armut hemen keselim o zaman erik ve armut kabizliga iyigelir derler bide demek her bünyede farklı etki yapıyor iki kasık zeytinyağı koyuyorum hemde ama aynı.armut erik kabız yapmıştı benim oğlanı artık vermiyorum. kayısı da iyi geliyor bazen suyunu yoğurduna katıyorum kakasını rahatlıkla yapıyor. çok pütürlü vermeyince kabızlığı geçti uyumazdı sabaha kadar ağlaya ağlaya çatlıyordu yavrum yarım çay bardağı kadar gün de üç defa besliyorum genel olarak emziriyorum sütüm az olsa da oğlum memesinden vazgeçmiyor ek gıda zor bir süreç sabır hepimize.
ne güzel emekliyor masallah bizimki totosunu bile kipirdatmiyo gerçi emeklemesi de ayrı zor yerinde bulamıyorsun:) bazen yataginda eski sistem uyuyor bazen kucakta bile çığlık demek derdi kucak değil başka sıkıntısı var uykusu var ama dık durmak istiyor yatak kucak farketmez yatar vaziyette olunca sallasak bile ağlıyor 12 saat yerine 9 saat uyuyor toplam 11 saati geçmiyor az bence reflu filan desem yatağı eğimli doktor bulsak derdini çözer yoksa bizimki çocuktur uyumaz gazi vardır der geçer:)Gunaydin guzeller, hayirli cumalar
Oglan yine kalkmadi gece. Gunduz o kadar hareket yoruyor kendini herhalde, deliksiz uyuyor.
Dunden beri cok yoruldum yalniz. Tam oturmak istiyor emeklemeyecek galiba derken...1 dk durmuyor yerinde. Koltuk arkalarina kaciyor, arkama mutfaga geliyor. Koltuklara tutunup kalkmaya calisiyor. Kalkamiyor daha haliyle. Kac defa tuttum az kalsin yuz ustu dusecekti. Hem adet hem onun arkasin kosturma 1 kg vermisim. Akil diyor her yeri minderle kapla kafan rahat etsin
Hos geldin canim. Emeklemesi daha zor canim hic uzulme. Birkac aya kalkar yurur minigin
Masallah pasana. Afiyet olsun yarasin
ne güzel emekliyor masallah bizimki totosunu bile kipirdatmiyo gerçi emeklemesi de ayrı zor yerinde bulamıyorsun:) bazen yataginda eski sistem uyuyor bazen kucakta bile çığlık demek derdi kucak değil başka sıkıntısı var uykusu var ama dık durmak istiyor yatak kucak farketmez yatar vaziyette olunca sallasak bile ağlıyor 12 saat yerine 9 saat uyuyor toplam 11 saati geçmiyor az bence reflu filan desem yatağı eğimli doktor bulsak derdini çözer yoksa bizimki çocuktur uyumaz gazi vardır der geçer:)
gunæydıN
uyumayan anneden selamlar uyumayınca gunaydınında tipi kayıyor tabi eee şimdi ogluş uyudu annesi evi toparlasın
ben kızı uyuttum buralardayımama topik pek haraketli değil bugünlerde herkes hasta galiba
evet canım ya hemen aksam oluyor günler o kadar cabuk geçiyor ki farkına varmadan büyüyor melekler. ben iş de yapmıyorum kıza bağımlı bi yasam benim ki sallayarak uyutuyorum ayagımdan indirirsem yarım saat uyuyor komsu tık etse evdekiler yüksek sesle konussa kapı calsa uyanıyor bende mecburen ayağımdan indiremiyorum uykusunu alsın diye simdi 2 saat uyudu oyun vaktımız basladıAman canim hastalik falan olmasin. Yogunluga yoralim
Kis geldi malum gunler kisa. O kadar cabuk aksam oluyor ki yetisemiyorum islere. Sabah camasirdi temizlikti oglanin uykusuydu, oglen oldu bile. Yemegim duruyor daha. Uyansin, onu da mutfaga goturecegim. O meyvesi ile eglenirken ben de yemek yaparim
Senin gunun nasil geciyor?
