- 25 Ağustos 2014
- 835
- 1.234
- 358
- 40
teşekkür ederim canımHırsızı,Littlezelda geçmiş olsun kuzulara
ben hepsini içtim fark yok ki aynı tat bunlar tek şişelerde oluyor ondan içerdimmm bi yeri gelişiyor diğer yere zarar veriyor bıktım cümle ilaçtan vallahi..bana da ferrum degilde vegaferon verdiler bize test yapıldı kanımın 37 iyi çıktı ama yinede 4 damla kullan dedi sağlık ocagı. Ben biraz verdim sonra reddedince vermedim ama dün duydum bu aylarda içirmek beyne yararlıymıs dün verdim tekrar içmedi akıttı agzından. Zaten demir gibi kokuyor ıggggg.... çok çirkin ben tattım beğenmedim oglumun beğenmemesi çok normal. Ferrum nasıl acaba onu mu versem?
bana da doktor mama içiyorsa gerek yok demişti mamaların içinde oluyor dmekki demir anne sütüyse gerek var demişticanım 4.ayda parmaktan ölçtüler sağlık ocagında 37 çıktı kanı iyi dendi birde 6.ayda ölçtüreyim bari. Ama yinede vegaferon ver dediler bende birkaç gün verdim sonra içmeyince kestim annemim komşusunun 4 aylık ikizleri var o veriyormus onada demişler ki beyin gelişimi için kesinlikle vermelisin demişler annemde bana başlayalım mı dedi dün versim ama yine çıkarttı bende bilemedim ne yapacagımı.
Bebeğim prematüre değil zamanında doğdu 3,5 kilo şuanda da 9 kg (maşallah) Çok sagol cevap için.
P priori etraf batacakya gözü korkmasın... temiz temiz ağzına verip silmek varken...
bende anlatımda yorum bile yapmadı...sen yinede işe başlayana kadar blw yöntemiyle yedirirsin... artık onun insafına kalmış devam ettrirrse ne ala...aslında onun için ve bebek içinde çok iyi...yarın elinde kaşıkla ye ye diye dolaşmasından iyidir.yine aynı örneği vericem ama :) büyük yeğen hala herşeyini bize yaptırır ...hep üşengeç...okula gidiyor derslerini bile birileri yapsın istiyor...ama küçüğünün hiç bir şeyine yardım etmedik... mesela birşeye yardıme deyim desen hemen kızar '' ben yapabliyim ben yapabiliyim ''diye...yaptırmaz ...yapamasa bile kendi yapmaya çalışır... işte hep bebeklikten gelme alışkanlıklar ...
ben de ferrum kullanıyorum sen kaç damla veriyorsun canımlittlezelda canım benim çok geçmiş olsun..
@Snowyy ay bu klavye öldürecek beni... Ferruh
Bu arada blw denemeye karar verdim.. Biraz önce de telde eşime anlattım.. Akşam ,videoları izleyelim birlikte dedi.. Ama 8 aylıkken işe başlayacağım.. Kv devam ettirebilir mi ki.. Ona takıldı Aklım...
HIRSIZI canım evet nasıl alıştırırsan öyle gider.. Altını sıcak tutu ayak vs.
sağol canımGeçmiş olsun canım
allah gönlüne göre versin canım...amin canımisşizlik çok zor allah sağlık versin çalışalım.
annemin bir arkadaşı vardı..ahretlik dedikleri... o kadın kendi torununa bakıyordu 9 yaşında..bir gün bize öğlen yemeğine geldiler...9 yaşındaki çocuk yiyecei şeyi parmağıyla gösterip anneanneside ağzına veriyordu...konuşmayım konuşmayım dedim.. napıyorsun teyze çocuk kendi yer dedim...yiyemiyormuş ..eee okula gidiyor napıyor diyorum.. okulda beslenmesinden çıkarıp yiyemiyormuş... babası yaptı bunu böyle diyor...9 yaşında kocaman çocuk bana vursa devirir tosun gibi...ama eli kaşık tutamıyor...korkudan kanepeden bile inemiyormuş evde düşer diye babası çok korkuyormuş...çocukla ilgili bir sürü şey anlattı acıdım yavruya...babasında anormallik ...mahvetmişler bebeyi...kendilerine bağımlı yapmışlar ...Başlayayım ben de.. Artık iyice tembih ederim..eşim de Söyler.. Çıkamazlar onun sözünden.. Batan yer batsın akşam gelince temizlerim ben.. Çocuğum kimseye Bağımlı olmasın.. Ben hep işimi kendim yaptım.. Hala da Öyleyim.. Yavrum da ben gibi olsun.. Muhtaç olmasın kimseye..
