- 2 Kasım 2011
- 4.075
- 84
- 363
- 34
Cok sukur, artik hafta sonunun keyfini cikarabilirsin :) masallah miniginesana da gecmis olsun canim, onemli bi sorun cikmaz insallah.
çok geçmiş olsun öncelikle....benim ilk yeğen ayakları içe dönük olarak doğdu ve karnına çekiyordu sürekli ...biz uzatıyorduk o tekrar çekiyordu...arkadaşlar merhaba ,
Bayadır okuyorum kızlar ama yazmadım uzun zamandır , önce myom sorunu oldu çok zor günler geçirdim , şimdi o bitti bebeğimde bir sorun var ayaklarında içe dönüklük varmış yeni öğrendim bu aralar çok zorlanıyorum ne yapabilirim bilemiyorum , ayaklarındaki sorunu doğumdan hemen sonra alçıya alarak ve ya özel ayakkabı ile düzeltebiliyorlarmış çok önemli bir sorun değilmiş ama yinede çok üzülüyorum , nasıl olacak iyileşme süreci onu düşünüyorum , çok daha kötü şeyler yaşayan insanları düşünüyorum.
Birde böylebir sorun varsa başka sorunlarda olabilir mi diyorum ?
Ayakdaki sorun ile ilgili bilgisi olan var mı ?
valla herkeste oluyordur...bütün vucuk ve organlar kendi yerlerinde feragat ediyorlar...bebek büyüdükçe heryere baskı yapıyor... belim başım ara ara her yerim ağrıyor...Arkadaşlar merhaba..
Bu haftalarda kasık ve bel ağrısı böyle heran değil de ara ara yaşayan var mı ???
Aynı haftalardayız malum benim 25. haftada başladı bu ara ara belde ağrı , kasıkta batma ...
Bir yandan da düşünüyorum yaşayan var mı bu durumu ..
Kimsenin beli , kasıkları ağrımıyor mu acep
paranın gözü kör olsun dedim orayı görünce...kadınların üzerine iğrenç renkte ve şekilde bir önlük giydirmişler...zombi gibi dolanıyordu bazıları,bir doktor görseler üzerine yürüyüp hepsi bir ağızdan sorular soruyor du...bebeğimin kalbi için başka bir doktora daha gidicem...ama dün düşündümde bir şey çıksada çıkmasa da ben bu bebeği doğurcam zaten...Allah a emanet ettim...ama içim ferahCanim benim de 145 cikti. Normal tatliyi filan da yemeye devam ediyorum valla, ben de pazartesi yaptircam 100luk yuklme bakalim. Cok kotu olmus ya, dogumhane filan. Aslinda dusunulmesi lazim boyle seylerin, sonucta sen hamilesin ve boyle bi ortamda bulunmak senin psikolojini kotu etkiler, ordaki insanlarin da Allah yardimcisi olsun. Bebegin icin de sikma canini, icin rahat etmiyorsa bi perinatologa daha gidemez misin? Dedigin gibi gecmistir belki ama su an iki frkli doktor gorusu varsa ucuncusune gorunmek en iyisi gibi geldi :S gecmis olsun cok
.
Iyi aksamlar güzel anne adaylariBugün oglusumu görmeye gittik 4 D ultrasonla bebisimin yüzünü cok net gördük sükürler olsun.Seker testimde yapildi umarim bi sorun yoktur.Oglum 750 gr ulasmis:)) boyu 32 cm olmus Allahim hayirlisinla son üc ayi da gecirmek nasip etsin hepimize ve mutlu sona ulasmayi nasip etsin tabiki
sultancım ben cezaevinde çalışıyorum. birde bi arkadaşım da hamile oda 36.haftada kadın doğumdan rapor aldı ve o haftası da aktarıldı raporu bitince de gidip çalışamaz raporu aldı son haftalara girdiği için şimdide evde
Günaydın, keyifli hafta sonları:107: Akşamdan beri canım hindistan cevizi istiyor, hayırdır inşallah
Dikkat etmezsek 2'şer kilodan 6 kg sanırım canım
Gözün aydın gülüm, maşallah prensesineNasıl, miniğinin yüzünü de görebildin mi?:107:
Güzel haberlerle gel canım:107:
Gözün aydın canım, maşallah tosununaİnşallah diyabet sorunun da olmaz, hamileliği sorunsuz geçirirsin:107: 3 ay kaldı değil mi, ah heyecan yaptım
sana da geçmiş olsun canım...doktorun bana açıklama yapması gerekn şeyleri ben gelip internetten öğreniyorum.ekojen foküs ne ben nerden bileyim... tek dediğim şimdi kötü bir şey var mı yok mu...zaten ultrasona bakarken doktorun ağzına surat ifadelerine gözlerine bakıyorum ağzından çıkan her kelime kafamda yankılanıyor...şükür ki bir şey yok dedi bari...çok kötü durumda olanlar vardı ..şükrettim sadeceGünaydın canım..
