bazen içim sıkılıyor doğum sonrasını düşününce.. sinirlerim geriliyor yemin ederim.. ilk doğum geliyor aklıma.. tüm ağrı sızılarla ağırlamaya çaılıştığım misafirler herkesten ayrı bir yorum.. şimdi birde kızım var onu ihmal etmek istemiyorm evim küçük.. offffffffff.. kayınvalidemi kesinlikle istemiyorum yanımda.. oturduğu yerden kalkmayışı geliyor gözümün önüne... annemin getirdiği yemekleri doldurup kendi evine yollayışı.. ki eltimle oturuyor sanki o yapamıyordu.. yatağını bile benim toplayışım..
onca kanama geçirdim onca sıkıntı kadın umursamadı bile .. şimdide her haftasonu bizde sanki ne var yoruluyorum anlatamıyorum.. gelincede nazik poposunu kaldırsa içime dert değil.. her hizmeti bekliyor bide çocuğumu sinir ediyor.. evdeki torunu melek.. benimki şeytan sanki.. sevmiyor çocuk kucakta oturmayı sıkıştırılmayı..
pazar günüde olmaya bunada zemzem vereceksiniz doğunca dedi..
bende vericez tabi dedim kıyamet koparırım dedi.. sinir oldum eşimde ağzı ıslansın yeter anne ne zararı var dedi.. olmaz diyo.. sünnet anne dedim.. hurafe bilmem ne diyip duruyo.. sahih hadis değilmiş kendide çok inançlıdır... sonra bir hışım sofradan kalktı bir surat gidene kadar..
ya insanlar garip çok garip .. kaynım kayınpederim cumartesi sabah 8 de bizdeler ne işleri var anlamıyorum... bi gün bornozla çıkacam karşılarına o olacak.. ki ben tesettürlüyüm kaynım kapıyı çalma gereksinimi duymaz.. biri geldimi hepsi gelir.. kaynanam yatıya gelir eltimlerede tembihler yarında yemeğe siz gelin.. bu kız hamile yorgun kimin umrunda.. yarında eşimin halası ile gelini gelecek yemeğe eminim kaynımdan kayınpederime hepsi yarın yemeğe bizde.. bilmiyorum benmi salağım yoksa bunlarmı çok açık göz.. kendileri yorulmasın yeterki.. bilmiyorum belki ben kötü niyetliyim,,
doğumdada aynısını yapacaklar topluca gelip oturacaklar ne dinlenebileceğim ne de çocuğumla ilgilenecem..
bişey diyemiyorum eşimin hatırı için.. o benim aileme bebek gibi davranıyor.. ama inanın benimde kötü niyetim yok.. asla.. kırmadım hiç kalplerini.. ama garipler alışamıyorum.. benim annem babam eşim evdeyse oturmuyorlarki inanın kızıma annemle babannem bakıyor eve bi gidiyorum herşeyim tam takır.. temizlik düzen.. anlayışları.. ne bileyim herkes farklı işte çok farklı..
Tek başına baş edemiyeceğin kadar kalabalıklar...Allah yardımcın olsun...eminim şöyle düşünüyorlardır...bu kadın doğum yapmış olmasına rağmen zeyna gibi herşeye koşturuyor..gıkı çıkmıyor kadının...sende benim gibi ..ya illaki söylemek mi lazım insan olan anlar...şunu yap bunu yapma...hastayım şuram ağrıyor demek istemiyoruz...söylenmesine de gerek yok...insan olan anlar değil mi halden...hoş söylesen de en kötü sen olursun...tek doğuran sen misin ,olursun...
dua etmekten başka çaren yok...ben bir adamın 20 sene de zor olabilecek bir dileğinin 20 günde olduğunu gördüm...sanki çark tersine döndü...adam ellerini açıp öyle bir dua ettiki...yok olmaz artık mümkün değil ,olsada yılllaaarrr sürecek birşey, denilecek olayın nasıl olduğunu gördüm...gönülden dua et...(beddua demiyorum asla)...başka bir işleri çıksın...gelemesinler
...sen rahat huzurlu bir şekilde bebeğinin keyfini çıkar sevdiklerinle beraber...
