batman il sağlık müdürlüğündeyim bende
Dogum seklin konusunda birsey konusmusmuydunuz Mehtap hnmla?Sezeryanci mi sence?
Ben de aldim bir 11
?
Dogumdan sonra yuruyus falan yaoacak zmnmiz ve mecalimiz olmayacak zannimca :)valla hergün yürüyüş yaptın mı bide emziriyosan bol suda içtin mi yesende veriyosun arkadaşım korkma ama hareket şart gerçi minikler sayesinde gece yarıları bile hareket halinde olacaz inş
Ben de braun almayi dusunuyorm uygun bulursan haber verir msn?ben de öyle düşünüyorum bak cuma günü ev tipi ana kucağım geldi 85 liramıydı neydi, verecek olsam 400-500e de var ama ne gerek var zaten emeklemeye yürümeye başlayınca içinde durmıcak ki, bide ben 2 sene çalışmıcam gereksiz masraf yapmak istemiyorum, mesela ateşölçer alıcam 110 lira 15 liraya satılanda var ama braun alıcam kafaya koydum çünkü yenidoğan ateş takibi önemli, bu gibi şeylerde paraya kıyarım
Ben atlet aldim yazin bile usurum ben birde cok terleniyormus emzirirkenbenim açmazımda şu canım atletle sütyen iç içe mi giyilecek sanki sadece atlet alsam ne olur zaten onlarda destekli nisanda Ankara hala soğuk olur belimi falan en iyiatlet kapatır gerek olursa yaza doğru sütyenini de alırım diyorum
Ozellikle yataginiza bayildim iyi gunlede kullaningünaydın anneler hafta sonu park yatak ve bebek arabası için bir karara vardık sizce nasıllar?
Eki Görüntüle 961190 Eki Görüntüle 961191
Yatak icin ne oneriyorsun cnm sunger,pamuk,ortopedik?kesinlikle katılıyorum daha önce yazmıştım braun kullanıyorum en az 3-4 çocuk dr da da gördüm gözümle aynı marka ateş ölçeri. ayrıca ana kucağı maximum -çok kullandım desen 6-8 ay -oturmaya başlayınca istemiyorlar. biz fisherprice yağmur ormanı aldık durmadı içinde 5 dk. çıldırttı beni. kutusunda olduğu gibi duruyor. şimdi açıcam bakalım bu durucak mı. belli olmuyor bebekler. bizim gelinde salıncak bile var bana çok anlamsız geldi. ben paraya 1-2 yerde acımam şimdiki aklımla. yatacağı yatak(şilte), kullanılan araba koltuğu, sağlık gereçleri ve puset (tam yatar, hafif(baston), kolay katlanan, geniş sepetli ve sağlam olan -on da da çok araştırın kritikleri okuyun -kendiniz görün tek elle kaldırmaya çalışın. bir eliniz de bebek olduğu durumlar oluyor.). kıyafet bile çok muhim değil. ha bir de buyumeye başlayınca ayakkabı...
Bilemedim kibana hiç öyle birşey demedi ilk kanı ölçüyorum ben
Supper :)kızlar bende 3 hafta içinde 600 gr almışım şekerden dolayı diyet ve insülin kullandım tatlılar hiç yoktu zaten bebişimde 550 gr almış demekki ben 50 gr almışım:)
Bebegin buyumesi icinbenim sorum bebeğin doğum kilosu hangi haftada netleşir benim geç döllenmeydi 1 hafta geriden gidiyordum ama bu hafta haftasını yakaladı ilk oğlum iri bir bebekti fakat bu o kadar değil ne yesemde artsa kilosu bilemedim gerçi bildiğim şeyleri yiyorum ama yinede bana zayıf geliyor en çok ne zaman kilo alır bebek..
Allah yardimcin olsun ama uzulme caresi var cok sukurmerhaba hanımlar
cuma doktora gittik bebişimiz iyiymiş şükür 1630 gr 39 cm olmuş idrar tahlili istedi doktor çok fazla şiştiğim için protein kaçağından şüphelendi o yokuş ama eritrosit çıktı çok moralim bozuldu şimdi de idrar kültürü testi istedi sonuç onda da vahimse tedaviye başlayacak(( bana çok dua edin canım çok sıkkın...
Maasallah :)bizde genelde iri doğar bebekler oğlum 4100 doğmuştu 38+5te bu biraz bana zayıf geliyor onun üstüne..
Arasi cok kisa degil mi?benimde evde 13 aylık oğlum var onunla vakit geçirmek için ayrılıyorum hem bu hamileliğim daha ağır geçiyor arası az olduğu için sezeryan dikiş yerlerimde acı oluyor.. birde evde oğlumda aklım kalıyor; o yüzden ayrılcam..
