yolumun üstü bakayım yatarken olmasa bile balkona çıktığında takarım...sağol canım...soğuk olunca ne giydieceğini şaşırıyor insan... altlıklarınında bel kısmı sıkmaya başladı...sabah iyiydi gülücükler atıyordu...Tatlım geçen gün lcwda Penye şapka gördüm.. Bilgin olsun..
Bizim de bina yeni.. Bakanlık kombiye izin vermiyormuş artık. Merkezi sistem olacak demişler. Kazan var ama herkes abonelik almadığından yermiyoruz ev kuzey cephe.. Çocuğu kat kat giydirir oldum o da sinirleniyor haliyle sevmiyor.. Ne yapacağımı şaşırdım.. Şapkayı hiç sevmiyoruz yeni doğduğunda da çıkarır atardı..
Evet Fırında çok güzel tutuyor.. Dün akşam Dışarıya çıktık..eşime dedim süt alaım tmm dedi..kipayı es geçmişiz..bugünlük dönecek kavşak da yoktu..mamadan mayaladım artık bugünlük.. Yoğurda alıştıkkeçi sütüyle devam edeyim ben de..
Ela nasıldı sabah canım.. Damağı çabuk iyileşir.. Süt kuzu bunlar...
amin canım inşallah...işte bende onun için ikilemde kaldım...babamı annesi sürekli başını sarar yatırırmış kaç yaşına gelmiş koca adam hala kışın beresiz uyumaz üşüyor kafam der..psikolojikmi yoksa alışkanlıkmı...Canım geçmiş olsun ela kuzuma Allah kazadan beladan hastalıktan bütün miniklerimizi korusun.Bana sorarsan alıştırma derim çok sıcağa sürekli sıcak ister ve en ufak bir rüzgarda hasta olur.Önemli olan midesini ve ayaklarını üşütmemesi onlara dikkat edersen üşüyeceğini zannetmiyorum.Bu sefer çok sıcaklarsa terler ve üzerinde kurursa bronşit olur Allah göstermesin.Ama tabi en doğrusunu sen bilirsin:)
Sanırım annelik iç güdüsü benim kız uyanmasa bile birden uyanıyorum bakıyorum üstünü açmış hemen düzeltip tekrar yatıyorum:)
günaydın arkadaşlar dün oğlumu doktoruna götürdüm çünkü vucudunda döküntüler vardı kırmızı kırmızı alerji sandım ama meğer bizim aşıdan sandığımız ateş 6.hastalığı diye bir rahatsızlıkmış ve çocukların hemen hepsinde görülüyormuş antibiyotiğe ihtiyaç yyokmuş ve çocuk bağışıklık kazanıyormuş
canım benim tosun anne sütü içiyor sadece ek gıda 1-2 cay kasığı meyve veiyorum arada sıfır mama ve çok iştahlı bir bebek neyse demek istediğim 90 cc az süt değil kaç satte 90 cc cıkıyor önemli olan bu.makinen iyi çekmiyordur belki manuel pompa mı elektrikli mi sütün az ile manuel ile fayda saglayamazsın.ve stresi bırak öncelikle benim tosun 2 satte bir 90 cc versem doyar beslenme sıklıkları azaldı böyle düşünürsek 4 saatte bir 180 cc içer ama her bebek aynı değil iştahı yoksa daha az süt bile yeter belki gazı var belki dişleri kaşınıyor aç zannediyorsundur.aylık kg alımı önemli ama fos kilonun bi önemi yok zayıf olsun hareketleri gelişimi iyimi önemli olan bu canım ve eğer 90 cc süt 24 saatte çıkıyorsa bile yine de üzülme o kadar anne sütü içemeyen bebeklerde var sen olumlu düşün ve her vakit bulduğunda sağmaya devam et biberonla veririsin hiç olmazsa sütlerini güzel sakla bozulmasın.ek gıdaya geçeceksen 3 gün dene her besini diğerine geçmeden alerji yapabilir.