2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Bizde altı buçuk ta kalkıyoruz emiyor.dokuza doğru kahvaltı uyku 3 saat uyuyo genelde.sonra meyvesini yiyor.ıkı gibi tekrar uyuyo bir bir buçuk saat.. sebzesini yiyor.iki saat sonra yoğurt yıyip altı gıbı yarımsaat lik br uykusu var. En sonda dokuz da muhallebi yiyor uyuyo onayı emmeye Kalkıyo bide dört gibi emip uyuyo.genelde böyle.buaralar.ama dun uyumadım çok gunduz yeniden gece uykusuna yattı mesela.onfeki gun çok uyumuş tu. Atak dönemlerinde uyumadım mesela.yemedide.

Kızlar dun gece benim alp yataktan düştü şükür hiç bir yerinde bişe yok ama çok korktu ağladı iç çeken çeke

iyi günler herkese dün yedi aya girdik oğluş hep ayaklarının üstüne basmayı istiyor bu aralar herhalde bizimki emeklemeden yürüyecek

Gozun aydın canım inşallah öyle olur. Emekleyen bebek çok zor:)

Kızlar dun gece benim alp yataktan düştü şükür hiç bir yerinde bişe yok ama çok korktu ağladı iç çeken çeke

Cok gecmiş olsun canım. Cok şükür birsey olmamış. Rabbim esirgesin, bır daha olmasın inşallah.

Cok gecmis olsun canim. İnsallah alacaginiz karar hepiniz icin hayirli ve mutluluk verici olur. Boyle isler hic belli olmaz. Bi estetik ameliyati sonucu gencecik akrabamizi kaybettik. Allah veriyo cani, yine bi sebepten de o aliyor. p
Gecmis olsun. Ben de dusurdum kizimi bi kere. O da cok korktu. Benim de akllim cikti.

C
Meraba kizlar bise sormak istiyorum bnim oglum yalanci emzik almadi ve geceleri cok sik uyaniyo yeni bi emzik aldim acaba 6 . aydn sonra tutarmi artik gous ucum sizliyo geceden sabaha nerdeyse 15 kez kalkiyo nasil vaz gecircem bu huyndan
Canim benim oglum da emzik almamistitaa ki gecen aya kadar o kadar cok denedik ki, surekli gece kalktigi icin 5.ayinda tekrar deneyelim dedik bu sefer aldi simdi cok rahatladim gerci geceleri yine kalkiyo ama emzigini verince uykuya daliyor yine. Kesinlikle dene ben hayatta almaz diyodum 5.aydan sonra aldi. gece uyandiginda surekli emmek istiyor ve uykuya dalmak icin bisey emme ihtiyaci hissediyor. Damakli slikon emzik deneyebilirsin.

Merhaba hanımlar,
Yardımınız veya öneriniz olabilir umarım.

Pazar gecesinden beri ateşler içindeyim. Üşütme sandım (ki kısmen öyle çıktı). Pazartesi izin günümdü, sarmısaklı tarhanayla atlatırım sandım, olmadı. Salı sabah maalesef ASM'ye gittim, iş yeri için rapor gerekti. Sadece ateş (39.2) olduğu için hekim antibiyotik ve ateş düşürücü karışım iğne verdi; 2 günlük de rapor. Bu sabah mide bulantısıyla uyanınca dedim bari hastaneye gideyim. Tahlil sonucunda idrar yolları enfeksiyonu çıktı (yanma yok, ağrı yok). Antibiyotik, dolorex ve bulantı önleyici verdi. Zaten salıdan beri emzirmiyordum, sağıp döküyordum. Evdeki yarım günlük stok da bitince, kıza mecburen formül süt vermeye başladım.

Dün gece yarısı uyandı "memme, enne" diye ağladı yarım saat. Kucağıma aldım, memeye saldırıyor, emzirmeyince bana kızıyor, daha çok ağlıyor. Babası yakın yedirdiği için 1,5 saat acı çektik hep beraber. Sabah Ceku bana bakıp gülmedi bile. Resmen atar yaptı bebek.