5 degil 3 haftayi aktarabilisinmalesef ben ücretsiz alamam ev kredisi ödüyoruz bende eğer 35 haftada çıkarsam sanırım 5 haftayı sonrasına aktarcam 8 haftada sonrasında var 4 hafta sendika izni 4 hafta da senelik izin bayağı evdeyim nasipse
Hay massallah :)keşke yakın olabilseydik valla evdeyim ya döktürürdüm size
bilerek biraz uyumamaya çalışıyorum yoksa hiç bişey yapamıyorum o yüzden yarında ayıptır söylemesi sarma yapıp onuda kaldırcam buzluğa
Off off o kadar sey geldi ki dilimin ucunaben arada işten çıkıp gitsem kesin savunma isterler benden, geçen cuma amir diyo ki dün yazı verecektim sana yoktun x beye yazdırdım, hayır dedim ben tüm gün odadaydım zaten ağırlaştım iyice lavabo harici bi yere gitmiyorum hala diyo ki yoktun çantam montum asılı duruyo yani nereye gidiyo olabilirim hemşerileri 5 yıldır işe gelmiyorum maaş alıyorum hoh hoh hohhhhh diye gülüyo bana gelince tuvalete gitmek bile sorun açıkça söylemiyolar ama asker ve polis eşlerini sevmiyolar
Cnm fiyati ne?ateş ölçer ben Braun Thermoscan Ateş Ölçer Irt 4020 modelini aldım bir tanıdık doktor tavsiyesiyle ölçüm olarak hastaneyle birebir çıkıyor en son ölçtüğünüz ölçümü hafızasında tutuyor yedek plastik kulak aparatı var şuan memnunum
Senin 70 fobin vardi dimi?Çok sağol canım bende 4 tekerlek bakayım o halde...
Maviş canım 57 ile başladım şu an 70 olmuşum =)))
Emegine saglik cnmmehtap hanım için çok çok iyi dr olduğu bilgisini hastane yöneticisi olarak çalışan birinden almıştım. normal doğum taraftarı olduğu da söylendi. çok deneğimli ve iyi bir dr mış...ayrıca göztepe medicalparkın iç tasarımını ben yaptım :)
Konuştuk, ben de normal yanlısıyım demişti. Ama dediğim gibi 1.si hastaneyi sevmedim, 2.si çok paracılar. Mehtap benden 100 tane test istedi ne yaptırdıklarım hakkında konuştu, ne de yaptırmadıklarım hakkında. En çok bu rahatsız etti beni
Benim arkadasim gidiyor mehtap hnma testlerini disarda yaptiriyor devletteKonuştuk, ben de normal yanlısıyım demişti. Ama dediğim gibi 1.si hastaneyi sevmedim, 2.si çok paracılar. Mehtap benden 100 tane test istedi ne yaptırdıklarım hakkında konuştu, ne de yaptırmadıklarım hakkında. En çok bu rahatsız etti beni
yatak olarak bir yaylı yatağımız var yarı ortopedik, 1 sunger(ikeadan aldım park yatağın içine güzel baya). ne çok sert ne çk yumusak olamamalı. ilk doğduğunda da pamuk kullandık 3-5 ay kadar.Dogumdan sonra yuruyus falan yaoacak zmnmiz ve mecalimiz olmayacak zannimca :)
Ben de braun almayi dusunuyorm uygun bulursan haber verir msn?
Ben atlet aldim yazin bile usurum ben birde cok terleniyormus emzirirken
Ozellikle yataginiza bayildim iyi gunlede kullanin
Yatak icin ne oneriyorsun cnm sunger,pamuk,ortopedik?
Bilemedim ki
Supper :)
Toplamda kac aldin?
Bebegin buyumesi icin
1) protein
2)nefes egzersizi
3)sol tarafina yatma
Demislerdi bana cnm
Allah yardimcin olsun ama uzulme caresi var cok sukur
Maasallah :)
Arasi cok kisa degil mi?
Allah bagislasin 2 yavrunu da cnm
5 degil 3 haftayi aktarabilisin
37ye kadaar calisirsan 5 hafta aktarabilirsin
Sendika izni ne cnm?
Hay massallah :)
Yahu bir tembel ben miyim icinizde?
Off off o kadar sey geldi ki dilimin ucuna
Cnm fiyati ne?
İnternetten aldiysan linkini de atar msn
Senin 70 fobin vardi dimi?