evet canım ya hemen aksam oluyor günler o kadar cabuk geçiyor ki farkına varmadan büyüyor melekler. ben iş de yapmıyorum kıza bağımlı bi yasam benim ki sallayarak uyutuyorum ayagımdan indirirsem yarım saat uyuyor komsu tık etse evdekiler yüksek sesle konussa kapı calsa uyanıyor bende mecburen ayağımdan indiremiyorum uykusunu alsın diye simdi 2 saat uyudu oyun vaktımız basladı
amin canım inşallah hepimize ağız tadı ile bakmak nasip olsun...Insallah gosterir. Benim adim kaynana seninki kayinvalide olurBen ne yapsam yaranamam, torunu bayramdan bayrama gorurum. Insallah sana agiz tadi ile bakmak nasip olur
Fazla kilon yokmus. Hirsizinin dedigi gibi daha fazla protein al canim. Ayrica saglikli seyler atistir. Sebzeleri yika al onune. Hem stresini dagitir hem kilo yapmaz
güle güle kullansın canım... birde tek parça birşey al.. ayaklı kollu tulum gibi daha sıkı tutar belini açılmaz orası burası...sağol canım bizim babanne erzurumlu kışın sömestrda oraya gidiyoruz mağlum çok soğuk oluyor o taraf bize mont şart bugünde h&m den bere eldiven aldık erzuruma hazırlık
2 side doktor işte... ne kadar bilinçliisin başkası olsa iğneleri yaptrırdı...doktordan iyimi bilcez diye..çok geçmiş olsun canım... sinirlerim bozuluyor doktorlarla ilgili böyle şeyler duyunca...Alıntı yapamadım ama herkese iyi dilekleri için tesekkurler... Bugün gittiğimiz doktor sadece boğazda kızarıklık var dişte tetikliyor birazda bunu dedi...acayip rahatladım sadece balgam sökücü ve bir surup yazdı.. diğer doktorun yazdığı iğneleri gösterdiğimde gözlerine inanamadıŞükür ki iyiyiz ıhlamuru arttırayım biraz daha çok sağolun. :)
canım bende huggies almıştım emişi hiç iyi gelmedi dediğin gibi hep ıslak altı rahatsız oluyordur.tekrar primaya geçtim...valla doktorlar ayara gelmiyor... direk gerizekalı muamelesi yaptı...sizin için değil liste bebek için diye ekledi... dediğimi anlamadı anlayacağın...Ceku dün gece 1.30-3.10 arası zifiri karanlık odada bizimle oynadı durdu.
Bez değiştirdim 1 hafta kadar önce. Huggies kullanmaya başladım. Önceki bez Prima'ydı. Acaba bu yeni bez kuru tutmadığı için rahatsızlanıp uyanıyor mu sizce? Geçen gece ve dün gece en son yaptığım bezi değiştirip tekrar uyutmaya çalışmak olduğundan pek emin olamıyorum.
Atağına kurban olduğum kuzumu dün akşam eve geldiğimde uyutmuştu babanesi: yetişemedim. Yani, gecenin o vaktinde uyanıp benimle oynamak istemesine sebep bu olabilir gibi.. Veya ben yatınca kuzumu yanıma aldım, yedirdim, yan yana uyuduk 1.30'da uyanana kadar...
Ceku'nun ilk yoğurdu mayalandı. Yarın tatma denemelerimiz başlıyor. Vidyoya alsam ne iyi olur. Arada izler güleriz. Siz de yapın eğer yapmıyorsanız. 3 ay sonra geri dönüp bakınca şaşırıyorum. Yenidoğan halleri ne farklı şimdiki halinden..
HIRSIZI
Yazdıklarını okudukça güldüm. Doktora verdiğin ayara hasta oldum en başta. Hep böyle keyifli kalasın.
