2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
en sinir olduğum şeydir eşyalarımı kimseyle paylaşmam ne kimseden isterim ne veirrim ilk evlendiğimizde eşimin erkek kardeşide eşime damaktlığın altına giydiği ayakkabısını istemiş kayınpederimde nişanlık aldığım kıyafetin kravatına elkoymuştu çok sinir olmuştum ayakkabıları geri istettim kravatı vermediler eşimin bir çok eşyasını vermediler yeni gelin gibi kerdeşi giyermiş diyip 1poşet çamaşırları kıyafetleri dahil eşyası ve 1 çift ayakkabısını verdiler çok sinir olmuştum ve koşu bandı almıştım eve alerjimden dolayı kışın dışarıda çok vakit geçiremiyorum o sıra çok rahatsızlanıp kilo almaya başlamıştım kayınpederimde yürüyüş yapması gerekmiş astımı var bende salağım dedim ben biraz daha iyiym bantı bu kış sana veriyim 6 yıl oldu geri vermiyorlar terbiyesiz geçen gittim üstünde patmıcan kurutuyor ne kadar arsızlar utanma diye vir şey yok yani düğünden sonra bana gelen hediyelride gelen geri gidicek diyip vermemişlerdi aman bazen herkezden uzak bir sahil kasabasında yaşamk istiyorum.sorun çıkmasın diye iadere etmek çok zor 3 yıl konuşmadım bir rahattım çocuk olunca yine ufak ufak görüşüyoruz onlarda bile geriliyorum geçen gittik diyorki en son geldiğinizden beri tansiyonum düşmüyor doktora gidiyorum ve bir bardak su bile vermedi oturduğumuz sürece öylece kalkıp geldik torunlarının bir eksiği varmı diye ne sorar ne alırlar bende hiç istemiyorum zaten herkez yerinde bana bulaşmadan iyi olsun .

simca12 Canım bn de 2-3 saatte kalkarsam sonra 4 saate çıktı sonra kendi uyanmaya başladı.. Evet zor oluyor.. Akşam yatırmadan Muhallebi veriyorum ben.. Sonra kaçta kalkarsa emer.. Genelde 1 kere uyanır..
muhallebiyi tam olarak nasıl yapıyorsun?

Ay kuzuma kıyamam ..gel canım sen de bizdensin... Ya o Patlıcan kurutma işine çok güldümmm.. Yer mi bulamamış kurutacak.... Hediyeler senin hakkın halbuki... Çok kızdım şimdi..

Sen benim salatalığını duy.. Düğünün ertesi günü takıları almaya gittim.. Bankaya kasaya koyacaktım.. İşte kim ne getirmiş kendilerince not etmişler.. Dedim ki yakınlarda gideceğiniz düğün var ihtiyacınız olanı alın..takarsınız.. Biz aldık zaten içinden dediler

ayağına büyük geliyor yinede giyiyor... eski ayakkabılarımı ayırdım çöpe atacaklarımı dedim sen zaten her geldiğinde alıyorsun benden ... şunlardan al dedim bunları götürme dedim...canım senin görümceler evli değil mi ...ben hep derim Allah ım benimle uğraşan insanın başına , beni unutturacak dert ver diye... dert derken kötülük anlamında değil oyalanacak birşey diyede eklerim....:)...canım kimseye kalmıyor dünya... ve mutluluk kıskanılacak bir şey...kıskanıyorlardır...eşin yanındaya ...dünya karşında olsun vız gelir tırıs gider hepsi...
Priori&hırsızı Eslerinizin aileleri tam secmece Allah yardımcınız olsun&sabır versin.

Kayınvalileder&eltiler&börülceler kulübü de var mı acaba
vardır elbet... ama onlarda zamanında gelinmiş...çok çekimiş kv dem kaynanasından...

Vardır olmaz mı... Ama bizimkiler elin& günün ağzına düşmesinler diye kendi aralarında konuşuyorlar.. Alemin lafından çok korkarlar..el gün ne der diye Yaşarlar...
el gün ne der diye yaşayanlar genelde el alaemin diline düşer... Allah korktuğumuz şeylerle sınamasın inşallah...ablam boşandığında çevrede hep laf ettiler boşandı geldi diye... bunu söyleyen herkese kınayanın başına verir dedim.. seneler geçti ama hepsi aynı duyguyu tek tek tattılar...

canım inşallah düzene sokarsın... bebekler düzeni seviyor zaten... ama biz düzene sokmak için aceleci oluyoruz... bebekte bize uyum sağlayamıyor o aşamada...ama sen istikrarlısın... zaten büyüdükleri için bazı şeylerden anlıyorlar artık...
rahatsızlığıda geçer inşallah...aşılarınıda falan hepsini toptan atlatırsınız....