suyu az olunca bacakları görünmez mi oluyormuş...doktorunun cihazı kötüymüş...benim bebeğimin kalbinde de kötü bir şey gördüler...daha iyi bir cihazla bakıldı orada göremedi. dr...benim bebeğimin de başı bacağı boyu kilosu falan hiç tutmuyor hepsi ayrı bir haftada çıkıyor...cihazı çok kötü doktorun..birde yalap şalap bakıyor sıradakiler yetişsin diye...milimlik kaymada bile sonuç hafta ileri yada geri çıkıyor...maşşallah bebeğine
Canım Allah kavuştursun benimde annem yeni geldi 1 hafta kalacak ama ��
Bende şimdiden gidişine üzülüyorum
Tesekkur ederim tatlim Weewell şimdilik iyi gözüküyor bakalim
İns çok yüksek ateş ölçmek nasip olmaz
Cnm primanin mega paketleri 3 numaradan sonra basliyor diye biliyorum ben
Yeni doganlarda yok yani
Sivi deterjanlarda yumusaticiya gerek yok cnm
Granul sabunlarda gerek yanlis miyim?
Gecmis olsn cnm
Ne dangalaklar yahu Allah yardimcin olsun
Cnm ayva cekirdegi icin olcu falan yok degil mi?
5-6 cekirdek cesme suyundan 1/3 fincan 1-2 gun bekletsem yeterli olur mu?
Bir de ne zmn baslanacak kullanmaya?
Lansinoh krem de alayim mi?yoksa duruma gore ihtiyac hissedersem mi alayim?o zmn da gec mi olur?
Cnm maasallah Allah bagislasin
İyiyiz biz de seni yok yazdik devamsizliktan kalacaksin haberin olsun :)
Amiin sana da tatlim :)
gıttıgım dr emeklılıgı gelmıs gecmıs ozel hastanede buranın en ıyı doktorlarından bırısı canım ben dedım nıye 10 gun sonra gelım bısorunmu varkı dedım oda yok hareketlerıne bakalım suyu cok ıcınce dedı az hareket ettı bıkacgun dedın dedı
kızlar bugun dr kontrolüm vardı cok canım sıkıldı dr suyumu az kı bebegın dedı bacaklarını falan goremıyorum dedı sonra hee tamam dedı bebek ufak dedı zaten ılk 4 haftalık ken dr bır hafta falan gec döllenme olmuş demıstı bana fl hep kucuk çıkıyordu şimdide fl 26+2 cıktı son adet tarıhıne gore 29+3 olması gerkıyordu bpd 30+3 kilosuda 28+1 günlük cıkmıs zaten bırhafta gec gelmesını bas alırsakta fl yıne geriden gectıgımız aylardada bır hafta ıkı hafta gerıdendı hep bıde dr ıkı gun cok fazla hareket etmemıstı dedım 3 lıtre su ıc 10 gun sonra gel tekrar hareketlerıne bakalım dedı
tamam canım özelde olsa farketmez 10 gün içinde aynı polikliniğe geliyosan ondan para alınmaz 11.gün alınır
bazen içim sıkılıyor doğum sonrasını düşününce.. sinirlerim geriliyor yemin ederim.. ilk doğum geliyor aklıma.. tüm ağrı sızılarla ağırlamaya çaılıştığım misafirler herkesten ayrı bir yorum.. şimdi birde kızım var onu ihmal etmek istemiyorm evim küçük.. offffffffff.. kayınvalidemi kesinlikle istemiyorum yanımda.. oturduğu yerden kalkmayışı geliyor gözümün önüne... annemin getirdiği yemekleri doldurup kendi evine yollayışı.. ki eltimle oturuyor sanki o yapamıyordu.. yatağını bile benim toplayışım..