Bende bu şeker yüklemesinden çok korkuyorum kesin bende de çıkar..
Bende önümüzdeki hafta herhangi bi gün gidicem..
Canım inşallah geçmiştir bebişin kalbindeki parlaklık kireçlenme..
Canını sıkma fındığım biri var biri yok demiş..
Hakkınızda hayırlısı olsun..
Sen içini ferah tut guzel düşün güzel şeyler olsun emi
sana da geçmiş olsun canım...doktorun bana açıklama yapması gerekn şeyleri ben gelip internetten öğreniyorum.ekojen foküs ne ben nerden bileyim... tek dediğim şimdi kötü bir şey var mı yok mu...zaten ultrasona bakarken doktorun ağzına surat ifadelerine gözlerine bakıyorum ağzından çıkan her kelime kafamda yankılanıyor...şükür ki bir şey yok dedi bari...çok kötü durumda olanlar vardı ..şükrettim sadece
günaydın herkese
dün şeker yüklemem vardı 50 gr yüklediler şekerim 144 çıktı sınırı geçmiş...haftaya 100 gr yüklenecek o zamana kadar sebze ağırlıklı beslenip tekrar gitcem...daha sonra ultrasona girdim...eski ayrıntılı sonucuna bakarken bebeğimin kalbinde bir şey olduğunu söyledi .. ayrıntılının kağıdında da yazıyormuş...kalp kapakçıklarından birinde milimetrik ekojenik fokus(parlaklık -kireçlenme) gibi bir şey ... daha sonra beni yüksek riskli gebelik bölümüne sevk ettiler oradaki ultrason cihazı daha iyiymiş...o bölüme gitmek için doğum hane gibi bir yerden geçtim...mezbaha gibi...kadınların her yeri meydanda doğumu bekliyor...gelen geçen izliyordu...bağıranlar çağıranlar...çok kötüydü korktum da biraz...sonra doktor ultrasonda baktı uzun uzun ben bir şey göremedim kalbinde dedi...2 li ve 3 lü testin iyi çıktımı diye sordu...hangisinin gözü doğru gördü anlayamıyorum...can sıkıntısı gerçekten...benim içim ferah ama ne kadar ultrasonla baksalar da kapalı kutu ancak doğunca anlıycaz ne olduğunu...
internetten baktım...zamanla kaybolabiliyormuş yada ultrason cihazının parlaklık ayarı iyi yapılmamışsa ondanda kaynaklanabiliyormuş...gerçi bu tanı 1 aydan fazla önce konmuş ve yeni farkediyorlar belki o zaman içerisinde kaybolmuştur...
paranın gözü kör olsun dedim orayı görünce...kadınların üzerine iğrenç renkte ve şekilde bir önlük giydirmişler...zombi gibi dolanıyordu bazıları,bir doktor görseler üzerine yürüyüp hepsi bir ağızdan sorular soruyor du...bebeğimin kalbi için başka bir doktora daha gidicem...ama dün düşündümde bir şey çıksada çıkmasa da ben bu bebeği doğurcam zaten...Allah a emanet ettim...ama içim ferah
bizim kız 900 gram olmuş...
günaydın kızar, dün bebişimi gördük şeker yüklemem yapıldı herşey normalmiş bu kadar kilo almana şekerin iyi çıkmış ama yeme dur artık dedi doktorum banabebişim çok iyiymiş sağlıklı herşeyi normal dedi beklenen doğum tarihimi değiştirdi 1 hafta geç döllenme olduğu için 14 nisandan 21 nisana çekti. bebeğim şimdiden doğum pozisyonuna girmiş, aa ters mi dönmüş deyince sana göre ters ama benim için çok ideal bir pozisyon annemi zorlamıcam diyo bence dedi doktorum:) baş aşağıda ayakları da yukarıda gözükyor. Herhalde hep böyle kalmaz doğuma kadar defalarca döner diye düşünüyorum.. böyle işte kızlar son testlerimiz dedi bundan sonra sadece rutin kontrollerimiz olacakmış. umarım daha yaptırmayanların sonuçları çok iyi çıkar ya da yaptırıpta şekeri vs yüksek çıkanların biran önce düzelir sonuçları.. iyi tatiller..
Yok canım yaa devlete gittim yaa orda ne baktiriyolar nede resim veriyorlar..bebişimi göremedim ama en azından iyi olduğunu öğrendim. .
