• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
ınan cok uzuldum benım kocamda gecelerı gec gelıyor eve bazen ınan bende etkılendım sımdı :S

bu arada kzızımızın adını da kesınlestırdık.
ALYA nın yanına rahmatlı babannemızın adı NURHANı koyacagız.
yani ALYA NURHAN YILDIZ oldu kızcemın adı :)))

Kızlar selam,dün akşam evimize hırsız girmiş her tarafı alt üst etmiş bi kaç eşyamızı da almışlar :((
Tek taş yüzüğüm ve bebeğimin detaylı ultrason cd si manevi olarak en değerlileriydi:(( çok çookk üzüldüm ve eve tek girdim eşim yoktu evi öyle görünce bayağı korktum hırsız hala evdedir diye:((
Bu sene o kadar garip ilkler yaşadım ki ama en iyi ilk sadece bebeğimin haberini almaktı.

çok çok geçmiş olsun. çok üzüldüm. Allahım böle insanların şerrinden herkesi korusun.:47: Allahım başka kötü ilkler yaşatmasın. Bebişlerimiz uğur getirsin hep güzel haberler duyalım işllh...

geçmiş olsun maveracım..dünde ben öyleydim.aşure günümdü,allah kabul etsin:1:

sağol canımcım, misafir güzel de şu baş ağrısı olmasa:31::31:
demek aşure yaptın, hmm..benim de annem de kayınvalidem de yaptılar sağolsunlar. ben yiyiciyim:56::56:
kendim hiç denemedim aşure yapmayı:37:

Kızlar selam,dün akşam evimize hırsız girmiş her tarafı alt üst etmiş bi kaç eşyamızı da almışlar :((
Tek taş yüzüğüm ve bebeğimin detaylı ultrason cd si manevi olarak en değerlileriydi:(( çok çookk üzüldüm ve eve tek girdim eşim yoktu evi öyle görünce bayağı korktum hırsız hala evdedir diye:((
Bu sene o kadar garip ilkler yaşadım ki ama en iyi ilk sadece bebeğimin haberini almaktı.

çok çok geçmiş olsun canım

hırsızın düşüncesi bile moral bozucu

Allah size çalınan eşyalarınızın daha iyilerinizi nasip etsin tekrar inş. :)

cd de hastaneden radyoloji bölümünden isteyebilirsin canım veriyolar :54:

Güzel isim gerçekten : )

Ya ben utanarak bir şey sormak istiyorum,
"adıyla yaşasın" ne demek acaba?
Ben burda duydum bir kaç defa bu tabiri,
halen de tam olarak anlamını bilmiyorum :17:

canım, adıyla yaşasın: adına yakışır bir insan olsun, adı gibi güzel olsun, adıyla uzun yıllar yaşasın anlamlarına gelir. bizim buralarda genelde söylenir, iyi niyetle, dua niyetine...yöresel bi söz mü acaba? sen duymadım deyince aklıma takıldı:1::1::1:

canım, adıyla yaşasın: adına yakışır bir insan olsun, adı gibi güzel olsun, adıyla uzun yıllar yaşasın anlamlarına gelir. bizim buralarda genelde söylenir, iyi niyetle, dua niyetine...yöresel bi söz mü acaba? sen duymadım deyince aklıma takıldı:1::1::1:

İyi bir anlamı olduğunu tahmin ettim de işte tam olarak bilmeyince kullanmaya da utandım : )

ınan cok uzuldum benım kocamda gecelerı gec gelıyor eve bazen ınan bende etkılendım sımdı :S

bu arada kzızımızın adını da kesınlestırdık.
ALYA nın yanına rahmatlı babannemızın adı NURHANı koyacagız.
yani ALYA NURHAN YILDIZ oldu kızcemın adı :)))

Rodiii, ne mutlu size artık kızına adıyla hitap edebilirsin...
Şansı bol olsun, bahtı açık olsun, (yeni öğrendim) adıyla yaşasın: )))

Bi de tetanoz aşısıyla ilgili bişey sorucam.Normalde hamilelikte 2 doz tetanoz aşısı olunması gerekiyormuş ya, ben zaten hamile kalmadan önce aşı olmaya başlamıştım.2 doz olmuştum.3. yü olacakken hamile kaldığımı öğrendim ve ağustosta olmam gerekirken hamile olduğum için olamadım.Yaklaşık 1 ay önce falan sağlık ocağından çağırdıklarında tekrar tetanoz aşısı oldum ve ebe bir daha aşıya gerek olmadığını söyledi, doğum öncesi 2 tane vurunduğum için.Bi dahakini 1 sene sonra olmam gerekiyormuş.
Biraz uzun yazdım ama bununla ilgili bi bilgisi olan var mı acaba

Selam. Ben hamilelikten iki yıl önce 3.yü olmuştum, aşının koruma süresi 5 yıl olduğu için tekrar aşı olmayacağım söylendi. sizde de benzer bir durum var sanırım.

