canım bulabilirsen -tam yulaf unundan -yapabilirsin... büyük marketlerde varmış ama aktarda da satılıyor diye duydum...
Cok dogru diyosun canim. Kaslarin ve becerilerinin gelisimlerine mudahale edersek gelisimleri yavaslayacaktir dogal olarak. Gorcez dedigin gibi. Fazla korumaci olmamak lazim. Duse kalka buyuyecekler.en yakın örneklerim yeğenlerim olduğu için 2 de 1 onlaral ilgili şeyler söylüyorum... büyük yeğenim... çok geç yürüdü ve çok geç konuştu... sürekli kucaktaydı ve bir yere gitmek istese hemen kucaklayıp nakil işlemini biz yapardık.. ulaşım sorunu olmadı çocuğun koltuktan koltuğa geçmesi yada oynamak istediği oyuncağı bize eliyle işaret etmesi yeterliydi hemen alırdık kucağımıza oraya götürüdük yada istediğini ayağına getirirdik.. sağdan sola dönmekte bile üşenirdi... çünkü kıçını oynatsa biz çevirirdik sağına soluna... koltuğa tırmanmaya kalksa aman yardım edelim zorlanıyor diye poposundan ittiridik.. düşse başına üşüşürdük... o yüzden herşeyi çok geç yaptı...bırak kendi çabalasın yorulsun... 1 defada yapamazsa 5 defada yapsın ama kendi yapsın demedik...
onda yaptığımız yanlışları küçük yeğende yapmadık... bir şey istediği zamn konuşmak zorunda ,bir yere gitmek istediği zamn yürümek zorunda kaldı... arkasında poposunu kollayan kimse olmadığı için biryere tırmanırken yada koltuktan inerken hep tutunurdu kendini emniyete alıp öyle inerdi yada çıkardı... yanına birilerinin hemen damlamayacağını bildiği için her işini kendi halletti... çabuk öğrendi...
bizim bebekler meraklı ama onları kendi hallerine bırakırsak dahada hızlı olacak gelişimleri annelerinin tuutumlarına göre erken yada geç öğrenecekler... artık bekleyip göreceğiz...
Selsmlar canlar. Bugun temizlik gunumuzdu. Ve de aksama misafirim var hazirlik filan derken anca gelebildim araniza. Kizima dis hedigi yaptim bugun. Aslimda niyetim yoktu ama kv ille yap dedi. Alsamki misafirlerim de onlar bu arada esimin halalari kvler filan. Buyrum siz de gelin. Az olmasin diye olcuyu bol tuttum, hepimize yeter
Afiyet olsun canım benim ..Selsmlar canlar. Bugun temizlik gunumuzdu. Ve de aksama misafirim var hazirlik filan derken anca gelebildim araniza. Kizima dis hedigi yaptim bugun. Aslimda niyetim yoktu ama kv ille yap dedi. Alsamki misafirlerim de onlar bu arada esimin halalari kvler filan. Buyrum siz de gelin. Az olmasin diye olcuyu bol tuttum, hepimize yeter
Ben de kacirmisim. Yulaf unlu muhallebi oneriliyor mu? Sekersiz mi yapiliyir?banada aynı markayı verdi 1 aydır kullanıyoruz günde 4-5 damla...test falanda yapmadı...rengi beyaz bebğin dedi... doğduğunda buğday tenliydi sonradan kansız gibi bembeyaz oldu eşimde bende beyaz tenli değiliz ama belki kendi rengi öyle olabilir kuzumun...gerçi rengine bakılıp verilmesi ne kadar doğru bilmem ama veriyorum 1 aydır...
canım ben yeğenimi pirinç unlu muhallebiyle obez adayı yaptım... süreklide hastalanır... yeğenimin sağlığıyla oynadım... oyüzden pirinç görmeye tahammülüm yok
Ben de kacirmisim. Yulaf unlu muhallebi oneriliyor mu? Sekersiz mi yapiliyir?