Dün göremeyince merak etmiştim seni. Öncelikle şeker sonucunun 100gr yüklemede sınırlar içinde çıkacağını düşünüyorum, endişe etme hiç onun için. Güzel prensesine de maşallah, tosuncuk olmuşSenin gibi benim içim de çok ferah, inşallah bebeğinin birşeyi yoktur gülüm. Bu arada devlet hastanesine mi gittin? Anlattığın doğumhane görüntülerini özel hastanede hayal edemedim ben, ama orası da öyle ise vay halimize:107:
Gözün aydın canım, maşallah bebeğineDoktorunun muhabbeti de güzelmiş:107:
Evet için rahatladı, bir dahaki kontrolüne yüzünü de görürsün inşallah. Dün benim yaramaz tamam artık dönüyorum dedi ve bir başladı vurmaya; her tekmesinde hoplattı beni. O an "bir daha sessiz durursa yakınmayacağım" diye kendime yemin ettim
arkadaşlar merhaba ,
Bayadır okuyorum kızlar ama yazmadım uzun zamandır , önce myom sorunu oldu çok zor günler geçirdim , şimdi o bitti bebeğimde bir sorun var ayaklarında içe dönüklük varmış yeni öğrendim bu aralar çok zorlanıyorum ne yapabilirim bilemiyorum , ayaklarındaki sorunu doğumdan hemen sonra alçıya alarak ve ya özel ayakkabı ile düzeltebiliyorlarmış çok önemli bir sorun değilmiş ama yinede çok üzülüyorum , nasıl olacak iyileşme süreci onu düşünüyorum , çok daha kötü şeyler yaşayan insanları düşünüyorum.
Birde böylebir sorun varsa başka sorunlarda olabilir mi diyorum ?
Ayakdaki sorun ile ilgili bilgisi olan var mı ?
devlet hastanesine gittim...inşallah 100 lükte normal çıkar...özelde doğum haneler böylemi...sanki şehzade doğuracakmışsın gibi bir ihtimam gösteriyorlar...Dün göremeyince merak etmiştim seni. Öncelikle şeker sonucunun 100gr yüklemede sınırlar içinde çıkacağını düşünüyorum, endişe etme hiç onun için. Güzel prensesine de maşallah, tosuncuk olmuşSenin gibi benim içim de çok ferah, inşallah bebeğinin birşeyi yoktur gülüm. Bu arada devlet hastanesine mi gittin? Anlattığın doğumhane görüntülerini özel hastanede hayal edemedim ben, ama orası da öyle ise vay halimize:107:[/COLOR]
bebeğin bir doktor yüzü görmesi bir hastane kokusunu alması lazım tekme için...çocukken bend eöyleydim hastalanırdım daha hastaneye girmeden iyileşirdim...babam da bu parayı benden çıkarmadan düzelmiycen derdi...maşşallah kızınaÖzele önümüzdeki ay giderim sanırım..yani anca o zaman görebilirim prensesimi..
Bende doktora gittim yaa tekme atmalara başladı sipam..
devlet hastanesine gittim...inşallah 100 lükte normal çıkar...özelde doğum haneler böylemi...sanki şehzade doğuracakmışsın gibi bir ihtimam gösteriyorlar...
devlette kadını aşağıdan göndermişler doğuracaksın diye...niye geldin daha 1 cm açığın var diyor..kendi başına çıkmadı ya bu kadın ... ne hikayeler bir görseniz...traji komik...yanımdaki kız rapor almaya gelmiş 37 haftalık ama bebeği 33 haftalık çıktı veremem dedi doktor... bebekte bir anormallik var dedi...neden büyümemiş diye....eşim geldi 2. usg ye girmeden..neden geciktin dedi ... bebeğin kalbinde bir şey varmış derken gözlerimden yaşlar süzüldü onunda başından aşağı kaynar sular dökülmüş... çünkü beni beklerken bir bayanın ağlamasına şahit olmuş bebeğinin kalbinde delik varmış alacaklarmış bebeğini ,ailesini arayıp duruyormuş...bir de ben öyle söyleyince.. neyse ki bir şey yok dediler ama yine bir uzmana görünmekte fayda var...çok zor çokkkk
şöyle düşünüyorum...sağlık ocağındaki hemşire gebesin dediğinde o sevinçle 9 ay bekleyip hiç doktora gitmeseydim sancım gelene kadar ... ne değişirdi ki...
ortada bir şey yok sürekli ürkütüp korkutup..test sonuçları bekletip sonra da bebeğini üzme diyorlar...ama öyle de olmuyor böyle de olmuyor....
bebeğin bir doktor yüzü görmesi bir hastane kokusunu alması lazım tekme için...çocukken bend eöyleydim hastalanırdım daha hastaneye girmeden iyileşirdim...babam da bu parayı benden çıkarmadan düzelmiycen derdi...maşşallah kızına
doktorun öyle kızmak gibi bir hakkı yok...parasını orada nakit ödemiyoruz diye bedavaya da bakmıyor ya alıyor maaşını...ayy kıyamam yaa neler neler var halimize binlerce şükür..
