günaydın arkadaşlar dün oğlumu doktoruna götürdüm çünkü vucudunda döküntüler vardı kırmızı kırmızı alerji sandım ama meğer bizim aşıdan sandığımız ateş 6.hastalığı diye bir rahatsızlıkmış ve çocukların hemen hepsinde görülüyormuş antibiyotiğe ihtiyaç yyokmuş ve çocuk bağışıklık kazanıyormuş
bana karşı öyle yapıyor ...Allah bilir nasıl panikledi ...ne diyeceğimde sanki olmuş bir defa bilerekte yapmadın ama hadi görmeseydim hadi mikrop kapsaydı...Aman ona hersey normal zaten. Ana olan korumacı olur. Bilmiyorum kendi çocuklarını nasıl yetiştirmiş...
Bayramdan sonraki 3 gun nasıl olacak?
neden bilgilendirmiyorlar...insanın aklına ilk alerji gelir...iyi bari söylediğin iyi oldu canım... geçmiş olsun...günaydın arkadaşlar dün oğlumu doktoruna götürdüm çünkü vucudunda döküntüler vardı kırmızı kırmızı alerji sandım ama meğer bizim aşıdan sandığımız ateş 6.hastalığı diye bir rahatsızlıkmış ve çocukların hemen hepsinde görülüyormuş antibiyotiğe ihtiyaç yyokmuş ve çocuk bağışıklık kazanıyormuş
bende bu hastalığı ismi ilginç diye bir sitede okumuştum...geçmiş olsun canım... kendi kendine geçiyorsa ve aslında bebeğin sağlıklı olduğunu bağışıklığının güçlendiğini gösteriyorsa sorun yok ama hangimizin başına gelse doktora gideriz nedir diye...benim daha önceki gördüğüm kızarık döküntüler sanki bebeğin vücudu bölge bölge yanmış gibi duruyordu. panik bir durum...geçmiş olsun canım tekrar...snowyy kuluçka dönemininde ateş yapıyormuş bitiş aşamasında döküntü özel doktorumuz söyledi devlette 3 doktorda bilemedi hep aşıya bağladılar sağolun kızlar bulaşıcıymış geçen güne gittim bayağı bir çocuk vardı sanırım birinden geçti
Tesekurler canlar. Hepimizin bebislerinin inci gibi disleri olsun insallah :)
Canim izmirdeyim evet. Ama izmirde son 1 ayimiz. Keske gelseydin tanissaydik. Cok memnun olurdum. İzmir bulusmasi da yapmadik :/
canım böyle birşey bilerek yapılmaz ama normalmiş gibi davranıp çekip gitti...çizik mizik değil bildiğin yarılmış ayrılmış eti...sandalyenin başlarını bile tutunca ağzıan sokuyor ..neyi tutarsa ısırıyor zaten... dün dişlik almış eşim ...geveleyemedi bile...sabah iyiydi ama ..kızrıktı akşam sabah normal et rengine dönmüş şişme falanda yok ... enfeksiyon kaparsa diye korktum... anne sütünden midir nedir bayağı düzlemiş ...
Allah muhabbetinizi artırsın canım...bize 4 gün bayram...resmide olsa idaride olsa bizim işyerinde işlemez... ama radyoda dinledim ... resmi 5 gün müş dediğin gibi
azıcık ucundan kesecekler istedikleri paraya bak yahuu:) biz de kestircez parayı bulunca ergenliğe girmeden kestireydik iyiydi...
sizin iyiymiş bizim düğünden sonra düğün gibi birşeydi işte:) benim tarafın altınları verdiler ne varsa az cok onların tarafın verdiği taktığı herşey ve para onlarda kaldı ve nişan düğün tek birşey takmadılar gelinlik baskasından vs vs..kaçmıştık ama kaçmasakta yapmazlardı para pul değil görgüsüzlük istemeye gelirken lokum almış kv poşetle getirdi elime verdi yarısını eve ayırmış gelenler yesin die:) eşimi sevdiğim için önemli değil sevmesem böyle bi aileye ölsem gitmezdim
hayırlı Cumalar kızlar
kızım dün damağını kesmiş... tesadüfen gördüm ...ağzının kenarında yara gibi birşey vardı hatta ağlarken kucağımda dişi çıkıyormu diye kontrol ediyordum... kv de de öyle bakma anlaşılmaz dedi...bakma bakma diyor bana...aaa gördüğüme inanmadım..damağı yarılmış...görmesem bana söylemeyecek...oyuncaklar yapıyor dedi...neyi tuttuda ısırdı böyle...nasıl kanamış nasıl acımış canı belliki ....geldiğimde gözleri kıpkırmızıydı zaten...yeni uyandı dedi...benim içim yarıldı görünce hiç uyumadım sabaha kadar öptüm öptüm sarıldım...meme emerken ve biberonla beslerken ağlamıyor... acısı geçti heralde..sabah tekrara baktım... neredeyse yarı yarıya kapanmış bile...ne çabuk iyileşiyorlar....
