hırsızı anlattığın komik kusura bakma benimki de çok iyi ben hep bu kadar iyi olma başına iş alcan derim.belediyede bir müdür belediye mallarını aracına yüklemiş kendi yazlığında kullanıyor benimki telefona cekiyor kanıt diye başımıza iş acıyor tabi yasak böyle cekim yapmak sonucta görüntü izinsiz olunca işede yaramıyor işte böyle şeylero yorum annemin yorumu oda başına bir iş getireceksin diye korktuğundan söyler...ama ben yinede bildiğimi okurum...sende az şeyler atlatmamısın...Allah korumuş... eşimin aileside vurdumduymaz görmezler duymazlar bilmezler...eşimle imam nikahımız kıyılıyorken bir cami hocsı çağırdılar.. adamcağız geldi nikahı kıymaya eşim dediki siz bir kaza geçirmiştiniz kanlar içinde yerde yatıyordunuz dedi..adam ve ben ağzı açık dinliyoruz...eşimde gayet rahat ve gülerek anlatıyor... adamı öyle görmüş yanından geçmiş gitmiş...adam dediki kimse beni öyle görüp yardım etmediği için kan kaybından ölecektim dedi...hocaya araba çarpmış, kaçmış araç...ben nasıl bir adamla evleniyorum dedim şok oldum...bırakıp gidecektim neredeyse...ne karışacakmış başına işmi alacakmış böyle söyledi...bir gün Allah korusun aynı şey başına gelirse o zaman sende kimsenin yardım etmesini bekleme...madem böyle bir şey yaptın ne anlatıyorsun değil mi...doğru herşeye atlamamak gerek ama insanlık nerede yaaa...düşsen kaldıran olmazz...
çok geçmiş olsun canım...bol bol emzir canım bebeğini...bişeycik olmaz inşallah
haftada beş gün sekiz saat 600 istiyorlar burada sadece bebek bakacak ev işi filan da yok ki burası istanbul değil aksaray asgari ücretli birisi bebeği varsa bakacak büyükanne yoksa işi bırakır yani ben olsam bırakırım o ne ya 900 alcam 600 bakıcı vercem ben 12 saat calışcam belki o zmana 600 bakmaz 1000 tl ister benim maaşı da gecer bide yemek olayı var tabi@priori valla hiç gerek yok danışmana... biz ne güne duruyoruz... adı üzerinde DANIŞ-MA diyor hemde ücretli...
şaka bir yana konusunda uzman birinin fikirleri daha profesyonel olur...anladığım kadarıyla zaten bebeğinin nasıl etkileneceğini merak ettiğinden...herkes için hayırlısı olsun... hem senin hem bbeğin hemde bebeğine bakacak olanlar için...
baksana dünya para bakıcı ...kişiliğinden bir haber olduğun hem kaprisli hem davranışıyla uğraşmaktansa ...bebeğinin kanından bildiğin birilerinin bakması daha iyidir...gerçi sen bunun muhasebesini yapmışsındır...
inşallah her gününüz güzel geçer...inşallah senin hayalindeki gibi bakarlar...
simca12 canım yinede çok geldi bana .. hayat şartları zor tabi birşeyde diyemiyor insan değil mi...sonuçta canının parçasına bakacak...ama bakıcı işi zormuş... bende kızımı alsam ,hem kızıma hem de başka birinin bebeğine baksam ... baksana bakıcı işinde daha çok para var....sırf bakıcı için çalışacaksın canım Allah kolaylık versin
zaten o börülcelerde sende gaz yapsın istiyor sana rahatsızlık versin die ye beni ye beni die geliyor üstüne üstüne...allah korusun bende de var bir tane iyi de konuşsa inanasım gelmiyor allah günah yazmasınPriori
Borulceyi ben de sevmiyorum, gaz yapiyor:)
ben olsaydım sizin hayalinize sıçayım derdim...derdim ama anneme derim teyzeme derim kocama da onlara demedim ayıp olur die demediğim halde kötü oldum keşke diyeydim.sen de bunu okuyunca diyesin gelirse sakın dme canım hiç umursamıyormus gibi yap umursuyor olsan bile çokta umursama zaten:)Ahahahaaa. Yuh diyorum cok komikler. O nedir yahu..! Kardeslerinin hayalinin hic mi kiymeti yokmuss..!
azıcık ucundan kesecekler istedikleri paraya bak yahuu:) biz de kestircez parayı bulunca ergenliğe girmeden kestireydik iyiydi...
yuh diyorum ya ne ayıp ben nasıl sinir oluyorum dedim ben yokken evime gelmesinler kalmaya evimi kurcalamasınlar gözümün önünde dursunlar özel die birşey var sonuçta benim kv benim günlüklerimi okumuş insandır yani...o yüzden evime daha gelmediler ama bu kıs gelecekler ben varken gelsinler güvenmiyorum özelden anlamaz inadına merak ederlerAy yok artık... Denemiş galiba...Ben izmire annemlere giderkn yatak odasını kilitlemiştim pek hevesliler girmeye.. Kaç kere mahrem dedim ama mahremi sadece kendileri için biliyorlar...