kucakta zıplıyor durmadan cok hosuna gidiyor da ben ayaklarımı yere bastırıp yürütmeyi denemiyorum alıştırmak mı gerek bilemedim valla..terlemesi üşümesinden daha riskli benceGünaydın nisan kuzularının anneleri
Kış geliyor üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.Kuzuları daha bir kollamak gerekiyor artık hele ki emekleme dönemlerinde ne yapacağız bakalım Allah yardımcımız olsun.Bizim kız son 1 haftadır çığlık atarken helak oldu ambulans sireni gibi aaaaayyynn..diye diye dolanıyor:)Hastanede bizden başka sesi çıkan yoktu o dereceŞimdi öğrendiği şey eline geçen ne varsa yere atıp arkasından bakıyor.Ses çıkarınca hoşuna gidiyor aynı şeyi tekrar tekrar yapıyor.Bizde zıplayanlar sınıfındanız bizimkisi daha 2 aylıkken kucakta zıplamaya başladı işim iş bu kızla tam cimcime oldu:)
Dünyaya gelen büyüyor yahu,daha dün keseydi,kalp atışıydı,ikili testti derken bugün emekleyecek konuma geldiler.Allah yokluklarını göstermesin.Sağlık,sıhat,mutluluk versin bütün kuzulara
çok iyi olur bence sağlıklı yulaf unu besleyici hemde tuzsuz en iyisi benim de annem yanımda olsaydı denerdikçocuklarda alerji riski olmayan tek tahıl yulafmış guliten olmadığı için ilk onunla başlayın diyor bizde kızıma tarhana yaptık dün annemle yulafve tam buğday onundan bakalım nasıl olucak tuzsuz
ne zahmet sorma taktım mı takıyorum cok kötü bir huysağol canım
uyyy ne zahmetli...yaparken pişman olmuşsundur..ama şimdi için rahat rahat yedirirsin....
zam oldu ama 70 tl falan..ve onuda bilmem ne vergisi varmış ona kesecekelrmiş her ay... gelen gidiyor bir şekilde...yetiyorsa şükür canım Allah bu günlerimizi aratmasın inşallah...
littlezelda canım benim çok geçmiş olsun..
@Snowyy ay bu klavye öldürecek beni... Ferruh
Bu arada blw denemeye karar verdim.. Biraz önce de telde eşime anlattım.. Akşam ,videoları izleyelim birlikte dedi.. Ama 8 aylıkken işe başlayacağım.. Kv devam ettirebilir mi ki.. Ona takıldı Aklım...
HIRSIZI canım evet nasıl alıştırırsan öyle gider.. Altını sıcak tutu ayak vs.
bana da doktor mama içiyorsa gerek yok demişti mamaların içinde oluyor dmekki demir anne sütüyse gerek var demişti
üstüne kapatmadan mayala canım açıkta yada kağıt havlu koy li terleyince sulanmasın gerçi fırında sert tutarsüt günlük ve 1lt den küçüğüde olmadığı için kahvaltılık cam kaselere yaptım...mayasını karıştırıp kaseler böldüm fırını bi süre ısıtıp kapattım ve kapları fırın tepsisine dizdim 6 sat falan kaldı fırında ...akşamda vereyim yoğurttan...gaz yapmamış henüz bir şey olmaz inşallah dediğin gibi..ağzı kapanınca sulanıyor yoğurt o yüzden geniş sıcak yerde sulanmadan tutuyor...
boşuna dememişler ayağını sıcak başını serin tut diye...
