2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Günaydın gunpir ve tün Nisan anneleri..

Ceku da 5:35'te uyanıp bıdır bıdır konuşmaya başladı. Mesaim de başlamış oldu. Allah'tan erken yattım. Biliyorum benim sabah bülbülü şakıyacak gün ışımadan..

eşinde çok gülüyordur bu duruma.. benim kızda babasının burnunu yakalamıştı meme sanıp emmeye başladı...bana mı sordun ama bende çalışıyorum canım

tam aradığım gelin adayı.beraber pırtlayıp dursunlar ne dersin
beşik kertmesi yapalım...senin oğlan sarışın olacak galiba...belki benim kız esmer ve gazlı bebeklerden hoşlanacak ilerde bilemedimki şimdi...

dogru :)
bir de falanca da cocuguna giydirdi hani ne oldu sapasaglam sozu var
ileride çıkıyor böyle kötü ihtimaller..Allah korusun...biz önlemini alalımda gerisi takdir-i ilahi...

hayırlı yolculular...güle güle kullansın aldıklarını...bebeğin ne yiyeceğine sen karar verirsin.. nekadar yiyeceğine kendi karra versin... birde şöyle düşünsene... biri kaşığa birşeyler goldurup ağzına zorla tıkmaya çalışıyor ye ye diye... ve bunu elindeki kase bitene kadar yapıyor... minnacık midelerine yetikin bir insanın yiyeceği kadar yiyecek koymuş... doyup doymaman önemli değil illa yedirecek hepsini... sonrada bu çocuk yemek yemiyor ,yemek istemiyor oluyor...bebeğin kendi kendine yemek yemesi çok önemli bir başlangıç...manevi açıdan bebeğe sağlayacağı çok fayda var.... öz güven gelişimi gibi...kendini birey hissetmesi...

İlk gunaydin yine benim oglustan olsun bakalim gerçi gece uyudugumuz söylenemez ki günümüz aydin olsun
günaydın...

günaydınn...Ela nın da ben kapıdan çıkarken sesi gelmeye başladı...emzirecem diye yanıda uyuyakalıyorum işe geç kalıyorum hep...

Son düzenleme:
Gunaydin keyifli&eglenceli hafta sonlari dilerim

Havalar iyice serinledi. Battaniye, yorgan&nevresim alisverisi var bugun. Yarin da yolcuyuz

Hirsizi vermissin kizi, hayirli olsun

Gunaydin keyifli&eglenceli hafta sonlari dilerim

Havalar iyice serinledi. Battaniye, yorgan&nevresim alisverisi var bugun. Yarin da yolcuyuz

Hirsizi vermissin kizi, hayirli olsun
korsan ailesenede eğlenceli haftalar olsun inşallah...
eşim yorganla yatıyor artık bende pike ile...kolay gelsin ...
devir değişti iyi bir kısmet olunca kız tarafı olsanda kaçırmayacaksın :) :)

korsan ailesenede eğlenceli haftalar olsun inşallah...
eşim yorganla yatıyor artık bende pike ile...kolay gelsin ...
devir değişti iyi bir kısmet olunca kız tarafı olsanda kaçırmayacaksın :) :)

Tesekkurler canim Ben hala ciplak yatiyorum da, iki ayak bir pabuca girmeden alayim dedim

Devir cok degisecek onlarin zamanina. Sanmiyorum evliligi onemseyeceklerini. Daha kariyer&ozgurluk odakli bir hayatlari olacakmis gibi geliyor bana. Simdilerde evlilik yasi 30 a cikti. Onlarin zananina 40 olur

valla benim yeğen erken evlenecek galiba...3 buçuk yaşında daha... halacım sen gız mısın diyor... eve toğlum diyorum... o zamn seni dudağından öpebilirim diyor...nerden duyduysa kızlar dudağından öpülür diye duymuş... hayır ben halayım halalar dudaktan öpülmez git kendine sevgili bul dedim... komşunun bir kızı var bazen annemlere geliyorlar ..yeğendende büyük yaşı onu almış odaya götürmüş... kapıyıda örtmüş... baktım ortalarda yoklar...kapıyı bir açtım... kızın dudağına yapışmış
elindede yediği salatalık ...çıkın n eyapıyorsunuz dedim.... birde elini havaya kaldırıp bana... 1 daka hala 1 daka nütfen...

sıpa ...annem ben bununla ne yapcam erkenden evlendireyim diyor...
ha birde ara sıra evdeyken anneme ben Ela yla evlencem diyormuş...

Amanin

Hepsi mi boyle oluyor bu zipirlarin yoksa senin yegen mi erkenci?