onca kanama geçirdim onca sıkıntı kadın umursamadı bile .. şimdide her haftasonu bizde sanki ne var yoruluyorum anlatamıyorum.. gelincede nazik poposunu kaldırsa içime dert değil.. her hizmeti bekliyor bide çocuğumu sinir ediyor.. evdeki torunu melek.. benimki şeytan sanki.. sevmiyor çocuk kucakta oturmayı sıkıştırılmayı..
pazar günüde olmaya bunada zemzem vereceksiniz doğunca dedi..
bende vericez tabi dedim kıyamet koparırım dedi.. sinir oldum eşimde ağzı ıslansın yeter anne ne zararı var dedi.. olmaz diyo.. sünnet anne dedim.. hurafe bilmem ne diyip duruyo.. sahih hadis değilmiş kendide çok inançlıdır... sonra bir hışım sofradan kalktı bir surat gidene kadar..
ya insanlar garip çok garip .. kaynım kayınpederim cumartesi sabah 8 de bizdeler ne işleri var anlamıyorum... bi gün bornozla çıkacam karşılarına o olacak.. ki ben tesettürlüyüm kaynım kapıyı çalma gereksinimi duymaz.. biri geldimi hepsi gelir.. kaynanam yatıya gelir eltimlerede tembihler yarında yemeğe siz gelin.. bu kız hamile yorgun kimin umrunda.. yarında eşimin halası ile gelini gelecek yemeğe eminim kaynımdan kayınpederime hepsi yarın yemeğe bizde.. bilmiyorum benmi salağım yoksa bunlarmı çok açık göz.. kendileri yorulmasın yeterki.. bilmiyorum belki ben kötü niyetliyim,,
doğumdada aynısını yapacaklar topluca gelip oturacaklar ne dinlenebileceğim ne de çocuğumla ilgilenecem..
bişey diyemiyorum eşimin hatırı için.. o benim aileme bebek gibi davranıyor.. ama inanın benimde kötü niyetim yok.. asla.. kırmadım hiç kalplerini.. ama garipler alışamıyorum.. benim annem babam eşim evdeyse oturmuyorlarki inanın kızıma annemle babannem bakıyor eve bi gidiyorum herşeyim tam takır.. temizlik düzen.. anlayışları.. ne bileyim herkes farklı işte çok farklı..
Böyle doktorlara da sinir oluyorum.Kendi kendine konuşup birşey söyleyip sonra da ha yok değilmiş demiyolar mı zor tutuyorum kendimi.Bütün değerlerin birbirini tutması beklenemez zaten hepimizin değerleri farklı haftalarda çıkıyor canım.hem Fl kemik yapısı yanı boyu yanlış ölçmüş olabilir yada dopğruysa kısa boylu bir bebekte olabilir bütün bebekler aynı tornada çıkıyor sanki.Bizim bir tanıdığımızın bebeği iriydi ama boyu 46 cm doğmuştu çocukta bi sorunmu vardı hayır şimdi gayette normal.ama bencede sen genede bir başka doktora görün hatta doktorunu değiştir böyleleri insana hamileliği zehir eder.
bence yarın bir dr gör bekleme haftasonu bile... ölçüler çok afaki öyle tutup ölçüyorlar. bebek gelişimi devam ediyorsa sorun etmiyor bazı drlar zaten bebeğin geriden gelmesini... uzulme sakın bir dr gör.
tamam canım özelde olsa farketmez 10 gün içinde aynı polikliniğe geliyosan ondan para alınmaz 11.gün alınır
evet benim gittiğim hastanede de 11.gün alıyorlar
Bizde seni merak etmistik iyi olmana sevindim cnm 😊😊
ilk sayfadaki tabloda benim adim yok daha once mesaj atmistim sana ozelden gormedin sanirsamm
Gunaydin kizlar. Bugun annecigim gidiyo, cok alismisim. Hic uyuyamadim gece, sanirim huzursuzlugum kizimi da etkiledi ki o da hic uyumadi.
