Canım Allah kavuştursun benimde annem yeni geldi 1 hafta kalacak ama 😔Gunaydin kizlar. Bugun annecigim gidiyo, cok alismisim. Hic uyuyamadim gece, sanirim huzursuzlugum kizimi da etkiledi ki o da hic uyumadi.
Arkadasim gozun aydin. İnsallah bebegin kendini toparlar en kisa zamanda sagligina kavusur. Dualarim seninle ve bebeginle
Biz de seni merak ettik. İyiyiz valla, senin de iyi olmana sevindik kizimla
Hmmm, weweel iyidir. Gule gule kullanin. Ben de braun ya da weewel arasinda kararsizdim, hepten kararsiz kaldim simdi :)
Cnm primanin mega paketleri 3 numaradan sonra basliyor diye biliyorum benGecmis olsn tatlim!
İsin bitince de bana gel yorgunluk kahvesi icelim :)
Evet cnm!
Demekki terslemiyorsun surekli bik bik konusuyor
İyi bir boz da kapatsin cenesini
Uzatmalara oynuyorsunuz yani :)
Allahim manyak ruh hastalariyla karsilastirmasin
Mumkun oldugunca gorusme cnm
Hemoglobinin kac cnm igne oluyorsun?
Kolaycacik dogurursun ne guzel :)
Bizim yavrular simdiden diyetteler teyzesi sekerden dolayi
İyi yolculuklar tatlim
Aklina neden kotu seyler getiriyorsunki?
Bizim hatun pilates topu bile koymus :)
Normal dusunuyirsun sanirim
Maasallah cnm benimki de doner ins :
mega paket 28 iraydı.
hepinize hayırlı cumalar kızlar yarın temızlıkçi kadın geliyor bana dün mobılyamız kuruldu kıyafetler yıkandı bır tek utulenmesı kaldı kadın 2 gün gelecek temızliğe o gidince işler bıtınce kızlar utuye gelecek yerleşek hastane cantamıza kadar bırde yarın doktora gidiyorum tansıyon ıcın :18:aaa kızlar dün lcw gittim arkadaşım kızının doğum gunu var elbise aldım kadının biri benım gördü kızım sen doğuracaksın demezmı bende teyze allah korosun dedim daha 33 haftalık karnın aşşağı ınmış dedi bende hiç yukarı cıkmadıkı dedim
kuzum hayırlısıyla gıt gel allahın ıznıyle bırsey olmaz hadı gözün aydın hem ızın başlıyor hem aılene kavusuyorsun değme keyfıne senın bol bol dinlen ye iç rahatla hasret gıder darısı bıze artık kocaman öptüm
oh oh maşallah ayy bende zemzem suyuyla hurma koyacağım iyiki bu yazıyı gördüm bırde meryem anamızın elı var bende Eki Görüntüle 966680 suya koyuyorsun doğuma gidince bende yakın zamanda hazırlayacağım ayy az kaldı
canım artık normal ara ara bunları yaşamak bol bol uzan dınlen kımseyıde takma milletin ağzı torba değilki büzesin konusuyorlar ışte
canım benım hayırlı olsun sağlıkla büyüt yavrunu ınsallah allahın ıznıyle bırsey olmaz rabbım hemen kucağına almanı nasıp etsin
evet filologu bende merak ettım burcu da yok
canım güzel görünüyo ama ağır gibi geldi bana. imkanın varsa bi yerde gör, dene öyle karar ver derim. hayırlı olsun şimdiden
evde yeşillik yok, yarını bekleyeyim bari. yarın pazar var burda, ordan alırım sonra da süzme peynirle bi salata yaparımmmEvet annelerimizden Allah razı olsun, biz de mi böyle olacağız?Tansiyonunu kontrol altında tutsunlar da gülüm, ilaç kullanman önemli değil. Zaten hamilelikle alakalı durumlar bunlar, doğumdan sonra sıkıntı kalmaz diye umuyorum.