Valla gece uyku eğitimlerini okudum hep forumlarda.eğitime ne gerek var,kendi oluşturdu diyodum sabaha kadar uyuduğu için eskiden.ama şimdi benim de yanlışım oldu bence,2 saatte bir uyandığında ellerini sallaya sallaya heyecanlı sesler çıkartıyodu,her seferinde emzirdim,öyle uyudu.emmeye bağımlı yapmışım.forumda elinizle dokunun,yanında olduğunuzu gösterin,emzirmeyin diyordu,gece denedim.40 dk kadar söylendi,elini tuttum,en sonunda uyudu.
Bu gece devam edicem eğitime,gece uykusunda 6,8 saat acıkmazlarmış,ben emzirmeye bağımlı yapmışım uyusun derken.
Onu değiştirmem lazım.işe dönünce zor olmasın diye,yoksa nolcak,2 saatte kalkmaya alıştım.ama işe uykusuz gitmek zor olur.
Bir de emzik düşünce uyumuyorsa da yanlışmış,onu da bıraktırmak gerekiyomuş.ona ilerki aşamada geçiyim diyorum.bir anda zorlanmasın diye.
Bakalım yazarım size sonucu.çok sağolun cevaplarınız için.
Doktor da yarın getir aşı için,kontrol edelim,az daha iyileşsin dedi,öksürüyor hala.
Aa Ben de okuyayim ilk deneyimini paylasirsan sevinirim. Benim sucum alistirdim surekli emmesine babasida gerci bu cocuk susamistir diyip surekli emzirmemi sagladi. 4 aydan sonra aglayim da kucagina alsin benumi modunu sonuna kadar kullaniyor akilli bidiklar:)Bilmiyodum valla,sağol.sen neden vermiyceksin muhallebi?
Şimdi sleep lady methodunu okuyorum.kendi kendine emmeden uykuya dönmesi lazım.gece başlıycam bakalım.
Emzirmeye kodlamışız,ya da ağlarsam kucağa alınırım diyomuş.bıraksak uyur diyo yöntemler,deniyip görücem.
güldüm valla bebeklerin düşüncelerini (aslında düşünmediklerini) bende seslendiriyorum evde öyle gülüyoruz eşimle..ben şebeklik yapıyorum ağlrken sussun die birden bi duruyor bakıyor yüzüme öyle komik bir ifade ile sanki diyor ki ' ben büyümeden kafayı yedi annem yazık azıcık uslu durayım da, bari ekmek yemeyi öğrenene kadar yoksa annemi tımarhaneye kapatırlar o zaman memesiz ne yaparım ben' bakışı atıyor..yada durmadan adını söylüyorum sonra bana dönüyor ööff diyerek hemde ööf lüyor resmen eşşek sıpasıYastik da kar etmiyorsa bilemiyorum nasil korursun pozisyonunu. Suan yeni igrendikleri seyleri surekli uyguluyorlar. Benimki de gece uyanip oturmaya calisiyor. Poposunun yarisi yerde ellerden destek aliyor. Sanki "amanin uyuya kalmisim, kalkayim da su oturma isini tam cozeyim" der gibi. Istemsiz mi yapiyorlar bilmiyorum. Belki senin kuzu da bir sure sonra birakir...
hırsızı canım sen yine de dene her bebek farklı ama keçi sütünden yoğurt yapmıştım benimkine aşırı gaz yapmıştı doktor damlayı arttırdı yoğurtu bir ay yasakladı ama belki yoğurda denk geldi her zmanki halimizdi bilemedim yine de az ver sen ilk başka inek sütünden yapsaydım ayvayı yemiştik herhaldedaha ben rende falan almadım... akşam ben bakıyorum iş çıkışı haliyle evede geç kalıyorum...mama sandalyesinide mecburen internetten sipariş edicem taşıyamam eve kadar...
seramik bıçakları kendi gıdalarımızada kullanmamız lazım aslında...
