2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
iki gundur bebegımın hareketlerını cok az hıssedıyorum yaa

merak etme canım ters dönmüştür benim cuma kontrolüm vardı o gün az hissettim cumartesi de az hissetmiştim neyse cuma kontolde bebeğim ters dönmüş ayakları da başının üstündeydi iyidi maşallah doktoruma az hissediyorum dedim bebek iyi ama hiç hissetmiyorum dersen radyolojiye göndereyim dedi bende hissediyorum ama az dedim sonra göndermedi ama şuan maşallah kıpır kıpır hiç hissetmezsen doktoruna görün cnm ama az hissediyorsan bekle bakalım uzan biraz

İki gündür onlinesın bir tane mesajın yok. Bir iyiyim de lütfen...

iki gundur bebegımın hareketlerını cok az hıssedıyorum yaa

Pozisyonundandır gülüm. Soluna yat biraz göbeğini okşa&konuş, dönerse rahat hissedersin. NST tecrübesi yaşamıştım ben. Yaramazım ne zaman benim ve babasının sesini duysa hem kalp atışları hızlanıyordu hem de tekmeliyor&dönüyordu. Sesinizi duysun biraz bakalım, işe yarar inşallah.

benimki 27. haftadan beri pozisyon değiştirmedi kafası aşağıda bu gidişimde değişir mi dedim değişmez heralde artık böyle kalır dedi:)

dün akşama kadar kıpır kıpırdı benimki karnım çalkalandı durdu resmen ayran oldu oğlum ama gece ve bu sabah gayet uslu ben de az hissediyorum kendimi dinlesem her gün hastaneye koşarım lakin azcıkta sebat etmek gerek Allaha emanet kuzular

canım inşallah bebişin zamanında sağlıkla gelir

sağol canım benım amın hepimizin yavrusunu korusun ınsallah

canım geçmiş olsun rabbım korusun onları inşallah oyle bırsey yoktur

canım ınan korkudan bırsey yıyemıyorum sureklı elimde tansıyon aletıyle geziyorum

anar canım benım ınan cok streslı bır dönem yaşıyorum evet bende kızım aybuke annenı üzme diyorum ama rabbım hayırlısını versın dün akşam yıne yuksektı sarımsak yedım bırtane sıkıntı küçük tansıyonum yukseliyor 10 la 9 arası hep sağolsun iş yerindekıler arkamda dönüyor ama işte sürekli aklım bebekte

çok geçmiş olsun moralini yüksek tut 2-3 hafta daha dayansa hiç bir problem olmaz
benim bir arkadaşım 2 çocuğunuda 356 haftalıkken doğurdu gayet sağlıklılar

zaten 36 haftaya kadar bıle benım ıcın ıyı cvanım bende onun ıcın dua ediyorum hep allah razı olsun

canım bu cumartesi yıne gıdeceğim ben kendım calışmak ıstedım evdeyken daha cok kafama takıyorum suan sürekli tansıyonumu olçüp yazıyorum doktor bakacak belkı heyet raporu cıkarabılırım inşallah 1 ay daha durud rabbıme emanet yavrularımız

ellerine sağlık canım ama ben artık korkudan hıc bırsey yıyemıyorum

teşekkürler canım benım amın ınsallah

Cook gecmis olsn cnm tekrardan
İns bebegin vaktinde gelir

teşekkürler canım benım

allah hepınızden razı olsun kızlar rabbım hepimizin evladını sağlıkla kucağımıza versın

kesinlikle 4 tekerlekli ve mümkünse biraz büyük tekerlekli almak gerekiyormuş o zaman takılmıyormuş bebek de dengeyi bozmuyormuş

oyy kıyamam canım ya nasılsın bugün inş. biraz daha iyisindir

aynen canım ben de birkaç gün çok çok hafif hissediyorum sonra tüm gün kıpır kıpır oluyor ama genelde sabah namazından sonra kesintisiz hareketli uyutmuyor o zaman rahatlıyorum oh diyorum tüm gün hareket etmese de iyiymiş aaah ah anne mi oluyoruz ne şimdiden uyutmuyorlar ama ona bile razıyız...

ben son haftalarda çok hızlı kilo almaya başladım her zamanki gibi yiyorum gerçekten ya çikolata bisküvi filan da yemiyorum hep ev yemekleri ve az az ama gel gelelim 13 kilo oldu toplamda birden bire... bir öneriniz var mı ne yapabilirim?

diğer sorunum ise ellerim ayaklarım yüzüm feci şiş acaba su mu topladı vücudum ondan mı bu kilo artışı? ellerimde şişlik dışında feci bir ağrı oluyor bazı geceler uyutmayacak kadar böyle bir şey yaşayan var mı?

bir de şu kramp anında ne yapıyorsunuz da geçiyor? dün gece ilk ciddi krampımı yaşadım ben acıdan kıvranırken eşim uykusunda gülüyordu yanında doğum yapsam haberi olmayacak :)

en son gittiğimde yüzünüde göstermedi zaten, inşallah Ankaradaki cihazlar daha güzeldir

ben 2 gün önce aldım.üç şeyi önemsedim.rahat ve konforlu oluşu,hafif oluşu,küçüldüğünde arabaya rahat sığması.antalyayı talan ettim.tavsiyem internetten alma çünkü kullanman denemen lazım.ben quinny marka bebek arabası ve maxi cosi ana kucağını aldım.ikisi kombine ürün.9 aya kadar ana kucağı ile kullanıyorsun sonra çıkarıp diğer aparata geçiyorsun o da 3-4 yaşına kadar.