Canım ortalıgın kirlenmesinden ziyade besini düzgün hazırlamak önemli. Yanlış okumadıysam geleneksel besleme yonteminde de 10. Ay cocuk ailesi ile aynı masaya oturabiliyor (aynı şeyleri yiyebiliyor). 2 ayda sen giriş yaparsın. Bebegın kavramayı&yemeyi ögrenir. Menüsü oluşur. Sonrası da daha kolay zaten
Bu doktorları ne yapmalı, kaynar kazana koymalı
Demir destekli inek sutlü mamada demirin bebek tarafından emilimi en fazla 12%,
Anne sutundeki demirin emilimi 70% canım:)[/QUOTE
böyle işte inan bizim kadar araştırmıyorlar gibi geliyor bazen yüzüme acayip acayip bakıyor yada kitaplar eski sistemde kalmış müfredat değişti dr. bey diyesim geliyor
Tebrik ederim seni :) insallah istikrari bozmaz minigin. 3.ayinda bende sllamadan biraz aglayarakta olsa yatagonda yatirdim pispislayarak uyutmustum ama sonra nedensebidaha yapamadim bu aralar cesaret edemiyordum baslamasina cuma gecesi baslayacagim bende bu arada emzik kullaniyor mu normlde. Benimki dis kadiyici olarak alip atiyor.Günaydııın
Gece uyku eğitimine başladım.benim vazgeçirmem gereken,kucakta sallayarak uyuması ve gece alışkanlığa dönen 2 saatte bir emzirmelerdi.
20 45'te banyo,emzirme,masal,uyku sıralamasıyla 15 dk içinde kendi kendine uyudu.sırtından pış pışladım,yan yatırınca da daha kolay uyuyor,öyle yatırdım.
Buraya kadar herşey güzeldi.kısa sürede uyumuştu,1 saat sonra uyandı,hiç ağlamayan kızım ağlamaya başladı.2 saatte bir emzirip yatırdığım için,niye emzirmiyosun diye alışkanlık ağlamasına başladı.
2 kere çok aşırı ağladı,kucağıma aldım,sakinleştirdim,emzirmedim inatla,sallayarak da uyutmadım,hemen yatağına yatırdım,yine ağladı.dayandım,tam 45 dk ağladı,en sonunda uyudu kendi kendine.
45 dk boyunca ara ara dokundum,sırtından pış pışa devam etttim.öyle uyudu.
Sonrası rekor.1,5-2,5 ve 4'te uyandı,emzik verince hemen uyudu.sabah 6 45 'te kalktı.normalde 2 saatte bir emzirmeden ve arada sallamadan uyuyamıyordu.
Böylece ben de sonunda uyuyabildim.şimdi devam ediyorum,emzirme,alt değiştirme,oyun,yatırdım,kendi kendine 10 dk sonra uyudu.bu kadar çabuk anlıycağını bilseydim daha önce yapardım,gece 9'dan sabah 6 45'e kadar emmedi,meğer acıkmıyormuş,2 saatte bir alışkanlıktan emdiği doğrulandı.kızım uyumak istiyomuş da ben daha kolay uyuycak diye emzirip,bölmüşüm ikimizin de uykularını.
Zaten gece uykuları gelişimi için çok önemli.önemli olan tutarlılık,dayanın deniycekseniz,zor ama onun iyiliği için,tabi sizin için de.eğer yarım saat ağlatıp,kucakta uyutursanız,ya da sallarsanız,çok ağlarsam annem beni uyutur diye öğreniyorlarmış.boşuna da ağlamış olucak.hepsini not etmek öneriliyor,saat saat ne yapıldı,ne kadar uyudu diye.sonradan düzeni tutturmak ve ilerlemeyi görmek için.
Bakalım bu gece ne kadar direnicek,ne olucak.
Yukarda yazdım canım
sünneti sormak için gitmiştik ürolojiye baktı kızarttı açtı biraz dar ama 6 ay idare eder dedi sünnet için kalp önemli tabi ben dişe gitmeyi düsünüyorum önce sanki ön değilde yan dişlerden biri damağında gibi geldi bana belki normali öyledir ama acaba herkesin dişi aynı sırada mı cıkıyor mesela önce azı dişi cıkan bebek var mıdır olabilir gibi gelior diş durayım öncelik ön dişlerde diyecek değl ya.erken teşhis önemli belki çok doktora gidiyoruz ama onlarda hiçbirşeyi teşhis edemiyor ama:)kızlar bebişlerinizi kalp kontrolüne götürecekmisiniz aylık kontroller oluyor heryerine bakılıyor ama arkadaşım 6 aydan sonra kalp kontrolüne götürdüğünü hatta erkek annelerinin malum yerleri için de ürolojide genel muayeneye götürülmesi gerektiğini söyledi kafam karıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?