2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
ben 33 yaşındayım..ilk bebeğim ve yeri geliyor 18 yaşında 2. bebeğine hamile birinden öğreniyorum bazı şeyleri...bu tecrübe isteyen bir süreç ve inan yaşınla alakalı bir durum değil...çoğumuzun bilgisi yok

muhakkak tabiki ama ne kadar cok araştırsamda sorsam da yetersiz hissediyorum kendimi ona verimli iyi bi anne olmak istiyorum :)

Tamam canim deneycgim cok sagol cnm...
Bu seker diyetle duzelecek mi yoksa hep yuksek mi gidecek ki.

Annen kurtulmus ne ksdar sevindim anlatamam canim.

Sen neden o kadar az yiyorsun ki 1200 az degil mi

Diyetisyene de mi gitsem acaba.ama farkli ne diyecek ki

Sadece gestasyonel diyabet ise, doğumdan sonra düzelir canım. Tip 2 diyabet öykün varsa ve hamilelik ile tetiklenmişse, ilaç-diyet kombinasyonu hayatının bir parçası olabilir; ki sanıyorum seninki sadece gebelik ile ilintili.

Az değil ama doğru şeyleri yiyoyrum ve doyuyorum canım. Annede diyabet çıkınca ben de erkenden önlemimi almak istedim, beslenme düzenimi değiştirdim. Protein ağırlıklı bir diyet uyguluyorum her zaman, haftada 1 maksimum 2 defa da tatlı vs kaçamağım oluyor. Uzun zamandır böyleyim.

Diyetisyene gitmenin faydası olur, çünkü diyetin ile doymadığını söylüyorsun; dolayısıyla yanlış bir diyet uyguluyorsun. Ve yineliyorum, doğru şekilde hazırlanmış etin diyetine hiçbir zararı dokunmaz. Doktoruna danışarak daha uygun bir diyet takip et gülüm.

Sadece gestasyonel diyabet ise, doğumdan sonra düzelir canım. Tip 2 diyabet öykün varsa ve hamilelik ile tetiklenmişse, ilaç-diyet kombinasyonu hayatının bir parçası olabilir; ki sanıyorum seninki sadece gebelik ile ilintili.

Az değil ama doğru şeyleri yiyoyrum ve doyuyorum canım. Annede diyabet çıkınca ben de erkenden önlemimi almak istedim, beslenme düzenimi değiştirdim. Protein ağırlıklı bir diyet uyguluyorum her zaman, haftada 1 maksimum 2 defa da tatlı vs kaçamağım oluyor. Uzun zamandır böyleyim.

Diyetisyene gitmenin faydası olur, çünkü diyetin ile doymadığını söylüyorsun; dolayısıyla yanlış bir diyet uyguluyorsun. Ve yineliyorum, doğru şekilde hazırlanmış etin diyetine hiçbir zararı dokunmaz. Doktoruna danışarak daha uygun bir diyet takip et gülüm.

Tamam canim cok tesekkur ederim.
Diyetisyenden de randevu alayim ankaraya gidicez orda goruseyim. Sekerim dusuk ciksin diye bisry yememeye baslicsm nerdryse yoksa.

H1ac degerime bakildi gebeligin 6. Ayina kadsr sekerim normalmis 6 ayda cikmis canim yani tamamen gebelige bagli diyabet. Gecici insallah..

Cok sagolasin...

kızlar bugün gece uyurken deli gibi öksürerek uyandım. nasıl gıcıkladı boğazım anlatama nefes alamadım. gribim de hala geçmedi. hemen su içtim bal yedim geçti biraz. karnım da çok ağrıdı öksürürken. bi de bugün hafif başım dönüyor. tansiyonum mu düştü acaba ya inş bişey olmaz okuldayım şimdi:(

bende senin gibiydim ve hala biraz var ballı limonlu ıhlamur ve meyanballı boğaz pastili kullandım bana iyi geldi tavsiye ederim cnm

muhakkak tabiki ama ne kadar cok araştırsamda sorsam da yetersiz hissediyorum kendimi ona verimli iyi bi anne olmak istiyorum :)
olacaksın da inşallah...sevgi ve şevkat hangi yolu izlemen gerektiğini gösteriyor sana...bebeğinle beraber büyüyeceksin işte ne güzel...kendini yetersi hissetmen bile iyi bir anne olacağını gösterir...çünkü onun için her zaman daha iyisine daha fazlasına uğraşırsın..Allah analı babalı büyütsün ...sağlığınız yerinde olsun da gerisi kendiliğinden gelir inşallah...gerçekten anne olmak ,bazı kadınları sadece doğurduğu için anne yapıyor...bir kadının içinde olacak...inşallah sen de bizde iyi birer anne oluruz...