Sütaşın süzme peynirini denedin mi? Fena oluyorum ben, gidip kahvaltı yapalım bol yeşillikli
Gülüm ben soğan+tavuk+yeşil mercimekli bol ekşili çorbasını yapıyorum lahananın (aynı şekilde brokoli, karnıbahar, kabak, ıspanak). Koku almadığım için bilmiyorum ama belki bu şekilde pişirince kokmaz, denemeni isterim; çok lezzetli:107:
Amin canım.Canım Allah kavuştursun benimde annem yeni geldi 1 hafta kalacak ama 😔
Bende şimdiden gidişine üzülüyorum
Tesekkur ederim tatlim Weewell şimdilik iyi gözüküyor bakalim
İns çok yüksek ateş ölçmek nasip olmaz
Canım nereden buldun Meryem anamızın elini bende istiyorum :26:
Bide nar suyu dediler bebeğe vermek icin gazsiz bebek olurmuş :26:
bazen içim sıkılıyor doğum sonrasını düşününce.. sinirlerim geriliyor yemin ederim.. ilk doğum geliyor aklıma.. tüm ağrı sızılarla ağırlamaya çaılıştığım misafirler herkesten ayrı bir yorum.. şimdi birde kızım var onu ihmal etmek istemiyorm evim küçük.. offffffffff.. kayınvalidemi kesinlikle istemiyorum yanımda.. oturduğu yerden kalkmayışı geliyor gözümün önüne... annemin getirdiği yemekleri doldurup kendi evine yollayışı.. ki eltimle oturuyor sanki o yapamıyordu.. yatağını bile benim toplayışım..
onca kanama geçirdim onca sıkıntı kadın umursamadı bile .. şimdide her haftasonu bizde sanki ne var yoruluyorum anlatamıyorum.. gelincede nazik poposunu kaldırsa içime dert değil.. her hizmeti bekliyor bide çocuğumu sinir ediyor.. evdeki torunu melek.. benimki şeytan sanki.. sevmiyor çocuk kucakta oturmayı sıkıştırılmayı..
pazar günüde olmaya bunada zemzem vereceksiniz doğunca dedi..
bende vericez tabi dedim kıyamet koparırım dedi.. sinir oldum eşimde ağzı ıslansın yeter anne ne zararı var dedi.. olmaz diyo.. sünnet anne dedim.. hurafe bilmem ne diyip duruyo.. sahih hadis değilmiş kendide çok inançlıdır... sonra bir hışım sofradan kalktı bir surat gidene kadar..
ya insanlar garip çok garip .. kaynım kayınpederim cumartesi sabah 8 de bizdeler ne işleri var anlamıyorum... bi gün bornozla çıkacam karşılarına o olacak.. ki ben tesettürlüyüm kaynım kapıyı çalma gereksinimi duymaz.. biri geldimi hepsi gelir.. kaynanam yatıya gelir eltimlerede tembihler yarında yemeğe siz gelin.. bu kız hamile yorgun kimin umrunda.. yarında eşimin halası ile gelini gelecek yemeğe eminim kaynımdan kayınpederime hepsi yarın yemeğe bizde.. bilmiyorum benmi salağım yoksa bunlarmı çok açık göz.. kendileri yorulmasın yeterki.. bilmiyorum belki ben kötü niyetliyim,,
doğumdada aynısını yapacaklar topluca gelip oturacaklar ne dinlenebileceğim ne de çocuğumla ilgilenecem..
bişey diyemiyorum eşimin hatırı için.. o benim aileme bebek gibi davranıyor.. ama inanın benimde kötü niyetim yok.. asla.. kırmadım hiç kalplerini.. ama garipler alışamıyorum.. benim annem babam eşim evdeyse oturmuyorlarki inanın kızıma annemle babannem bakıyor eve bi gidiyorum herşeyim tam takır.. temizlik düzen.. anlayışları.. ne bileyim herkes farklı işte çok farklı..
kızlar bugun dr kontrolüm vardı cok canım sıkıldı dr suyumu az kı bebegın dedı bacaklarını falan goremıyorum dedı sonra hee tamam dedı bebek ufak dedı zaten ılk 4 haftalık ken dr bır hafta falan gec döllenme olmuş demıstı bana fl hep kucuk çıkıyordu şimdide fl 26+2 cıktı son adet tarıhıne gore 29+3 olması gerkıyordu bpd 30+3 kilosuda 28+1 günlük cıkmıs zaten bırhafta gec gelmesını bas alırsakta fl yıne geriden gectıgımız aylardada bır hafta ıkı hafta gerıdendı hep bıde dr ıkı gun cok fazla hareket etmemıstı dedım 3 lıtre su ıc 10 gun sonra gel tekrar hareketlerıne bakalım dedı
kızlar bugun dr kontrolüm vardı cok canım sıkıldı dr suyumu az kı bebegın dedı bacaklarını falan goremıyorum dedı sonra hee tamam dedı bebek ufak dedı zaten ılk 4 haftalık ken dr bır hafta falan gec döllenme olmuş demıstı bana fl hep kucuk çıkıyordu şimdide fl 26+2 cıktı son adet tarıhıne gore 29+3 olması gerkıyordu bpd 30+3 kilosuda 28+1 günlük cıkmıs zaten bırhafta gec gelmesını bas alırsakta fl yıne geriden gectıgımız aylardada bır hafta ıkı hafta gerıdendı hep bıde dr ıkı gun cok fazla hareket etmemıstı dedım 3 lıtre su ıc 10 gun sonra gel tekrar hareketlerıne bakalım dedı
cnm sıkma canını birde başka doktora görünsen.
