Günaydın güzellikler
Uyku eğitimimizin 2. Gecesiydi,inanamıyorum ama gece kendi kendine yatakta takılıp uyudu.8 buçukta yattı,9 buçukta uyudu.hem de sabaha kadar uyudu,1 kere emziği düşünce verdim,onda da uyumaya devam etti.ne çile çekmişim meğer 2 saatte 1 kalkıp.ona da çile,uykusu bölünüyo,gelişimi için en önemli şeyken,çok şükür hallettik gibi,inşallah değişmez.
Banyo,masaj,emzirme,masal şeklindeydi uyku ritüelimiz.eğitimde diyo ki mutlaka çocuğu uyku sinyali verince çok uykulu değil,ya da kucakta uyutup değil,uyanık biçimde yatırın,kendi dalmayı öğrensin,gece emse bile ayık olsun,yoksa başa dönersiniz,siz uyutmayın,o yatakta dalmayı öğrensin diyo,bilginiz olsun.
Ben de bingildagina igne batirildigini duymustum. Sussun diye (yabanci bakici yapmis) evlatlarimiz Allaha emanet hepside saglikli olsunlar kotulerin ellerine dusmesinler insallah.
işte ananem eymenin doğumundan bir gün önce çektim kuzenimin nikah günü..beni büyüten makbuşum..genç kadın ruhu genç atom karınca gibi onun evinde prenses gibi kaldığım günleri özlüyorum resimden bellidir zaten nasıl biri olduğu gülün azıcık die ekledim maşallah da deyin ama inşallah bizde böyle oluruz
Canım kalp için götürürüm belki ama.. Yumurtalık ve pipiyi her ay doktorumuz kontrol ediyor.. Azıcık darlık vardı.. Ocak Şubat gibi Sünnet de olacağız zaten..
ne yedisi patee oğlun kaç kilo:)
işte ananem eymenin doğumundan bir gün önce çektim kuzenimin nikah günü..beni büyüten makbuşum..genç kadın ruhu genç atom karınca gibi onun evinde prenses gibi kaldığım günleri özlüyorum resimden bellidir zaten nasıl biri olduğu gülün azıcık die ekledim maşallah da deyin ama inşallah bizde böyle oluruz
Canım kalp için götürürüm belki ama.. Yumurtalık ve pipiyi her ay doktorumuz kontrol ediyor.. Azıcık darlık vardı.. Ocak Şubat gibi Sünnet de olacağız zaten..
Günaydın güzellikler
Uyku eğitimimizin 2. Gecesiydi,inanamıyorum ama gece kendi kendine yatakta takılıp uyudu.8 buçukta yattı,9 buçukta uyudu.hem de sabaha kadar uyudu,1 kere emziği düşünce verdim,onda da uyumaya devam etti.ne çile çekmişim meğer 2 saatte 1 kalkıp.ona da çile,uykusu bölünüyo,gelişimi için en önemli şeyken,çok şükür hallettik gibi,inşallah değişmez.
Banyo,masaj,emzirme,masal şeklindeydi uyku ritüelimiz.eğitimde diyo ki mutlaka çocuğu uyku sinyali verince çok uykulu değil,ya da kucakta uyutup değil,uyanık biçimde yatırın,kendi dalmayı öğrensin,gece emse bile ayık olsun,yoksa başa dönersiniz,siz uyutmayın,o yatakta dalmayı öğrensin diyo,bilginiz olsun.
bakıcı çok aradığını ama bulamadığını söylesen yada eşin söylese bakmazlar mı yine.. ne kadar zor yaaa...vallaha canım şükret eşiminde benimde 7 sülalemiz burada bakacak insan bulamıyorum yalvar yakarım herkez getirisen bakaırm diyor bende çok küçük sabah eşim evden alsın benim eve getirsin evde bakın bebişim çıkmasın daha küçük üşütmesin sabah 7 de diyorum afra tafra 7de gelecek bakıcınında evi yakın olması gerek ve nasıl olucak bilemiyorum işe dönmeme az kaldı kaynanamla 1 sokak var arada istemiyor bakmak bahane üretiyor annem 10 dak yürüyerek oda erken kalkamam getirisen bakarım yoksa 10-11de gelirim diyor kafayı yedirecekler bana e sonunda yanımda işe götürücem.
ayyy o neeee.... içim buz gibi oldu...Ben de bingildagina igne batirildigini duymustum. Sussun diye (yabanci bakici yapmis) evlatlarimiz Allaha emanet hepside saglikli olsunlar kotulerin ellerine dusmesinler insallah.