Allah yardımcın olsun hatta yardımcımız olsun canım.... Çok iyi Anlıyorum seni..
Eşimin tarafını artık ona düzelttiriyorum.. Yetişemediğimi Görüyor.. Kendi tarafımı da elim değerse arada düzeltiyorum..
bebek olunca barışmak adettir bizimkilerde hataneye geldi utanmadan beni kocam askerdeyken kovmuşlardı utanmadan geldiler... üç nokta ne diyeyim arsızlık en nefret ettiğim şey birde şu yüzsüzlük..en sinir olduğum şeydir eşyalarımı kimseyle paylaşmam ne kimseden isterim ne veirrim ilk evlendiğimizde eşimin erkek kardeşide eşime damaktlığın altına giydiği ayakkabısını istemiş kayınpederimde nişanlık aldığım kıyafetin kravatına elkoymuştu çok sinir olmuştum ayakkabıları geri istettim kravatı vermediler eşimin bir çok eşyasını vermediler yeni gelin gibi kerdeşi giyermiş diyip 1poşet çamaşırları kıyafetleri dahil eşyası ve 1 çift ayakkabısını verdiler çok sinir olmuştum ve koşu bandı almıştım eve alerjimden dolayı kışın dışarıda çok vakit geçiremiyorum o sıra çok rahatsızlanıp kilo almaya başlamıştım kayınpederimde yürüyüş yapması gerekmiş astımı var bende salağım dedim ben biraz daha iyiym bantı bu kış sana veriyim 6 yıl oldu geri vermiyorlar terbiyesiz geçen gittim üstünde patmıcan kurutuyor ne kadar arsızlar utanma diye vir şey yok yani düğünden sonra bana gelen hediyelride gelen geri gidicek diyip vermemişlerdi aman bazen herkezden uzak bir sahil kasabasında yaşamk istiyorum.sorun çıkmasın diye iadere etmek çok zor 3 yıl konuşmadım bir rahattım çocuk olunca yine ufak ufak görüşüyoruz onlarda bile geriliyorum geçen gittik diyorki en son geldiğinizden beri tansiyonum düşmüyor doktora gidiyorum ve bir bardak su bile vermedi oturduğumuz sürece öylece kalkıp geldik torunlarının bir eksiği varmı diye ne sorar ne alırlar bende hiç istemiyorum zaten herkez yerinde bana bulaşmadan iyi olsun .
sizin iyiymiş bizim düğünden sonra düğün gibi birşeydi işte:) benim tarafın altınları verdiler ne varsa az cok onların tarafın verdiği taktığı herşey ve para onlarda kaldı ve nişan düğün tek birşey takmadılar gelinlik baskasından vs vs..kaçmıştık ama kaçmasakta yapmazlardı para pul değil görgüsüzlük istemeye gelirken lokum almış kv poşetle getirdi elime verdi yarısını eve ayırmış gelenler yesin die:) eşimi sevdiğim için önemli değil sevmesem böyle bi aileye ölsem gitmezdimAy kuzuma kıyamam ..gel canım sen de bizdensin... Ya o Patlıcan kurutma işine çok güldümmm.. Yer mi bulamamış kurutacak.... Hediyeler senin hakkın halbuki... Çok kızdım şimdi..
