Âmin canım âmin.. Ya benim işim olmaz.. Kendi derdime düşmüşüm.. Iş koliğim zaten..çocuk olmadan önce de vaktim yoktu..hele şimdi hiç yok..Allah onların eline düşürmesinde... senden onlara zarar gelmez....kardeş kötüde olsa kardeş işte...hayrılısı olsun inşallah...
canım benimde geçen hafta sütüm bitti benim sağınca 3-5ml ancak çıkıyordu doğumdan beri emip üstüne mama eriyordum bu senepten doktor ek gıdaya başlattı 11-2 arasında 1 adet mevye cam rendede rendeliyorum kaynar suya oturtup ılıştırıp yediriyorum ağzımla yutkunma ve çiğneme hareketi yapıyorum bana bakarak yiyiyor şeftali,armut,elma,tat içinde üzüm dönüşümlü veriyorum ve 5 ögününde saat1 de mayaladığım 120 mamaya 1 mama kaşığından biraz daha az yoğurdu çırpıp karıştırıp sarıyorum 5 te bunu biberonla veriyorum öğün olarak ve hep şarkılar söylüyorum ama sütün bu kadar çok çıkorsa yoğurdu onla mayalıya bilir yada mama ile karıştırıp verebilirsin allah yardımcın olsun benimkide bir püskürtüyor saç baş hep meyve bazen ben veriyorum o geri tükürüyor artık yediği kadar .Arkadaşlar merhaba, ben işe başladığım için eylülde sizleri çok takip edemiyorum, yoğun da biri işim olduğundan geçmişte neler yazdığınızı bile okuyamıyorum. Benim bebeğim 9 unda 6 aylık olacak, maalesef sütüm az olduğundan ve bebeğim emmeyi artık reddettiğinden ek besinlere başladık. İşte sağdığım sütleri ve aptamil 1 de veriyoruz. İlk sorun benim gibi bebeği emmeyi reddeden var mı? Çok üzülüyorum, sağıdığımda 90 lık geliyor, yani çok çok az değil belki de, emse üzerine de aptamil versem diye hayal ediyorum. Ama sanki memem düşmanı oldu bebeğimin((
İkinci sorum ek gıdayı da reddediyor, çok ağlıyor, annem resmen evde savaş halindeyim diyor, oyun yapmayın diyor dr, ama zaten oyunda yapsak çok geçici bir çözüm oluyor bu. Yoğurda pekmez kattık çok az alıp ağzını kitliyor, meyve pürelerinde her çeşidi deniyoruz gene çuvallamaca... Kilo verecek diye korkuyoruz, Dr çok komik oyun yok, mama sandalyesinde oturtacaksınız, parkta vermeyin, tam bir meyveyi verin, nasıl olacak dediği gibi bilmiyorum. Sizler neler veriyorsunuz, nasıl denemeler yapıyorsunuz arkadaşlar. Bu arada dişi çıkanlar oldu mu, bazı arkadaşlarımın 6 aylıkken çıktı bebeklerinin dişleri. Bana deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim. Ayrıca bu tür şeyleri konuştuysanız önceki sayfalarda ne olur kusura bakmayın.
hala aynı eziyet ediyorsa belki de disten değil bu modeller böyle eziyetcidir canım:) dün evde zapt edemeyince gezmeye çıktık onun için derken hazır çıkmışken nevşehire gidelim dedik 70km yer dedik dönüşte uykusu bölündü dişi ağrıyor huysuzluk yarım saatlik yolda 7 sefer durduk eve 2buçuk saatte döndük.araba durdumu duruyor giderken başlıyor sonra dedim gezmek benim neyime :)Sahsi fikrim avokadonun tadi cok kotu. Disarida bekletince yumusuyor biraz ama hic yenecek gibi degil. Bebeklere ezip muzla karistirarak veriyorlar. Tabi begenip tek yiyen de yok degil
Cok gecmis olsun canim. Cok agir geciriyor bu donemi kuzunInsallah cabuk gecer diyecegim ama dis ciktiktan sonra da duzelmedi benimki...
kendi cektigim cile umrumda değil sonuçta isteyerek anne oldum ve oğluma en iyi şekilde bakmak zorundayım ama onun çektiği cile var ya o çok zor iki iki çıkarsa bari dişlerini kuzum yaSizlerde gaz sikintisini okuyunca diger forumlara baktim. Dis cikarma doneminde gazdan sikayet eden, bebegim surekli kivranmaktan uyuyamiyor diyen cok anne var. Doktorlar nedenini dis cikarma sirasinda cok fazla salya&hava yutulmasina baglamis. Ilacla cozemediklerini soyluyor anneler. Disin ucu gorununce bir sure rahatliyormus bebekler. Bir sonraki dis cikarken ayni senaryo tekrar ediyormus...
aynen öyle canım...hepimizin sınavı başka... işine gücüne bakarsın eskisi gibi...bebeğinden daha mühim değil hiç bir şeyÂmin canım âmin.. Ya benim işim olmaz.. Kendi derdime düşmüşüm.. Iş koliğim zaten..çocuk olmadan önce de vaktim yoktu..hele şimdi hiç yok..