önemli olan kilo alması ise senin için pirinç unuyla muhallebi yapabilirsin formül mama ile bu kilo aldırır.bazen emmeyi reddeder atak dönemi olabilir biberona alışmış olabilir ısrar etme sık sık teklif et emzik emerken emziği çekip memeyi ver ağzına yada uyku arasında emzir ben hergün ninni söyleyerek emziriyorum artık durunca memeyi bırakıp bana bakıyor emmiyor hergün yeni huyları cıkıyor gece uykusunda sorunsuz emiyor sadece ilgileri arttı çevreye ısrar edersen inat eder hiç emmez.ayrıca nasibi ne kadarsa o kadar emer üzülme sonuçta ek besine başlama zamanımız geldiArkadaşlar merhaba, ben işe başladığım için eylülde sizleri çok takip edemiyorum, yoğun da biri işim olduğundan geçmişte neler yazdığınızı bile okuyamıyorum. Benim bebeğim 9 unda 6 aylık olacak, maalesef sütüm az olduğundan ve bebeğim emmeyi artık reddettiğinden ek besinlere başladık. İşte sağdığım sütleri ve aptamil 1 de veriyoruz. İlk sorun benim gibi bebeği emmeyi reddeden var mı? Çok üzülüyorum, sağıdığımda 90 lık geliyor, yani çok çok az değil belki de, emse üzerine de aptamil versem diye hayal ediyorum. Ama sanki memem düşmanı oldu bebeğimin((
İkinci sorum ek gıdayı da reddediyor, çok ağlıyor, annem resmen evde savaş halindeyim diyor, oyun yapmayın diyor dr, ama zaten oyunda yapsak çok geçici bir çözüm oluyor bu. Yoğurda pekmez kattık çok az alıp ağzını kitliyor, meyve pürelerinde her çeşidi deniyoruz gene çuvallamaca... Kilo verecek diye korkuyoruz, Dr çok komik oyun yok, mama sandalyesinde oturtacaksınız, parkta vermeyin, tam bir meyveyi verin, nasıl olacak dediği gibi bilmiyorum. Sizler neler veriyorsunuz, nasıl denemeler yapıyorsunuz arkadaşlar. Bu arada dişi çıkanlar oldu mu, bazı arkadaşlarımın 6 aylıkken çıktı bebeklerinin dişleri. Bana deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim. Ayrıca bu tür şeyleri konuştuysanız önceki sayfalarda ne olur kusura bakmayın.
eşime zam oldu...ama biz elden aldığımız için maaşı kağıt üzerinde bir ayrıcalığımız yok..patron ne zamn zam yaparsa ozamn...Esim zam var bu ay dıyordu. Genel mi yoksa belirli bir kesime mi yapıyorlar bilmiyorum. Ama asgari ücret cok düşük. İnşallah 100% zam yaparlar...
Doktor cok önemli evet. Baktım sen yazdıktan sonra. Allah korusun ateşi düşmese havale riski var diyor. Cok gecmiş olsun canım.
Ferruh mu:)Allah iyiligini versin gülüm.
Anamın el kremi Kamill'e, kamil demesi geldi aklıma
Hayırlı olsun şimdiden canım, masallah
Ben de dun aksam yatarken iç gecirdim. Gozume birden büyümüş gibi geldi. Dedim 6 ay nasıl gecti, 16 yıl da goz kırpması gibi gececek. Büyüdü bile, artık bebek degil...
Canım gündüz nasıl uyutuyorsun peki...
ben vermeyi düşünmüyorum çorbalara koymak için alırsam onu da organik alıcam bi kilo bi yıl gider sonuçta 1 kaşık pirinç gidecek günde en fazla gerçi organik de güvenilir mi allah bilir ama ne yapayım pirinç unu hazmı kolay birde kilo yapıyor ama besleyici değil diye okumuştum bende pirinç unu bebeğiydim eskiden herkes öyleydi tabi.yulaf unu yada mısır unu olabilir bence verenler var tabi onlara da saygı duyuyorum şahsi fikrim bu şekildeBilmiyor muydun canım...cnan arkadasımızdı sanırım konuyu gundeme getirmişti 2 hafta once. Baska birşeyin unundan yapıyor anneler muhallebiyi (ben yapmayacagım için aklımda kalmamış, bilen yazsın lütfen). Ayrıca pirinç unu kullanacaksanız bile organik bulun ne olur, pirinç gdo lu ben yıllardır evime almıyorum...