sağol canım.. okadar iyi değil..daha doğrusu ben o kadar iddalı değilim...Bence sen blog açmalısın,masallar diye yazdığına çok güldüm,valla süpersin,hepsi ayrı güzel
kendi halimde işte karalıyorum...Bende masallara güldüm :)
Hepsi ayrı güzel okuduklarımın ama bitmedi daha ilk sayfadayım :)
3 sayfa ya yavaş yavaş okuyorum hemen bitmesin :)
eşine maşşallah .... bizimki eve geldiğinde ilk önce tencerelere selam verir....canım konuşursun gelen kişiyle ya dışardan sipariş etsin yada evden getirsin artık yapacak bir şey yok... yemek olduğunda da yer kasma ozamn kendini..pekmezi yese iyi de ya oğlumun totosunu yerse ne olacak senin damat totosuz mu kalsın:) sizin ev kalabalık ya alışmıssındır canım ben 6 yıldır kimse yemek yapmamıstır mutfagımda annem ananem hariç o yüzden acayip geliyor bide akraba değil ya daha da acayip geliyor kendimi yemek yapmak zorunda hissetmek istemiyorum eşim istersen yapma der devamlı rahatım çoğu konuda böyle bir eşim var diye o yüzden:)
kusura bakma canım...napim dikkat etmek lazım..psikopatı var ruh sağlığı bozuk insanlar var...kamerayla rahat edemez insan ama mecbur kalıyorlar artık şu zamanda.. farkedemeyeceği bir yere iliştirmek lazım...vallahi içim ferahladı okudukça çok sağol :) tam da bakıcı arifesinde iyi geldi..kamera takacak eşim ama o zaman anlayınca hemen işi bırakıyormuş neden rahatsız oluyorsa benim iş yerimde var ben çalışıyorum annemde ben olsam rahatsız olmam ne olacak dmek senin istemediğin seyler olacak istemiyor dedi öyle işte çock bakarken görüntülerini int koyarım die mi korkuyorlar anlamıyorum.bi tane bakıcı vrmış akşam iş çıkışı geç oluyormuş ailesi kızıyormuş hergün adam özel arabası ile evine bırakmış sonuç: kız karşı komşunun oğluna kaçmış:) aynen o hesap
canım belli olmaz yeni gelen gidenden iyi çıkar... daha çok halden anlar inşallah...iyi bari imece usulü halletmişsiniz bebek bakım işini....baa alışkınya çocuk bakımına... endişelenmiştir sınavdayken aklı oğlunda kalmasın...vve hafta sonu iki günde ek görev yazmışlar görevi yazan abimize söyledim pazar eşim sınava girecek kpss var bana görev yazmayın çocuğa bakacağım bakıcı yok dedim.yine de yazmışlar hemde eşimin sınava gireceği okulda görevliyim sansa bak aradım müdür uyuz mecbur kaldım dedi.egeli hemşerim bende ya çocuğu götürecegim yanımda duracak ki götürmek kolay da ağlarsa millet nasıl sınav olacak o var büyüse az zaten cok göreve gelecek mecbur bende adama görevi yazan sensin pazar günü sabah çocuğu size getircem dedim aradım eşini de ben demeden sağolsun getir ben bakarım dedi mecbur görevi yazan kimse çocuk onda yeni sistem:) eşimde bakabilir mi diyor kadın yeni doğan servisinde hemşire baba yüreği işte
maşşallah... hiç gülmedim aksine gıpta ile baktım...işte ananem eymenin doğumundan bir gün önce çektim kuzenimin nikah günü..beni büyüten makbuşum..genç kadın ruhu genç atom karınca gibi onun evinde prenses gibi kaldığım günleri özlüyorum resimden bellidir zaten nasıl biri olduğu gülün azıcık die ekledim maşallah da deyin ama inşallah bizde böyle oluruz
ben orayı pek kullanmıyorum... ama patee yle ekleştikBeni de ekleyin
maşşallah canım..inanıncada oluyor değil mi....gündüzde yapailse kv gece bende senden gaz gelip sallamadan uyutuyorum 2 gecedir.. emerken pışpışlıyorum...biraz ona alışsın sadece pışpışlıycam...meme ranıyor çünkü hala....dediğin gibi uyku hali ilerlemeden uyutmak lazım... bizde bile oluyor uykun geldimi yatmayınca benim uykum kaçar meselaGünaydın güzellikler
Canım senin bebişin doğum tarihi neydi ? Dün denedim öğlen 15 dakika ağlayınca kıyamadım bıraktımofff
bakıcı çok aradığını ama bulamadığını söylesen yada eşin söylese bakmazlar mı yine.. ne kadar zor yaaa...