Maşallah güzel kızına:nazar::emir_bebek: İnşallah insüline ihtiyacın olmadan hamileliği rahat atlatırsın. Diyet&egzersiz her ne kadar zor olsa da doğumunu da kolaylaştırır, ha geyret gülüm:107:

insaallah bitanem insaallahh yaa ona ugrasiyorum zaten bende :31:
hamileyken diyet cok daha zormus hele ki insanlarla ugrasmak :19:
"ayyyy ne gerek var diyete zaten cok almadin sen hem sen degil bebek istiyor Allah korusun bi yerin siser gorursun" diyip diyip korkutmuyorlar mi :47::47:
egzersizde yapamiyorum sadece yuruyorum o kadar :26:

herşey güzel olsun kızın sağlıkla kolayca doğsun inşallah...
insaallah tatlim hepimizin bebisleri saglikli kolayca hayirli bir sekilde dunyaya gelsin :16:
Maasallah yavruya 1,5 kilo olmus kuzu :)
Diyetinde Allah yardimcin olsn
Allah razi olsun cnm 1,5 kilo olmus fistikim doktor gobuşunu gosteriyor bak nasil sisko diyorr ayyyy resmen gobekli yaaaaa :52:
diyete soktum simdi onu eriyecek o gobek mekik cektircem doguncada :9::9:
:nazar::nazar:maşallah meleğineee...ayyy 29.haftada benim bebişimde 1500 kiloyu bulacakmı ayy heycanlandım şimdi :16:

canim 200-300 gr fazlaligi varmis bebisin 29. haftada niye 1,5 kilo olmadi diyip uzme olur mu kendini yani cokda iyi bisi diil anlicann :31::34:

Tamam canim cok tesekkur ederim.
Diyetisyenden de randevu alayim ankaraya gidicez orda goruseyim. Sekerim dusuk ciksin diye bisry yememeye baslicsm nerdryse yoksa.

H1ac degerime bakildi gebeligin 6. Ayina kadsr sekerim normalmis 6 ayda cikmis canim yani tamamen gebelige bagli diyabet. Gecici insallah..

Cok sagolasin...

ben de de şeker kolestrol ve yağ çıkınca doktor diyer verdi..ve şekeri tümden yasakladı tabi prinç un yoğurt vs..aç kalcaamm:((

aynen cnm :50::50:
senin bebisinin kilosu ne alemde? doktorun ileriden gidiyor falan dedi mi sana :26:
Canim evde olcum yapiyormusun kac cikiyo genelde.
Yada yuklemede kac cikmisti gormedim ben.

Bebesim iyiydi en son 26+4 te gordum en son 1065 gr 36 cm di.1 hafta onden gidiyor ama ilk bastan bu yana öyle sekerden degil yani cnm.
Sekerde bebegin gobekk cevresi ve kafasi buyuyebiliyrmus oda cikmadi sukur.
Insallahta olmaz fefilita bende korkuyorum.

"ayyyy ne gerek var diyete zaten cok almadin sen hem sen degil bebek istiyor Allah korusun bi yerin siser gorursun" diyip diyip korkutmuyorlar mi :47::47:

Sorma canim ya bi de kilo veriyorum ben zayifladin bebek zayf oapacak.aman ne gerrk vsr ye.
Sunda da seker cikmisti yok o hic dikkat etmedi bebegi iyi.sen abartiorsun. Vs vs bi dolu bos laf. Sinir oluyorum