migrosta buluyorum ben bu tarz seyleri organik ürün rafları da var cok pahalı ama almayı düsünen ve bütcesi uygun olanlar bakabilirMetroda var. Sanırım migrosta da vardır. Ben yulaf kepegi alırken gozume ilişiyor hep.
ben de pirinç ununun hiç bir besleyici özelliği olmadığını duymuştum doktorumdan.Forumda pirinç unuyla ilgili yazıya rastladım kızlar,ne bu vermiycek miyiz katı gıdaya geçince?
http://kadin.haber3.com/bebeginiz-icin-pirinc-unu-yararli-midir-110y.htm
bir denemekte yarar var, benim ki de kurulu saat sanki 2 saatte bir uyanır oldu, eskiyi aratıyor, eskiden 5 saat aralıksız uyurdu.Aa Ben de okuyayim ilk deneyimini paylasirsan sevinirim. Benim sucum alistirdim surekli emmesine babasida gerci bu cocuk susamistir diyip surekli emzirmemi sagladi. 4 aydan sonra aglayim da kucagina alsin benumi modunu sonuna kadar kullaniyor akilli bidiklar:)
benim oğlum olsaydı yanmıştım bende ilk 6 aydaCok uzuldum simdi. Neden soylemedin caninin cektigini. Yollardim sana. Hem de hamileyken. Asermissin ve yememissin
Kendi korkmadim rahattim diyor ama okul caginda sunnet olmus. Bilmiyorum ki. Taman ben de aglasin korksun istemiyorum ama... Cok usteleyince "pff zaten adi ustunde sunnet farz degil, kalsin o zaman" diyorum
bende diyecektim iyi doktora denk gelmişsin her doktor ayıramıyor diye .snowyy kuluçka dönemininde ateş yapıyormuş bitiş aşamasında döküntü özel doktorumuz söyledi devlette 3 doktorda bilemedi hep aşıya bağladılar sağolun kızlar bulaşıcıymış geçen güne gittim bayağı bir çocuk vardı sanırım birinden geçti
canım evet ben kara üzüm diye tutturdum kara üzüm daha faydalı die düşünüyorum inadım biraz herkes bulanık olur suyu az cıkar dese de kara üzümden yaptım 10 kilo üzüm aldım sonuçta 1 kilo pekmez çıktı elime oğluma fazlası ile yeter zaten sen istersen yeşil üzümden yaparsın bulanık değil bence ama öyle cam gibi de dğil anladım ki aldığımız üzümler yeşil üzümden yapılıyor çünkü daha ekonomik oluyor ve kara üzümün kurusu bile daha pahalı.içine pekmek toprağı buldum şarap olmasın ekşimesin diye şart ama bulamazsan karbonat ile yapanlar da var internette okudum ki karbonatla yapmak daha sağlıklı die sonucta toprakta ne var bilinmez ama sende orjinal olsun dersen az toprak var sana kargo ile yollarım nerde oturuyorsun bilmiyorum köylerde bulunuyor daha cok ben sehirde zor buldum.ben ezerek suyunu cıkardım her yer battı ellerim kasıldı ama sonra denedim ki katı meyva sıkacagı da aynı temizle yıka güzelce ilaç filan kalmasın üzümde cok ilaç olur çünkü sonra ayıkla katı meyva sıkacagından sık güzelce çıkan posayıda tekrar tekrar sık tamamen suyu cıksın ziyan olmasın böylece daha pratik oluyor sonra ocaga koyuyorsun üzüm suyunu kaynayınca altını kısıp ben 10 kilo üzümden 7-8 kilo arası üzüm suyu cıkardım avcumun içi ile 3-4 avuc içi yada 5-6 yemek kaşığı toprak attım az az ekle köpürüyor çünkü dikkat et taşar sonra o köpükleri aldım kef gibi oluyor 5 dakika kaynattım köpüklerini aldım altını kapattım ertesi gün yani 24 saat sonra devam ettim ama 5-6 saat de yeterli dediler topragın dibe cökmesini bekliyoruz eger ev hanımıysan bi günde biter ama zaten zor iş ben 2 günde yaptım üstten suyu bulandırmadan alıyoruz altta topraklı kısmı döküyoruz sonra üstten aldığım üzüm suyunu 5-6 kez sık dokunmuş kumaş ile süzdüm toprağı hiç kalmadı sıfır toprak oldu tülbnt olmaz delikleri iri oluyor toprak cok ince eger karbonatla yaparsan internette ölçüsü var o zaman süzmeye de gerek olmuyor sanırım.sonra 4 saat kaynattım başında bekledim bosuna 2 saat hiç gerek yok pekmek koyulaşmaya başlayınca köpürüyor devamlı karıştırmak istiyor o da son yarım saat gibi birşey yoksa suyunu cekene kadar sorun olmuyor canım.kıvamı sulu yaparsan cabuk bozulurmus ben koyu yaptım sıcakken belli olmuyor sogutup damlatman gerek dagılmıyorsa olmusturcanim pekmezi sen yapmistin degil mi?