patlıcanmı kurutuyor
kullanmıyorsanız alayım desen ...kullanacakları tutar...çok garipsiyorum ben başkasının eşyasını istemeye...hani atarsın falan yada verecek birini ararsın ozamn ben alırım dese neyse..kullandığın şeyler istenmezki...bana vermedikleri düğün hediyelerin hepsi bir şekilde kırılmış ellerinde... banada yar olmadı başkasınada... bunların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek...
bizden uzak olsunlarda Mısıra sultan olsunlar...

patlıcan da iyiydi de seninki de daha iyimiş çok güldüm vallahi

aynen ertesi gün gitik altınları almaya... içlerinden almışlar alacaklarını...4-5 tane çeyreği elimize verdiler...

aynen zaten yaşadıklarımı anlatsam roman olur hayatı hep ailemle ve çevremdekiler gibi biliyordum evlenmeden önce saygılı,sevgili,seviyeli,kurallı onlar yaptıkça ben ağlayıp anneme söylüyordum annem hayat böyle diyince ben hiç böyle insanlar görmedim dedim annemde bana ben sizi hep koruyup çevremizi seçerek kurdum dei yani çok sosyal bir çocuktum bale,karete,petan ,izcilik v.s gel gör yobazların eline düştüm düğün gününm koaföre gittim eşim götürdü annesinin dediği yere koaför ne dese beğenirsin glin gelecek denmesi kayınvalidem unutmuş bana yer ayırmayı oğlu halletseymiş eşim çok ben ne bilirim koaför anne diyor ben ağladım çıktım zor ikna etti eşim yoksa düğün falan olmayacaktı bütün düğün ağladım hiç oynamadım sonra çekilen resimlerimle düğün kasedimin aslını vermediler ve düğünüm için fotoğrafçıyla sadece 4 tane sütüdyo fot. anlaşmışlar oda gri fonda ucuz diye başka resmim bile yok düzgün hala düğün cd izleyemem ağlarım.

oy cnma
neyse kurtuldunuz darisi bize
sunnet ne zmn?yaptirayim da ciksin aradan bir an evvel
Âmin cnm inşallah..

Canım işin güzel tarafı bekarlar.. 2 numara evli sadece.. 1 numara 45, 3 numara 38, 4 numara36 Yaşında ve hiç evlenmemişler.. Bana en çok takan 1 numara.. Bu arada kıskanıyormuş, içi bi garipmiş bana karşı, kardeşim evlenince anlarmışım onu.. Bizim ailede öyle kskanma falan da yoktur yani.... Dua ediyorum evlensinler diye..uğraşları olur.. Evli olan karışmaz..vakti yok 2 çocuğu var,, onlardan sıra gelmez bana ki öyle biri de değildir.. Severim kendisini...

aynen ertesi gün gitik altınları almaya... içlerinden almışlar alacaklarını...4-5 tane çeyreği elimize verdiler...

Seninki de iyiymiş canım...

Canım yine el gün laf söz etmesin diye boleroya giydim danteli düğünde.. Eşim dedi bizimkilerin suratı asılır giy falan..gözümün yaşıyla giydim..benim hayalim o değildi... Neyse Albüm için foto çektiriyoruz..giymedim boleroyu.. Straplezdi gelinlik... Albümler gelince birini onlara verdim.. Sonra bana sakladık dediler laf arasında.. Hayırdır niye dedim şaşkınlıkla.. Namahrem dediler...herkes görmesinmiş... Kendileri dayılarının teyzelerinin Çocuklarıyla sarılır tokalaşır..nikah Düşüyor oysa ki.. Onlara değil namahrem bana... Ne güzel dünya...

Son düzenleme:
canım benim yaaa...insanlarla uğraşmak zor ...yetmiyormuş gibi... birde bazı mahlukatlarla uğraşıyoruz...insan desen insan değil...bir değişik organizmalar....gelinlerin mutsuzluğuyla beslenip bölünerek çoğalıyorlar...Allah ım çocuklarımızı korusun böyle canlılardan....