Son düzenleme:
gunaydın annısler nasılsınız bız işteyız malum kızım yerınde durmuyor maşallah

oh oh maşallah bebişine aman dıkkat t kıloya dogumda sıkıntı oluyor canım benım
gunaydin canimcim :16: benim kizda durmuyor ki calisayim iki dk bilg. oturuyorum donup duruyor masaallah :emir_bebek::emir_bebek:
elimden geleni yapiyorum tatlim ya yaptigim halde diyet&egzersizi hala kilo alirsa mecbur insuline gecicez yapcak bisi yok :50:
selam kızlar.az önce uzuun bir yazı yazdım.tam gönderecekken internet gitti.yazıyı da kopyalayamadım :(( tekrar anlatayım durumumu.hamileliğimin başından beri çok hareketliyim.hamilelikle ilgili hiç sorun yaşamadım.hareketlerimi görenler kesin normal doğum yaparsın diyorlardı.son bir haftadır kendimi çok yordum.işe git gel.haftasonu memlekete gittik.bi de pazartesi cenazemiz vardı.ani ve genç ölüm.onun üzüntüsü.en son camide herkesi bırakıp eve geldim.kendimi kötü hissettim.dün akşam tuvalette idrarımı yaptıktan sonra tuvalet kağıdında 1-2 damla kan gördüm.açık pembe.korktum.doktorumu aradım.bir kaç soru sordu.hastaneye git dedi.nöbetçi doktor vardı.muayene etti.nst ye bağladı.ben ağrı hissetmememe rağmen nst sonucunda ağrı çıktı.4 saatlik serum taktılar.serum sonucu ağrılar azaldı.gece 3 te eve geldik.bu sabah kendi doktoruma gittim.yorgunluk ağrılarıymış.rahimde falan açılma yok şimdilik ama ağrılar geçmezse açılma olabilirmiş.yani erken doğum.şimdi her şey yasak.çok sık duş almak bile.sadece yatıyorum.haftaya pazartesi tekrar kontrol var.inşallah düzelmiş olurum.bebişim daha çok küçük.sakın siz benim gibi yapmayın.kendinize dikkat edin.dinlenin.yormayın kendinizi.hiç bir şey bebişlerimizden önemli değil.
cok gecmis olsun canim yaa bilirim o korkuyu bana da hamileligimde 2-3 kere oldu en son 1 hafta once oldu ama kahverengi diye gitmedim doktora yani cagirmadi ama yine de dikkat edeceksin dedi Allahtan homeofis calisiyorum da rahatim.. Allah disarda calisanlara yardim etsin :31:
cok az kaldi sabret yat yapacak en iyi sey dinlenmek zaten sana yardim edecek birilerini cagir yada sen git kal biraz sıkıcaz disimizi :31:

aynen cnm :50::50:
senin bebisinin kilosu ne alemde? doktorun ileriden gidiyor falan dedi mi sana :26:

Canım bebeğin uzun, o kiloya o boy normal. Benim de aynı, diyabet çıkmadığı halde 2 hafta önden gidiyor dedi en son. Boyu 38 cm idi yaklaşık 1 ay önce, kilosu 1200 gr. O boya az bile yani:107:

Sen diyetine ve yürümene sadık kal, Allah'ın izni ile az kaldı gülüm. Yürümek en iyi spor zaten, en uzun kas grubunu çalıştırıyorsun:34:

ben de de şeker kolestrol ve yağ çıkınca doktor diyer verdi..ve şekeri tümden yasakladı tabi prinç un yoğurt vs..aç kalcaamm:((

Bi cok sey yasak aynen canim..o yasak olan şeylerde hep en guzelleri.ama dayancaz napalim

Bi yerde gorursem cok tadimlik yiyorum nefsim korlensin diye ama ne mumkun:1:

Ahtim var hastane dasina dogumdan sonrs bi cok sry isticem

25 inde doktorum ile randevum var.
27 sen ne de diyetisyenden aldim. Bana ozel bi liste hazirlasin.ben bi yerlerde yanlis yapiyorum cunku

