2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
ayrıca keşke öyle olsa her yüzüstü yattiginda pirtliyor defalarca ama hala yetmiyor kibrit caksam havaya ucariz.iki ay önce sağlık ocaginda ebe kolundan asi yaparken bu durmadan pirtliyordu ne gülmüştüm ya

Kati degil ama ek gidaya gecmissin canim. Verme nedenin neydi?
4. ayindan beri bazi gidalarin tadina baktiriyordum saftali elma armut havuc pekmez kendi yaptigim tuzsuz cokelek gibi
ama sadece tadina baktiriyordum tanisin sevsin diye bilincli birsey degildi
ama "gurme bebegi" okudugumda ilk verdigimiz seyleri 3 gun bekleme kurali ile verecegimizi ogrendim 6. aya kadar anca gecis yapar dedim dedim ama sonra ogrendim ki zaten 6. ayda basladiginda da bu sekilde azar azar baslayacakmis.
bu arada cok sukur sutum de yetiyor.

kızlar bu hafta ilk kez pekmez yapmayı deneyecegim inşallah tutar kafayı taktım yapamazsam gözüme uyku girmez.eymen e kadar yapicam kahvaltıya başlayınca içim rahat şekilde vermek istiyorum.pekmez toprağı bulmak için bir aydır aksarayın halkı ile fazla kaynaştım ise gidip gelirken sonunda teyzenin biri acıyıp topraktan göndermiş.elimden gelse ilacı bile evde yapmaya uğraşırım:) iyice taktım herşeye bu çocuk doğdu doğalı.bende verme taraftarı değildim vermedim iki hafta doktor ver dedi istemeyerek veriyorum hala.iki doktor bulsam birbiri ile aynı şeyi söyleyen tutup ikisini birden operdim o dereceye geldim yani.ise gitmek için sabah 4 te kalkan arkadaşım ıst.oturuyor trafik yüzünden mi öyle erken kalkıyor yoksa öğretmen mi.ben okuyunca bana zor geldi valla 7 de gözümü zorla aciyorum.

Yanlis bilgi kurbanisin o zaman. Sutun varsa, bebeginin gelisimi normalse ek gidaya gecmek icin acele etmemelisin gulum. Anneler genelde "biz yerken atiliyor, cani cekiyor, sadece tattirdim, erken baslasin alisamaz sonra ..." Gibi uzayip giden nedenlerle maalesef gereksiz yere ek gidaya basliyor. Hem anne sutu yerine midesinde ihtiyaci olmayan bir gida oluyor hem de alerjiye daha yatkin oluyor kuzular.

Bu arada yazdiklarim fefilifa ya cevaben arkadaslar. Hepimiz anneyiz, okuma&yazmamiz var. Herkes bebegi icin dogru dusundugu yontemi uyguluyor, satir arasinda kimseyi elestirmiyor kendi bildiklerimi yeri gelince/sorulunca paylasiyorum...

dogru :)
bir de falanca da cocuguna giydirdi hani ne oldu sapasaglam sozu var

tuh sabahki bosa gitmis :)
senin keci,keci sutu istiyor haberin ola :)

Alerjisi olmasa içiricem ama var işte :)) bu arada yün çamaşır için çarşıda has yün var çok kaliteli sadece yün çamaşır satıyor biraz pahalı ama değer ...( Hasyün Tekstil Yün İçlik, Yün Çamaşır, Termal İçlik, Termal Çamaşır. ... Ulucami Cd. No:70 Osmangazi / BURSA

Kızlar bende bırsadayım daha hiç çıkamadım çarşıya bu hafta sonu çıkıp bakıcaz
Adresi yazdım uğrayıp bakacağım fırsatım olursa

Mavis
Bende bursadayim canim simdi şöyle diyeyim burada heykel denilen merkez var ulucami zaten gezilecek en bas yapittir onun civarinda her aradigini bulursun.
Mesela bicak icin bicakcilar carsisi
Yun için hasyun var bursa markadisir ve kalitelidir
Kestane şekeri tabiki kafkas ancak fiyatlar biraz abarti gelebilir
Ve gezmeye bayildigim bakircilar carsisi
Bunların yaninda hanlar var cay kahve özellikle kozahan da kahve keyfi yapilir
Bunların hepsini heykelde ulucami etrafında sorarak gezebilirsin.....
Tabi birde İskender yemeden gidilmez......:))))