Sen benim salatalığını duy.. Düğünün ertesi günü takıları almaya gittim.. Bankaya kasaya koyacaktım.. İşte kim ne getirmiş kendilerince not etmişler.. Dedim ki yakınlarda gideceğiniz düğün var ihtiyacınız olanı alın..takarsınız.. Biz aldık zaten içinden dediler
canım zeten hep sevdiğimizden katlanıyoruz o aileledende nasıl böyle biri çıkmış şaşıyorum kayınvalidem diyorki bana oğlum suyunu bile ayağına ister ama kocam gider suyunu alır gelirken banada getirir dediği hiç bir şey tutmuyor eşimin bana düşkün tutumuna sinir oluyor ne numaralar çevirdi başarılı olamadı benim şeimde tartışığ cevap vermez direk görüşmez bıçak gibi keser bunlarda 5 sene çektirdi en sonunda eşim bi anda görüşmeyi kesti kardeşi arıyor sen abimi bizle görüştürmüyorsun diye bıdıbıdı onlara cevap bile vermeye vermeye artık yapacak bir şeyleri kalmadı hala kendi çaplarında laf sokuyorlar bende kale almıyorum.sizin iyiymiş bizim düğünden sonra düğün gibi birşeydi işte:) benim tarafın altınları verdiler ne varsa az cok onların tarafın verdiği taktığı herşey ve para onlarda kaldı ve nişan düğün tek birşey takmadılar gelinlik baskasından vs vs..kaçmıştık ama kaçmasakta yapmazlardı para pul değil görgüsüzlük istemeye gelirken lokum almış kv poşetle getirdi elime verdi yarısını eve ayırmış gelenler yesin die:) eşimi sevdiğim için önemli değil sevmesem böyle bi aileye ölsem gitmezdim
yulaf kepegini cereal olarak mi tuketiyorsun?
zaten o börülcelerde sende gaz yapsın istiyor sana rahatsızlık versin die ye beni ye beni die geliyor üstüne üstüne...allah korusun bende de var bir tane iyi de konuşsa inanasım gelmiyor allah günah yazmasın
azıcık ucundan kesecekler istedikleri paraya bak yahuu:) biz de kestircez parayı bulunca ergenliğe girmeden kestireydik iyiydi...
canim pekmezi sen yapmistin degil mi?şimartıyor büyükler genelde nerden biliyorum beni de ananem büyüttü ordan çok şimardım her istediğimi yaptı.ama annem baksaydı katı kuralları vardır o şimartmaz ama uzaktayız o da bakamıyor aslında kıyamak kıyamamak değilde bazılarının kolayına da öyle geliyor ağlarsa susturmak zor iş ağlamadan ne istiyorsa ver eline alınma söylediğime ama sizinki de öyle olabilir canım.bende bakıcı uğrşmak zor gelecek ne istese yapacak hayat böyle çalışmak zorundayız malesef şükür diyelim elimiz ayağımız tutuyor çalışabiliyoruz buda olmayabilirdi
hayırlı cumalar...görüncelik konusundaki yorumun çok güzel :) sünnet işi çok zor bi ablam mecburiyetten 4. gün yaptırdı diğeri ilk 6 ay kıyamadı sonra doktor 2 yaş dedi yapmadı şimdi 4 yaşında doktor 6-7 yaşı bekliyeceğiz dedi psikolojisi için diğer ablamda en güzeli doğar doğmaz çok rahat oldu diyor diğeri kara kara düşünüyor ufaklığı pip..si çok kıymetli bilmem nasıl olacak ama 6-7 yaşında anlayarak ikna ile olacağını sorun olmayacağını söyledi doktor bakalım hayırlısı..Gunaydın hayırlı cumalar
Rüyamda yeni bir eve tasiniyorduk. Bembeyazdı içi, ferah...ilk baktıgım hangi odanın oglanın odası olacagı idi. Hayat ne tuhaf, beklentiler&öncelikler ne kadar cabuk degişiyor...
Hayır canım. Un gibi benim aldıgım. Omlet yaparken kullanıyorum genelde. Yogurda&corbaya karıştırmışlıgım da var.
Ben de gecen haftalarda resmen gorumce oldum. Kız selam bile vermiyor. Ya kötü çıkarsa mı diyor artık nedir:)
Esimin korkusundan bizim oglanın sünneti sürekli erteleniyor. Büyüdükçe zor oluyor. 6 aydır ugrasıyorum "tamam" dıyor ama icraata gelince...
Gozum için gittigimizde benim işim bitince "hadi cerrahiye ugrayalım, doktor görsün sünnet için randevu alalım" dedim. Cocuk onun kucagındaydı. Bir kacisi vardi cikis kapisina dogru:)
En son pes ettim. Zaten sunnetsiz daha guzel, sekli bozulmasin. Sunnet falan yok boyle kalsin dedim:)
Tatlım geçmiş olsun öncelikle
Şinki koyarmısın bende bakiim nizimkide öyle
Aa Ben de okuyayim ilk deneyimini paylasirsan sevinirim. Benim sucum alistirdim surekli emmesine babasida gerci bu cocuk susamistir diyip surekli emzirmemi sagladi. 4 aydan sonra aglayim da kucagina alsin benumi modunu sonuna kadar kullaniyor akilli bidiklar:)
hayırlı cumalar...görüncelik konusundaki yorumun çok güzel :) sünnet işi çok zor bi ablam mecburiyetten 4. gün yaptırdı diğeri ilk 6 ay kıyamadı sonra doktor 2 yaş dedi yapmadı şimdi 4 yaşında doktor 6-7 yaşı bekliyeceğiz dedi psikolojisi için diğer ablamda en güzeli doğar doğmaz çok rahat oldu diyor diğeri kara kara düşünüyor ufaklığı pip..si çok kıymetli bilmem nasıl olacak ama 6-7 yaşında anlayarak ikna ile olacağını sorun olmayacağını söyledi doktor bakalım hayırlısı..