detayli anlatabilir msn?
benim oğlum olsaydı yanmıştım bende ilk 6 aydaCok uzuldum simdi. Neden soylemedin caninin cektigini. Yollardim sana. Hem de hamileyken. Asermissin ve yememissin
Kendi korkmadim rahattim diyor ama okul caginda sunnet olmus. Bilmiyorum ki. Taman ben de aglasin korksun istemiyorum ama... Cok usteleyince "pff zaten adi ustunde sunnet farz degil, kalsin o zaman" diyorum
bende diyecektim iyi doktora denk gelmişsin her doktor ayıramıyor diyesnowyy kuluçka dönemininde ateş yapıyormuş bitiş aşamasında döküntü özel doktorumuz söyledi devlette 3 doktorda bilemedi hep aşıya bağladılar sağolun kızlar bulaşıcıymış geçen güne gittim bayağı bir çocuk vardı sanırım birinden geçti
eşime zam oldu...ama biz elden aldığımız için maaşı kağıt üzerinde bir ayrıcalığımız yok..patron ne zamn zam yaparsa ozamn...
daha dün gibi ..bana 6 aylık olunca işe başlarsın diyorlardı daha küçük bakamam diyorlardı şimdi 6 aylık neredeyse...
çocuklarda alerji riski olmayan tek tahıl yulafmış guliten olmadığı için ilk onunla başlayın diyor bizde kızıma tarhana yaptık dün annemle yulafve tam buğday onundan bakalım nasıl olucak tuzsuzben vermeyi düşünmüyorum çorbalara koymak için alırsam onu da organik alıcam bi kilo bi yıl gider sonuçta 1 kaşık pirinç gidecek günde en fazla gerçi organik de güvenilir mi allah bilir ama ne yapayım pirinç unu hazmı kolay birde kilo yapıyor ama besleyici değil diye okumuştum bende pirinç unu bebeğiydim eskiden herkes öyleydi tabi.yulaf unu yada mısır unu olabilir bence verenler var tabi onlara da saygı duyuyorum şahsi fikrim bu şekilde
canım küçük cam kaplara yaptı isen fırına bile gerek yok büyük kaplar zor tutuyor sıkıca sar üşümeyeceği bi yere koy tutar kaç saat kaldığına baglı 3-4 ssat yetiyor sonra ekşimeye baslıyor die biliyorum annem sabaha kadar tutardı eskiden ekşimezdi bende bilemedim tadı biraz değişik ama öyle keçi sütü diyedir az az ver canım bende 1 yemek kasığı vermiştim ama hepsi farklı birşey olmaz evham yapma denemeden bilemeyiz yoğurt en kolay sindirilen besinlerden biri sonucta cogu insan ek gıdaya yogurtla başlıyorhayırlı Cumalar kızlar
kızım dün damağını kesmiş... tesadüfen gördüm ...ağzının kenarında yara gibi birşey vardı hatta ağlarken kucağımda dişi çıkıyormu diye kontrol ediyordum... kv de de öyle bakma anlaşılmaz dedi...bakma bakma diyor bana...aaa gördüğüme inanmadım..damağı yarılmış...görmesem bana söylemeyecek...oyuncaklar yapıyor dedi...neyi tuttuda ısırdı böyle...nasıl kanamış nasıl acımış canı belliki ....geldiğimde gözleri kıpkırmızıydı zaten...yeni uyandı dedi...benim içim yarıldı görünce hiç uyumadım sabaha kadar öptüm öptüm sarıldım...meme emerken ve biberonla beslerken ağlamıyor... acısı geçti heralde..sabah tekrara baktım... neredeyse yarı yarıya kapanmış bile...ne çabuk iyileşiyorlar....