Merhaba kızlar biz bugün 31+2 de doğum yaptık. Bebeğim plesantasından ayrılmış beslenememiş 3 haftadan beri. Çok şükürki şimdilik durumu iyi ben daha görmedim ama babamız gördü. Dua edin arkadaşlar uzun zamandır problemlerimiz vardı zaten.Bebeğimizin yaşaması için önce rabbimin iznine sonrada sizlerin dualarına ihtiyacımız var.
arkadaşlar herkese günaydın ,
Benim kafama takılan doğum sırasında ve doğumdan sonra etrafımda sevmediğim insanların olması , bu konuda ne yapıcam bilemedim. KV den nefret ettim , görmeye tahammül edemiyorum . Aslında memlekete annemin yanına gidip orda doğum yapabilirdim ama bebeğimin ayağında küçük bir sorun var , Pr. bir doktorla önceden konuştuk doğum yaptığım hastaneye gelecek ve hemen doğumdan sonra gereken yapılacak. K.pederden dahada nefret ediyorum düşüp beyin kanaması geçirdiğim ve hastaneden çıkıp eve döndüğümüzde ona ilgi göstermedim , güler yüzlü olmadım diye alınmış , silmiş beni , Lan ben beyin kanamsı geçirmişim toparlanmaya çalışıyorum , ne olduğunu bile anlamadım hastanede uyandığımda kafamda bant var sadece dikiş atıldı sandım sonradan eve döndüğümde anladım beyin kanaması geçirdiğimi raporları falan okudum , ki 6 ayda ancak toparlanıyor muş yara alan bölge.
Çok sinirleniyorum görünce tahammül edemiyorum , bende kafa olarak çok sağlam değilim kazadan değil gizli deliyim ben kazadan öncede böyleydim :):) . Myom kanaması yaşamıştım gebeliğin 15. haftası tam 30 saat şiddetli sancı çektim , doktor baktı dayanacak gibi değilim çok kuvvetli ağrı kesici verdi fitil olarak ve 30 saat sonunda uyuyabildim , bu arada eşim yurtdışında bu nedenle kv geldi güya bana bakmak için , ne dese beğenirsiniz benimde myomum var çok önemli olan bişey değil dedi , bende biliyorum bende gebeliğin ilk haftalarından beri biliyorum büyümeye başladı zaten takip ediliyordu , kanamadığı sürece sorun yok zaten birde hamile değilsen zaten hemen alınıyor ağrıdığında . Birde telefonda beni soran kişilere horlayarak uyuyor diyodu yani iyi olduğumu horlamamla anlatıyor başkalarına, normalde yüzüstü yatarım hamile olduğum için sırtustü yatmak zorunda kaldım , uyuyorum sandı galiba ama duydum dediğini , terbiyesiz , dengesiz , bir kadın. bu kadın sevdiğim adamı nasıl doğurmuş anlamadım. Neyse uzattım çok ama arada doluyo içimde böyle şeyler toplu bir şekilde kk 'ya döküyorum.
bende istiyorum ... hemde çok .. oyüzdendir bunun ikiz olmasını çok istedim ama sonu gelmedi birini kaybettim rabbim onun ömrünüde bu yavruma versin inşallah..
korkmuyorum nasıl bakarım falan diye.. ha çalışıyor olmak sıkıntı ama yinede ileride ben olmayacağım zamanlar nasıl bir araya toplanacaklarını düşününce yüzüm gülüyor.. ha RABBİM verirmi o bilinmez ama benim dileğimde o yönde.. sudenaz canım şimdi kızlarının heyecanının düşündümde o mutluluk bile değer demi herşeye
Tek başına baş edemiyeceğin kadar kalabalıklar...Allah yardımcın olsun...eminim şöyle düşünüyorlardır...bu kadın doğum yapmış olmasına rağmen zeyna gibi herşeye koşturuyor..gıkı çıkmıyor kadının...sende benim gibi ..ya illaki söylemek mi lazım insan olan anlar...şunu yap bunu yapma...hastayım şuram ağrıyor demek istemiyoruz...söylenmesine de gerek yok...insan olan anlar değil mi halden...hoş söylesen de en kötü sen olursun...tek doğuran sen misin ,olursun...bazen içim sıkılıyor doğum sonrasını düşününce..