mamanın sulandırılması doymamasına yol açıyormuş...mamanın suya göre fazla kullanılmasıda böbreklerine yük oluyormuş..tam ayarlamak lazımmış ama yarım öçekten birşey olmaz sanırım...yoğurt bağırsaklarını bozdumu düzenledimi acaba Dolunay ın...bende ,bugün eşim kıymetli totosunu kaldırıp markete gidip keçi sütü alısra eğer mayalamayı düşünüyorum... kaç defa niyetlendim ama bu gazdan dolayı cesaret edememiştim henüz hazır değildir diye.. sadece yoğurt vericem ne tepki verecek vücudu...
Aa Ben de okuyayim ilk deneyimini paylasirsan sevinirim. Benim sucum alistirdim surekli emmesine babasida gerci bu cocuk susamistir diyip surekli emzirmemi sagladi. 4 aydan sonra aglayim da kucagina alsin benumi modunu sonuna kadar kullaniyor akilli bidiklar:)
benim kuzum 40ı çıkınca ayıracaktım ama grip olmuştuk devamlı tıkanıyordu iyileşince iki aylık filandı ayırdım ilk başta zor oluyor ama alışıyorsun daha rahat oluyor sonra çünkü bizim yan odada arada bir kapı var yani 2-3 metre en fazla hık dese duyuyoruz ama ne kadar geç ayırırsan o kadr zor oluyor çünkü büyüdükleri için farkına varıyorlar degişiklik olduğunun küçükken farketmiyor benim uykum aşırı hassas ben her mırıldanmasında uyanmamak için ayırdım açıkçası.oda alıştı uyuyor öksürdüğünde bile uyanıyorum oda uzaksa telsiz kullanırsın.bebeğinin odasını ayıran var mı içinizde..bebeğinizin hangi davranışlarına göre ayırdınız daha erken mi karar veremedim
yulaf kepegini cereal olarak mi tuketiyorsun?Metroda var. Sanırım migrosta da vardır. Ben yulaf kepegi alırken gozume ilişiyor hep.
şimartıyor büyükler genelde nerden biliyorum beni de ananem büyüttü ordan çok şimardım her istediğimi yaptı.ama annem baksaydı katı kuralları vardır o şimartmaz ama uzaktayız o da bakamıyor aslında kıyamak kıyamamak değilde bazılarının kolayına da öyle geliyor ağlarsa susturmak zor iş ağlamadan ne istiyorsa ver eline alınma söylediğime ama sizinki de öyle olabilir canım.bende bakıcı uğrşmak zor gelecek ne istese yapacak hayat böyle çalışmak zorundayız malesef şükür diyelim elimiz ayağımız tutuyor çalışabiliyoruz buda olmayabilirdisütün bittimi canım... benim akmasada damlıyor...o damlalar olmasa ne yaparım uyuturken...eninde sonunda uğraşcaktın ama erken uğraşmaya başladın hayırlısı olsun...
...bebeğine kendin bakmanın faydaları...benim kız hiç kendi kendine az zahmetle uyuyamıyacak sanırım. büyüyene kadar...ben sallama dedikçe sallamıştı kv dem...
aklıma geldide dün kv gildeydik ...diğer torunu yemek yemez uyumaz ...her dediklerini yaptıkları halde memnuniyetsiz bir çocuk...ondan yakınıyorlardı ve benim kızımında öyle olacağını konuşuyorlardı... içimde kalan bir konu olduğu için yeri gelmişken konuşayım dedim...kolayı olduğunu, inat kötü bir huy ,öğrenmesi lazım her istediğini yapamıyacağını,sizede zor çocuğumada zor olacak ilerde... ben kızımı konuşmaya başladığında ki bir kaç ay kaldı ,tutturacak evde dışarda markette nasıl zaptedicem her zaman mutsuz bir çocuk olacak falan filan... .sonra kv ve kp ,sen kendin baksaydın yapardın ama biz yapamayız dediler...onlar torunlarının ağlamasına dayanamıyorlarmış...ne kadar anlatsamda eyvahhh dedim içimden ama görümcemde aynı fikirde kadın hayır alamazsın yapamazsın desede kızına ...kv gidip eline veriyor torunun istediğini...
