metro çok yaygın değil burada ama migros zebil gibi birine girip bakarım sağol canım...
canım bilmememiz normal çünkü daha mamalar icat olmadan pirinç unlu muhallebi vardı... saltanatı uzun sürdü ama yavaş yavaş kendisinin hiç bir işe yaramadığını anladılar...birde eski pirinçler yok artık hepsi başka bir gıdanın taklidi...şimdi birşey olmaz ama ilerde hastalıklara davetiye gibi bir şey...
canım ben bu sabah yedirdim yoğurt keçi sütünden...ama bir yemek kaşığı kadar sen nekadar yedirdinde gaz oldu... bak şimdi bugün gaz sancısı tutarsa ...
tam yulaf unu..yani kepeği ve herşeyiyle çekilmiş tam yulaf unu olacak..snowyy hamileyken yulaf unuyla omlet yapardı ..benimde canım çekerdi de bir kısmet olmamıştı pişirip yemek....:).. yoğurtla falan yemiştim tiksinmiştim..
yahu ben kızım olduğundan beri sulu gözlü oldum...eskiden kaybedecek birşeyim yoktu...en zayıf noktam benim...birde vesveseli oldum iyice...üzülmüyorum canım bir an oluyor geçiyor...
Allah kimsenin başına vermesin...çok zormuş...haklısın karışsan sana ne derler ki çok duydum bu lafı...karışmasan gönlün razı olmaz...
bana ilk dinlediğim zamn korkunç gelmişti..ama şimdi anlatırken komik oluyor haklısın....
zaten asgari ücret alıyorum birde bakıcıya versem zaten çalışmama gerek yok...Allah razı olsun kv bakıyor...
daha evine girmeden uğraştığın şaylere bak canım yaaa...Allah sabır vermiş...
rüyan hayrolsun...ev insanın iç dünyası demek...Allah gönül ferahlığı versin,eksiltmesin inşallah...eşininde küçükten kalma bir sünnet korkusu var galiba oğlunu ondanmı kıyamıyorki...
afiyet olsun canım benim...dişleri inci gibi düzügün düzgün çıksın küçük hanımefendinin...
Arkadaşlar merhaba, ben işe başladığım için eylülde sizleri çok takip edemiyorum, yoğun da biri işim olduğundan geçmişte neler yazdığınızı bile okuyamıyorum. Benim bebeğim 9 unda 6 aylık olacak, maalesef sütüm az olduğundan ve bebeğim emmeyi artık reddettiğinden ek besinlere başladık. İşte sağdığım sütleri ve aptamil 1 de veriyoruz. İlk sorun benim gibi bebeği emmeyi reddeden var mı? Çok üzülüyorum, sağıdığımda 90 lık geliyor, yani çok çok az değil belki de, emse üzerine de aptamil versem diye hayal ediyorum. Ama sanki memem düşmanı oldu bebeğimin((
İkinci sorum ek gıdayı da reddediyor, çok ağlıyor, annem resmen evde savaş halindeyim diyor, oyun yapmayın diyor dr, ama zaten oyunda yapsak çok geçici bir çözüm oluyor bu. Yoğurda pekmez kattık çok az alıp ağzını kitliyor, meyve pürelerinde her çeşidi deniyoruz gene çuvallamaca... Kilo verecek diye korkuyoruz, Dr çok komik oyun yok, mama sandalyesinde oturtacaksınız, parkta vermeyin, tam bir meyveyi verin, nasıl olacak dediği gibi bilmiyorum. Sizler neler veriyorsunuz, nasıl denemeler yapıyorsunuz arkadaşlar. Bu arada dişi çıkanlar oldu mu, bazı arkadaşlarımın 6 aylıkken çıktı bebeklerinin dişleri. Bana deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim. Ayrıca bu tür şeyleri konuştuysanız önceki sayfalarda ne olur kusura bakmayın.
ah kuzum ya ona göre bir oyuncak verse ya yumusak kıyamam yahayırlı Cumalar kızlar
kızım dün damağını kesmiş... tesadüfen gördüm ...ağzının kenarında yara gibi birşey vardı hatta ağlarken kucağımda dişi çıkıyormu diye kontrol ediyordum... kv de de öyle bakma anlaşılmaz dedi...bakma bakma diyor bana...aaa gördüğüme inanmadım..damağı yarılmış...görmesem bana söylemeyecek...oyuncaklar yapıyor dedi...neyi tuttuda ısırdı böyle...nasıl kanamış nasıl acımış canı belliki ....geldiğimde gözleri kıpkırmızıydı zaten...yeni uyandı dedi...benim içim yarıldı görünce hiç uyumadım sabaha kadar öptüm öptüm sarıldım...meme emerken ve biberonla beslerken ağlamıyor... acısı geçti heralde..sabah tekrara baktım... neredeyse yarı yarıya kapanmış bile...ne çabuk iyileşiyorlar....