Hayırlısı Allah tan.. Bu da benim sınavım..
benim kıza atak dedim ...diş dedim... gaz dedim... şimdide inanıyorum artık çingene benim kızım...hala aynı eziyet ediyorsa belki de disten değil bu modeller böyle eziyetcidir canım:) dün evde zapt edemeyince gezmeye çıktık onun için derken hazır çıkmışken nevşehire gidelim dedik 70km yer dedik dönüşte uykusu bölündü dişi ağrıyor huysuzluk yarım saatlik yolda 7 sefer durduk eve 2buçuk saatte döndük.araba durdumu duruyor giderken başlıyor sonra dedim gezmek benim neyime :)
Ayni durumdayiz 6_7saat araliksiz uuyan oglum geceleti 2saatte bir saati kurmus gibi kalkiyor pispislayarak da uyumuyor ille emmek istiyor.İyi geceler herkese
Eskiden sabaha kadar uyuyan kızım,hala 2 saatte bir uyanıyor.doktorum gece 1 kere uyandır,emsin dediğinden beri uykusu bozuldu,tesadüf mü,uyandırdım diye mi,dişten mi hiç bilmiyorum,inşallah eskiye döner.pek umudum da kalmadı gerçi,1 ayı geçti..yarın doktora gidicez bakalım bişey der mi..
Forumda pirinç unuyla ilgili yazıya rastladım kızlar,ne bu vermiycek miyiz katı gıdaya geçince?
http://kadin.haber3.com/bebeginiz-icin-pirinc-unu-yararli-midir-110y.htm
canım bulabilirsen -tam yulaf unundan -yapabilirsin... büyük marketlerde varmış ama aktarda da satılıyor diye duydum...Forumda pirinç unuyla ilgili yazıya rastladım kızlar,ne bu vermiycek miyiz katı gıdaya geçince?
http://kadin.haber3.com/bebeginiz-icin-pirinc-unu-yararli-midir-110y.htm
Bilmiyor muydun canım...cnan arkadasımızdı sanırım konuyu gundeme getirmişti 2 hafta once. Baska birşeyin unundan yapıyor anneler muhallebiyi (ben yapmayacagım için aklımda kalmamış, bilen yazsın lütfen). Ayrıca pirinç unu kullanacaksanız bile organik bulun ne olur, pirinç gdo lu ben yıllardır evime almıyorum...
Ayni durumdayiz 6_7saat araliksiz uuyan oglum geceleti 2saatte bir saati kurmus gibi kalkiyor pispislayarak da uyumuyor ille emmek istiyor.
Doktor ferrum demir eksikliği damlası verdi,siz de kullanıyor musunuz? Test yapmadan direk verdi de,
Bilmiyodum valla,sağol.sen neden vermiyceksin muhallebi?
Şimdi sleep lady methodunu okuyorum.kendi kendine emmeden uykuya dönmesi lazım.gece başlıycam bakalım.
Emzirmeye kodlamışız,ya da ağlarsam kucağa alınırım diyomuş.bıraksak uyur diyo yöntemler,deniyip görücem.
yulaf ününü kaçırmışım bensimca12 benim kız kendi haline bırakınca cıngar çıkarıyor...eşim aradı şimdi...bende istedim tam yulaf unu bulursan al diye..markette yokmuş ,aktara sormuş yulaf unuyla kepeği ayrı satılıyormuş karıştırıp verebilirmiyizki...muhallebi işi çok sorunlu ama bazı çorbalara ve pürelere az miktarda kaşıştırabiliriz...muhallebi yerine sebze püresi daha iyi olur sanki....ayrıca irmikte çok besleyici onuda kullnabiliriz
dişlikte al dedim...bizim kız dişlikmi yiyor diyor :)
banada aynı markayı verdi 1 aydır kullanıyoruz günde 4-5 damla...test falanda yapmadı...rengi beyaz bebğin dedi... doğduğunda buğday tenliydi sonradan kansız gibi bembeyaz oldu eşimde bende beyaz tenli değiliz ama belki kendi rengi öyle olabilir kuzumun...gerçi rengine bakılıp verilmesi ne kadar doğru bilmem ama veriyorum 1 aydır...Doktor ferrum demir eksikliği damlası verdi,siz de kullanıyor musunuz? Test yapmadan direk verdi de,
canım ben yeğenimi pirinç unlu muhallebiyle obez adayı yaptım... süreklide hastalanır... yeğenimin sağlığıyla oynadım... oyüzden pirinç görmeye tahammülüm yokyulaf ününü kaçırmışım ben
Yaaa canim dogru soyluyosun. Fir fir donuyolar evin iciinde. İs de yaptiirmiyolar. HEp yanlarinda olalim diyolar. Buyudukce dertleri de buyuyo. Bu daha ne ki, sen bi de yuruyunce gör diyor deneyimli annelerKııızzlaaarrr seelaammmm , çok ilerlemişsiniz
Bebişleri hasta olanlar inş düzelmiştir .. Hasta olan varsa acil şifalar diliyorum ... Bizimde dün kakamızda kan vardı , takipteyim bakalım , bugün olmadı şükür...