Aoç nin keçi sütünü aoç nin inek yoğurduyla mayaladım...ilk defa keçi sütünden yoğurt mayaladım...küçük küçük cam kaplara döktüm sonra fırına verdim... sabaha kadar beklettim.. iyi tutmuş ..tadına biraz baktım kekremsi bir tadı var inek yoğurdu gibi tatlı değil...normalmi tadı yoksa benmi ekşittim yoğurdu...
kızıma 1 yemek kaığı kadar verdim ... çok sevdi dahada yerdi ama bakalım birşey olmaz inşallah da devam ederim
bana da ferrum degilde vegaferon verdiler bize test yapıldı kanımın 37 iyi çıktı ama yinede 4 damla kullan dedi sağlık ocagı. Ben biraz verdim sonra reddedince vermedim ama dün duydum bu aylarda içirmek beyne yararlıymıs dün verdim tekrar içmedi akıttı agzından. Zaten demir gibi kokuyor ıggggg.... çok çirkin ben tattım beğenmedim oglumun beğenmemesi çok normal. Ferrum nasıl acaba onu mu versem?
Gunaydin herkese. Biz bugun sabaha kadar kizimla oturduk konustuk. Konusmamizin gundeminde " ne olacak bu memleketin hali" vardianca oyle derin mesele olursa insan sabaha kadar konusur. Acep neydi derdi...
Arefe gunu butun gun tatil ilan edilmis. Ama resmi mi idari mi bilmiyorum. Ozel sektordeki arkadaslar, nedir durum?
azıcık ucundan kesecekler istedikleri paraya bak yahuu:) biz de kestircez parayı bulunca ergenliğe girmeden kestireydik iyiydi...
sizin iyiymiş bizim düğünden sonra düğün gibi birşeydi işte:) benim tarafın altınları verdiler ne varsa az cok onların tarafın verdiği taktığı herşey ve para onlarda kaldı ve nişan düğün tek birşey takmadılar gelinlik baskasından vs vs..kaçmıştık ama kaçmasakta yapmazlardı para pul değil görgüsüzlük istemeye gelirken lokum almış kv poşetle getirdi elime verdi yarısını eve ayırmış gelenler yesin die:) eşimi sevdiğim için önemli değil sevmesem böyle bi aileye ölsem gitmezdim
hayırlı Cumalar kızlar
kızım dün damağını kesmiş... tesadüfen gördüm ...ağzının kenarında yara gibi birşey vardı hatta ağlarken kucağımda dişi çıkıyormu diye kontrol ediyordum... kv de de öyle bakma anlaşılmaz dedi...bakma bakma diyor bana...aaa gördüğüme inanmadım..damağı yarılmış...görmesem bana söylemeyecek...oyuncaklar yapıyor dedi...neyi tuttuda ısırdı böyle...nasıl kanamış nasıl acımış canı belliki ....geldiğimde gözleri kıpkırmızıydı zaten...yeni uyandı dedi...benim içim yarıldı görünce hiç uyumadım sabaha kadar öptüm öptüm sarıldım...meme emerken ve biberonla beslerken ağlamıyor... acısı geçti heralde..sabah tekrara baktım... neredeyse yarı yarıya kapanmış bile...ne çabuk iyileşiyorlar....
Aoç nin keçi sütünü aoç nin inek yoğurduyla mayaladım...ilk defa keçi sütünden yoğurt mayaladım...küçük küçük cam kaplara döktüm sonra fırına verdim... sabaha kadar beklettim.. iyi tutmuş ..tadına biraz baktım kekremsi bir tadı var inek yoğurdu gibi tatlı değil...normalmi tadı yoksa benmi ekşittim yoğurdu...
kızıma 1 yemek kaığı kadar verdim ... çok sevdi dahada yerdi ama bakalım birşey olmaz inşallah da devam ederim
bana da ferrum degilde vegaferon verdiler bize test yapıldı kanımın 37 iyi çıktı ama yinede 4 damla kullan dedi sağlık ocagı. Ben biraz verdim sonra reddedince vermedim ama dün duydum bu aylarda içirmek beyne yararlıymıs dün verdim tekrar içmedi akıttı agzından. Zaten demir gibi kokuyor ıggggg.... çok çirkin ben tattım beğenmedim oglumun beğenmemesi çok normal. Ferrum nasıl acaba onu mu versem?