metro çok yaygın değil burada ama migros zebil gibi birine girip bakarım sağol canım...Metroda var. Sanırım migrosta da vardır. Ben yulaf kepegi alırken gozume ilişiyor hep.
canım bilmememiz normal çünkü daha mamalar icat olmadan pirinç unlu muhallebi vardı... saltanatı uzun sürdü ama yavaş yavaş kendisinin hiç bir işe yaramadığını anladılar...birde eski pirinçler yok artık hepsi başka bir gıdanın taklidi...şimdi birşey olmaz ama ilerde hastalıklara davetiye gibi bir şey...Hırsızı canım meme verirken hiç demedim mama diye ama mama hazırlarken meyvesini ve çorbasını hazırlarken mama diyorum hep ondandır ,belkide tesadüftür :)
Şu pirinç ununu bense kaçırmışım((((
Allahtan çok olmadı vermeye başlayalı aradada yapmamıştım zaten
canım ben bu sabah yedirdim yoğurt keçi sütünden...ama bir yemek kaşığı kadar sen nekadar yedirdinde gaz oldu... bak şimdi bugün gaz sancısı tutarsa ...hırsızı canım sen yine de dene her bebek farklı ama keçi sütünden yoğurt yapmıştım benimkine aşırı gaz yapmıştı doktor damlayı arttırdı yoğurtu bir ay yasakladı ama belki yoğurda denk geldi her zmanki halimizdi bilemedim yine de az ver sen ilk başka inek sütünden yapsaydım ayvayı yemiştik herhalde
tam yulaf unu..yani kepeği ve herşeyiyle çekilmiş tam yulaf unu olacak..snowyy hamileyken yulaf unuyla omlet yapardı ..benimde canım çekerdi de bir kısmet olmamıştı pişirip yemek....:).. yoğurtla falan yemiştim tiksinmiştim..yulaf kepegini cereal olarak mi tuketiyorsun?
yahu ben kızım olduğundan beri sulu gözlü oldum...eskiden kaybedecek birşeyim yoktu...en zayıf noktam benim...birde vesveseli oldum iyice...üzülmüyorum canım bir an oluyor geçiyor...aaaa yeter ama güçlü anneler güçlü bebekler hırsızı.hep beraber ağlayalım zaten herşeye ağlarım cok sulu gözlüyüm yapma kzuum kendine yazık sen onun için çalışıyorsun biri bakacak elbet bakıcıdan iyidir babaennesi sonucta:) üzülme artık üzülüyorum bende
Allah kimsenin başına vermesin...çok zormuş...haklısın karışsan sana ne derler ki çok duydum bu lafı...karışmasan gönlün razı olmaz...bizim meslekte adam karısını döver kadın bağırır komşular polisi arar adam belki kadını öldürüyor içerde polis aramaya vakti yok polis eve girer ayırır.aylar geçer barışırlar derken polis suçlu olur neden polisi çağırmadan eve girmiş kocasını seviyormuş ona neymiş derken cezayı polis alır işte böyle şeyler.bazıları da hak ediyor barışınca hemen kocam değilmi oluyor.geçen 3 çocuk teslim ettiler annelerine babaları benzin döküp kendisini ve karısını yakmış neyse adam ölmüş kadın 7 ay tedavi görmüş her yeri yanık izi.3 çocuk halasında kalmış derken annelrine göstermiyor abisi kendini onun yüzünden öldürmüş diye anneleri de mahkemeyi kzanmış ama çocuklar halasında kalmak istiyor aglıyorlar annelerine zorla verdiler halaları doldurmus çocukları ne dediyse çocuklar boy boy..çocugum bana gelmek istemiyor die ağlayacak halama gidecegim diyeek allah göstermesin nasıl zor bana gülmese babasına gülse beni neden daha az seviyor diyorum:) yani adamların da öküzü çok arkadaşlar ama o öküzü hakedenlerde var..haketmeyip çekmek zorunda olanlarda var.yaşamadan bilemeyiz