Aoç nin keçi sütünü aoç nin inek yoğurduyla mayaladım...ilk defa keçi sütünden yoğurt mayaladım...küçük küçük cam kaplara döktüm sonra fırına verdim... sabaha kadar beklettim.. iyi tutmuş ..tadına biraz baktım kekremsi bir tadı var inek yoğurdu gibi tatlı değil...normalmi tadı yoksa benmi ekşittim yoğurdu...
kızıma 1 yemek kaığı kadar verdim ... çok sevdi dahada yerdi ama bakalım birşey olmaz inşallah da devam ederim
snowyy kuluçka dönemininde ateş yapıyormuş bitiş aşamasında döküntü özel doktorumuz söyledi devlette 3 doktorda bilemedi hep aşıya bağladılar sağolun kızlar bulaşıcıymış geçen güne gittim bayağı bir çocuk vardı sanırım birinden geçti
Esim zam var bu ay dıyordu. Genel mi yoksa belirli bir kesime mi yapıyorlar bilmiyorum. Ama asgari ücret cok düşük. İnşallah 100% zam yaparlar...
Doktor cok önemli evet. Baktım sen yazdıktan sonra. Allah korusun ateşi düşmese havale riski var diyor. Cok gecmiş olsun canım.
Ferruh mu:)Allah iyiligini versin gülüm.
Anamın el kremi Kamill'e, kamil demesi geldi aklıma
Hayırlı olsun şimdiden canım, masallah
Ben de dun aksam yatarken iç gecirdim. Gozume birden büyümüş gibi geldi. Dedim 6 ay nasıl gecti, 16 yıl da goz kırpması gibi gececek. Büyüdü bile, artık bebek degil...
yolumun üstü bakayım yatarken olmasa bile balkona çıktığında takarım...sağol canım...soğuk olunca ne giydieceğini şaşırıyor insan... altlıklarınında bel kısmı sıkmaya başladı...sabah iyiydi gülücükler atıyordu...
amin canım inşallah...işte bende onun için ikilemde kaldım...babamı annesi sürekli başını sarar yatırırmış kaç yaşına gelmiş koca adam hala kışın beresiz uyumaz üşüyor kafam der..psikolojikmi yoksa alışkanlıkmı...
sağol canımHırsızı,Littlezelda geçmiş olsun kuzulara
uyyy ne zahmetli...yaparken pişman olmuşsundur..ama şimdi için rahat rahat yedirirsin....canım evet ben kara üzüm diye tutturdum kara üzüm daha faydalı die düşünüyorum inadım biraz herkes bulanık olur suyu az cıkar dese de kara üzümden yaptım 10 kilo üzüm aldım sonuçta 1 kilo pekmez çıktı elime oğluma fazlası ile yeter zaten sen istersen yeşil üzümden yaparsın bulanık değil bence ama öyle cam gibi de dğil anladım ki aldığımız üzümler yeşil üzümden yapılıyor çünkü daha ekonomik oluyor ve kara üzümün kurusu bile daha pahalı.içine pekmek toprağı buldum şarap olmasın ekşimesin diye şart ama bulamazsan karbonat ile yapanlar da var internette okudum ki karbonatla yapmak daha sağlıklı die sonucta toprakta ne var bilinmez ama sende orjinal olsun dersen az toprak var sana kargo ile yollarım nerde oturuyorsun bilmiyorum köylerde bulunuyor daha cok ben sehirde zor buldum.ben ezerek suyunu cıkardım her yer battı ellerim kasıldı ama sonra denedim ki katı meyva sıkacagı da aynı temizle yıka güzelce ilaç filan kalmasın üzümde cok ilaç olur çünkü sonra ayıkla katı meyva sıkacagından sık güzelce çıkan posayıda tekrar tekrar sık tamamen suyu cıksın ziyan olmasın böylece daha pratik oluyor sonra ocaga koyuyorsun üzüm suyunu kaynayınca altını kısıp ben 10 kilo üzümden 