Aoç nin keçi sütünü aoç nin inek yoğurduyla mayaladım...ilk defa keçi sütünden yoğurt mayaladım...küçük küçük cam kaplara döktüm sonra fırına verdim... sabaha kadar beklettim.. iyi tutmuş ..tadına biraz baktım kekremsi bir tadı var inek yoğurdu gibi tatlı değil...normalmi tadı yoksa benmi ekşittim yoğurdu...
kızıma 1 yemek kaığı kadar verdim ... çok sevdi dahada yerdi ama bakalım birşey olmaz inşallah da devam ederim
hadi gözün aydın canım çok sevindim ...bu gece seni hiç uğraştırmaz inşallah...Günaydııın
Gece uyku eğitimine başladım.benim vazgeçirmem gereken,kucakta sallayarak uyuması ve gece alışkanlığa dönen 2 saatte bir emzirmelerdi.
20 45'te banyo,emzirme,masal,uyku sıralamasıyla 15 dk içinde kendi kendine uyudu.sırtından pış pışladım,yan yatırınca da daha kolay uyuyor,öyle yatırdım.
Buraya kadar herşey güzeldi.kısa sürede uyumuştu,1 saat sonra uyandı,hiç ağlamayan kızım ağlamaya başladı.2 saatte bir emzirip yatırdığım için,niye emzirmiyosun diye alışkanlık ağlamasına başladı.
2 kere çok aşırı ağladı,kucağıma aldım,sakinleştirdim,emzirmedim inatla,sallayarak da uyutmadım,hemen yatağına yatırdım,yine ağladı.dayandım,tam 45 dk ağladı,en sonunda uyudu kendi kendine.
45 dk boyunca ara ara dokundum,sırtından pış pışa devam etttim.öyle uyudu.
Sonrası rekor.1,5-2,5 ve 4'te uyandı,emzik verince hemen uyudu.sabah 6 45 'te kalktı.normalde 2 saatte bir emzirmeden ve arada sallamadan uyuyamıyordu.
Böylece ben de sonunda uyuyabildim.şimdi devam ediyorum,emzirme,alt değiştirme,oyun,yatırdım,kendi kendine 10 dk sonra uyudu.bu kadar çabuk anlıycağını bilseydim daha önce yapardım,gece 9'dan sabah 6 45'e kadar emmedi,meğer acıkmıyormuş,2 saatte bir alışkanlıktan emdiği doğrulandı.kızım uyumak istiyomuş da ben daha kolay uyuycak diye emzirip,bölmüşüm ikimizin de uykularını.
Zaten gece uykuları gelişimi için çok önemli.önemli olan tutarlılık,dayanın deniycekseniz,zor ama onun iyiliği için,tabi sizin için de.eğer yarım saat ağlatıp,kucakta uyutursanız,ya da sallarsanız,çok ağlarsam annem beni uyutur diye öğreniyorlarmış.boşuna da ağlamış olucak.hepsini not etmek öneriliyor,saat saat ne yapıldı,ne kadar uyudu diye.sonradan düzeni tutturmak ve ilerlemeyi görmek için.
Bakalım bu gece ne kadar direnicek,ne olucak.
Yukarda yazdım canım
yok canım benim sen anlatınca canım çekerdi , yapsan önüme koysan yemezdim tadından tiksiniştim ben...Cok uzuldum simdi. Neden soylemedin caninin cektigini. Yollardim sana. Hem de hamileyken. Asermissin ve yememissin
Kendi korkmadim rahattim diyor ama okul caginda sunnet olmus. Bilmiyorum ki. Taman ben de aglasin korksun istemiyorum ama... Cok usteleyince "pff zaten adi ustunde sunnet farz degil, kalsin o zaman" diyorum
Doktor ferrum demir eksikliği damlası verdi,siz de kullanıyor musunuz? Test yapmadan direk verdi de,
hayırlı Cumalar kızlar
kızım dün damağını kesmiş... tesadüfen gördüm ...ağzının kenarında yara gibi birşey vardı hatta ağlarken kucağımda dişi çıkıyormu diye kontrol ediyordum... kv de de öyle bakma anlaşılmaz dedi...bakma bakma diyor bana...aaa gördüğüme inanmadım..damağı yarılmış...görmesem bana söylemeyecek...oyuncaklar yapıyor dedi...neyi tuttuda ısırdı böyle...nasıl kanamış nasıl acımış canı belliki ....geldiğimde gözleri kıpkırmızıydı zaten...yeni uyandı dedi...benim içim yarıldı görünce hiç uyumadım sabaha kadar öptüm öptüm sarıldım...meme emerken ve biberonla beslerken ağlamıyor... acısı geçti heralde..sabah tekrara baktım... neredeyse yarı yarıya kapanmış bile...ne çabuk iyileşiyorlar....