ayyy o neeee.... içim buz gibi oldu...
dün rüyamda evlere bulutlar çapıp deprem gibi yıkılıyordu ..öyle yağmur yağıyorduki...Elayı bulmaya çalışıyorum.. kv nin kucağında kızım, anne çok üşüyorum düyor bana... alıp üzerine saracak birşey bulamıyorum... rüyalarıma bile giriyor nasıldır bilmem ne diye...eğitimi falanı filanı için endişelenirken..insanlar ne yaratıklarla uğraşıyor...Allah ım sen koru Yarabbim böylelerinden......
sağol canım.. okadar iyi değil..daha doğrusu ben o kadar iddalı değilim...
kendi halimde işte karalıyorum...
eşine maşşallah .... bizimki eve geldiğinde ilk önce tencerelere selam verir....canım konuşursun gelen kişiyle ya dışardan sipariş etsin yada evden getirsin artık yapacak bir şey yok... yemek olduğunda da yer kasma ozamn kendini..
kusura bakma canım...napim dikkat etmek lazım..psikopatı var ruh sağlığı bozuk insanlar var...kamerayla rahat edemez insan ama mecbur kalıyorlar artık şu zamanda.. farkedemeyeceği bir yere iliştirmek lazım...
canım belli olmaz yeni gelen gidenden iyi çıkar... daha çok halden anlar inşallah...iyi bari imece usulü halletmişsiniz bebek bakım işini....baa alışkınya çocuk bakımına... endişelenmiştir sınavdayken aklı oğlunda kalmasın...
maşşallah... hiç gülmedim aksine gıpta ile baktım...
ben orayı pek kullanmıyorum... ama patee yle ekleştik
maşşallah canım..inanıncada oluyor değil mi....gündüzde yapailse kv gece bende senden gaz gelip sallamadan uyutuyorum 2 gecedir.. emerken pışpışlıyorum...biraz ona alışsın sadece pışpışlıycam...meme ranıyor çünkü hala....dediğin gibi uyku hali ilerlemeden uyutmak lazım... bizde bile oluyor uykun geldimi yatmayınca benim uykum kaçar mesela
kızın biri sınava gelmiş cebinde kredi kartı bu ne yasak diyorum unuttum demiyor para olsa yada otobüs kartı yasak ama yine anlarım anahtar onu dsp anlarım kopya olsa ihale bize kalacak gerçi önceden oluyor olan ama ben ne yapayım kuralları ben mi koydum diyorum kadının bana cevabı ben belki sınav sonrası alışverişe gideceğim kartsız nasıl gideyim diye soruyor.sabahın 8inde nr ictin abla bonzai mi diye sorasim geldi:) cemkiriyor durmadan en sonunda baktım anlamiyor dedim sen bu sınava girerken tek derdin alışverişse girme zaten ne gerek var yada kartını bırak öyle gir dedim bela okudu gitti geride gelmedi.benim eşim bu sınav için yürüyerek gider gerekirse sorun olmasın diye millete bak ya.ösym saçma sapan kural koyuyor ihale yine bana kalıyor
Canim oncelikle uyku sinyalleri vermeye basladiginda yatagina goturuyorsun degil mi (hadi ogle uykusu vakti diyerek zorlamiyorsun)?
Uykusu var ve yataga yatirinca agliyorsa odadan cikma. Yatagin yanina bir sandalye koy otur. Hala agliyorsa kucagina alma ama sirtini sivazla/pispisla ve ssss-ssss sesi cikar ritmik olarak. Bir sure sonra sakinlesecektir. Gunpir arkadasimizin yazdigi gibi eger o kriz aninda kucagina alirsan kaybedersin. Ama bebegini hic kucagina alma demiyorum elbette. Gece mesela korkup uyanmistir ya da fiziksel bir sikintisi vardir saril op yavrunu. Zaten aglamalari arasindaki farki anlarsin.
Bir sure sonra sen yataga koyunca aglamamaya baslayacak. Bir iki donecek ve uyuyacak. O hazir oluncaya kadar odayi terk etme, hissetsin seni. Zamanla senin varligina ihtiyac duymadan da uyuyacak:)
Sikintin ruyana yansimis...nasil oldu Ela can iyilesti mi?
Hic mutevazi olma guzel yaziyorsun. Dili cok guzel kullaniyorsun. Suan olmasa da vaktiyle iyi bir okuyucu oldugunu tahmin ediyorum. Yazmaya devam et:)
11;30 canım başlayın kredi kartını da unutma:)Senin isin de zor canim, Allah kolaylik versin.