Yaa ben yetişemiyorum hiçbirşeyeufaklık bırakınca fır dönüyor artık ... Hamakta da ana kucağındada durmuyor dönmeye çalışıyor , kızıyor birşeylere sonra ter içinde kalıyor , kıyafetlerin yakasını sündürüp ağzına alıyor , hepsi sündü bende sürekli taşımaktan yoruldum , sırtımda geçmeyen bir agrı var ve kollarımın dermanı hakikaten kalmadı çünkü bulaşıkları zor yıkıyorum şimdi uyududa dsyandım oturuyorum :)
Gecede sürekli memede , acıkınca me yada ma diye ağlıyordu bugün meme ve mama diye ağladı tesadüfmü bilmiyorum ama çok hoşuma gittiişaret edip birşeyi gösterince bakıyor meraklı meraklı .
Bu arada bacakta ağlatmadan uyutmaya çalışıyordum ninni söyleyerek ama boğazım acımaya başladı bende telefona kaydettim sesimi , onu açıyorum uyuturken o yüzden tek internete girdiğim zamanıda bitirdimevde zaten internet yok hala
iyi yapiyosun canim. Saygisizlik etme cunku hakli da olsan haksiz duruma dusuyosun. Ama tabi kendini de ezdirmeAman canim daha neler neler.. susuyorum işte. . Bakalim nereye kadar.. saygısızlık etmeyeyim bozmayayim kendimi diyorum ama hani derler ya tersim pistir diye o turdenim ben..Allah sonumuzu hayir ede..
canim insallah bir sıkinti yoktur
Ben de koc cocuguyum. Ben de emeklemisim ama erken yurumusun. Ve de erken konusmusum. Bakalim kuzular napcakDolunay a da maşşalaah....koç çocuları genelde emeklemeden yürürmüş zaten aceleci oldukalrı için erkenden de konuşurmuş...çevremde denk gelirsem soruyorum koç çocuğu olanların hemen hemen hepsi aynı şeyi söyledi..diğer bebeklere göre daha erken yürümüş konuşmuşlar...
maksat evrak işleri dönsün...görüldü yapılsın...sonuçlanmasada olur...
canım çok geçmiş olsun... bir daha tekraralamaz inşallah...
dişler bir çıksaydı..uyumalarıda düzene girer...
mama diyince gerçekten emmek istiyormu acaba... meme verirken mama mı yiycen falan diyormusun...
bende uzun süre ninni okuyunca detone oluyorum ozamn uyanıyor gıcık oluyor boğazım :)... sesini kaydetmeyi iyi akıl etmişsin...
canım 1 defamı uyandırıyordun... diş sıkıntısıdır uynadırdığın için dedildir belki...
bu aralar bebeişlerin çoğunda aynı sıkıntı var...bir gün iyiler 2 gün kötüler... gece 1-2 gibi karnı doyarsa iyi uyuyor yoksa sabaha kadar kaç defa kalkıyor...
en yakın örneklerim yeğenlerim olduğu için 2 de 1 onlaral ilgili şeyler söylüyorum... büyük yeğenim... çok geç yürüdü ve çok geç konuştu... sürekli kucaktaydı ve bir yere gitmek istese hemen kucaklayıp nakil işlemini biz yapardık.. ulaşım sorunu olmadı çocuğun koltuktan koltuğa geçmesi yada oynamak istediği oyuncağı bize eliyle işaret etmesi yeterliydi hemen alırdık kucağımıza oraya götürüdük yada istediğini ayağına getirirdik.. sağdan sola dönmekte bile üşenirdi... çünkü kıçını oynatsa biz çevirirdik sağına soluna... koltuğa tırmanmaya kalksa aman yardım edelim zorlanıyor diye poposundan ittiridik.. düşse başına üşüşürdük... o yüzden herşeyi çok geç yaptı...bırak kendi çabalasın yorulsun... 1 defada yapamazsa 5 defada yapsın ama kendi yapsın demedik...Yaaa canim dogru soyluyosun. Fir fir donuyolar evin iciinde. İs de yaptiirmiyolar. HEp yanlarinda olalim diyolar. Buyudukce dertleri de buyuyo. Bu daha ne ki, sen bi de yuruyunce gör diyor deneyimli anneler
iyi yapiyosun canim. Saygisizlik etme cunku hakli da olsan haksiz duruma dusuyosun. Ama tabi kendini de ezdirme
Ben de koc cocuguyum. Ben de emeklemisim ama erken yurumusun. Ve de erken konusmusum. Bakalim kuzular napcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?