Emegine saglik cnm
Mehtap hnm cok iyi bir dr oldugunu ben de cok duydum ama sezeryanci mi dediler emin degilim tskler
Benim arkadasim gidiyor mehtap hnma testlerini disarda yaptiriyor devlette
Ayrintili icin de esine yonlendirmis hayati bey mi dedi tam hatirlamiyorum o da baya ii bir drmus
Testlerinle ilgilenmiyorsa ne yapiyor?
Usgde olcum yapip yolluyor mu?
vay, bana da acaip övduler çok iyi çok ilgili normal doğum için çok istekli falan falan. hatta dr değiştirmeği bile dusundum. ama karşıda kaldığı için gitmedim. neyse ozaman geri alıyım lafımı.
valla ben de kara kara ne alıcam diye düşünüyorum eğitimde ebe ilk 6 ay ayırmayın yanınızdan dedi bana kalsa odalarımız dip dibe koyacaktım ilk günden ama bize de zor oluyormuş şimdi park yatak değil de ana kucağı ya da dizi de değil de ikisnin arası bir şey düşünüyorum arayış içerisindeyim şu an biraz yüksek olsun diyorum yerde sanki üşür gibi hem odada hem de geceleri kullanabileceğim hem de memlekete giderken kullanabileceğim bir şey istiyorum çok şey istiyorum :) bulunca yazarım buraya gezicem daha bunun için ama arabaya karar verdim gibi pier kardin trevıl sistem ( :) ) sen de bulursan haber ver bana :)
Ben park yatak almayi dusunuyorm icine ne alayim?yatak olarak bir yaylı yatağımız var yarı ortopedik, 1 sunger(ikeadan aldım park yatağın içine güzel baya). ne çok sert ne çk yumusak olamamalı. ilk doğduğunda da pamuk kullandık 3-5 ay kadar.
mehtap hanımın eşi bana detaylı ultrason yaptı, (medicalin hastane muduru bana mehtabı önermişti) eşine gitsem beni dedim bu saaten sonra değiştirme dedi drnı. ben kubra tanama gidiyorum iyi dr ama emin olamıyorum sezeryan yanlısı mı değilmi...
Yerim ben onu :)Ayyy aksam aksam hic gulecegim yoktu
Eşime dedimki benimle ugrasmayin hormonlarim tavan yapmis acik acik söylüyorum dedim. 6.5 yaşındaki oglum
Baba anneme karisma ormanları tavandaymis diyor
Ben park yatak almayi dusunuyorm icine ne alayim?
Sunger,pamuk,yari ortopedik? Hangisi sence?
Yerim ben onu :)
Ayyy aksam aksam hic gulecegim yoktu
Eşime dedimki benimle ugrasmayin hormonlarim tavan yapmis acik acik söylüyorum dedim. 6.5 yaşındaki oglum
canım çok geçmiş olsun inşallah kuzucuğun gününü bekler sen stres yapıp üzülme o da etkiler senikızlar hepinize cok teşekkür ederim çarşamba işten cıktıktan sonra akşam evde tansıyonum yukseldi bızde hastaneye gittik eşimle zekaı tahir hastanesıne orda tansıyonum 15/9 cıktı benı hemen yatırdılar nst sancı cıktı altdan baktılar acılmam yoktu ama cok canım acıdı daha sonra hemen bebek ıcın çiğer geliştirici iğne vurdular 2 kez sürekle nst bağladılar tansıyon 16/10 kadar cıktı cuma günü cıkışımı verdiler izne ayrılman lazım dediler bende zaten cumartesi kendı doktorumda randevun vardı kendısı yazacağını söydedim cıktık hastaneden cumartesi sabah özel doktoruma gıttım oda suyun sınırda plasentada yaşlanma başlamış dedi tansıyon yıne yulksek bır hafta tansıyonunu ölç cumartesi gel değişiklik yoksa izne ayırcam senı dedi bebek erken gelebılır yada sezeryanla alırız dedi tabı benım moral sıfır suan ısteyım ama tansıyon hala yuksek bıde ustune süte gelmeye başladı annemler cumartesi eşimle baybmall gidip butun eksıklerımı aldılar yıkanıp yerleşecek kızlar duanızı eksık etmeyın ınsallah bebeğim hemen gelmez cok korkuyorum
Allah şifa versin dualarımız minik bebeğimizde inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşup annesinin kucağında uyanacak mucizemiz...Arada sut veriyorlar sonra bagirsaklari bozuluyor. Ameliyattan sonra duzene giremedi.bu bir iki gun icinde belli olup duzene girmezse tekrar ameliyat dedi ama inşallah olmaz....
günaydın anneler hafta sonu park yatak ve bebek arabası için bir karara vardık sizce nasıllar?
