2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
hırsızı anlattığın komik kusura bakma benimki de çok iyi ben hep bu kadar iyi olma başına iş alcan derim.belediyede bir müdür belediye mallarını aracına yüklemiş kendi yazlığında kullanıyor benimki telefona cekiyor kanıt diye başımıza iş acıyor tabi yasak böyle cekim yapmak sonucta görüntü izinsiz olunca işede yaramıyor işte böyle şeyler

haftada beş gün sekiz saat 600 istiyorlar burada sadece bebek bakacak ev işi filan da yok ki burası istanbul değil aksaray asgari ücretli birisi bebeği varsa bakacak büyükanne yoksa işi bırakır yani ben olsam bırakırım o ne ya 900 alcam 600 bakıcı vercem ben 12 saat calışcam belki o zmana 600 bakmaz 1000 tl ister benim maaşı da gecer bide yemek olayı var tabi

Ahahahaaa. Yuh diyorum cok komikler. O nedir yahu..! Kardeslerinin hayalinin hic mi kiymeti yokmuss..!
ben olsaydım sizin hayalinize sıçayım derdim...derdim ama anneme derim teyzeme derim kocama da onlara demedim ayıp olur die demediğim halde kötü oldum keşke diyeydim.sen de bunu okuyunca diyesin gelirse sakın dme canım hiç umursamıyormus gibi yap umursuyor olsan bile çokta umursama zaten:)

azıcık ucundan kesecekler istedikleri paraya bak yahuu:) biz de kestircez parayı bulunca ergenliğe girmeden kestireydik iyiydi...

yuh diyorum ya ne ayıp ben nasıl sinir oluyorum dedim ben yokken evime gelmesinler kalmaya evimi kurcalamasınlar gözümün önünde dursunlar özel die birşey var sonuçta benim kv benim günlüklerimi okumuş insandır yani...o yüzden evime daha gelmediler ama bu kıs gelecekler ben varken gelsinler güvenmiyorum özelden anlamaz inadına merak ederler

bebek olunca barışmak adettir bizimkilerde hataneye geldi utanmadan beni kocam askerdeyken kovmuşlardı utanmadan geldiler... üç nokta ne diyeyim arsızlık en nefret ettiğim şey birde şu yüzsüzlük..

sizin iyiymiş bizim düğünden sonra düğün gibi birşeydi işte:) benim tarafın altınları verdiler ne varsa az cok onların tarafın verdiği taktığı herşey ve para onlarda kaldı ve nişan düğün tek birşey takmadılar gelinlik baskasından vs vs..kaçmıştık ama kaçmasakta yapmazlardı para pul değil görgüsüzlük istemeye gelirken lokum almış kv poşetle getirdi elime verdi yarısını eve ayırmış gelenler yesin die:) eşimi sevdiğim için önemli değil sevmesem böyle bi aileye ölsem gitmezdim

kızlar takı derdi herkezde var ben vermek istemedim diye bizim salona perde yaptırım birde halı almıştı erkek tarafı diğerlerini benim ailem ve eşimle ben borca girerek aldık ve düğünün ertesi gününe perdeci halıcı aradı borcunuzu ödeyin diye tutukların evin sahibi aradı geçen hafta kiranız başladı diye ve kayınpederim önceden ekibi varmış büyük badana boya işleri yaparlarmış şimdi emekli ek olarak tanıdıklara yapıyor bizim evide boyadı bu arada evkira kiramızdan günlüğünü 50tlden aldı bizden,düğüne 1 hafta kala onların karşı dairelerini tutular bize ben 3 gün kala düğne eşyalarımı getirdim çalışıyorumda ablam annem yerleştirior ben anahtarları istedim artık konu komşu gezdiricekmiş veremezmiş onların evine sığmayan misafirler bizim evde kalırmış eşyayı ben alıyım daha ben oturmadan senin misafirin otursun çıldırtılar beni bi kayınpederim var dırdırcı 2 kaynanam 1 görümcem var diyorum artık oderece eşimin erkek kardeşide herşeye maydonuz.

canım zeten hep sevdiğimizden katlanıyoruz o aileledende nasıl böyle biri çıkmış şaşıyorum kayınvalidem diyorki bana oğlum suyunu bile ayağına ister ama kocam gider suyunu alır gelirken banada getirir dediği hiç bir şey tutmuyor eşimin bana düşkün tutumuna sinir oluyor ne numaralar çevirdi başarılı olamadı benim şeimde tartışığ cevap vermez direk görüşmez bıçak gibi keser bunlarda 5 sene çektirdi en sonunda eşim bi anda görüşmeyi kesti kardeşi arıyor sen abimi bizle görüştürmüyorsun diye bıdıbıdı onlara cevap bile vermeye vermeye artık yapacak bir şeyleri kalmadı hala kendi çaplarında laf sokuyorlar bende kale almıyorum.

en sevdiğim sözlerden biri onlara söylerim içinden gülerim :) etme cahil ile muhabbet küstürüsün silme gö...n cam ile kestirisin. :)

Gunaydın hayırlı cumalar
Rüyamda yeni bir eve tasiniyorduk. Bembeyazdı içi, ferah...ilk baktıgım hangi odanın oglanın odası olacagı idi. Hayat ne tuhaf, beklentiler&öncelikler ne kadar cabuk degişiyor...

yulaf kepegini cereal olarak mi tuketiyorsun?