..keşke gün 24 değilde 48 saat olsaydı her iş yetişirdi...3 çocukla bize yetmiyor gün sen nasıl yetişiyorsun... canım Allah kolaylık versin.Canlar ben üç oğlan bide eşim koşturuyorum ne oturabiliyorum ne yemek ama kilo verdiğim felan yok okula goturüyorum oğlumun birinikostura koşturan hergun okula yemek temizlik .beb işim emiyo ama yok..ilk oğluma hemenngitmişti kilo..yaşım ilerledikçe kilolarda kalıyo sanırım.oğlanlar giydiklerme karışıyor büyük anne egzersiz yap zayıflama diyo..ama benim hiç vaktim yok ne zaman kendime bakabilir bilmiyorum.
canım örümcek görümcem vermişti... dün herkes bizdeydi kendilerini yemeğe davet etirmişlerdi....sofrayı topladım mutfakta uğraşırken ...aneeem bir gürültü kahkaha noluyo diye salona gittim... yürüteci çıkarmışlar benim kızıı içine oturtmuşlar halı ne varsa kaldırmışlar.. benim kız bir sağa bir sola koşturuyo yürüteçle...sevinçten kahkahaları çınlıyo evde...ve onu izleyen herkes gülüyor...eşim engel olmaya çalışmış (benim kızacağımı bildiği için) kp kızım hepimiz yürüteçte büyüdük bırakta çocukta oyalansın birşeycik olmaz aman ne takıyonuz herşeyi...ben yürütece binip birşey olanı hiç görmedim dedi...hem sende rahat edersin deyip durdu...5 dk daha dursunda uyku vakti dedim...tamam dediler videoya çekiyorlardı...örümcek aldım evet aldık denedik erkek cocuguna zararlı ama mecbur kalıyorum ayakları ile destek yapıyor bütün yük orda değil zaten az az koyacağım hem iş hem ev yetisemiyorum artık uyku düzeni de gitti ben hasta iken sabaha kadar sallanırsa gider tabi ben ışte iken babası uyutuyor yatakta sakinlesmiyo bazen uyuyo bi saat uğraşıp bazen uyumuyor tek derdimiz bu olsun zaten bir ay sonra eşim ise başlayınca bakıcı nasıl uyutacak nasıl kolayca öyle yapacak bi saat yarım saat yerine beş dk uyutmak var öyle ise biz neden uğraşalim ev hanimi olsam tamam yada annem baksa tamam ama bakıcı bozacağı için yavrumu aglamaktan gözleri kan canagi gibi görmekten biktim bize değil ona yazık en başta
sağol canım...canım soğuk pres eczanelerde var ben alıyorum keçi boynuzu özü.
kuzum yaaa maşşalah...Allah ım korusun... bıdır bıdır gezermiş...Gunaydin guzeller, hayirli cumalar
Oglan yine kalkmadi gece. Gunduz o kadar hareket yoruyor kendini herhalde, deliksiz uyuyor.
Dunden beri cok yoruldum yalniz. Tam oturmak istiyor emeklemeyecek galiba derken...1 dk durmuyor yerinde. Koltuk arkalarina kaciyor, arkama mutfaga geliyor. Koltuklara tutunup kalkmaya calisiyor. Kalkamiyor daha haliyle. Kac defa tuttum az kalsin yuz ustu dusecekti. Hem adet hem onun arkasin kosturma 1 kg vermisim. Akil diyor her yeri minderle kapla kafan rahat etsin
Hos geldin canim. Emeklemesi daha zor canim hic uzulme. Birkac aya kalkar yurur minigin
Masallah pasana. Afiyet olsun yarasin
canım elanın ilk aylarında aynı hatayı bende yapıyordum hata diyorum çünkü ayağımda sallardım sürekli sallardım uyusun ... aman 15 dakika bile uyusa kardır uykusunu alsın diye..sallamayı bırak anında uyanır hatta uykusu bastırdı pekişti bir yere koyayaım ayaklarım uyuştu derim biryere koyarım hemen uyanır...çünkü sallamak bebeğin derin uykuya geçmesini engelliyormuş... sen onu sürekli salladığın için uyuyor fakat uyarılıyor devamlı...gözünü kaparttıktan bir süre sonra ayağında da olsa sallamayı bırak..öylece dalsın uykusuna mümkünse yatakta salla yani ayağını çekip onu öylece orada bırakacağın biryerde salla...evet canım ya hemen aksam oluyor günler o kadar cabuk geçiyor ki farkına varmadan büyüyor melekler. ben iş de yapmıyorum kıza bağımlı bi yasam benim ki sallayarak uyutuyorum ayagımdan indirirsem yarım saat uyuyor komsu tık etse evdekiler yüksek sesle konussa kapı calsa uyanıyor bende mecburen ayağımdan indiremiyorum uykusunu alsın diye simdi 2 saat uyudu oyun vaktımız basladı
