan Babamız pek memnun deği gibi ama adil bir oylama olduğundan bir şey diyemiyo :) Sıra Eksik Eşyalarımızı Hafta sonu almaya geldiiiiii .....

Damla da çok tatlı... Şanslı sağlıklı huzurlu olsun Damlacım...

Ben elektronik ve kozmetikleri son aylara kadar almamaya karar verdim.
Elektronik dediğim de bir ateş ölçer yani başka bir şey değil : )
Kozmetik grubu da ne bileyim havası kaçar, içi kurur vs diye.
Puset araba koltuğu grubunu da fuardan sonraya bıraktık...
Neler bakıcaksınız haftasonuuu? : )

Sabah sabah tepem attı. Ben de normal değilim ki, hangi gebe bana kendini kötü hissettiren bir şey anlatsa kişisel alıyorum. Kendime yapılmış sayıyorum. Kızlar bu kayınvalidelerin yaklaşık bir % 70'inin damarlarında muazzam bir oposruluk potansiyeli akıyor, eminğm artık. Ben kırıştığımda ve büzüştüğümde, yani memelerim ramazan pidesi gibi içi boşalıp sarktığında o kalan % 30'luk dilimde olmak istiyorum.

Amargicim bizimkini anlatsam kadının evini basarsın sen : ))
Bizden uzak Allah'a yakın olsun diyorum...

Empati yeteneğin sayesinde, gelinin de olsa kızın gibi davranacağına eminim.
Torununa da anneanne gibi yaklaşırsın babaanne gibi değil.
(Süper babaanneleri ayrı tutarım)

Back
X