kızlar migrosta pastorize keçi sütü var bir lt 6-7 tl arası arayıp keçi bulamayanlara duyrulur...
inşallah bir şey değildir... sadece öylesine bir çukurdur...aramadı daha ...belki başından savdı birde benim hemşireyi arayım dedim...oda orada öyle bir deliğin olması normal mi sence dedi... daha önce yoktu sonradan çıkabilir mi dedim... olabilir ... omurilikten kuruk sokumun auzanan bir kanal bir açlıklık varsa ıkınma zorlanma sonucunda delik kendini göstermiş olabilir,belki delik derindir kanal boyunca o artıklarla dolmuş olabilir dedi ben çok kötüyüm şimdiya...şimdi ve yarın götüremem hastaneye ancak çarşamba günü...
canım bünyemiz kendine geliyor yavaş yavaş... hem senin stresinde oldu...normaldir...
canım önemli bir şeymi değil mi diye yapılacak yöntemde sıkıntılı... ultrasonlada bakılıyormuş ama kesin sonuç MRG görünüyormuş...daha önceden olsa neysede sonradan çıkmasında var bir anormallik...
anneler muhallebi yapmak istesek süt pirinç unu tamam da seker yasak muhallebiyi nasıl yapıcaz bal yasak.yapan varsa cevap yazabilir mii..pekmezle denemeyi düşünüyorum.nasıl olur acaba
canım doktor aradı şimdi...o delik her bebekte olur ama kapalıdır... senin bebeğinde açılmış olabilir ama zamanla kapanır dedi...akıntı şeffaf su kıl gibi şeyler varsa içinde ozamn müdehale edilip ameliyatla o kısım alınması gerekir dedi... ben sadece deliği gördüm içinde öyle şeyler yoktu... ozamn izlemede ol ... merak etme falan dedi...ne yapsam bilemedim ben yine götürsem yine aynı şeyi söyleyecekmiş takip et diyecekmiş... çok üstelersek içimiz rahat etmezse anestezi verip bayıltıp mr a sokacaklarmış...minnacık kızım o tünele girecek MR den önce 4-5 saat aç kalması gerekiyormuş uyursa anesteziye gerek kalmazmış ...o kadar aç kalınca uyumazki hem hadi uyanırsa tünelin içinde korkar....ve bebek olduğu için kolay ayılmazmış ...bu belirtiler olursa MR isteriz dedi...Gülüm annen-ablan götüremez mi? Bekletmeseniz fazla
Canım bence geciktirme bir yol bul ve kızını hemen götür hem sen rahat edersin hemde belli mi olur belki erken teşhisle çözülecek bir olaydır sonra üzülmezsininşallah bir şey değildir... sadece öylesine bir çukurdur...aramadı daha ...belki başından savdı birde benim hemşireyi arayım dedim...oda orada öyle bir deliğin olması normal mi sence dedi... daha önce yoktu sonradan çıkabilir mi dedim... olabilir ... omurilikten kuruk sokumun auzanan bir kanal bir açlıklık varsa ıkınma zorlanma sonucunda delik kendini göstermiş olabilir,belki delik derindir kanal boyunca o artıklarla dolmuş olabilir dedi ben çok kötüyüm şimdiya...şimdi ve yarın götüremem hastaneye ancak çarşamba gün.
dr güveniyorsan problem yok ama güvenmiyorsan başka dr da sor için rahat etsin inşallah gerek kalmaz mr acanım doktor aradı şimdi...o delik her bebekte olur ama kapalıdır... senin bebeğinde açılmış olabilir ama zamanla kapanır dedi...akıntı şeffaf su kıl gibi şeyler varsa içinde ozamn müdehale edilip ameliyatla o kısım alınması gerekir dedi... ben sadece deliği gördüm içinde öyle şeyler yoktu... ozamn izlemede ol ... merak etme falan dedi...ne yapsam bilemedim ben yine götürsem yine aynı şeyi söyleyecekmiş takip et diyecekmiş... çok üstelersek içimiz rahat etmezse anestezi verip bayıltıp mr a sokacaklarmış...minnacık kızım o tünele girecek MR den önce 4-5 saat aç kalması gerekiyormuş uyursa anesteziye gerek kalmazmış ...o kadar aç kalınca uyumazki hem hadi uyanırsa tünelin içinde korkar....ve bebek olduğu için kolay ayılmazmış ...bu belirtiler olursa MR isteriz dedi...