Gunaydin herkese. Biz bugun sabaha kadar kizimla oturduk konustuk. Konusmamizin gundeminde " ne olacak bu memleketin hali" vardianca oyle derin mesele olursa insan sabaha kadar konusur. Acep neydi derdi...
Arefe gunu butun gun tatil ilan edilmis. Ama resmi mi idari mi bilmiyorum. Ozel sektordeki arkadaslar, nedir durum?
hayırlı Cumalar kızlar
hayırlı Cumalar kızlar
Günaydııın
Gece uyku eğitimine başladım.benim vazgeçirmem gereken,kucakta sallayarak uyuması ve gece alışkanlığa dönen 2 saatte bir emzirmelerdi.
20 45'te banyo,emzirme,masal,uyku sıralamasıyla 15 dk içinde kendi kendine uyudu.sırtından pış pışladım,yan yatırınca da daha kolay uyuyor,öyle yatırdım.
Buraya kadar herşey güzeldi.kısa sürede uyumuştu,1 saat sonra uyandı,hiç ağlamayan kızım ağlamaya başladı.2 saatte bir emzirip yatırdığım için,niye emzirmiyosun diye alışkanlık ağlamasına başladı.
2 kere çok aşırı ağladı,kucağıma aldım,sakinleştirdim,emzirmedim inatla,sallayarak da uyutmadım,hemen yatağına yatırdım,yine ağladı.dayandım,tam 45 dk ağladı,en sonunda uyudu kendi kendine.
45 dk boyunca ara ara dokundum,sırtından pış pışa devam etttim.öyle uyudu.
Sonrası rekor.1,5-2,5 ve 4'te uyandı,emzik verince hemen uyudu.sabah 6 45 'te kalktı.normalde 2 saatte bir emzirmeden ve arada sallamadan uyuyamıyordu.
Böylece ben de sonunda uyuyabildim.şimdi devam ediyorum,emzirme,alt değiştirme,oyun,yatırdım,kendi kendine 10 dk sonra uyudu.bu kadar çabuk anlıycağını bilseydim daha önce yapardım,gece 9'dan sabah 6 45'e kadar emmedi,meğer acıkmıyormuş,2 saatte bir alışkanlıktan emdiği doğrulandı.kızım uyumak istiyomuş da ben daha kolay uyuycak diye emzirip,bölmüşüm ikimizin de uykularını.
Zaten gece uykuları gelişimi için çok önemli.önemli olan tutarlılık,dayanın deniycekseniz,zor ama onun iyiliği için,tabi sizin için de.eğer yarım saat ağlatıp,kucakta uyutursanız,ya da sallarsanız,çok ağlarsam annem beni uyutur diye öğreniyorlarmış.boşuna da ağlamış olucak.hepsini not etmek öneriliyor,saat saat ne yapıldı,ne kadar uyudu diye.sonradan düzeni tutturmak ve ilerlemeyi görmek için.
Bakalım bu gece ne kadar direnicek,ne olucak.
Yukarda yazdım canım
sağol canım benim bütün kesici oyuncaklarını kaldırdım...zaten yoktu pek oyuncağıda diğer torununkileri ayıkladım...of ya kuzumun kimbilir canı ne kadar acıdı gelmiş geçmiş olsun tatlım
sağol canım...bende çok fazla beklettim dolaba koymadım zamanında diye ekşidi sandım...fırında kalıp gibi tuttu..dolaba koymadan sıcakken 1 yemek kaşığı verdim..evi aradımda çok rahat uyumuş bugün...kakasına bakmadan çöpe atma birde cildini kontrol et dedim kv ye...Heheheheh.....
Canım ben nişandan sonra farkettim durumu ama ne yapacaksın işte.,, hayırlısı Allahtan... Allah eşlerimizden razı olsun...
Kuzum kıyamam yaaaa... Ay yakın olsaydık bn bakardım kuzuya.. Sen bir ucundadır Ankara'nın ben bir ucunda... Canım keçi Sütünden yoğurt öyle oluyor.. Ekşitmedin merak etme..