Maşallah canım.. Bebeğinin iyi olmasına çok sevindim.. Amam diyete dikkat et.. Insülin sıkıntılı oluyor.. Artık dışarda yemek bile yiyemiyorum.. İğneyi yanında taşıyorsun.. Aman buzu erimesin aman ilaç ısınmasın ... Sağlıkla al bebeğini kucağına...:nazar::nazar::nazar:
Allah yardimcin olsun cnm :26: zor babamdan biliyorum :50: bide psikolojik sanirim hic ama hic istemiyorum insuline gecmegi babami bu yuzden kaybettim ben genc yasinda :14:
zannediyorum ki insuline gecince hep oyle devam edecek :18:
neyse ki dogumdan sonra birakiliyor ama yine de elimden geleni yapacagim olmazsa yapacak birsey yok 2-3 ay sıkarım disimi fistigim icin :16:
günaydın kızlaaaarrr:54: bu sabah anneciğimin telefonuyla uyandım, kızımın odasına perde dikecekmiş. modelini tasarlamış, elinde uygun kumaş da varmış. bana bırak dedi, çok sevindim, şu perde ve halı işini nasıl ayarlayacağımı bi türlü bilemiyodum. ayrıca kuzenim kızının cicilerini de getirmiş anneme. çok merak ediyorum, gelsin de artık biz de eksiğimiz nedir bilelim, halledelim:52::52: Allah izin verirse ayın sonu gibi de gelcek anneciğimmmm:21: kızımın odasını yerleştirir, valizimi hazırlarızzz:16: sonra da dolunay pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım :9::9:

maşallah canım oğluşuna :nazar: inşallah şekerini de halledersin, ne kaldı zaten şurda, birazcık dayanın. demesi kolay biliyorum ama bebişlerimiz için yapmamız gereken neyse dayancaz:34:
Allah razi olsun canim :16: dayanicaz onlar icin yapacaklarimizin baslangici bu daha :49:

bu arada gozun aydin cnm :16: Allah annelerimizi basimizdan eksik etmesin benimde elimi cebime attirmadi sagolsun besigini perdesini halisini bebek ceyizi ne varsa yapti bebek arabasi icin para bile verdi ben yok yapma dedikce cok yap anliyo galiba :9:
ya bana da arkadasim yolladi giydirdiklerini var ya o oyle bi isine yariyor ki zaten 2-3 ay giymis oluyor yepyeni tertemiz ben neredeyse kizima bi kac elbise bi kac zibin aldim baska hicbisi almamisimdir simdi dolabi gelse doldurur kiyafetleri cok kismetli oluyor yavrucuklar :16:

Canim evde olcum yapiyormusun kac cikiyo genelde.
Yada yuklemede kac cikmisti gormedim ben.

Bebesim iyiydi en son 26+4 te gordum en son 1065 gr 36 cm di.1 hafta onden gidiyor ama ilk bastan bu yana öyle sekerden degil yani cnm.
Sekerde bebegin gobekk cevresi ve kafasi buyuyebiliyrmus oda cikmadi sukur.
Insallahta olmaz fefilita bende korkuyorum.

Sorma canim ya bi de kilo veriyorum ben zayifladin bebek zayf oapacak.aman ne gerrk vsr ye.
Sunda da seker cikmisti yok o hic dikkat etmedi bebegi iyi.sen abartiorsun. Vs vs bi dolu bos laf. Sinir oluyorum

evde de yapiyorum.. sabahlari 92-98 arasi degisiyor yemeklerden 1 saat sonra dikkat ettigim zamanlar 130-140 arasi
etmedigim zaman 150-180 arasi :26:
fazla cikinca bir sonra ki ogunde dengeliyorum birde tarcinli limonlu su iciyorum o biraz biraz dengede tuttu su 2-3 gundur masaallah tavsiye ederim.

ilk yuklememde 1. saat 260 kusur cikmisti sonra 100 luk yaptirdim 1. saat 210 a dusmustu ama 180 uzeri tehlikeli hamilelik sekeri dedi insulin yazalim dedi ben kabul etmeyince diyetisyene yonlendirdi diyet yapiyorum sadece bir kere 180 uzeri cikti o zamanda cok recel yemistim :17::17:

biz kulagimizi kapicaz doktor ne dediyse yapicaz evet belki onun cocgunua olmadi ama ya bizim yavrularimiza birsey olursa :50:
her ihtimali dusunmemiz gerek
bir komsum hamileligi boyunca gunde 1 paket sigara icti emziriyor hala iciyor bebeginde hicbir sorun olmadi cok sukur ama surekli diyorum ya olsaydi bunun vebalini nasil tasiyacaktin
onu ornek alan bir suru sigara icen arkadaslarda diyor hamile kalinca icersem bisi olmaz bak ona bisi olmadi bebegi gayet saglikli..!
bilemeyiz diyorum ilerde patlak vermeyecegi ne malum ki ins olmaz ama bizim bu kutsal emanetler hakkinda karar vermemiz dogru degil elimizden geldigi kadar dikkat etmemiz lazim
ay ne cok konustum :1:

Back
X