Aoç nin keçi sütünü aoç nin inek yoğurduyla mayaladım...ilk defa keçi sütünden yoğurt mayaladım...küçük küçük cam kaplara döktüm sonra fırına verdim... sabaha kadar beklettim.. iyi tutmuş ..tadına biraz baktım kekremsi bir tadı var inek yoğurdu gibi tatlı değil...normalmi tadı yoksa benmi ekşittim yoğurdu...
kızıma 1 yemek kaığı kadar verdim ... çok sevdi dahada yerdi ama bakalım birşey olmaz inşallah da devam ederim
hadi gözün aydın canım çok sevindim ...bu gece seni hiç uğraştırmaz inşallah...
yok canım benim sen anlatınca canım çekerdi , yapsan önüme koysan yemezdim tadından tiksiniştim ben...
hayırlısı bakalım dimi pipi kaçmıyorya...herkesin ikna olduğu bir gün kısmet olacak sanırım...
Selsmlar canlar. Bugun temizlik gunumuzdu. Ve de aksama misafirim var hazirlik filan derken anca gelebildim araniza. Kizima dis hedigi yaptim bugun. Aslimda niyetim yoktu ama kv ille yap dedi. Alsamki misafirlerim de onlar bu arada esimin halalari kvler filan. Buyrum siz de gelin. Az olmasin diye olcuyu bol tuttum, hepimize yeter
kim bilir ne verdi eline...dün diğer torunuda vardı evde belkide o yapmıştır... işin garip tarafı eşim dün izinliydi evdeydi..ama benim haberim yok diyor...ah kuzum ya ona göre bir oyuncak verse ya yumusak kıyamam ya
aklıma biberonların kapağı varya onun açık tarafınımı ısırdı diye geldi...resmen oraya birşey oturmuş.. ön damağında değil sağ üst damağı azı dişlerinin çıkacağı yerde...bende yanlış ifade ettim canım hem ben söylerdim gerçekten canım isteseydi..bazen akşama kadar yemek konuşurduk yaaa hepimiz birşeyler anlatırdık...Metal kaşık catalla bırşey mi yedirdi acaba?
Canım çekti deyince üzüldüm gülüm. Bahsetmemek lazımdı yemekten içmekten de işte hamileyken, dilimiz durmuyordu
bana da ferrum degilde vegaferon verdiler bize test yapıldı kanımın 37 iyi çıktı ama yinede 4 damla kullan dedi sağlık ocagı. Ben biraz verdim sonra reddedince vermedim ama dün duydum bu aylarda içirmek beyne yararlıymıs dün verdim tekrar içmedi akıttı agzından. Zaten demir gibi kokuyor ıggggg.... çok çirkin ben tattım beğenmedim oglumun beğenmemesi çok normal. Ferrum nasıl acaba onu mu versem?
güldüm valla bebeklerin düşüncelerini (aslında düşünmediklerini) bende seslendiriyorum evde öyle gülüyoruz eşimle..ben şebeklik yapıyorum ağlrken sussun die birden bi duruyor bakıyor yüzüme öyle komik bir ifade ile sanki diyor ki ' ben büyümeden kafayı yedi annem yazık azıcık uslu durayım da, bari ekmek yemeyi öğrenene kadar yoksa annemi tımarhaneye kapatırlar o zaman memesiz ne yaparım ben' bakışı atıyor..yada durmadan adını söylüyorum sonra bana dönüyor ööff diyerek hemde ööf lüyor resmen eşşek sıpası
Canım hepsinin tadı aynı, demir neticede. Test yaptır bu ay da. Ihtıyacı yoksa verme. Fazlası da toksik bu meredin. Ülkemizde aman ya eksikse/ya ihtiyacı varsa dıye herkese verıyorlar.
Bebegin premature degilse, zamanında normal kiloda dogduysa, anne sutu/mama/devam sutu... Beslenmesı güzelse, 6. Aya kadar (8 ay dıyen yazılar da okudum) demir depoları yeterlidir. 6. Ayda zaten cocuk emmeye (mamaya) devam ediyor. Ek gıda da alıyor. Takviyeye ihtiyacı yok. Tabi el gıdayı güzel dengelemek lazım. Corba verıyorsunuz mesela. Yeşil yapraklı sebze koyun, kurmızı et ile pişirin. C vitaminini de almasına özen gösterin, demir emilimini arttırıyor. Pekmez kan yapmaz. Tatlandırıcı olarak gıdalarda şeker yerine kullanılabilir.
Aklıma gelenler bunlar. Ama kontrollerinizde bir kan tahlili de isteyin yine de. Acaba demezsınız...