evet canım ya hemen aksam oluyor günler o kadar cabuk geçiyor ki farkına varmadan büyüyor melekler. ben iş de yapmıyorum kıza bağımlı bi yasam benim ki sallayarak uyutuyorum ayagımdan indirirsem yarım saat uyuyor komsu tık etse evdekiler yüksek sesle konussa kapı calsa uyanıyor bende mecburen ayağımdan indiremiyorum uykusunu alsın diye simdi 2 saat uyudu oyun vaktımız basladı
sorma..birde her hafta birine yemeğe gitme huyları var...sanki hiç yemeğe gelmiyorlar gibi... davetli yemek istiyorlar... bu hafta ne zaman çağırıyorsun bizi yemeğe... ne yapacaksın bize(menüyüde bilmek istiyorlar)..gelip bir izlesen ...hele sofrada ki sohbet tam taravmalık...saatlerce sürekli konuşuldu ama ne konuşuldu desen...hiçççç boş boş gereksiz şeyler...hırsızı
vallahi sizin evden çıkmıyorlar kuzum ya ben sizin evi direkt olarak dizilerin çekildiği eve benzetiyorum hani bir dizi oynar ve sürekli o ev gösterilir ya onun gibi başka bir evde toplanmazmısınız siz yahu!
Yetiştiği yere kadar işte. Bugun büyük oğlanın toplantısına gitti sabah yanımda diğer iki veletle. Simdi büyük geldi küçük gitti.hafta bir gün kadın alıyorum dip köşe temizlik. Yoksa hiç yetmem. Yarın gelecek ev sericez soğudu iyice hava. Bende örümcek koyuyorum çokta seviyo.suresı cok olmamak kaydıyla konabilir bence. Bilinçsiz olanlar deli ediyor görümcem koy dursun benim kimleri çok uyurken bulurum diyo.örümcekte.içim acısı. Düşünsenize.kızı ondört yasında biri dokuz yasında oğlan.allah koruma birilerine yok.bide eski Örümcekler çok basit hafiftir çok düştü bide diyo.iğne işine gelince Dr veriyo neden mi.öğle aileler vari iğne yazmaya Dru dr dan saymıyolar. Gorumcee m en ufacık bişeyde gidip serum taktırırlr. Çok şükür hin iğne serum yemedi kuzularım. Nasıl sağlıkçısın diyo bide banhayırlı cumalarrr
amin canım inşallah hepimize ağız tadı ile bakmak nasip olsun...
güle güle kullansın canım... birde tek parça birşey al.. ayaklı kollu tulum gibi daha sıkı tutar belini açılmaz orası burası...
2 side doktor işte... ne kadar bilinçliisin başkası olsa iğneleri yaptrırdı...doktordan iyimi bilcez diye..çok geçmiş olsun canım... sinirlerim bozuluyor doktorlarla ilgili böyle şeyler duyunca...
canım bende huggies almıştım emişi hiç iyi gelmedi dediğin gibi hep ıslak altı rahatsız oluyordur.tekrar primaya geçtim...valla doktorlar ayara gelmiyor... direk gerizekalı muamelesi yaptı...sizin için değil liste bebek için diye ekledi... dediğimi anlamadı anlayacağın...
..keşke gün 24 değilde 48 saat olsaydı her iş yetişirdi...3 çocukla bize yetmiyor gün sen nasıl yetişiyorsun... canım Allah kolaylık versin.
canım örümcek görümcem vermişti... dün herkes bizdeydi kendilerini yemeğe davet etirmişlerdi....sofrayı topladım mutfakta uğraşırken ...aneeem bir gürültü kahkaha noluyo diye salona gittim... yürüteci çıkarmışlar benim kızıı içine oturtmuşlar halı ne varsa kaldırmışlar.. benim kız bir sağa bir sola koşturuyo yürüteçle...sevinçten kahkahaları çınlıyo evde...ve onu izleyen herkes gülüyor...eşim engel olmaya çalışmış (benim kızacağımı bildiği için) kp kızım hepimiz yürüteçte büyüdük bırakta çocukta oyalansın birşeycik olmaz aman ne takıyonuz herşeyi...ben yürütece binip birşey olanı hiç görmedim dedi...hem sende rahat edersin deyip durdu...5 dk daha dursunda uyku vakti dedim...tamam dediler videoya çekiyorlardı...
