2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
yolumun üstü bakayım yatarken olmasa bile balkona çıktığında takarım...sağol canım...soğuk olunca ne giydieceğini şaşırıyor insan... altlıklarınında bel kısmı sıkmaya başladı...sabah iyiydi gülücükler atıyordu...

amin canım inşallah...işte bende onun için ikilemde kaldım...babamı annesi sürekli başını sarar yatırırmış kaç yaşına gelmiş koca adam hala kışın beresiz uyumaz üşüyor kafam der..psikolojikmi yoksa alışkanlıkmı...

Geçmiş olsun canım

canım benim tosun anne sütü içiyor sadece ek gıda 1-2 cay kasığı meyve veiyorum arada sıfır mama ve çok iştahlı bir bebek neyse demek istediğim 90 cc az süt değil kaç satte 90 cc cıkıyor önemli olan bu.makinen iyi çekmiyordur belki manuel pompa mı elektrikli mi sütün az ile manuel ile fayda saglayamazsın.ve stresi bırak öncelikle benim tosun 2 satte bir 90 cc versem doyar beslenme sıklıkları azaldı böyle düşünürsek 4 saatte bir 180 cc içer ama her bebek aynı değil iştahı yoksa daha az süt bile yeter belki gazı var belki dişleri kaşınıyor aç zannediyorsundur.aylık kg alımı önemli ama fos kilonun bi önemi yok zayıf olsun hareketleri gelişimi iyimi önemli olan bu canım ve eğer 90 cc süt 24 saatte çıkıyorsa bile yine de üzülme o kadar anne sütü içemeyen bebeklerde var sen olumlu düşün ve her vakit bulduğunda sağmaya devam et biberonla veririsin hiç olmazsa sütlerini güzel sakla bozulmasın.ek gıdaya geçeceksen 3 gün dene her besini diğerine geçmeden alerji yapabilir.önemli olan kilo alması ise senin için pirinç unuyla muhallebi yapabilirsin formül mama ile bu kilo aldırır.bazen emmeyi reddeder atak dönemi olabilir biberona alışmış olabilir ısrar etme sık sık teklif et emzik emerken emziği çekip memeyi ver ağzına yada uyku arasında emzir ben hergün ninni söyleyerek emziriyorum artık durunca memeyi bırakıp bana bakıyor emmiyor hergün yeni huyları cıkıyor gece uykusunda sorunsuz emiyor sadece ilgileri arttı çevreye ısrar edersen inat eder hiç emmez.ayrıca nasibi ne kadarsa o kadar emer üzülme sonuçta ek besine başlama zamanımız geldi

eşime zam oldu...ama biz elden aldığımız için maaşı kağıt üzerinde bir ayrıcalığımız yok..patron ne zamn zam yaparsa ozamn...
daha dün gibi ..bana 6 aylık olunca işe başlarsın diyorlardı daha küçük bakamam diyorlardı şimdi 6 aylık neredeyse...

Canım gündüz nasıl uyutuyorsun peki...

Sabah 6 45'te kalkmıştı,emzirme,alt d.,oyun,8'de yatağına koydum,yan yatırdım,hemen uyudu,9 30'a kadar,sonra aşıya gittik geldik,salonda oyun oynadı,aşıdan önce emmişti.oyundan sonra koltukta yan yatırdım,10 dk mızırdandı,söylendi,yine uyudu.yani yapmaya çalıştığım şey geceyle aynı,sallamadan,emzirmeden,kendi kendine uyuması.eskiden çok güzel uyurdu kendi.aynısına uğraşıyorum.uyku sinyali verince yatırıyorum hemen.

ben vermeyi düşünmüyorum çorbalara koymak için alırsam onu da organik alıcam bi kilo bi yıl gider sonuçta 1 kaşık pirinç gidecek günde en fazla gerçi organik de güvenilir mi allah bilir ama ne yapayım pirinç unu hazmı kolay birde kilo yapıyor ama besleyici değil diye okumuştum bende pirinç unu bebeğiydim eskiden herkes öyleydi tabi.yulaf unu yada mısır unu olabilir bence verenler var tabi onlara da saygı duyuyorum şahsi fikrim bu şekilde

bir denemekte yarar var, benim ki de kurulu saat sanki 2 saatte bir uyanır oldu, eskiyi aratıyor, eskiden 5 saat aralıksız uyurdu.

benim oğlum olsaydı yanmıştım bende ilk 6 ayda
bende diyecektim iyi doktora denk gelmişsin her doktor ayıramıyor diye .

