2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Kizlar herkese gunaydin,

Sizlere bir sorum olacak benim icin cok onemli. Gecen persembe dr'a gittigimi ve bana bebegin gelisim gostermedigini ve cok buyuk ihtmalle dusuk veya kurtajla sonuclanacagini soylemisti. Ve tabi tum umutlarimi yitirmis ve sizlere de veda gibi bir yazi yazmistim. Bana bir onceki gittigimde 5+3'de iken kalp atisina bakmis ve titresim gibi birseyler gormustuk. Cok belirgin degildi. Tabi benim kese rahmin en tepesinde oldugundan vajinal ultrasonda bile cok yuksek oranda zoom yaparak keseyi ancak gorebiliyordu dr. Gecen persembe yani sat'a gore 6+3'te ise embriyoyu 6+1 haftalik olarak gordu ve kalp atisi da yok diyerek gelisim cok az kalp atisi yok bebek gelisim gostermiyor diye %1 sans yani bir mucize olabilecegini soyleyerek tum hayallerimizi yikti. Eve geldigimde artik hersey bitti diye dusundum. Ancak internetten arastirdigimda 6-7 hafta gebeliklerinde kalp atisi duyulmamasinin cok da anormal olmadigini gordum. Dr mutlaka ki tecrubelerine dyanarak birseyler soyluyor ama bana sanki cok erken karatablo cızdı gıbı geldi. En azından 'rısklı gıbı, bir hafta daha bekleyelim' dese cok daha iyi olurdu. Bir de oglumun tum ultrason vs belgelerini sakladigim bir dosyam vardi ve oradaki ayni doneme ait ultrason goruntulerine baktim. Oglumun ultrasonunda Sat sonrasi 44. Gunde sadece kese gorunuyor ve kese bos. 56-57. Gunde tekrar Dr'a gitmisim ve orada kesenin ici dolu ve kalp atisi duydum diye not almisim. Ne tesaduftur ki gecen persembe de benim sat sonrasi 44.gunumdu. Dr kalp atisi yok gelisim az gostermis deyip olayi net olarak kestirip atti. Cok uzattim farkindayim ama insan ister istemez umutlaniyor. Dr cok erken ve pesin hukumle mi boyle olumsuz konustu yoksa bazi ultrason degerlerimi tecrubesine dayanarak bizim farketmedigimiz birseye gore mi boyle soyledi bilemiyorum. Bu Persembe tekrar dr randevum var orada artik net olarak cikacagini dusunuyorum olumlu ya da olumsuz. Buyuk bir merak icindeyim ama umudum az hala. Daha dogrusu umutlanmak istemiyorum.

Simdi, sormak istedigim soru su: bu topikte kalp atisi duyan arkadaslarim kacinci hafta ve gunde duydunuz?
Bu benim icin cok onemli cunku kisiden kisiye, gec ya da erken dollenme ya da embriyonun boyutuna kadar pek cok kriter bu sureyi degistiriyor.

Evet, tekrar sormak istiyorum. Bebeginizin Kalp atislarini kacinci haftanizda duyabildiniz ?

Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

Son düzenleme:

canım bencede endişelenme.9 haftaya kadar beklenmeli diye biliyorum bende.ben 6+4 günlükken duydum kalp atışını ve bebeğimide gördüm küçük bi nokta gibi 6 mm boyu dedi doktor.yalnız 6+4 son adete göre fakat bebeğin büyüklüğüne göre 6+2 dedi doktor.1 hafta farklar normal kabul edilirmiş.gönlünü ferah tut.9. haftaya kadar bekle.ilk gebeliğinde de geç duymuşsun zaten.kişiden kişiye değişir.herkesi bünyesi farklı.

bende çok endişe etmiştim kalp atışlarını duyana kadar birde mide bulantısı , baş dönmesi gibi şeylerde yoktu ters giden bişeyler var diye düşünürdüm hep , 6+5 de duydum kalp atışlarını . çok fazla endişe etme canım herşey yoluna girecektir.

Canım morelini bozma ve bence bekle biraz ..erken olabilir geç döllenme olabilir..umudunu yitirme..
ben 6+2 deyken dr.kalp atışını gördü yolk kesesinin gördü..8+4 biz kalp atışını duyabildik..ama sen şimdi bunlarla kıyaslama kendini evet sat göre belki kalp atışını görmen gerek ama ne biliyuosun belki geç döllenme oldu ne biliyim regline yakın döllenme olmuştur...herşeyin hayırlısı ve umudunu yitirme..

yanlış hatırlamıyorsam 6. haftada duydum ben de. biraz daha bekle bence. ama bu noktada sadece önemli olan kalp atışı da değil. eğer bebeği görüyorsa, iki kontrol arasındaki gelişimi de önemli. eğer büyümüyorsa hiç sağlıksız olabilir.