suyu az olunca bacakları görünmez mi oluyormuş...doktorunun cihazı kötüymüş...benim bebeğimin kalbinde de kötü bir şey gördüler...daha iyi bir cihazla bakıldı orada göremedi. dr...benim bebeğimin de başı bacağı boyu kilosu falan hiç tutmuyor hepsi ayrı bir haftada çıkıyor...cihazı çok kötü doktorun..birde yalap şalap bakıyor sıradakiler yetişsin diye...milimlik kaymada bile sonuç hafta ileri yada geri çıkıyor...maşşallah bebeğinekızlar bugun dr kontrolüm vardı cok canım sıkıldı dr suyumu az kı bebegın dedı bacaklarını falan goremıyorum dedı sonra hee tamam dedı bebek ufak dedı zaten ılk 4 haftalık ken dr bır hafta falan gec döllenme olmuş demıstı bana fl hep kucuk çıkıyordu şimdide fl 26+2 cıktı son adet tarıhıne gore 29+3 olması gerkıyordu bpd 30+3 kilosuda 28+1 günlük cıkmıs zaten bırhafta gec gelmesını bas alırsakta fl yıne geriden gectıgımız aylardada bır hafta ıkı hafta gerıdendı hep bıde dr ıkı gun cok fazla hareket etmemıstı dedım 3 lıtre su ıc 10 gun sonra gel tekrar hareketlerıne bakalım dedı
Evet annelerimizden Allah razı olsun, biz de mi böyle olacağız?Tansiyonunu kontrol altında tutsunlar da gülüm, ilaç kullanman önemli değil. Zaten hamilelikle alakalı durumlar bunlar, doğumdan sonra sıkıntı kalmaz diye umuyorum.
Sütaşın süzme peynirini denedin mi? Fena oluyorum ben, gidip kahvaltı yapalım bol yeşillikli
Gülüm ben soğan+tavuk+yeşil mercimekli bol ekşili çorbasını yapıyorum lahananın (aynı şekilde brokoli, karnıbahar, kabak, ıspanak). Koku almadığım için bilmiyorum ama belki bu şekilde pişirince kokmaz, denemeni isterim; çok lezzetli:107:
Canım nereden buldun Meryem anamızın elini bende istiyorum :26:
Bide nar suyu dediler bebeğe vermek icin gazsiz bebek olurmuş :26:
burdayım :) okuyorum ama pek yazmıyorum canım
kızlar sezeryan doğumda gaz çıkmasını sağlamak için kayısı suyu öneriyolarmış. hastanede hazır olanlardan almayalım diye anneme kayısı kurusunu haşlayalım, blanderden geçirelim, onu içeyim doğal olsun dedim.Ama annem kayısı bebekte gaz yapar, bebek emzirenlere önermezler dedi. bilgisi olan? doktoruma da sorcam gerçi ama size de sorayım dedim
canım güzel görünüyo ama ağır gibi geldi bana. imkanın varsa bi yerde gör, dene öyle karar ver derim. hayırlı olsun şimdiden
evde yeşillik yok, yarını bekleyeyim bari. yarın pazar var burda, ordan alırım sonra da süzme peynirle bi salata yaparımmmzaten de bayılırım süzme peyniree
Amin canım.
deryacım ben de başka doktora gitmen taraftarıyım bebeğin suyunun azalması ciddi bi sorun gak guk ediyo gibi geldi doktor bide nedense 10 gün demiş acaba 10 gün geçtikten sonra tekrar muayene parası alındığı için olabilir mi niye 7 gün değil yani
kızlar sezeryan doğumda gaz çıkmasını sağlamak için kayısı suyu öneriyolarmış. hastanede hazır olanlardan almayalım diye anneme kayısı kurusunu haşlayalım, blanderden geçirelim, onu içeyim doğal olsun dedim.Ama annem kayısı bebekte gaz yapar, bebek emzirenlere önermezler dedi. bilgisi olan? doktoruma da sorcam gerçi ama size de sorayım dedim
evde yeşillik yok, yarını bekleyeyim bari. yarın pazar var burda, ordan alırım sonra da süzme peynirle bi salata yaparımmmzaten de bayılırım süzme peyniree
Amin canım.