Cok cahilim ne yapilir ne edilir hic bilmiyorum. Cok okumak lazim cok:)

Gununuz aydin olsun baharda tomurcuklanan gul anneller bakin bir sonraki bahar nede cabuk geldi tomurcuklarimiz acildi buyudu..Benim tomurcugum 3 gundur sabaha kadar 10 kere uyaniyor nerdeyse surekli huysuz gunduzleride, hasta degil,ac degil,diste degil bilemedim ki bu neyin nesi

Günaydın arkadaşlar havalardan bahsedilmiş bende oğluşuma dün gece kalın battaniye örtdüm çünkü gece baya bi soğuk olmaya başladı.

Çorapdan bahsetmiş arkadasımız ben kilotlu çorap özellikle erkek çocuğu için giydirmek istemiyorum onun yerine dar paça içlikler var onlardan aldım yada düz tayy en iyisi diye düşünüyorum. Büyük oğlumda öyle yapmıştım küçüğündede aynısını yapıcam.

Deterjan konusundada sizlerle hem fikirim kendisi bakmayan arkadaşlar daha dikkatli olmalı deterjan dolabına dolap kilidi takılmalı ayrıca çekmeceler ve masa köşeleri nede koruyucu ve kilit konuşmalı
Evde başka bir çocuk varsa ona dahaa dikkat etmeliyiz benim büyük oğlum kardeşine kasığın ucuyla nutella yalattı (aglamasına dayanamamış) bir anda oldu odadan bez alıp gelene kadar vermiş iyi niyetli ama yinede tehlikeşi de olabilirdi çok dikkatli olmak lazım

Amanin

Hepsi mi boyle oluyor bu zipirlarin yoksa senin yegen mi erkenci?

Cok cahilim ne yapilir ne edilir hic bilmiyorum. Cok okumak lazim cok:)
büyük yeğen bir ara kız oyuncakları istiyorum diye tutturdu,makyaj malzemelerime ojelerime kadar sürmek istiyordu...... pedagoga danıştım hemen getirin bir görüşelim dedi...neyseki sorun edecek bir durum yokmuş... cevresinde örnek alabileceği erkek model olmadığı için sürekli bizle haşır neşir oluyor...büyük yeğende küçükken eski oturduğumuz yerde azra diye bir kız vardı aynı yaşıtlar.. onu görünce kitlenir kalırdı ..kızın adı bile geçse hemen odaklanırdı... küçük müçük ama erkek işte her yaşta aynı :)...kabızlığından dolayı çok fazla fitil ve lağma kullandık erkek çocuklarında bu tür ilaçları makattan almasının ileride çok sıkıntı olabileceğine kadar, o kadar çok şey varki hayatlarını etkileyecek ve müdehale gerektire...her durumu göz ardı etmemek gerekiyor...

bende anlamıyorum gazı var benim kızın gazını çıkarıyor pıt pıt sonra tekrar huysuz ... sürekli uyanıyor gözü kapalı ama ağlıyor huysuz ve tatlı kızım...hayırlısıyla geçseydi şu aylar...

bende kalın giydiriyorum...çekmece ve köşeleri konusunda haklısın... hele yeni yeni ayaklanmaya başladıkalrı zamn sağa sola çarpacaklar kafalarını...sivri köşeler çok tehlikeli... o kadar çok şey duyuyorumki ...insanın ödü kopuyor..
-anne mutfakta yemek yapıyor baba tv izliyor salonda... iki ebeveynde çocuğu diğerinin yanında sanıyor... bebek yeni emeklemeye başlamı... banyoda vileda kovasının içinde buluyorlar kafası üzeri içine düşmüş suyun çıkamamış...
-tutunarak yürümeye başlayan bebek tv altındaki örtüye tutunup kalkarken tv kafasına düşüyor
-bir tanıdığım müşteri evinin bütün kenar köşelerini süngerle kaplattırmıştı (gerçi bu biraz abartılıda)kaşı gözü yarılmasın çocuğun diye...
-ben küçükken erkek kardeşimin burnuna nohut sokmuşum...nefes almaya çalışırken bayağı ileri gitmiş minnacık nohut...annem kardeşimin burnundaki nohutun fizlizlenip burun deliğinden yeşil yeşil çıkmaya başlayınca farketmiş...

çok dikaktli olmak alzım... uzanacağı yerlere... herşeyi ağızlarına atıyorlar...sürekli gözün üstünde olsada 1 anlık birşey... Allah korusun meleklerimizi....

Ilk bebegin olsa da masallah yegenlerinden tecrubelisin canim, cok faydalanacagiz senden.