Sinirlenme ben de birsey sorayim. Sinav kacta bitecek, alisverise gidecegiz de ona gore hazirlanayim:)
maşallah kiloya göre verirsek çok oluyor bende az veriyorum zaten kenari kırılmış ne biçim şişe yapmışlar eşim de heryere dökmüş cikmiyo da..7 damla veriyorum :) oğluş 8.560 oldu :)))
soğukta kesmek daha kolay oluyormuş canım ondan:,)Canım neden ocak şubat ?
bende severim yaşlıları çok belki 70-80olunca kv bile sevebilirimGunaydın keyifli hafta sonları olsun
Sınava gırecek herkese basarılar dilerim...
Gozun aydın canım, ikiniz de bundan sonra rahat&guzel geceler gecirirsiniz insallah
Ay kanim dondu...tovbe yarabbi...
Masallah, benim yerime de saril op kokla...
Benim ailemde sadece babamin annesi hayatta. Tum buyuklerimiz vefat etti. Cok ozlem duyuyorum yasli insanlara. Trt de bazen denk geliyorum yasli birinin hayatinu anlattigi belgesellere, nefessiz ama gozum yasli izliyorum. Allah onlari mumkun oldugunca basimizdan eksik etmesin...
Bu yasa geldin daha sunnet olmadin mi sen kuzum:)
sağol canım..ela iyi kv dün bayağı yoğurt ydirmi... ağzının kenarlarına yoğurt gelen yerler kızarıyormuş 1-2 dk.sonra geçiyormuş... vücudunda bir şey yok... kakaısnı daha yapmadı....bakalım...Canim oncelikle uyku sinyalleri vermeye basladiginda yatagina goturuyorsun degil mi (hadi ogle uykusu vakti diyerek zorlamiyorsun)?
Uykusu var ve yataga yatirinca agliyorsa odadan cikma. Yatagin yanina bir sandalye koy otur. Hala agliyorsa kucagina alma ama sirtini sivazla/pispisla ve ssss-ssss sesi cikar ritmik olarak. Bir sure sonra sakinlesecektir. Gunpir arkadasimizin yazdigi gibi eger o kriz aninda kucagina alirsan kaybedersin. Ama bebegini hic kucagina alma demiyorum elbette. Gece mesela korkup uyanmistir ya da fiziksel bir sikintisi vardir saril op yavrunu. Zaten aglamalari arasindaki farki anlarsin.
Bir sure sonra sen yataga koyunca aglamamaya baslayacak. Bir iki donecek ve uyuyacak. O hazir oluncaya kadar odayi terk etme, hissetsin seni. Zamanla senin varligina ihtiyac duymadan da uyuyacak:)
Sikintin ruyana yansimis...nasil oldu Ela can iyilesti mi?
Hic mutevazi olma guzel yaziyorsun. Dili cok guzel kullaniyorsun. Suan olmasa da vaktiyle iyi bir okuyucu oldugunu tahmin ediyorum. Yazmaya devam et:)
iş bazı insanların ihmalkarlıkları ya senin başına patlıyor yada onların sınavı patlıyor...keyifli hafta sonları güzeller..kuzum gece uyurken ağladı hep oksuyorum seviyorum hala ağlıyor iyi okuyan bir hoca var götürmek lazım muska yazsın küçükken beni de korkuturlardi hatırlıyorum ağlayarak anneme canavar gördüm diye anlatırdım geceleri sonra gcmisti zaten bedava okuyormuş yoksa her taraf dolandirici dolu inanmam valla başucunda yasin de var ama eşimden hep kötü rüya gordumdedi bende rüya gördüm ama benimki iyiydi tabi eşime anlatmadim liseden bir arkadaşımi gördüm durdum anlamadim bende gönül işleri çoluk çocuğa da karıştım ama çok dizi izliyorum:) ondandir
Günaydın snowyy
Sen bu uyku yöntemini denedin mi? Sende işe yaradı sanırım?
11;30 canım başlayın kredi kartını da unutma:)
sağol canım..ela iyi kv dün bayağı yoğurt ydirmi... ağzının kenarlarına yoğurt gelen yerler kızarıyormuş 1-2 dk.sonra geçiyormuş... vücudunda bir şey yok... kakaısnı daha yapmadı....bakalım...
iş bazı insanların ihmalkarlıkları ya senin başına patlıyor yada onların sınavı patlıyor...
benim yeğenlerinde vardı hameyli... beşikleinde dururdu..bir gün astığımız yerden uçtu gitti... ki o hameyli teee annemin bebkliğinden kalma ve aileden aileye geçmiş...yazdır bebişine...korkmasın yavrucak...
rüyanada hayrolsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?