Tesekurler canlar. Hepimizin bebislerinin inci gibi disleri olsun insallah :)metro çok yaygın değil burada ama migros zebil gibi birine girip bakarım sağol canım...
canım bilmememiz normal çünkü daha mamalar icat olmadan pirinç unlu muhallebi vardı... saltanatı uzun sürdü ama yavaş yavaş kendisinin hiç bir işe yaramadığını anladılar...birde eski pirinçler yok artık hepsi başka bir gıdanın taklidi...şimdi birşey olmaz ama ilerde hastalıklara davetiye gibi bir şey...
canım ben bu sabah yedirdim yoğurt keçi sütünden...ama bir yemek kaşığı kadar sen nekadar yedirdinde gaz oldu... bak şimdi bugün gaz sancısı tutarsa ...
tam yulaf unu..yani kepeği ve herşeyiyle çekilmiş tam yulaf unu olacak..snowyy hamileyken yulaf unuyla omlet yapardı ..benimde canım çekerdi de bir kısmet olmamıştı pişirip yemek....:).. yoğurtla falan yemiştim tiksinmiştim..
yahu ben kızım olduğundan beri sulu gözlü oldum...eskiden kaybedecek birşeyim yoktu...en zayıf noktam benim...birde vesveseli oldum iyice...üzülmüyorum canım bir an oluyor geçiyor...
Allah kimsenin başına vermesin...çok zormuş...haklısın karışsan sana ne derler ki çok duydum bu lafı...karışmasan gönlün razı olmaz...
bana ilk dinlediğim zamn korkunç gelmişti..ama şimdi anlatırken komik oluyor haklısın....
zaten asgari ücret alıyorum birde bakıcıya versem zaten çalışmama gerek yok...Allah razı olsun kv bakıyor...
daha evine girmeden uğraştığın şaylere bak canım yaaa...Allah sabır vermiş...
rüyan hayrolsun...ev insanın iç dünyası demek...Allah gönül ferahlığı versin,eksiltmesin inşallah...eşininde küçükten kalma bir sünnet korkusu var galiba oğlunu ondanmı kıyamıyorki...
afiyet olsun canım benim...dişleri inci gibi düzügün düzgün çıksın küçük hanımefendinin...
Canim izmirdeyim evet. Ama izmirde son 1 ayimiz. Keske gelseydin tanissaydik. Cok memnun olurdum. İzmir bulusmasi da yapmadik :/canım sen izmirdeydin değilmi ben ancak şimdi okuyorum oglumu alır gelirdim kız hem tanışırdık ama şimdi bakıyorum ancak mesajlara çünkü süt iznim var ve 3,30 da çıkıyorum
canım böyle birşey bilerek yapılmaz ama normalmiş gibi davranıp çekip gitti...çizik mizik değil bildiğin yarılmış ayrılmış eti...sandalyenin başlarını bile tutunca ağzıan sokuyor ..neyi tutarsa ısırıyor zaten... dün dişlik almış eşim ...geveleyemedi bile...sabah iyiydi ama ..kızrıktı akşam sabah normal et rengine dönmüş şişme falanda yok ... enfeksiyon kaparsa diye korktum... anne sütünden midir nedir bayağı düzlemiş ...hırsızı
canım ben bile üzüldüm ya ne veriyor ki damagı yırtılmıs babaannedir o benden daha bile üzülür ama sert cisimler vermesin eline o bebek daha ne anlayacak ki dişi kaşındığından ağzına ne koydugunu bilemez.
Allah muhabbetinizi artırsın canım...bize 4 gün bayram...resmide olsa idaride olsa bizim işyerinde işlemez... ama radyoda dinledim ... resmi 5 gün müş dediğin gibiGunaydin herkese. Biz bugun sabaha kadar kizimla oturduk konustuk. Konusmamizin gundeminde " ne olacak bu memleketin hali" vardianca oyle derin mesele olursa insan sabaha kadar konusur. Acep neydi derdi...
Arefe gunu butun gun tatil ilan edilmis. Ama resmi mi idari mi bilmiyorum. Ozel sektordeki arkadaslar, nedir durum?
canım böyle birşey bilerek yapılmaz ama normalmiş gibi davranıp çekip gitti...çizik mizik değil bildiğin yarılmış ayrılmış eti...sandalyenin başlarını bile tutunca ağzıan sokuyor ..neyi tutarsa ısırıyor zaten... dün dişlik almış eşim ...geveleyemedi bile...sabah iyiydi ama ..kızrıktı akşam sabah normal et rengine dönmüş şişme falanda yok ... enfeksiyon kaparsa diye korktum... anne sütünden midir nedir bayağı düzlemiş ...
Allah muhabbetinizi artırsın canım...bize 4 gün bayram...resmide olsa idaride olsa bizim işyerinde işlemez... ama radyoda dinledim ... resmi 5 gün müş dediğin gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?