Hayır canım. Un gibi benim aldıgım. Omlet yaparken kullanıyorum genelde. Yogurda&corbaya karıştırmışlıgım da var.

zaten o börülcelerde sende gaz yapsın istiyor sana rahatsızlık versin die ye beni ye beni die geliyor üstüne üstüne...allah korusun bende de var bir tane iyi de konuşsa inanasım gelmiyor allah günah yazmasın

Ben de gecen haftalarda resmen gorumce oldum. Kız selam bile vermiyor. Ya kötü çıkarsa mı diyor artık nedir:)

azıcık ucundan kesecekler istedikleri paraya bak yahuu:) biz de kestircez parayı bulunca ergenliğe girmeden kestireydik iyiydi...

Esimin korkusundan bizim oglanın sünneti sürekli erteleniyor. Büyüdükçe zor oluyor. 6 aydır ugrasıyorum "tamam" dıyor ama icraata gelince...

Gozum için gittigimizde benim işim bitince "hadi cerrahiye ugrayalım, doktor görsün sünnet için randevu alalım" dedim. Cocuk onun kucagındaydı. Bir kacisi vardi cikis kapisina dogru:)

En son pes ettim. Zaten sunnetsiz daha guzel, sekli bozulmasin. Sunnet falan yok boyle kalsin dedim:)

canim pekmezi sen yapmistin degil mi?
detayli anlatabilir msn?

hayırlı cumalar...görüncelik konusundaki yorumun çok güzel :) sünnet işi çok zor bi ablam mecburiyetten 4. gün yaptırdı diğeri ilk 6 ay kıyamadı sonra doktor 2 yaş dedi yapmadı şimdi 4 yaşında doktor 6-7 yaşı bekliyeceğiz dedi psikolojisi için diğer ablamda en güzeli doğar doğmaz çok rahat oldu diyor diğeri kara kara düşünüyor ufaklığı pip..si çok kıymetli bilmem nasıl olacak ama 6-7 yaşında anlayarak ikna ile olacağını sorun olmayacağını söyledi doktor bakalım hayırlısı..

Günaydııın

Gece uyku eğitimine başladım.benim vazgeçirmem gereken,kucakta sallayarak uyuması ve gece alışkanlığa dönen 2 saatte bir emzirmelerdi.

20 45'te banyo,emzirme,masal,uyku sıralamasıyla 15 dk içinde kendi kendine uyudu.sırtından pış pışladım,yan yatırınca da daha kolay uyuyor,öyle yatırdım.
Buraya kadar herşey güzeldi.kısa sürede uyumuştu,1 saat sonra uyandı,hiç ağlamayan kızım ağlamaya başladı.2 saatte bir emzirip yatırdığım için,niye emzirmiyosun diye alışkanlık ağlamasına başladı.
2 kere çok aşırı ağladı,kucağıma aldım,sakinleştirdim,emzirmedim inatla,sallayarak da uyutmadım,hemen yatağına yatırdım,yine ağladı.dayandım,tam 45 dk ağladı,en sonunda uyudu kendi kendine.
45 dk boyunca ara ara dokundum,sırtından pış pışa devam etttim.öyle uyudu.

Sonrası rekor.1,5-2,5 ve 4'te uyandı,emzik verince hemen uyudu.sabah 6 45 'te kalktı.normalde 2 saatte bir emzirmeden ve arada sallamadan uyuyamıyordu.
Böylece ben de sonunda uyuyabildim.şimdi devam ediyorum,emzirme,alt değiştirme,oyun,yatırdım,kendi kendine 10 dk sonra uyudu.bu kadar çabuk anlıycağını bilseydim daha önce yapardım,gece 9'dan sabah 6 45'e kadar emmedi,meğer acıkmıyormuş,2 saatte bir alışkanlıktan emdiği doğrulandı.kızım uyumak istiyomuş da ben daha kolay uyuycak diye emzirip,bölmüşüm ikimizin de uykularını.
Zaten gece uykuları gelişimi için çok önemli.önemli olan tutarlılık,dayanın deniycekseniz,zor ama onun iyiliği için,tabi sizin için de.eğer yarım saat ağlatıp,kucakta uyutursanız,ya da sallarsanız,çok ağlarsam annem beni uyutur diye öğreniyorlarmış.boşuna da ağlamış olucak.hepsini not etmek öneriliyor,saat saat ne yapıldı,ne kadar uyudu diye.sonradan düzeni tutturmak ve ilerlemeyi görmek için.