Kızlar ben çıkıyorum.
Hepinize hayırlı, mutlu, huzurlu haftasonları...
Yarın doktor randevumuzda bebişimizin pozisyonu uygun olur inşallah da rahat rahat görebiliriz.
Allah kısmet ederse, Pazartesi görüşmek üzere...

Ben bu hafta nerdeyse 3 gün hiç hissetmedim.
İnsan endişe ediyor gerçekten ama bugün hafiften başladı kıpırtılar.
Pozisyonu terstir diye düşünüp içini rahatlar canım...
Bebişin hiç bir şeyden haberi yok kendi kendine takılıyor belki şu an : )

Cok sagol canim benim sozde ben de oyle biliyorum ama hergun kipir kipir olusuna alisinca kotu oluyor insan :(

Selam. Ben hamilelikten iki yıl önce 3.yü olmuştum, aşının koruma süresi 5 yıl olduğu için tekrar aşı olmayacağım söylendi. sizde de benzer bir durum var sanırım.

tetanoz aşısını bende kızıma hamileyken başlamıştık bana 5 doz uygulandı

yani ömür boyu koruyucu olandan onun için artık aşı olmıcamm :D

Cok sagol canim benim sozde ben de oyle biliyorum ama hergun kipir kipir olusuna alisinca kotu oluyor insan :(

cnaım bebişinin cinsiyetini bilmiyorum ama

ben ilk hamileliğimde yani kızmdayken çok hareketsizdi

çok nadir hissederdim 40 hafta hep böyle oldu

hatta hareket etmedi diyee çoktur hastaneye gittiğim

çok şükür sağlıklı sıhhatli doğdu ama bu bebişim erkek

bundada acaip fazla hareket varr hiç durmuoo saysam 100 ü geçer gün içinde

acaba diyorum seninde kızsa belki kızlarda öyle oluyodur

belki de ilk gebeliklerde öyle oluyodur ama sıkma canını

Allah a emanetler inş.. :49::16::16:

ayyy gerçekten mi?:53::53::53:benim yaşadığım şoku sen de yaşamışsındır ben belki 50 defa sordum gerçekten mi şaka mı bu doktor falan diye :))) hayırlısı olsun sağlıklı evlatlar olsunlar da cinsiyet hiç önemli değil :)

evet canım sağlıklı olsunlar yeter.ama düne kadar kızım kızım diye sevdim karnımı o ayrı :))) erkek haberi iş yerime bomba gibi düştü herkes benim kadar şaşkın :9:

selam kızlar bugun de dert yanma sırası bende sanırım...