Arkadaşlar merhaba, ben işe başladığım için eylülde sizleri çok takip edemiyorum, yoğun da biri işim olduğundan geçmişte neler yazdığınızı bile okuyamıyorum. Benim bebeğim 9 unda 6 aylık olacak, maalesef sütüm az olduğundan ve bebeğim emmeyi artık reddettiğinden ek besinlere başladık. İşte sağdığım sütleri ve aptamil 1 de veriyoruz. İlk sorun benim gibi bebeği emmeyi reddeden var mı? Çok üzülüyorum, sağıdığımda 90 lık geliyor, yani çok çok az değil belki de, emse üzerine de aptamil versem diye hayal ediyorum. Ama sanki memem düşmanı oldu bebeğimin((
İkinci sorum ek gıdayı da reddediyor, çok ağlıyor, annem resmen evde savaş halindeyim diyor, oyun yapmayın diyor dr, ama zaten oyunda yapsak çok geçici bir çözüm oluyor bu. Yoğurda pekmez kattık çok az alıp ağzını kitliyor, meyve pürelerinde her çeşidi deniyoruz gene çuvallamaca... Kilo verecek diye korkuyoruz, Dr çok komik oyun yok, mama sandalyesinde oturtacaksınız, parkta vermeyin, tam bir meyveyi verin, nasıl olacak dediği gibi bilmiyorum. Sizler neler veriyorsunuz, nasıl denemeler yapıyorsunuz arkadaşlar. Bu arada dişi çıkanlar oldu mu, bazı arkadaşlarımın 6 aylıkken çıktı bebeklerinin dişleri. Bana deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim. Ayrıca bu tür şeyleri konuştuysanız önceki sayfalarda ne olur kusura bakmayın.

işte evlenseler .. bak evli olanın çocuklarla uğraşmaktan vakti kalmıyordur işte... ama bu saatten sonrada evlenmezler galiba... Allah ım bir kısmette onların başına çıkarsın evlensinler mutlu olsunlarda .... mutluluktan seni bile gözleri görmesin... ölüp gitcez işte daha ne uğraşıyorsun ama onlarda haklı uğraşacak başka şeyleri yokki ortada göze batan sen varsın bir tek.. üstelik evli mutlu çocuklusun... 3 ü bir arada...potansiyel tehlikesin kıskanılacak şeysin...elbet bulurlar uğraşacak başka bir şey yada başlarına bir çıkacak olur Allah tarafından

Aminnnn

canım bizde o konulara yeni geçtik...üzülme okadar zaten az kalmış sütün iyice stres yapıp bitirme... benim kız 5 buçuk aylık benim sütüm bitti gibi nerdeyse... aptamil ,sma kullanıyoruz biz akşamda emziriyorum... henüz ek gıdaya geçmedik... bebekelrin atak dönemlerinde ve diş çıkarma dönemlerinde iştahsızlıkları görüldü ...6. ayda atak var mı bilemiyorum ama senin bebeğinde bu dönemdedir belki dişi falan çıkmadıysa belki dişi çıkacaktır...snowwy arkadaşımızın bizi bilgilendirdiği blw- Kendi kendini besleme (Baby Led Weaning) yöntemi var... birde onu dene istersen...

Canım valla tek duam evlenmeleri... Evet bnden çok mutlu olsunlar.. Hiç gözüm yok.. Sevinirim ben etrafımdaki insanlar mutlu olunca... Eşim de farkında ama işte o da birşey diyemiyor ..ona da hak veriyorum atsa atılmaz satsa satılmaz..başka erkek kardeşi de yok.. Allah gecinden versin kp me bişi olsa eşime kalacaklar... Tabi bana da ama haberleri yok..

Canım hoş geldin, masallah kuzuna. Diş stresi ya da 6 at atagı bu stresin nedeni olabilir, gecici bir surectır diye düşünüyorum. Mama sandalyesi varsa yiyecegini önüne koy canım. Kendi bata cıka keşfetsin. Yumuşak meyveyi dogrudan verebilirsin (muz&kavun gibi). Sert olanı cok az haşlayıp yumuşatıp verebilirsin. Corba yapıyorsan onu önüne koyabilirsin. Sebzeleri de haslayıp yumuşatarak hiç bir işlem yapmadan önüne koyabilirsin. Tatlı patatesi deneyebilirsin. Kalın dilimleyip biraz zeytinyagı ile fırınladıktan sonra önüne koyabilirsin.

Benim kuzunun 2 dişi cıktı. Forumda cogunluk diş çıkardı sanırım.

Canım bizim çıktı dişimiz.. Ek gıdaya gelince.. Bebek bir anda almaz ki.. Önce 1-2 Kaşık meyvenin sadece suyundan tattır.. Sonra yavaş yavaş püreye geçersin... Çam reddede rendeleyip süzgeçten geçir.. Yoğurdu mamadan mayalanmayı dene istersen... Normal yoğurtlar gibi katı olmaz sulu olur.. Hafif tatlı olduğu için daha rahat yiyebilir.. Sonra sütle mayalarsın.. Akşamları Muhallebi önerebilirim.. Pirinç unu ya da nişastaya hazırla içine mama ekle... Tok tutar kilosunu korur..

Allah onların eline düşürmesinde... senden onlara zarar gelmez....kardeş kötüde olsa kardeş işte...hayrılısı olsun inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…