Bakalım bu gece ne kadar direnicek,ne olucak.

Yukarda yazdım canım

Canim ben de ilk haftadan beri hadi yaptiralim diyorum. Once daha cok kucuk bekleyelim, simdi cani acir yapmayalim:)

Normalde anneler korkar sanirim cunku cocuk doktorumuz her muayenede bana donup "daha sunnet dusunmuyor musunuz? Yaptirsaniz kucukken" diyor. Ben sonuncuda artik dayanamadim "ben degil esim korkuyor, lutfen onu ikna edin" dedim. Kadin da guldu:)

Annem haber verme o isteyken gotur yaptir diyor. Eskinin hanimlari da bir tuhaf Onun da cocugu. Izni olmadan boyle birseye tek basima karar veremem. Bakalim kismette varsa sunnet olur, yoksa oyle kalsin ileride kendi karar verir

Metroda var. Sanırım migrosta da vardır. Ben yulaf kepegi alırken gozume ilişiyor hep.
metro çok yaygın değil burada ama migros zebil gibi birine girip bakarım sağol canım...

canım bilmememiz normal çünkü daha mamalar icat olmadan pirinç unlu muhallebi vardı... saltanatı uzun sürdü ama yavaş yavaş kendisinin hiç bir işe yaramadığını anladılar...birde eski pirinçler yok artık hepsi başka bir gıdanın taklidi...şimdi birşey olmaz ama ilerde hastalıklara davetiye gibi bir şey...

canım ben bu sabah yedirdim yoğurt keçi sütünden...ama bir yemek kaşığı kadar sen nekadar yedirdinde gaz oldu... bak şimdi bugün gaz sancısı tutarsa ...

yulaf kepegini cereal olarak mi tuketiyorsun?
tam yulaf unu..yani kepeği ve herşeyiyle çekilmiş tam yulaf unu olacak..snowyy hamileyken yulaf unuyla omlet yapardı ..benimde canım çekerdi de bir kısmet olmamıştı pişirip yemek....:).. yoğurtla falan yemiştim tiksinmiştim..

yahu ben kızım olduğundan beri sulu gözlü oldum...eskiden kaybedecek birşeyim yoktu...en zayıf noktam benim...birde vesveseli oldum iyice...üzülmüyorum canım bir an oluyor geçiyor...

Allah kimsenin başına vermesin...çok zormuş...haklısın karışsan sana ne derler ki çok duydum bu lafı...karışmasan gönlün razı olmaz...

bana ilk dinlediğim zamn korkunç gelmişti..ama şimdi anlatırken komik oluyor haklısın....

zaten asgari ücret alıyorum birde bakıcıya versem zaten çalışmama gerek yok...Allah razı olsun kv bakıyor...

daha evine girmeden uğraştığın şaylere bak canım yaaa...Allah sabır vermiş...

rüyan hayrolsun...ev insanın iç dünyası demek...Allah gönül ferahlığı versin,eksiltmesin inşallah...eşininde küçükten kalma bir sünnet korkusu var galiba oğlunu ondanmı kıyamıyorki...
afiyet olsun canım benim...dişleri inci gibi düzügün düzgün çıksın küçük hanımefendinin...

hayırlı Cumalar kızlar
kızım dün damağını kesmiş... tesadüfen gördüm ...ağzının kenarında yara gibi birşey vardı hatta ağlarken kucağımda dişi çıkıyormu diye kontrol ediyordum... kv de de öyle bakma anlaşılmaz dedi...bakma bakma diyor bana...aaa gördüğüme inanmadım..damağı yarılmış...görmesem bana söylemeyecek...oyuncaklar yapıyor dedi...neyi tuttuda ısırdı böyle...nasıl kanamış nasıl acımış canı belliki ....geldiğimde gözleri kıpkırmızıydı zaten...yeni uyandı dedi...benim içim yarıldı görünce hiç uyumadım sabaha kadar öptüm öptüm sarıldım...meme emerken ve biberonla beslerken ağlamıyor... acısı geçti heralde..sabah tekrara baktım... neredeyse yarı yarıya kapanmış bile...ne çabuk iyileşiyorlar....
Aoç nin keçi sütünü aoç nin inek yoğurduyla mayaladım...ilk defa keçi sütünden yoğurt mayaladım...küçük küçük cam kaplara döktüm sonra fırına verdim... sabaha kadar beklettim.. iyi tutmuş ..tadına biraz baktım kekremsi bir tadı var inek yoğurdu gibi tatlı değil...normalmi tadı yoksa benmi ekşittim yoğurdu...
kızıma 1 yemek kaığı kadar verdim ... çok sevdi dahada yerdi ama bakalım birşey olmaz inşallah da devam ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…