kesinlikle haklısın valla canım daha yolda giderken kıpırdanmaya başlamıştı..
ahaa dedim doktor beni bebeğin normal diye azarlayacak şimdi dedim ama poposu dönükmüş sıpamın o yüzden kızmadılar :)
bende öyle yaa gerçi çok doktorluk bi işim olmadı romatizmam dışında ama bende yolda giderken kendime gelmeye başlardım..
doktorun öyle kızmak gibi bir hakkı yok...parasını orada nakit ödemiyoruz diye bedavaya da bakmıyor ya alıyor maaşını...
doktorların hepsi bir değil...işinin ehli insanlıklı doktorlarla karşılaştırsın allah...mesela devletteki doktora sarı akıntım başladı kaşıntım ağrım yok ama önceden olmuyordu dedim...olur normal , kahverengi ve yeşil olmadığı sürece dedi...ama bunu özelde bir doktora söyleseydim belki hemen bir idrar testi yada akıntı için kültür alırdı ,önlem amaçlı...
biraz saygı bekliyorsun ama gerçekten alışmışlar onlara normal geliyor...eşime 3 günlük rapor alıyordum burun kanamasından dolayı , ben koşturdum hastanede...en son mühür vurulacak yere geldim...doktorun elinde pizza sol eliyle kaşeyi arıyor bir taraftan pizzadan düşen parçalar var rapor kağıdının üzerine yağlar damlıyor...sağ eliyle yediği için sol elini kullanmakta güçlük çekti...üzüldüm adama dedim ben kaşeliyim siz imzalayın diye...kaşeyi cebinden çıkarana kadar şekilden şekile girdi doktor...ya kuzum dün güya başhekimden rendevu aldım..
içeri bi girdim asistanı bakıyo ve karşımda çikolata yiyip çay içiyo..
eşime söyledim böyle böyle oldu sinir oldum diye..
sende çok takıyosun be aşkım dedi..
ne hakkı var onun benimle ukala ukala konuşmaya ve karşımda çikolata yemeye..
biraz saygı bekliyorsun ama gerçekten alışmışlar onlara normal geliyor...eşime 3 günlük rapor alıyordum burun kanamasından dolayı , ben koşturdum hastanede...en son mühür vurulacak yere geldim...doktorun elinde pizza sol eliyle kaşeyi arıyor bir taraftan pizzadan düşen parçalar var rapor kağıdının üzerine yağlar damlıyor...sağ eliyle yediği için sol elini kullanmakta güçlük çekti...üzüldüm adama dedim ben kaşeliyim siz imzalayın diye...kaşeyi cebinden çıkarana kadar şekilden şekile girdi doktor...
günaydın herkese
dün şeker yüklemem vardı 50 gr yüklediler şekerim 144 çıktı sınırı geçmiş...haftaya 100 gr yüklenecek o zamana kadar sebze ağırlıklı beslenip tekrar gitcem...daha sonra ultrasona girdim...eski ayrıntılı sonucuna bakarken bebeğimin kalbinde bir şey olduğunu söyledi .. ayrıntılının kağıdında da yazıyormuş...kalp kapakçıklarından birinde milimetrik ekojenik fokus(parlaklık -kireçlenme) gibi bir şey ... daha sonra beni yüksek riskli gebelik bölümüne sevk ettiler oradaki ultrason cihazı daha iyiymiş...o bölüme gitmek için doğum hane gibi bir yerden geçtim...mezbaha gibi...kadınların her yeri meydanda doğumu bekliyor...gelen geçen izliyordu...bağıranlar çağıranlar...çok kötüydü korktum da biraz...sonra doktor ultrasonda baktı uzun uzun ben bir şey göremedim kalbinde dedi...2 li ve 3 lü testin iyi çıktımı diye sordu...hangisinin gözü doğru gördü anlayamıyorum...can sıkıntısı gerçekten...benim içim ferah ama ne kadar ultrasonla baksalar da kapalı kutu ancak doğunca anlıycaz ne olduğunu...
internetten baktım...zamanla kaybolabiliyormuş yada ultrason cihazının parlaklık ayarı iyi yapılmamışsa ondanda kaynaklanabiliyormuş...gerçi bu tanı 1 aydan fazla önce konmuş ve yeni farkediyorlar belki o zaman içerisinde kaybolmuştur...
Bnde Adliye personeliyim kurumlar farklı mı uyguluyor, 32. Haftadan sonra alacağım çalışır raporundan sonraki raporlar doğum izninden gidio dedi dr,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?