ödem varsa vücudunda ki şişlikler onun göstergesi tabiki kiloyu fazla gösterir tansiyonun falan ne alemde

olmaz canım, bebek olunca yanımızda oda da uyurken yıkıyor bağrış çağrış ortalığı. adam dönüp bakmıyor noluyor diye. sabah diyorum bebek hiç uyumadı aaa duymadım diyor.

en son gittiğimde yüzünüde göstermedi zaten, inşallah Ankaradaki cihazlar daha güzeldir

cihazlar gerçekten çok iyi 4 boyutlu 4. boyut sesmiymiş ne ama her seferinde renkli fotolar veriyor koca koca :) ama geçen sefer gidişte bizim oğlan plesantaya yüzünü gömdüğü için görünmemişti bu sefer çok şükür kafasını çıkarmış hareket ediyordu gördük gül yüzünü :) o biraz bebişe de bağlı yani...

benimde ellerim şişiyo komsumuzda hamile onun her yeri şişti albumini artmış doktor tuzu kesmiş sende tuzu kesebilirsin . kramp bende geceleri felaket tam uykudayken cimcikliyorum ovuyorum anca geciyo .

Merhaba Anar
Ben E-bebekten Nuna PEpp aldım, hem arabamız küçük olduğundan, hem de ileride 2. bebek olursa onda da kullanılabilsin hem de travel set olsun diye bu markayı tercih ettim
Nuna çok iyi bir marka diye yorumlar aldım, hatta yurtdışında normalde daha ucuz olur bebek arabaları ama Nuna Türkiye için Ebebek çok cazip fiyat sunuyor.
Avantajları:
-Kolay katlanıyor ve Katlanınca az yer kaplıyor (büyük tekerleklerde sıkıntı oluyor)
-Hafif
-Çift Tekerlek ve sağlam, 80 kiloluk adam oturup zıpladı önümüzde, birşey olmadı
-Fiyat olarak orta düzey
Dezavantajı;
-Anakucağı biraz küçük görünüyor, iç ped ile ilk 3 ay, ped çıkınca sanırım 7-8 aya kadar anakucağını kullanacağız gibi görünüyor

13 fazla değil canım, 60 günün kalmış zaten maksimum 4-5 kg daha alır bitirirsin hamileliği.

Ödemin var anlaşılan, yeni mi? Doktoruna mutlaka bildir, tansiyonunu da düzenli olarak kontrol et. Doktorun mutlaka söylemiştir tuzu azalt diye, son aylar artık tamamen kesmende fayda var. Günlük ihtiyacımız 2mg zaten, çilekte bile tuz var. Yemeklere ekstra tuz ilave etmeye gerek yok.

Kramp mı kasılma mı? Uterusta kasılma hissedersen, derin nefes alıp yavaşca vermen gerekiyor. Ama nesefi göğüs kafesine değil, karnına alacaksın; sanki uterusu şişirir gibi. Hem baskıyı azaltacak hem de süreyi kısaltacak. Bu nefes egzersizi doğum sancılarında da aynı. Sen nefesine fokuslandığından sancıyı daha az hissedeceksin.

Kilo konusu bende de var, 15 kilo almışım yaklaşık Dikkat ediyorum ama yine de alıyorum. Hamilelikte tatlıya dadandım biraz, ve gece lavaboya kalktığımda birşeyler atıştırıyorum, o da kilo aldırıyor. Süt yoğurt bile olsa metabolizmayı şaşırtıyor sanırım
Beni Drdan aldığım tavsiye şuydu;
Eğer tatlıyı çok canın çektiyse abartmadan, yemek üzerine ye. ve tatlı birşeyler yerken (meyve bile olsa) yanında süt ya da yoğurt tüket ki kan şekerin hızlı artıp sonra hızlı düşmesin...

Maşallah ya böyle bir doktora ...Hakikaten kendi bebeği gibi davranıyormuş ..Bizim doktorumuz başta ilgiliydi ,güleryüzlü ama işte dün mesela eşime de bana da çok ilgisiz geldi ...Her şeyi ben soruyorum .Sormadan söylemeyecek sanki hadi kalkın gidin artık durumunda ....
Biz tabii endişeli olucaz Allah'a emanet evet ama neler okuyoruz , duyuyoruz ...Sıvı az gibi deyip de gönderilmez ki...
Doğru diyorsun canım hiç olmadı bir doktora daha danışmam gerekecek içim rahat etmezse...
Hareketlerini sayayım peki ...
Ama sızı kaçağı varsa nasıl anlayacağım acaba ...Benim son bir ,iki aydır akıntım oluyor şeffaf çamaşır değiştiriyorum baya ...Daha önce hiç az falan demiyordu hatta çok iyi suyun diyordu ...
Hayırlısı olsun canım benim ya senin de kafanı şişirdim ...
Dediğin giibi yapayım ben ...Ayın 12'sinde tekrar bu doktora gidicem 32. hafta raporu için o zaman suyun durumunu söylerim inşallah düzelir ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…