ben elimden geldiği kadar onun mutlu olması için inatlaşmaması gerektiğini öğreticem ama inşallah kv rağmen öğrenir...
sizleri okuyunca diyorum bende kendim baksam bende öyle uyuturdum şöyle yapardım diye...keşkede demek istemiyorum artık böylesi hayırlıymış ...
ne kadar büyük rahatlık değilmi emzirmek... 1 hafta önce ne kadar endişeliydin... Allah başka endişe vermesin inşallah...
aaaa yeter ama güçlü anneler güçlü bebekler hırsızı.hep beraber ağlayalım zaten herşeye ağlarım cok sulu gözlüyüm yapma kzuum kendine yazık sen onun için çalışıyorsun biri bakacak elbet bakıcıdan iyidir babaennesi sonucta:) üzülme artık üzülüyorum bendedoğru söylüyorsun... güçlü bir iletişimle çözerim diye düşünüyorum...dün Ela kucağımda ağlıyordu kv geldi ve kızım kv uzanarak elini kolunu uzatarak kucağına al der gibi yaptı ...kv kucağına alınca sustu... bak kimsenin kucağında durmuyor kim kucağına alsa böyle yapıyor dedi...beni üzmek için söylemedi biliyorum...
gözlerim dolacaktı kendimi zor tuttum... hiç bukadar duygusallaşmadım hayatımda ...çok soğuk kanlıyımdır...ama konu kızım olunca içim titriyor resmen...kendi annem baksada böyle olacaktı yada başka biri...nihayetinde biri bakacaktı ...
inşallah dediğin gibi layıkıyla büyütürüm de, mutlu bir çocuk olur....
ha ha en az 3 çocuk projesi var ondandır..ben birine zor bakıyorum o da ayrı mevzu..Anlaştığımız bakıcı 3.ye hamile kalmış,şansa bak.pofff.
dha bende bulamadım buluyorum begenmiyorum işimiz zor canımha ha en az 3 çocuk projesi var ondandır..ben birine zor bakıyorum o da ayrı mevzu..
bizim meslekte adam karısını döver kadın bağırır komşular polisi arar adam belki kadını öldürüyor içerde polis aramaya vakti yok polis eve girer ayırır.aylar geçer barışırlar derken polis suçlu olur neden polisi çağırmadan eve girmiş kocasını seviyormuş ona neymiş derken cezayı polis alır işte böyle şeyler.bazıları da hak ediyor barışınca hemen kocam değilmi oluyor.geçen 3 çocuk teslim ettiler annelerine babaları benzin döküp kendisini ve karısını yakmış neyse adam ölmüş kadın 7 ay tedavi görmüş her yeri yanık izi.3 çocuk halasında kalmış derken annelrine göstermiyor abisi kendini onun yüzünden öldürmüş diye anneleri de mahkemeyi kzanmış ama çocuklar halasında kalmak istiyor aglıyorlar annelerine zorla verdiler halaları doldurmus çocukları ne dediyse çocuklar boy boy..çocugum bana gelmek istemiyor die ağlayacak halama gidecegim diyeek allah göstermesin nasıl zor bana gülmese babasına gülse beni neden daha az seviyor diyorum:) yani adamların da öküzü çok arkadaşlar ama o öküzü hakedenlerde var..haketmeyip çekmek zorunda olanlarda var.yaşamadan bilemeyizişte bende senin gibiyim bu huyumdan dolayı çok iş değiştirdim çok insana yardımcı olayım derken , kötü oldum... Annem o yüzden bana herşeye maydonoz olma der...sen susarsan ben susarsam doğru bildiğimi söylemezsem benim insanlığım nerde kaldı... elbet bir gün böyle olduğum için işe yararım diyorum kendi kendinme...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?