canım doktor aradı şimdi...o delik her bebekte olur ama kapalıdır... senin bebeğinde açılmış olabilir ama zamanla kapanır dedi...akıntı şeffaf su kıl gibi şeyler varsa içinde ozamn müdehale edilip ameliyatla o kısım alınması gerekir dedi... ben sadece deliği gördüm içinde öyle şeyler yoktu... ozamn izlemede ol ... merak etme falan dedi...ne yapsam bilemedim ben yine götürsem yine aynı şeyi söyleyecekmiş takip et diyecekmiş... çok üstelersek içimiz rahat etmezse anestezi verip bayıltıp mr a sokacaklarmış...minnacık kızım o tünele girecek MR den önce 4-5 saat aç kalması gerekiyormuş uyursa anesteziye gerek kalmazmış ...o kadar aç kalınca uyumazki hem hadi uyanırsa tünelin içinde korkar....ve bebek olduğu için kolay ayılmazmış ...bu belirtiler olursa MR isteriz dedi...
canım doktor aradı şimdi...o delik her bebekte olur ama kapalıdır... senin bebeğinde açılmış olabilir ama zamanla kapanır dedi...akıntı şeffaf su kıl gibi şeyler varsa içinde ozamn müdehale edilip ameliyatla o kısım alınması gerekir dedi... ben sadece deliği gördüm içinde öyle şeyler yoktu... ozamn izlemede ol ... merak etme falan dedi...ne yapsam bilemedim ben yine götürsem yine aynı şeyi söyleyecekmiş takip et diyecekmiş... çok üstelersek içimiz rahat etmezse anestezi verip bayıltıp mr a sokacaklarmış...minnacık kızım o tünele girecek MR den önce 4-5 saat aç kalması gerekiyormuş uyursa anesteziye gerek kalmazmış ...o kadar aç kalınca uyumazki hem hadi uyanırsa tünelin içinde korkar....ve bebek olduğu için kolay ayılmazmış ...bu belirtiler olursa MR isteriz dedi...
İkinci delik olayına ne dedı? Asıl soru işareti onda idi.
Anestezş cok zor bu kadar kucuk bebege. Hıcbir anne goze alamaz. Normal kontrolun hafta sonuna dogru sanırım. Olmazsa kontrolde yine gundeme getir. En azından doktor da muayene eder. Bilemiyorum ki. Riskler olunca akıl verilmiyor. İnşallah dokrorun dedigi gibidir...
Ne kadr sıkıntılı süreç( bencede git götür bi , belki gerek kalmayacak hiç bunlara en azından soru işareti kalmaz kafanda canım
Dr biseyi yok diyor hayrlisi cnm umarim duzelirler allah kimseyi cocuguyla sinamasn gercktn cok kotuyms
esmer şurada 7ay var.yaşını geçince başlarsın çalışmaya..bütün dertler gidiverir akşam eve döndüğünde..Aynen canım iyi ki ailem var.
Bizimkiler içimizden birinin birşeye ihyaci varsa yoktan var ederler resmen...
Çalışmamak insanın bütün özgüvenini elimden alıyormuş ben bunu çok iyi anladım.
Idil 1 yaşında olsaydı hemen çalışmaya başlardım.