Bu arada polar kumasin tehlikeli olmasi gibi, akliniza gelen/duydugunuz& okudugunuz kucuk ama onemli seyleri paylasin arkadaslar. Cogu bilebilir. Ama arada benim gibi bir cahil cikar, ona faydaniz dokunur

estağfirullah...hiç bir şey bilmese bile insan bebeğin olumsuz verdiği sinyalleri dikkatli bir anne iç güdüsüyle hissediyor...Allah ın hikmeti...bebeklerde ilk yardım okumuştum... ölen 1 yaşındaki kız kardeşime kalp masajı yapmıştım...en çokta soluk borusuna kaçan nesne ve katı gıdaların parçaları kaçması...annem yıllarca karşı komşumuzun oğluna bakmıştı... yediği elmanın parçası soluk borusuna kaçtı .....çok basit bir yöntemle çıkarılabiliyor...küçük yeğenim çay içtiğim kupa bardağa nasıl olduğunu anlamadan elini daldırı verdi....yanıklarda ve diğer durumlarda ne yapılacağını bilmek lazım....soğuk kanlı olsanda insan panik oluyor...

İyi haftasonları kızlarrr
Bakıyorumda kız isteme olmuş , verilmiş :)))) hırsızıııı bizde taliptik kızımıza kaçırdık mı :) bi düşünseniz :)
Bizde 5 aylık kontrolünden geldik
2. Rotayı oldu oğlum
Oğlum ilk kez ağladı yabancıladı ve birazda korktu sanırım
2 gün sonra tam 5 aylık oluyoruz

8,560 kilosu , 71 boyu 44.5 kafası olmuş :)

Bu arada alerji olmuş oğlum takip edip ne olduğunu bulacağız ...

Kızlar doktorumuz derki : yediği birşey baştan alerji yapmasada sonraki yediğinde de yapabilirmiş o yüzden her verdiğinizde ilk 1 saat kontrol edin dedi . Yediği yiyecek ilk 1 saat içinde alerji yapacaksa yapıyormuş zaten ...bilginize...

Cok haklisin canim dikkat etmek lazim bazen bi anlik bos bulunmak bile cok seye maal oluyor malesef cocuk buyutmek cok zor bu sadece bebeklik donemi icin degil her yasin baska baska endiseleri oluyor. Benim uc tane oglum var ama her zaman diyorum dogurmak cok kolay is buyutmekte aslinda buyutmekte kolay is hamura sekil vermekte, hamur kuruduktan yada pistikten sonra dunya kadar ugras bosuna is o cocukluk donemini en guzel sekilde gecirebilmekte Allah yardimcimiz olsun hepimizin.

kızı bin kişi ister bir kişi alırmış bakalım hayırlısı ...hem benim kızım senin oğlundan yaşça büyük ...yaş farkı var aralarında benim kız 5 gün büyük

geçmiş olsun oğluşuna...alerji olduğunu doktor nasıl anladı... takibi nasıl yapacaksın yedirdiklerini teke düşürüp mü takip edeceksin...benim kızıın karnında göğsünde isilik gibi kırmızı sivilceler var minik minik...onun gibi bir şey mi...

Son düzenleme:
kaşla göz arasında oluyor herşey... markette raftan birşey almak için uzandım. tam yanımdaydı...1 saniye sürmedi...atom karınca gibiler... bir baktım yok... marketin heryerini aradım...sen git marketin depo bölümüne saklan...evde saklambaç oynardık ...oyun oynamak istemiş... nasıl korkmuştum nasıl kaybettim diye yeğenimi...şimdi okula başladılar...herşey olabilir Allah korusun... bizim dışımızda hiç kimse ile konuşma ve eğer biri seni zorla bir yere götürmek isterse avazın çıktığı kadar bağır diyorum... (etraftan dikkat çekmesi açısından)hatta bağırma alıştırmaları yapıyoruz ...onunda çok hoşuna gidiyor...evimizin telefon numarası ve adresini üzerinde bir yere mutlaka not yazıp iliştiriyorum... bebekken yürümeye başladığında keçeli kalemle ayakkabısının alt kısmına yazardım...
çocuk kaçırma olayları çok fazlalaştı...Allah korusun düşünmesi bile korkunç...

pate senin oğlana maşşallah..nazar değmesin...bende pazartesi götüreceğim kontrole...6 kilo olmuştur diye umuyorum inşallah...

Masallah kuzuna canim. Alerjisi gecmis olsun, insallah kaynagini bulursunuz.

Ben de yuruyunce hersey kolaylasacak diyorum. Cok korktum gun boyu yazdiklarindan. Aklima gelecek seyler degil. Cok dikkatli olmak lazim cok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…