sağol canım...
kuzum yaaa maşşalah...Allah ım korusun... bıdır bıdır gezermiş...
serumu iğneyi ilacı matah birşey sanıyorlar.. elbet ilaçsız bilmem ne siz geçmeyecek şeyler... ne yazıkki vücudumuzun çoğu ihtiyacını gıdalardan alamaz durumdayız tabiki bazı şeyşeri dışadan takviye etmek yada tedavi etmek gerekir... ki sen işin tam içindesin ...yapsan sen yaparsın...kalp hastasına verilen ilaçla hastanın kalbi iyi oluyor ama ilaçların yan etkisinden mahvolan diğer organlar gibi kalpten değilde böbrek yetemezliğinden ölüyor...Yetiştiği yere kadar işte. Bugun büyük oğlanın toplantısına gitti sabah yanımda diğer iki veletle. Simdi büyük geldi küçük gitti.hafta bir gün kadın alıyorum dip köşe temizlik. Yoksa hiç yetmem. Yarın gelecek ev sericez soğudu iyice hava. Bende örümcek koyuyorum çokta seviyo.suresı cok olmamak kaydıyla konabilir bence. Bilinçsiz olanlar deli ediyor görümcem koy dursun benim kimleri çok uyurken bulurum diyo.örümcekte.içim acısı. Düşünsenize.kızı ondört yasında biri dokuz yasında oğlan.allah koruma birilerine yok.bide eski Örümcekler çok basit hafiftir çok düştü bide diyo.iğne işine gelince Dr veriyo neden mi.öğle aileler vari iğne yazmaya Dru dr dan saymıyolar. Gorumcee m en ufacık bişeyde gidip serum taktırırlr. Çok şükür hin iğne serum yemedi kuzularım. Nasıl sağlıkçısın diyo bide ban
hayırlı cumalarrr
amin canım inşallah hepimize ağız tadı ile bakmak nasip olsun...
güle güle kullansın canım... birde tek parça birşey al.. ayaklı kollu tulum gibi daha sıkı tutar belini açılmaz orası burası...
2 side doktor işte... ne kadar bilinçliisin başkası olsa iğneleri yaptrırdı...doktordan iyimi bilcez diye..çok geçmiş olsun canım... sinirlerim bozuluyor doktorlarla ilgili böyle şeyler duyunca...
canım bende huggies almıştım emişi hiç iyi gelmedi dediğin gibi hep ıslak altı rahatsız oluyordur.tekrar primaya geçtim...valla doktorlar ayara gelmiyor... direk gerizekalı muamelesi yaptı...sizin için değil liste bebek için diye ekledi... dediğimi anlamadı anlayacağın...
..keşke gün 24 değilde 48 saat olsaydı her iş yetişirdi...3 çocukla bize yetmiyor gün sen nasıl yetişiyorsun... canım Allah kolaylık versin.
canım örümcek görümcem vermişti... dün herkes bizdeydi kendilerini yemeğe davet etirmişlerdi....sofrayı topladım mutfakta uğraşırken ...aneeem bir gürültü kahkaha noluyo diye salona gittim... yürüteci çıkarmışlar benim kızıı içine oturtmuşlar halı ne varsa kaldırmışlar.. benim kız bir sağa bir sola koşturuyo yürüteçle...sevinçten kahkahaları çınlıyo evde...ve onu izleyen herkes gülüyor...eşim engel olmaya çalışmış (benim kızacağımı bildiği için) kp kızım hepimiz yürüteçte büyüdük bırakta çocukta oyalansın birşeycik olmaz aman ne takıyonuz herşeyi...ben yürütece binip birşey olanı hiç görmedim dedi...hem sende rahat edersin deyip durdu...5 dk daha dursunda uyku vakti dedim...tamam dediler videoya çekiyorlardı...
sağol canım...
kuzum yaaa maşşalah...Allah ım korusun... bıdır bıdır gezermiş...