Kışlık kazak, pantolon vs aldık.
evet servis kurtarıcı oluyor...annemde servise yazdırmış yeğenleri...inşallah sorunsuz güzel bir eğitim yılı olur...bütün minnaklara
canım hastalığı ondanmı bilemedim...doktoru aradım şimdi hastası varmış arayacak beni... internetten okuduğum şeyler canımı sıkıt.. bir bayanında 5 aylık kızında bu 2 delik çıkmış sonradan delikler büyüyerek birleşmi kocaman olmuş intihap omuriliğine kadar gitmiş... mr için çok zorlanmışlar...anestezi yle uyutmuşlar uyandıramamışlar... korktum çok endişeliyim...doktora sorcam kendisinemi getireyim kızımı yoksa direk çocuk cerrahınamı götürelim diye...
canım ben yeğenlerime yapardım... şeker koymuyorsun.. kıvamı muhallebi gibi olduğu için öyle diyorlar yoksa şeker yok koyma... ne kadar süt koyuyorsan yarısını su koy tamaman sütten yapma...sulandır sütü...pekmez sen bilirsin ama bu defalık sade yap bakalım...
sor canım sende sor.. en önemli belirtisi deliğin orasının kuyruk sokumunun kıllanması ve akıntı olmasıymış...oturtulduğundan olduğunu snamıyorum ama bakalım...
evet kıl olması gerek ama bu delik kanal gibi bir şeymiş inşallah değildir ... bababmda annesinin evine değil kızının evine diye gidiyor... annem bu günde gelmesin söyle yüzünü görmek istemiyorum diyor...çocukluğumdan beri böyleler...
.... başın sağolsun canım
maşşallah kuzuna .. bebeişinin fotosumu.... Büşra yı seni merak ettik...bu aralar çoğumuzun bebeği huysuz geçecek inşallah...
@snowy canim cok gecmis olsun
@Esmerim iyi gunlerde kullansin minik prensesin
HIRSIZI gecmis olsun canim umarim cok zorlamdan minigi gecer poposu,
@kubizm Allah kavustursun umarim cok kisa surer 5ay sizin icin.
Yavrulari okula baslayanlar Allah zihin acikligi versin
Bebisleri hasta olanlara da acil sifalar diliyorum hepsi de biran once iyilessinler.
Benim oglan dun aksamdan beri nezle burnu akiyo uyurken de tikali oksuruyo bide gozleri yasariyo yavrumun biztki caylari icsem ise yarar mi?
geçmiş olsun canım...esmerin kızıda rahatsızdı kış çayı falan verdim demişti.. senin aracılığınla İdil ide sormuş bulunalım...ıhlamur da verecekti sanırım... bol bol emzir kuzunu... hafif başını yüksekte yatır yattığı odayıda havalandır sıcakta havasız yerde kalıp burnu kurumasın iyice...
pişman olduk aldığımıza ama denemedende nasıl anlayacaktık...kavraması falan güzel ama benim kızın beli kıpkırmızı oldu bacaklarıda...afiyet olsun okadarda yeter...benim kızda ayağını ağzına sokuyor... gece uyanmış ayak baş parmağını emerken yakaladım...
Benim oğlan keçi gibi inatçı :) bide keçi sütü içse nolacak bilmem :)) biz keçi sütü içmeyelim bari :)
Canım benim oğluşun doktoru anne sütüyle yapabilirsin demişti bi dene istersen
Coklu alinti yapmayi telefondan beceremiyorum, cok zor oluyor. Boyle guzel oldu mesaj kirliligi de yapmayayim dedim:)Ne güzel alıntı yapmışsın :)
Okul yıllarımı hatırladım aynen yazdığın gibi not alırdım hey gidi günler hey :))
2. deliğede ucu kapalıdır muhtemelen dedi.. evet onun dibi görünüyor ama dediğin gibi neden şimdi çıktı delik...hembu hafta kontrolü var sağlık ocağındaki doktora göstereyim en yakın ulaşabileceğim o doktor ...eğer o derseki götür bir cerraha aynı gün götürürüm...ama işte riske alamadıkları için içinde ne var bakacaklardır muhtemelen..... akşam iyice bakayım deliklere ...eşimide arıyorum arıyorum daha yeni açtı teli uyuyormuş... kv cebi kapalı... oturtmaın çocuğu dedim... oturmasından olmamıştır diyor...