7-8 kilo arası üzüm suyu cıkardım avcumun içi ile 3-4 avuc içi yada 5-6 yemek kaşığı toprak attım az az ekle köpürüyor çünkü dikkat et taşar sonra o köpükleri aldım kef gibi oluyor 5 dakika kaynattım köpüklerini aldım altını kapattım ertesi gün yani 24 saat sonra devam ettim ama 5-6 saat de yeterli dediler topragın dibe cökmesini bekliyoruz eger ev hanımıysan bi günde biter ama zaten zor iş ben 2 günde yaptım üstten suyu bulandırmadan alıyoruz altta topraklı kısmı döküyoruz sonra üstten aldığım üzüm suyunu 5-6 kez sık dokunmuş kumaş ile süzdüm toprağı hiç kalmadı sıfır toprak oldu tülbnt olmaz delikleri iri oluyor toprak cok ince eger karbonatla yaparsan internette ölçüsü var o zaman süzmeye de gerek olmuyor sanırım.sonra 4 saat kaynattım başında bekledim bosuna 2 saat hiç gerek yok pekmek koyulaşmaya başlayınca köpürüyor devamlı karıştırmak istiyor o da son yarım saat gibi birşey yoksa suyunu cekene kadar sorun olmuyor canım.kıvamı sulu yaparsan cabuk bozulurmus ben koyu yaptım sıcakken belli olmuyor sogutup damlatman gerek dagılmıyorsa olmustur
zam oldu ama 70 tl falan..ve onuda bilmem ne vergisi varmış ona kesecekelrmiş her ay... gelen gidiyor bir şekilde...yetiyorsa şükür canım Allah bu günlerimizi aratmasın inşallah...benim oğlum olsaydı yanmıştım bende ilk 6 ayda
bende diyecektim iyi doktora denk gelmişsin her doktor ayıramıyor diye
göünüz aydın canım benimde eşim sahıs yanında ilk 3 yıl 700tl ye çalıştı sonra her yıl zam yaptı şimdi yıl doluyor ısrar ederse yapıyor :) şu an 5bin tl alacağımız var ama sigortası var burada iş imkanı yok diye çekiyoruz benim maaşla geçinmeye bakıyoruz.
süt günlük ve 1lt den küçüğüde olmadığı için kahvaltılık cam kaselere yaptım...mayasını karıştırıp kaseler böldüm fırını bi süre ısıtıp kapattım ve kapları fırın tepsisine dizdim 6 sat falan kaldı fırında ...akşamda vereyim yoğurttan...gaz yapmamış henüz bir şey olmaz inşallah dediğin gibi..ağzı kapanınca sulanıyor yoğurt o yüzden geniş sıcak yerde sulanmadan tutuyor...canım küçük cam kaplara yaptı isen fırına bile gerek yok büyük kaplar zor tutuyor sıkıca sar üşümeyeceği bi yere koy tutar kaç saat kaldığına baglı 3-4 ssat yetiyor sonra ekşimeye baslıyor die biliyorum annem sabaha kadar tutardı eskiden ekşimezdi bende bilemedim tadı biraz değişik ama öyle keçi sütü diyedir az az ver canım bende 1 yemek kasığı vermiştim ama hepsi farklı birşey olmaz evham yapma denemeden bilemeyiz yoğurt en kolay sindirilen besinlerden biri sonucta cogu insan ek gıdaya yogurtla başlıyor
boşuna dememişler ayağını sıcak başını serin tut diye...littlezelda canım benim çok geçmiş olsun..
@Snowyy ay bu klavye öldürecek beni... Ferruh
Bu arada blw denemeye karar verdim.. Biraz önce de telde eşime anlattım.. Akşam ,videoları izleyelim birlikte dedi.. Ama 8 aylıkken işe başlayacağım.. Kv devam ettirebilir mi ki.. Ona takıldı Aklım...
HIRSIZI canım evet nasıl alıştırırsan öyle gider.. Altını sıcak tutu ayak vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?