Eki Görüntüle 961190 Eki Görüntüle 961191
Herkese Merhabalar,
Ben de 29+0 haftalık hamileyim
Tüm hamişlere sağlıkla bebişlerini kucaklarına almasını diliyorum
çok benziyoruz aslında, eşimle ilk tanıştığımızda çevresi bir suru insanla çevrili idi abuk sabuk. hepsi benle gaz toz ye iç modunda. zamanla seçilmeye başlasalarda evlendiğimiz de de devam etti. gece sabaha karşı gelmeler falan ama yavaş yavaş değişmeye başladı.ailesine bağlandı zamanla. yeni evliyseniz biraz değil çok kafası karışıktır muhtemel. yani bir anda karımı kaybettim moduna girmiştir. (bir bakıma kaybetti) çunku bebekle beraber yepyeni bir kadın olacaksın daha olgun daha güçlü. bebek hayatınızı çok değiştirecek ve sizi sekillendirecek. örneğin eşim dışarda olduğunda deliriyordum bin tane seneryo geçiyordu kafamdan sonradan hiçççç takmamaya başladığımı fark ettim(bebeğim olunca özellikle). bir yere mi gidiyor iyi git çok alkol alma, alırsan araba kullanma haydi hoşçakal tepkileri vermeye başladım. bebeğimle arkadaşlarımla plan yapmaya başladım, evde dertlenmek yerine moralimi yuksek tuttum. gerçekten zamanla o da sıyrıldı garip hareketlerden ne yapsak beraber yapmaya başladı. ama kırk yılda bir çıkıcam derse yine çık diyorum. sorun yok.
şimdi kafanda hiçbirşey kurma iyi kötü. ama yalnız kalmamaya çalış kimin varsa yakının yanında olsun. bebek olunca da yalnız kalma yaza doğru olacak bebekler zaten. losalığını guzel atlatman lazım. sonra zaten bebeğinle guzel bir yaz geçirirsin. eşin 2 nizin yanında olmak için çıldıracak eminim.
bencede kılosu normal canım tablo onları gosterıyo ama doktor netledekı yanlıs benım bebı ters donmus dogm pozuyonunda cook dıkkat et kendıne suyun sancın kanaman olursa hemen gel dedı o ole dedı zaten az az su gelmeye basladı ve yuruyemz hale geldım canım
kızlar ya benim merak ettiğim konu normal doğumda lavman gibi bişi yapıyorlar mı :/ bende ondan korkuyorum hadi normalde küçüğü tuttuk da büyük nasıl olacak ıkınma vs den dolayı..aman ya kafam karman corman 3 gundur rüyamda doğum yapışımın her türlü versiyonunu gördüm yani
Ayyy aksam aksam hic gulecegim yoktu
Ahahahahahahaha =)))) Süpermiş =)))
Valla benim de azıcık moralim bozuk gibiydi iyi geldi...
Ya ben bu doktorları anlamıyorum ...Bir iyiler bir kötü ...
Bugün muayene günümdü ...Bebişin kilosu boyu iyiydi çok şükür ama bu seferde başka bir şey dedi doktor suyu az gibiymiş ...
Azalmış demek istemiyorum ama istediğim gibi de değil dedi ...Bugünlerde akıntın ne şekilde , hareketlerle beraber izle mi dedi ne dedi anlamadım bile ...Ben akıntım var diyorum bir idrar tahlili kan tahlili ister insan ...Çabuk çabuk konuşuyorlar hadi git diye yüzüne bakıyorlar resmen ...
Bol bol su iç dedi ...
Allah yardımcımız olsun ya bi sağlıkla kucağımıza alsak
Cnm akintiyi kontrol et kendini çok yorma bol su iç idrar tahlili istemesiydi enfeksiyon için hayirlisi bazen kendimizin dru oluyoruz napalimAhahahahahahaha =)))) Süpermiş =)))
Valla benim de azıcık moralim bozuk gibiydi iyi geldi...
Ya ben bu doktorları anlamıyorum ...Bir iyiler bir kötü ...
Bugün muayene günümdü ...Bebişin kilosu boyu iyiydi çok şükür ama bu seferde başka bir şey dedi doktor suyu az gibiymiş ...
Azalmış demek istemiyorum ama istediğim gibi de değil dedi ...Bugünlerde akıntın ne şekilde , hareketlerle beraber izle mi dedi ne dedi anlamadım bile ...Ben akıntım var diyorum bir idrar tahlili kan tahlili ister insan ...Çabuk çabuk konuşuyorlar hadi git diye yüzüne bakıyorlar resmen ...
Bol bol su iç dedi ...
Allah yardımcımız olsun ya bi sağlıkla kucağımıza alsak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?