inşallah herşey yoluna girer

Merhaba kızlar
benim de ctesi kontrolüm vardı, bebişlere bakmaya gittik. çok şükür ikisi de iyi büyümüş, neredeyse 2cm olmuşlar bir tanesi 1-2 gün büyük çıkıyor hala. büyük olanın hareket ettiğini gördük, inanılmaz bir duyguydu

bir dahaki kontrolüm bu ayın sonunda, inşallah o zamana kadar da herşey sorunsuz ilerler

topikte bazı üzücü şeyler, kayıplar olmuş inşallah Rabbim kısa zamanda sağlıklı evlat nasip eder isteyen herkese

başka bir doktora gitmedinmi canım...bende 6 haftalıktı galiba sadece kalp atışını gördüm doktor ses dinletmedi zaten muayeneyi bir oldu bittiye getirmişti bende üstelememiştim...inşallah sorun yoktur yada varsada düzelmiştir...bol bol dua et canım...

ayy ne güzel maşallah canım...bende bu ctesi gitmeyi düşünüyorum doktorun hemşiresi 12. haftada demişti ama yok çok var daha o zamana bu hafta gidicem inşallah..

bende en son geçen hafta salı gittim kalp atışlarını duyduk bebeğide gördük 6+4 dü bebek 6mm di.ama 21-22 eylülde çağırdı bi daha.eşim memur haftasonu olsun dedim.

bende en son geçen hafta salı gittim kalp atışlarını duyduk bebeğide gördük 6+4 dü bebek 6mm di.ama 21-22 eylülde çağırdı bi daha.eşim memur haftasonu olsun dedim.

valla ben bu hafta bişi bahane edip gidicem sonrada 28 inde falan giderim galiba 2li test için...gerçi ikiliyi devlette yaptırmayı düşünüyorum ama bakalım tek doktora bağlı kalmak istemiyorum pek...

Son düzenleme:

yaa işte zaman çok geliyor hep ben de 25 eylülde gideceğim, ama başka bir doktorum daha var, o hastanede. ona sonuna kadar devam etmeyi düşünmüyorum. belki iki hafta sonra arada bir kontrol için ben de ona giderim. özlerim yaa yavrularımı

sen de git iyi yaparsın

Benim çok içim rahat değil kızlar çok sık ultrasona girerken. Gerçi kanıtlanmış hiç bir şey yok ama yurtdışındakiler neden riske atmıyorlar. Bence ayda bir yeterli çok sık girmeyelim. Ben de kendime çok zor tutuyorum şu zamana kadar 4 kere girdim ama bundan sonra aza indiricem inşallah

sizin ikiz sanırım ne güzel.doğal yoldan mı?

slm kızlar herkes iyidir inş. ya benim bir sorum olacak benim acayip saçlarım dökülüyor yaa böle giderse doğuma kadar kel kalcam die korkuyorum bir çaresi olan var mı bu duruma ?

slm kızlar herkes iyidir inş. Ya benim bir sorum olacak benim acayip saçlarım dökülüyor yaa böle giderse doğuma kadar kel kalcam die korkuyorum bir çaresi olan var mı bu duruma ?
uzunsa hemen kestir canım çünkü en fazla eylül ekimde dökülürmüş saçlar sen başndayken kestir çok faydası oluyor

slm kızlar herkes iyidir inş. ya benim bir sorum olacak benim acayip saçlarım dökülüyor yaa böle giderse doğuma kadar kel kalcam die korkuyorum bir çaresi olan var mı bu duruma ?

valla canım ben bayramın 3. günü bu yuzden kuaföre gitmiştim.hamile olduğumu bilmiyodum ama sat a 2 gün vardı daha.saçların çok yıpranmış kesersek toparlanır kuvvetlenir dedi.kestirdim 1 hafta sonra dökülme yavaşladı şimdi yok gibi bişey.bende hamilelikte saçların kuvvetlendiğini dokulmenin durduğunu duymuştum.ama doğumdan sonra emzirme döneminde felaket dökülürmüş.

zaten hamile olduğumu daha öğrenmeden kestirdim şuanda küt saçlarım ama felaket dökülüyor baş edemiyorum valla
demir eksikliğinden de olabilir bol demir içeren yiyecekler ye belki geçer. Aslında yemeyle alakalıymış saçların sağlığı. Doktor demir ilacı verdi mi canım sana

bende daha haberim olmadan saçlarım çok dökülüyor die kestirdim ama nerde güçlenmesi dahada beter oldu dökülme.. birde doğumdan sonra dökülürse yandım mazallah......

demir eksikliğinden de olabilir bol demir içeren yiyecekler ye belki geçer. Aslında yemeyle alakalıymış saçların sağlığı. Doktor demir ilacı verdi mi canım sana

yok daha dr 1 defa gittim yarın da gidicem inş. söylerim dr inşh. bir çaresini bulurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…