Tatlım geçen gün lcwda Penye şapka gördüm.. Bilgin olsun..sağol canım benim bütün kesici oyuncaklarını kaldırdım...zaten yoktu pek oyuncağıda diğer torununkileri ayıkladım...
sağol canım...bende çok fazla beklettim dolaba koymadım zamanında diye ekşidi sandım...fırında kalıp gibi tuttu..fırına koymadan sıcakken 1 yemek kaşığı verdim..evi aradımda çok rahat uyumuş bugün...kakasına bakmadan çöpe atma birde cildini kontrol et dedim kv ye...
birde benim kızın kafası yanakları ve kulağı buz gibi oluyor gece...kafasına göre penye şapka bulamadım hep yenidoğan için var...bu araalr havalar çok soğuk...baş örtümü sarsam kafasına...yoksa alışsamı öyle uyumaya...
sağol canım benim bütün kesici oyuncaklarını kaldırdım...zaten yoktu pek oyuncağıda diğer torununkileri ayıkladım...
sağol canım...bende çok fazla beklettim dolaba koymadım zamanında diye ekşidi sandım...fırında kalıp gibi tuttu..dolaba koymadan sıcakken 1 yemek kaşığı verdim..evi aradımda çok rahat uyumuş bugün...kakasına bakmadan çöpe atma birde cildini kontrol et dedim kv ye...
birde benim kızın kafası yanakları ve kulağı buz gibi oluyor gece...kafasına göre penye şapka bulamadım hep yenidoğan için var...bu araalr havalar çok soğuk...baş örtümü sarsam kafasına...yoksa alışsamı öyle uyumaya...
bana karşı öyle yapıyor ...Allah bilir nasıl panikledi ...ne diyeceğimde sanki olmuş bir defa bilerekte yapmadın ama hadi görmeseydim hadi mikrop kapsaydı...
bayramdan sonra iş başı ... senelerdir aynı...ama bu seneki bayram da da idari olarak tatil yapmamışlar ..normalde birleştirirlerdi 9 gün tatil yaparlardı....
çaliş çaliş çaliş... paraaa..para yokkk....:)
snowyy kuluçka dönemininde ateş yapıyormuş bitiş aşamasında döküntü özel doktorumuz söyledi devlette 3 doktorda bilemedi hep aşıya bağladılar sağolun kızlar bulaşıcıymış geçen güne gittim bayağı bir çocuk vardı sanırım birinden geçti
Heheheheh.....
Canım ben nişandan sonra farkettim durumu ama ne yapacaksın işte.,, hayırlısı Allahtan... Allah eşlerimizden razı olsun...
Kuzum kıyamam yaaaa... Ay yakın olsaydık bn bakardım kuzuya.. Sen bir ucundadır Ankara'nın ben bir ucunda... Canım keçi Sütünden yoğurt öyle oluyor.. Ekşitmedin merak etme..
Canım bizim ki Ferruh..içiyor kuzu gık demeden..
Canım idari izinmiş..kamu çalışanlarına..
Herkeslere hayırlı cumalar olsun...
Bu forum Çıldırtacak beni... Alıntı yapıyorum ama sayede ilk Alıntı yaptığım kişiye yazdırıyor .. Ayrıntılı düzenlemeyi seçiyorum.. Geriye gitmiyor.. Güncelleme gerekiyor siteye...
2. Dişimiz geliyor.. Bugün yarın patlar sanırım... Ama kuzum huysuz azıcık.. Kucakta uyudu .. Huyu Değişti yavrumun..bırakınca ağladı.. Iyice dalınca yatırdım yerine... Allah kolaylık versin tüm yavrulara...
Günaydın nisan kuzularının anneleri
Kış geliyor üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.Kuzuları daha bir kollamak gerekiyor artık hele ki emekleme dönemlerinde ne yapacağız bakalım Allah yardımcımız olsun.Bizim kız son 1 haftadır çığlık atarken helak oldu ambulans sireni gibi aaaaayyynn..diye diye dolanıyor:)Hastanede bizden başka sesi çıkan yoktu o dereceŞimdi öğrendiği şey eline geçen ne varsa yere atıp arkasından bakıyor.Ses çıkarınca hoşuna gidiyor aynı şeyi tekrar tekrar yapıyor.Bizde zıplayanlar sınıfındanız bizimkisi daha 2 aylıkken kucakta zıplamaya başladı işim iş bu kızla tam cimcime oldu:)
Dünyaya gelen büyüyor yahu,daha dün keseydi,kalp atışıydı,ikili testti derken bugün emekleyecek konuma geldiler.Allah yokluklarını göstermesin.Sağlık,sıhat,mutluluk versin bütün kuzulara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?