Canım kipa yı hep takip ediyorum oradan aldığım f&f ürünlerden çok memnun kaldım.Gecen yine indirim vardı uyku tulumu 18 liraya düşmüştü hemencik aldım
Kızlar biz de cam rende ile şeftali ve armuta başladık.Yoğurda yeni başladık iki küçük çay kaşığı yüzünü öyle ekşitti ki yerimin ben o şipşağın ağzını gözünü ama tabiki favorisi anne sütü seminer döneminde okula gittim artık 1 yıllık ücretsiz iznime başladım bakalım İngiltere bize neler getirecek yolculuğa az kaldı ev alt üst durumda..bavulda vakumu poşetler hayat kurtarıyormuş fazlaca yer kazandık.kızıma yün yorgan yün yatak bile götürüyorum ))) sizleri takip etmeye çalışıyorum ama sayfalar öyle hızlı ilerliyorki
Snowy
Canım blw yi ben de araştırmıştım ama anladığım kadarıyla kesinlikle oturması gerekiyor çünkü bizim minnak henüz yapamıyor.Bir de bu süreç tak diye bir günde olmuyormuş şimdi ben Gülce ye başlayınca anladım.Demek istediğim şu doktorlar 6 aydan sonra anne sütünün yeterli olmadığını söylüyor diyelimki sen 6. Ayı doldurduğun gün başladın.Bebikko hemencik kabul etmeyebilir tabiki bir anne çocuğunun ihtiyacını en iyi hissedersin kimse de birbirine akıl veremez ama deneyimimden sonra bebeğin alışma sürecini de hesaba katmak gerektiğini hissediyorum.Yani başlarda meyve suyunu bile yadırgıyor parçalı şeyleri bir anda kavrayış ağzına götürüp nasıl Şapur şupu r yiyecek aklım almıyor.Örneğin iki günde bir iki çay kaşığı da olsa püreli şeyleri yutma refleksini geliştirmek lazım.Senin de fikirlerini merak ediyorum.Sen 6. Aydan sonra hemen geçişi nasıl planlıyorsun?????

Iyi yolculuklar gulum, aldiklarin da hayirli olsun gule gule kullanin

Canim hemen gecis olmayacak ki Yazdiklarimi takip ettiysen ben yedirmeyecegim&agzina kasikla vermeyecegim diyorum. Istese bile bir kase yogurdu yiyemeyecek dolayisiyla. Bu arada 6 aylik cocuk rahat rahat yutar gulum. Anne sutu almaya da ayneb devam edecek (suan 8-10 defa emiyor, 24 saatte). Zamanla ek gida alimi arttikca sut talebi azalacak ama oyle hemen 6-7 ayda degil:)

Cocuktan cocuga degisir ama bildigimiz anlamda miktar olarak ek gida almasi 8.-9. Aylarda oluyor. O zamana kadar istedigini tadacak, isterse&istedigi kadar yiyecek. Pesinde kac kasik yedigini takip eden bir annesi olmayacak. Ve senin de belirttigin gibi blw icin cocugun oturmasi sart. 6. Ayda (eger hala oturamiyorsa) destekli oturmaya baslayacak zaten. Mama sandalyesinde dik konumda oturtulup tepsiye gidalar konulacak. Gerisi hem onun hem izleyenler icin eglenceli bir bolum olacak:)

kilotlu çorap almalı kışlık tombik bacaklara giydirmek zor olur ama sıcak tutar zaten saç bandı takıyoruz gündüzleri.çorabı da giyersek kız zannederler olsun hasta olmasında kuzular.uyku tulumu iyi hoş üstü açılmaz ama terlerse de tehlikeli.battaniye aç ört uyanmaz ama tulumu çıkarsak uyanır geri uyumaz..

blw uygulamayi düşünenler şöyle anlatayım boğazında kalacağını sanmıyorum allah korusun da.ben anne sütünden başka hiçbirşeyin tadını bilmeyen oğluma meyveyi rendeleyip verdim ilk yuttu doktor önce süz meyve suyu ver demişti.sonra patates püresi ve yuttu boğazına gelince yutamayacagini anlayınca hapsiriyor öksürüyor besini dışarı atıyor kuruyemiş gibi sert birşey olmayinca sanmıyorum.elma suyunun içindeki pütürü kalmış yutamiyor dışarı atıyor sandığımızdan akıllı bunlar.ama benimki emerken boguluyordu kaç kez acele ediyor bir keresinde nefes borusuna kaçtı herhalde morardi çok korktum.süt kalmaz ama cigerine iner allah korusun.istahsiz bebekler kendi yerse daha çok yemek yemiş olur.iştahlı olan zaten yer her türlü.asıl konu evde başka çocuk varsa dikkatli olun düğme bozuk para kalem bilye herşeyi ağzına sokuyorlar.emeklemeye baslayinca her an çok tehlikeli

ben 40 yaşında adamın annesi çamaşır suyunu küçük su şişesine koyduğunu ve adamın su sanıp içerken boğazını parçalayıp adamın öldüğünü biliyorum.resmini çekmiştik delil olarak.deterjanlari üst rafa koymalı yada kitlemeli özellikle cocuguna başkası bakanlar kimse annesi gibi bakamaz çocuk bulup icer aman dikkat edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…