Medela canım bendeki..bizim oğlana mama sandalyesi alcam nasıl bir şey alcağıma karar veremiyorum bir de elektirikli süt sağma makinası kullanan arkadaşlar hangi marka iyidir tavsiye ederseniz sevinirim...
İyileşiyor yavas yavas canım. Konuşmaya basladı. Ayagı aksıyor ama o da düzelecek zamanla, fizik tedaviye devam
Masallah kuzuna, uzasın&büyüsün saglıkla büyüt inşallah
Gunaydin guzel bir hafta olur insallah. Aksam yaramazim koltuktan dustu. Kasla goz arasi nasil yapti bilemiyorum. Onu yerde gorunce elim ayagim buz kesti, sanki tum kanim cekildi. Yuzumuzu&endisemizi gorunce o da agladi. Korktuk basini carpti diye. Hastaneye goturduk, kafa filmi cekildi&muayene edildi. Cok sukur bir sikintisi yokmus. Sabahi sabah ettim tabi acaba birsey olacak mi diye basinda nobet tuttum. Rabbim hepimizin yavrusunu esirgesin...
Yenianneyim
Canim insallah bu doktor size yardimci olabilir ve bir care bulabilirsiniz. Hic tecrube ettigim bir konu degil, o yuzden oneride bulunamayacagim. Cok gecmis olsun.
Kubizm
Allah kavustursun gulum. Ayrilik zor. Rabbim sabir versin, cabucak gecsin insallah.
Yarem
Ev arama&tasinma stresini bilirim gulum. Burasi 3. Evim. Bulana kadar 3 ay ev aramistik. Rabbim gonlune gore biryer nasip etsin insallah.
Esmer
Sikintili gunler yasiyorsun canim. Duygularin zaman zaman acabalar yasatacak sana, kadinlarin tabiati boyle. Allah sana guc kuvvet versin. Guzel kaderler yazsin, guzel insanlarla karsilastirsin & aileni basindan eksik etmesin insallah.
günaydın kızlar....
dün annem babamı evden kovmuş ...eşimde gececiydi gel baba bende kal dedim...Ela hiç durmadı viyak viyak... neyi var diyor hastaneye götürelim diyor babam...herzamanki hali diyorum babama...önceden soraradı inanmazdı şimdi gözleriyle gördü... banyo yaptırdım altını kremelrken.. kuyruk sokumunun olduğu yer bildiğiniz delik olmuş içide krem dolmuş... kızarmış birde...hemen üzerinde de bir delik oluşmuş kürdan girecek kadar ucu ama derin değil fazla...peçetenin ucunu kıvırıp sivrilttim yavaş yavaş temizledim içini geldikçe geliyor ne kadar derin anlayamadım.... .babam görünce çok kızdı oturtuyormusunuz çocuğu dedi.. kuyruk sokumu batık yapmıştır diyor...daha önce yoktu bu delikler...oturtulduğundanmı yoksa ayakta diktiklerindemi oldu sancısı bu delikelrden mi kaynaklanıyor bilemedim...
bir arkadaşımız daha vardı kuyruk sokumunda delik olan... şimdi nasıl acaba kuyruk sokumu...büyüdükçe kapandımı
anneler muhallebi yapmak istesek süt pirinç unu tamam da seker yasak muhallebiyi nasıl yapıcaz bal yasak.yapan varsa cevap yazabilir mii..pekmezle denemeyi düşünüyorum.nasıl olur acaba
Kuzum çok çok geçmiş olsun.. Sen sağlık ocağındaki göster bi ela yı.. İnşallah telaşlanacak bir durum yoktur..
Medela canım bendeki..
Tatlım çok geçmiş olsun.. Rabbim beterinden saklasın.. Nasıl kerem iyi di mi...
Bu arada yeğenine çok geçmiş olsun.. Kaçırmışım ben.
Formül mama kullanabilirsin canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?