Yetiştiği yere kadar işte. Bugun büyük oğlanın toplantısına gitti sabah yanımda diğer iki veletle. Simdi büyük geldi küçük gitti.hafta bir gün kadın alıyorum dip köşe temizlik. Yoksa hiç yetmem. Yarın gelecek ev sericez soğudu iyice hava. Bende örümcek koyuyorum çokta seviyo.suresı cok olmamak kaydıyla konabilir bence. Bilinçsiz olanlar deli ediyor görümcem koy dursun benim kimleri çok uyurken bulurum diyo.örümcekte.içim acısı. Düşünsenize.kızı ondört yasında biri dokuz yasında oğlan.allah koruma birilerine yok.bide eski Örümcekler çok basit hafiftir çok düştü bide diyo.iğne işine gelince Dr veriyo neden mi.öğle aileler vari iğne yazmaya Dru dr dan saymıyolar. Gorumcee m en ufacık bişeyde gidip serum taktırırlr. Çok şükür hin iğne serum yemedi kuzularım. Nasıl sağlıkçısın diyo bide ban
BENİMKİ DE ya Memede yada ayakta uyuyo ama Sallamıyom oyle beş dakka sonra yerine koyuyorum. Derin uykuya d alacağı an dönüyorum yuz ustu yatıyo. Dönemezse hemen uyanıyo. Gecen misafiri te yastıkları koydum uyandı, dönerse ıki saati aşkın uyuyo. Buda bizim stilimizcanım elanın ilk aylarında aynı hatayı bende yapıyordum hata diyorum çünkü ayağımda sallardım sürekli sallardım uyusun ... aman 15 dakika bile uyusa kardır uykusunu alsın diye..sallamayı bırak anında uyanır hatta uykusu bastırdı pekişti bir yere koyayaım ayaklarım uyuştu derim biryere koyarım hemen uyanır...çünkü sallamak bebeğin derin uykuya geçmesini engelliyormuş... sen onu sürekli salladığın için uyuyor fakat uyarılıyor devamlı...gözünü kaparttıktan bir süre sonra ayağında da olsa sallamayı bırak..öylece dalsın uykusuna mümkünse yatakta salla yani ayağını çekip onu öylece orada bırakacağın biryerde salla...
çok zor canım öyle sallamak...başıda sürekli sağa sola sallandığı için göz leri için çok zararlıymış.. hani 1 milyonda bir ihtimal ama yinede sayıısı az da olsa sallamaktan gözleri rahatsızlanan bebekler yok değil... gerçi ben çevremde görmedim ...ayakta beşikte çarşafta gündüz sürekli salıyorum..Allahtan gece uykusuna memde dalıyor...
Seninki de gezmis canim masallah:) Keyfi & uykusu nasil bu aralar? Insallah sen de dinlenebiliyorsundur.
Senin etrafindakiler de tam secmece imis canim. Ben gordum oyle boynu bukuk oto koltugunda uyumus bebek. Eve goturup yatirsaniz mi artik diye sordugumda o aliskin hep orda diyen bir anne. Ben de bazi cocuklara cok aciyorum gercekten.
Allah ne hastaneye dusursun ne igne vurdurup serum taktirsin. Sen bizden daha cok gormussundur hastalik hastasi olan, hastaliklari ile "ovunen" insanlari. Bizim kuzulardan hastalik uzak dursun insallah.
akaşam diyorlarki uyutmaya çalışacağına yürüteçte yorulsunda uykuya bayılsın diyorlar :):)Seninki de gezmis canim masallah:) Keyfi & uykusu nasil bu aralar? Insallah sen de dinlenebiliyorsundur.
Senin etrafindakiler de tam secmece imis canim. Ben gordum oyle boynu bukuk oto koltugunda uyumus bebek. Eve goturup yatirsaniz mi artik diye sordugumda o aliskin hep orda diyen bir anne. Ben de bazi cocuklara cok aciyorum gercekten.
Allah ne hastaneye dusursun ne igne vurdurup serum taktirsin. Sen bizden daha cok gormussundur hastalik hastasi olan, hastaliklari ile "ovunen" insanlari. Bizim kuzulardan hastalik uzak dursun insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?