eşimle 4 yıllık bır beraberlıgın sonucu severek evlendık eşimin annesı vefat etmısdı babasıda hayırsızın tekı bırtek kendınden baska hıcbırseyo yoktu.
evımızın butun esyalarını tanıdık bır mobılyacıdan 2 yıl taksıtle aldık. esımın teyzesının de uc katlı bır apartmanı var ılk baslarda cok ıyıydık onların alt katında oturmamızı borclar bıtene kadar bızden kıra almayacagını soyledı esımın tarafıda o yonde baskı yapınca bıze de mantıklı geldı tabı kabul ettık ve ust daırenın tadılatı ıcın bellı bır mıktar para vererek suan oturdugum eve yerlestık.
evlendıgım ılk 1 2 ay hersey cok guzeldı teyzemlerle ılıskımızde yolunda gıdıyordu. ama gıtgıde benım evımın ıcıne karısmaya basladı yemegınden tut temızlıgıne kadar. bu benım sınırlerımı bozmaya basladı.
daha sonra esımle olan muhabbetımız sevgımız konusulmaya basladı yok efendım sureklı yatıyormusuz sankı bıtek bız evlenmısız evden dısarı cıkmıyormusuz.
bırgun esım evde bılgısayar oynarken kultablasından sıgarası koltugun ustune dustu ve koltuk yandı teyzem bunu farkettı ve bana nasıl oldu dıye sordu. bende olayı anlattım. aradan bır kac hafta gectı eşim bu olayı dayısının oglundan duymus teyzem mıllete öpüşürlerken koltugu yakmıslar diye anlatmıs...
bu olayı bu sekılde konusmaları ve bunu bı erkek olan dayısının oglundan duyması esımı cıldırtmıstı. bana artık ust kattakı teyzesıyle eskısı gıbı samımı olmayacagımızı hatta en yakın zamanda ev bulup tasınacagımızı soyledı. velasıl bızım ev arama konumuzda sulalede duyulmus ve teyzesının kulagına gıtmıs bızım eve geldı esımde evdeydı aglamalar sızlamalar ben oyle bırsey demedım yalan soyluyorlar bızı kıskanıyorlar aramızı bozmaya calısıyorlar vs.vs... sonunda affettık yıne konusmaya basladık ama hıcbırsey eskısı gıbı olmadı.
teyzem calısıyordu 7. sınıfa gıden oglu var okuldan dogru bana gelıyordu aksam 7de onlar ısten gelınce evlerıne cıkıyordu 1 sene boyunca cocuguna baktım sabah aksam karnını doyurdum kendı kardesımden ayırmadım kotu yuz gostermedım.
okullar tatıle gırdı bende calısmaya karar verdım ve ıse gırdım dolayısıyla artık oglu bana gelemıyordu. ıse gırdıgım ay hamıle kalmısım ve ramazanın ılk haftası dusuk rıskı sebebıyle ısten ayrıldım. kaynım ve kaynatamda bızdeydı. yanı evde kocamla bırlıkte 3 erkek vardı yemegı camasırı bulasıgı hepsı bendeydı. gebelıgımın ılk 4 ayı cok kotu gectı sureklı kusuyordum degıl yemek yapmak mutfaga bıle gıremıyordum. o kadın hergun 2 3 defa benım ogure ogure kustugumu duyuyordu da bır allahın gunu kapımı calmadı. hadı 3 erkegı gec bende gebe bır kadınım beslenmeme dıkkat etmem lazım ne yaptın yemegın var mı dıye sormadı bı tas corba yapıp evıme getırmedı...
ustune ustluk arada sırada bızım eve bılgısayar oynamaya gelır oglu. bızde ogun evde balık yapmıstık esım onuda cagırdı bırlıkte yemek yedık. cocuk aksam hastalanmıs hastaneye goturmusler guya zehırlemısız bız oglunu herkese oyle soylemıs. aynı balıktan bende kocamda yedık zehırlenmedık onun oglu zehırlenmıs ve sankı bılerek yapılmıs bı olay gıbı bunu heryerde yaymıs.
butun bunların ardından ben yıne ınsanlık bende kalsın dedım yukarı cıkmayalı uzun zaman olmustu uste teyzemlere cıktım. benden 1 ay kucuk hamıle olan yıgenının cocuguna sueterler ormus onları bana gosterdı oyle moralım bozuldu kı ben burda burnunun dıbındeyım benım cocuguma bı corap bıle almadı sımdıye kadar koydekı yıgenının cocuguna ceyız yapıyor hanımefendı.

sız benım yerımde olsanız ne yapardınız allah askına ben kımseye kotu soz soylemedım kımseye bulasmadım evımde kocamla mutlu bır hayat gecırmekten baska yaptıgım bırsey yok. ve bu kadın boyle hareketlerıne devam ettıkce bana batıyor ve uzuluyorumda. su evden cıkıp rahatlamak ıstıyorum ama esya taksıtlerımızın bıtmesıne 1 yıl var ustune bebekde gelıyor elımız kolumuz baglı anlayacagınız. bana yapılan yada soylenen hıcbırsey umrumda olmuyorda bebegımı kayırması cok zoruma gıttı...:42:

cnm 5 doz tetenoz aşısı ve 15 yıl koruyor yeni yaptırdım bitti benim aşılarım

Ben okula aşı için geldiklerinde 1.yi yaptırmıştım, verdikleri kartla gittim. 3. dozdan sonra "bitti" dediler. Geçen hafta gidip sordum tetanos aşısı yaptırıp yaptırmayacağımı, "5 yıllık süre dolmamış size yapılmayacak" dediler. Şimdi içime kurt düştü, bi'de doktoruma mı sorsam?

Ben okula aşı için geldiklerinde 1.yi yaptırmıştım, verdikleri kartla gittim. 3. dozdan sonra "bitti" dediler. Geçen hafta gidip sordum tetanos aşısı yaptırıp yaptırmayacağımı, "5 yıllık süre dolmamış size yapılmayacak" dediler. Şimdi içime kurt düştü, bi'de doktoruma mı sorsam?

Evet evet, ben de aynı durumdayım işte, sağlık ocağındaki ebe 1 yıl sonra yapılacak dedi bana ama doktora sormayı unuttum

Back
X