Arkadasim gozun aydin. İnsallah bebegin kendini toparlar en kisa zamanda sagligina kavusur. Dualarim seninle ve bebeginle
Biz de seni merak ettik. İyiyiz valla, senin de iyi olmana sevindik kizimla
Hmmm, weweel iyidir. Gule gule kullanin. Ben de braun ya da weewel arasinda kararsizdim, hepten kararsiz kaldim simdi :)
Günaydın, hayırlı cumalar:107:
Geçmiş olsun canım. Sancı çıkmadı ise, ağrılarının nedeni ne imiş?
Güzel haberlerle gel canım. Desene hafta sonu çok güzel geçecek, şimdiden hayırlı olsun alacaklarınız:107:
Hem gözün aydın hem geçmiş olsun canım. Rabbim sana da bebeğine güç&kuvvet versin, tez vakitte sizi kavuştursun inşallah
İyiyiz, seni merak ettik. Senin de keyfin yerindedir inşallah:107:
Allah kavuştursun canım. Ama en geç doğuma tekrar gelecek zaten değil mi?
Benim annemin de bir ayağı burada. 2 hafta sonra tekrar gelecek, eşim Ankara'da olacağından bir süre yalnız kalacağız. Sonra Adana'ya dönüp, mart sonu gelip doğumdan sonra da kalacak inşallah. O yanımda olunca ben de korkmuyorum, rabbim başımızdan eksik etmesin meleklerimizi:107:
Cnm primanin mega paketleri 3 numaradan sonra basliyor diye biliyorum benGecmis olsn tatlim!
İsin bitince de bana gel yorgunluk kahvesi icelim :)
Evet cnm!
Demekki terslemiyorsun surekli bik bik konusuyor
İyi bir boz da kapatsin cenesini
Uzatmalara oynuyorsunuz yani :)
Allahim manyak ruh hastalariyla karsilastirmasin
Mumkun oldugunca gorusme cnm
Hemoglobinin kac cnm igne oluyorsun?
Kolaycacik dogurursun ne guzel :)
Bizim yavrular simdiden diyetteler teyzesi sekerden dolayi
İyi yolculuklar tatlim
Aklina neden kotu seyler getiriyorsunki?
Bizim hatun pilates topu bile koymus :)
Normal dusunuyirsun sanirim
Maasallah cnm benimki de doner ins :
mega paket 28 iraydı.
hoşgeldin cnm
yavrunun da senin de iyi olmanıza sevindim Allah daim etsin.
aslında boyunun kısa olmasıda genetık olabılır benım boyum 158-160 falandıı en son yıllar once uzmamısımdır :) eşimde 170 ama zaten hassasım ya hemen ağlamaya baslıyorumm
Merhaba kızlar biz bugün 31+2 de doğum yaptık. Bebeğim plesantasından ayrılmış beslenememiş 3 haftadan beri. Çok şükürki şimdilik durumu iyi ben daha görmedim ama babamız gördü. Dua edin arkadaşlar uzun zamandır problemlerimiz vardı zaten.Bebeğimizin yaşaması için önce rabbimin iznine sonrada sizlerin dualarına ihtiyacımız var.
Merhaba kızlar biz bugün 31+2 de doğum yaptık. Bebeğim plesantasından ayrılmış beslenememiş 3 haftadan beri. Çok şükürki şimdilik durumu iyi ben daha görmedim ama babamız gördü. Dua edin arkadaşlar uzun zamandır problemlerimiz vardı zaten.Bebeğimizin yaşaması için önce rabbimin iznine sonrada sizlerin dualarına ihtiyacımız var.
disney urunlerini gördum aldım bile teşekkurler kızlar:))90 tl verdim başım göge erdikızlar size birşey danışmak ıstıyorum devlet hastanesinde muaye oluyorum ben doktorumuz malum çok ilgili değil fazla soru sorsam dövecek zannediyorum kilosunu bile zor öğrendim 1650 dedi 29+6 dayım nasıl kılosu ?? sizin doktorlar ne diyor??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?