eşinle konuş bence ve bunun sonucunda kırıcı olabileceğini soyle, ve bu haftasonu dısarıdayım de çık başka arkadaşlarına git, gerekirse suratlarına da yorgun olduğunu söyle. annelerimizin çoğu çalışmıyordu sen hem çalışıyor hem bunlarla uğraşıyorsun, iyi bile dayandın. eşinle konuş bardağın dolduğunu en azından bu haftlar ve doğumun ilk ayları çekemeceğini çok seker bir şekilde anlat, anlamasını sağla...zor durumun Allah yardımcın olsun.bazen içim sıkılıyor doğum sonrasını düşününce.. sinirlerim geriliyor yemin ederim.. ilk doğum geliyor aklıma.. tüm ağrı sızılarla ağırlamaya çaılıştığım misafirler herkesten ayrı bir yorum.. şimdi birde kızım var onu ihmal etmek istemiyorm evim küçük.. offffffffff.. kayınvalidemi kesinlikle istemiyorum yanımda.. oturduğu yerden kalkmayışı geliyor gözümün önüne... annemin getirdiği yemekleri doldurup kendi evine yollayışı.. ki eltimle oturuyor sanki o yapamıyordu.. yatağını bile benim toplayışım..
onca kanama geçirdim onca sıkıntı kadın umursamadı bile .. şimdide her haftasonu bizde sanki ne var yoruluyorum anlatamıyorum.. gelincede nazik poposunu kaldırsa içime dert değil.. her hizmeti bekliyor bide çocuğumu sinir ediyor.. evdeki torunu melek.. benimki şeytan sanki.. sevmiyor çocuk kucakta oturmayı sıkıştırılmayı..
pazar günüde olmaya bunada zemzem vereceksiniz doğunca dedi..
bende vericez tabi dedim kıyamet koparırım dedi.. sinir oldum eşimde ağzı ıslansın yeter anne ne zararı var dedi.. olmaz diyo.. sünnet anne dedim.. hurafe bilmem ne diyip duruyo.. sahih hadis değilmiş kendide çok inançlıdır... sonra bir hışım sofradan kalktı bir surat gidene kadar..
ya insanlar garip çok garip .. kaynım kayınpederim cumartesi sabah 8 de bizdeler ne işleri var anlamıyorum... bi gün bornozla çıkacam karşılarına o olacak.. ki ben tesettürlüyüm kaynım kapıyı çalma gereksinimi duymaz.. biri geldimi hepsi gelir.. kaynanam yatıya gelir eltimlerede tembihler yarında yemeğe siz gelin.. bu kız hamile yorgun kimin umrunda.. yarında eşimin halası ile gelini gelecek yemeğe eminim kaynımdan kayınpederime hepsi yarın yemeğe bizde.. bilmiyorum benmi salağım yoksa bunlarmı çok açık göz.. kendileri yorulmasın yeterki.. bilmiyorum belki ben kötü niyetliyim,,
doğumdada aynısını yapacaklar topluca gelip oturacaklar ne dinlenebileceğim ne de çocuğumla ilgilenecem..
bişey diyemiyorum eşimin hatırı için.. o benim aileme bebek gibi davranıyor.. ama inanın benimde kötü niyetim yok.. asla.. kırmadım hiç kalplerini.. ama garipler alışamıyorum.. benim annem babam eşim evdeyse oturmuyorlarki inanın kızıma annemle babannem bakıyor eve bi gidiyorum herşeyim tam takır.. temizlik düzen.. anlayışları.. ne bileyim herkes farklı işte çok farklı..
özel hastane canım her muayene 50 lira ...bıde suyu azalmış demedı suyumu azaldıkı aceba dedı bacaklarını goremedım dedı az mı su ıcıyosun dedı bende cok su ıcemıyordum ozellıkle son bı aydır hep unutuyordum neysee sonraa hee tamam dedı görünce galıba yuzunu falan gosterdı bana bende 2 gun az hareket ettı demıstım ya 10 gun sonra gelde tekrar bakayım dedıı suyu azalmış olsaydı bence böyle demezdıı ben ondan zıyade fl ölçümü hep geriden çıkıyor dıye uzuldumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?