bana ilk dinlediğim zamn korkunç gelmişti..ama şimdi anlatırken komik oluyor haklısın....hırsızı anlattığın komik kusura bakma benimki de çok iyi ben hep bu kadar iyi olma başına iş alcan derim.belediyede bir müdür belediye mallarını aracına yüklemiş kendi yazlığında kullanıyor benimki telefona cekiyor kanıt diye başımıza iş acıyor tabi yasak böyle cekim yapmak sonucta görüntü izinsiz olunca işede yaramıyor işte böyle şeyler
zaten asgari ücret alıyorum birde bakıcıya versem zaten çalışmama gerek yok...Allah razı olsun kv bakıyor...haftada beş gün sekiz saat 600 istiyorlar burada sadece bebek bakacak ev işi filan da yok ki burası istanbul değil aksaray asgari ücretli birisi bebeği varsa bakacak büyükanne yoksa işi bırakır yani ben olsam bırakırım o ne ya 900 alcam 600 bakıcı vercem ben 12 saat calışcam belki o zmana 600 bakmaz 1000 tl ister benim maaşı da gecer bide yemek olayı var tabi
daha evine girmeden uğraştığın şaylere bak canım yaaa...Allah sabır vermiş...kızlar takı derdi herkezde var ben vermek istemedim diye bizim salona perde yaptırım birde halı almıştı erkek tarafı diğerlerini benim ailem ve eşimle ben borca girerek aldık ve düğünün ertesi gününe perdeci halıcı aradı borcunuzu ödeyin diye tutukların evin sahibi aradı geçen hafta kiranız başladı diye ve kayınpederim önceden ekibi varmış büyük badana boya işleri yaparlarmış şimdi emekli ek olarak tanıdıklara yapıyor bizim evide boyadı bu arada evkira kiramızdan günlüğünü 50tlden aldı bizden,düğüne 1 hafta kala onların karşı dairelerini tutular bize ben 3 gün kala düğne eşyalarımı getirdim çalışıyorumda ablam annem yerleştirior ben anahtarları istedim artık konu komşu gezdiricekmiş veremezmiş onların evine sığmayan misafirler bizim evde kalırmış eşyayı ben alıyım daha ben oturmadan senin misafirin otursun çıldırtılar beni bi kayınpederim var dırdırcı 2 kaynanam 1 görümcem var diyorum artık oderece eşimin erkek kardeşide herşeye maydonuz.
rüyan hayrolsun...ev insanın iç dünyası demek...Allah gönül ferahlığı versin,eksiltmesin inşallah...eşininde küçükten kalma bir sünnet korkusu var galiba oğlunu ondanmı kıyamıyorki...Gunaydın hayırlı cumalar
Rüyamda yeni bir eve tasiniyorduk. Bembeyazdı içi, ferah...ilk baktıgım hangi odanın oglanın odası olacagı idi. Hayat ne tuhaf, beklentiler&öncelikler ne kadar cabuk degişiyor...
Hayır canım. Un gibi benim aldıgım. Omlet yaparken kullanıyorum genelde. Yogurda&corbaya karıştırmışlıgım da var.
Ben de gecen haftalarda resmen gorumce oldum. Kız selam bile vermiyor. Ya kötü çıkarsa mı diyor artık nedir:)
Esimin korkusundan bizim oglanın sünneti sürekli erteleniyor. Büyüdükçe zor oluyor. 6 aydır ugrasıyorum "tamam" dıyor ama icraata gelince...
Gozum için gittigimizde benim işim bitince "hadi cerrahiye ugrayalım, doktor görsün sünnet için randevu alalım" dedim. Cocuk onun kucagındaydı. Bir kacisi vardi cikis kapisina dogru:)
En son pes ettim. Zaten sunnetsiz daha guzel, sekli bozulmasin. Sunnet falan yok boyle kalsin dedim:)
afiyet olsun canım benim...dişleri inci gibi düzügün düzgün çıksın küçük hanımefendinin...Selsmlar canlar. Bugun temizlik gunumuzdu. Ve de aksama misafirim var hazirlik filan derken anca gelebildim araniza. Kizima dis hedigi yaptim bugun. Aslimda niyetim yoktu ama kv ille yap dedi. Alsamki misafirlerim de onlar bu arada esimin halalari kvler filan. Buyrum siz de gelin. Az olmasin diye olcuyu bol tuttum, hepimize yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?