canim pekmezi sen yapmistin degil mi?
detayli anlatabilir msn?
canım evet ben kara üzüm diye tutturdum kara üzüm daha faydalı die düşünüyorum inadım biraz herkes bulanık olur suyu az cıkar dese de kara üzümden yaptım 10 kilo üzüm aldım sonuçta 1 kilo pekmez çıktı elime oğluma fazlası ile yeter zaten sen istersen yeşil üzümden yaparsın bulanık değil bence ama öyle cam gibi de dğil anladım ki aldığımız üzümler yeşil üzümden yapılıyor çünkü daha ekonomik oluyor ve kara üzümün kurusu bile daha pahalı.içine pekmek toprağı buldum şarap olmasın ekşimesin diye şart ama bulamazsan karbonat ile yapanlar da var internette okudum ki karbonatla yapmak daha sağlıklı die sonucta toprakta ne var bilinmez ama sende orjinal olsun dersen az toprak var sana kargo ile yollarım nerde oturuyorsun bilmiyorum köylerde bulunuyor daha cok ben sehirde zor buldum.ben ezerek suyunu cıkardım her yer battı ellerim kasıldı ama sonra denedim ki katı meyva sıkacagı da aynı temizle yıka güzelce ilaç filan kalmasın üzümde cok ilaç olur çünkü sonra ayıkla katı meyva sıkacagından sık güzelce çıkan posayıda tekrar tekrar sık tamamen suyu cıksın ziyan olmasın böylece daha pratik oluyor sonra ocaga koyuyorsun üzüm suyunu kaynayınca altını kısıp ben 10 kilo üzümden 7-8 kilo arası üzüm suyu cıkardım avcumun içi ile 3-4 avuc içi yada 5-6 yemek kaşığı toprak attım az az ekle köpürüyor çünkü dikkat et taşar sonra o köpükleri aldım kef gibi oluyor 5 dakika kaynattım köpüklerini aldım altını kapattım ertesi gün yani 24 saat sonra devam ettim ama 5-6 saat de yeterli dediler topragın dibe cökmesini bekliyoruz eger ev hanımıysan bi günde biter ama zaten zor iş ben 2 günde yaptım üstten suyu bulandırmadan alıyoruz altta topraklı kısmı döküyoruz sonra üstten aldığım üzüm suyunu 5-6 kez sık dokunmuş kumaş ile süzdüm toprağı hiç kalmadı sıfır toprak oldu tülbnt olmaz delikleri iri oluyor toprak cok ince eger karbonatla yaparsan internette ölçüsü var o zaman süzmeye de gerek olmuyor sanırım.sonra 4 saat kaynattım başında bekledim bosuna 2 saat hiç gerek yok pekmek koyulaşmaya başlayınca köpürüyor devamlı karıştırmak istiyor o da son yarım saat gibi birşey yoksa suyunu cekene kadar sorun olmuyor canım.kıvamı sulu yaparsan cabuk bozulurmus ben koyu yaptım sıcakken belli olmuyor sogutup damlatman gerek dagılmıyorsa olmustur

benim oğlum olsaydı yanmıştım bende ilk 6 ayda
bende diyecektim iyi doktora denk gelmişsin her doktor ayıramıyor diye

göünüz aydın canım benimde eşim sahıs yanında ilk 3 yıl 700tl ye çalıştı sonra her yıl zam yaptı şimdi yıl doluyor ısrar ederse yapıyor :) şu an 5bin tl alacağımız var ama sigortası var burada iş imkanı yok diye çekiyoruz benim maaşla geçinmeye bakıyoruz.

çocuklarda alerji riski olmayan tek tahıl yulafmış guliten olmadığı için ilk onunla başlayın diyor bizde kızıma tarhana yaptık dün annemle yulafve tam buğday onundan bakalım nasıl olucak tuzsuz

canım küçük cam kaplara yaptı isen fırına bile gerek yok büyük kaplar zor tutuyor sıkıca sar üşümeyeceği bi yere koy tutar kaç saat kaldığına baglı 3-4 ssat yetiyor sonra ekşimeye baslıyor die biliyorum annem sabaha kadar tutardı eskiden ekşimezdi bende bilemedim tadı biraz değişik ama öyle keçi sütü diyedir az az ver canım bende 1 yemek kasığı vermiştim ama hepsi farklı birşey olmaz evham yapma denemeden bilemeyiz yoğurt en kolay sindirilen besinlerden biri sonucta cogu insan ek gıdaya yogurtla başlıyor

littlezelda canım benim çok geçmiş olsun..

@Snowyy ay bu klavye öldürecek beni... Ferruh
Bu arada blw denemeye karar verdim.. Biraz önce de telde eşime anlattım.. Akşam ,videoları izleyelim birlikte dedi.. Ama 8 aylıkken işe başlayacağım.. Kv devam ettirebilir mi ki.. Ona takıldı Aklım...

HIRSIZI canım evet nasıl alıştırırsan öyle gider.. Altını sıcak tutu ayak vs.

Hırsızı,Littlezelda geçmiş olsun kuzulara
sağol canım

uyyy ne zahmetli...yaparken pişman olmuşsundur..ama şimdi için rahat rahat yedirirsin....

zam oldu ama 70 tl falan..ve onuda bilmem ne vergisi varmış ona kesecekelrmiş her ay... gelen gidiyor bir şekilde...yetiyorsa şükür canım Allah bu günlerimizi aratmasın inşallah...

süt günlük ve 1lt den küçüğüde olmadığı için kahvaltılık cam kaselere yaptım...mayasını karıştırıp kaseler böldüm fırını bi süre ısıtıp kapattım ve kapları fırın tepsisine dizdim 6 sat falan kaldı fırında ...akşamda vereyim yoğurttan...gaz yapmamış henüz bir şey olmaz inşallah dediğin gibi..ağzı kapanınca sulanıyor yoğurt o yüzden geniş sıcak yerde sulanmadan tutuyor...

boşuna dememişler ayağını sıcak başını serin tut diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…