Eve geldim, epostama şu yazı düşmüş:
http://bulten.gurmebebek.com/ct/ctv...ADD74646&RID=EF0921CFC94F40EF89CB0BB9800F4D22

Devamını da okudum:
http://www.doktoramcam.com/Makale/Detay/emzirirken-ilac-kullanimi-2/362

Babası "kesinlikle emzirme, 3-4 gün dayan" diyor. Annem "Kız memeyi bırakır, vah yazık" diyor. Doktor "antibiyotikten sonra 72 saat bekle" dedi. Ceku "emmmeh" diyor beni özlediğinden.. Kafam karma karışık. Enfeksiyon uzmanı da ilaç firmaları da risk almıyorlar, belli. Konuyla ilgili araştırma yapmış biri gerek. Ne yazık ki Ceku'nun sabit bir doktoru yok. Bu konuda danışabileceğiniz kimse var mı çevrenizde? Veya bilginiz var mı?

Canım cok gecmiş olsun, ilaçların iyi gelir cabuk toparlarsın inşallah.

Ben dogumdan sonra ve goz kapagı operasyonundan sonra antibiyotik kullandım (agrı kesici olarak ta dolorex kullandım). 2 hafta antihistaminik te kullandım. Emzirmeyi kesmedim. Prospektüslerde emzirmeyiniz ya da emzirmeden once doktorunuza danışın diyor. Hangi ilacı kullandıgını bilmiyorum ama doktorlar genelde gerektiginde bebegin de kullanabilecegi ilacları yazıyorlar. İlacın adını yazarsan sorabilecegim doktor akrabam var.

Umarım =) Benim hastalığım koymuyor da Ceku'dan ayrı kalıyorum ya içim eziliyor.
İnan çok minnettar kalırız. Antibiyotik ciprasid. Bulantı ilacı da emedur.

Umarım =) Benim hastalığım koymuyor da Ceku'dan ayrı kalıyorum ya içim eziliyor.

Canım ciprasid emziren annelere önerilmiyor doktoru neden augmentin yazmamış onu emzirirken de kullanır dedi. Emedur da emzirmeye engel degilmiş. Sen bilirsin ama yerinde olsam bir eczaneden augmentin alır emzirmeye de devam ederdim.

çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin

benimkide aynı canım sanki beni anlattın

Desteğiniz için çok teşekkür ederim kızlar.

Bende uyku sersemi oğlan arıyorum yatakta ses geliyo kendi yok ellerim titremesi bi zaman geçmedi. Rabbim hiç bir anneye evlat acısı göstermesin dayanılacak bişe değil

Canim cok gecmis olsun. Keske bi fikrim olsa da sana yardimci olabilsem. Ama facebookta "bebek yapim bakim onarim" diye bi gurup var. Eklemeni oneririm. Bu tarz sorularini cevaplayacak deneyimli insanlar var. Allahtan bizim topikte de @Snowyy var. :) ceku icin de cok zor.

@Snowyy canim bi konuda yardimci olabilir misin? Aklima ilk sen geldin :) comfort sucking ne demek? Turkce kaynak bulamadim. Hep yabanci siteler var bununla ilgili. Bende de o kadar dil yok

@Snowyy canim bi konuda yardimci olabilir misin? Aklima ilk sen geldin :) comfort sucking ne demek? Turkce kaynak bulamadim. Hep yabanci siteler var bununla ilgili. Bende de o kadar dil yok

Emin olmak için ben de baktım sitelere canım. Bizim "anneyi emzik gibi kullanma" dedigimiz olaya comfort sucking (nursing) deniyormuş. Bebegin aclıktan (beslenmek amaçlı) degil kendini avutmak&sakinleştirmek için emmeye devam etmesi seklinde acıklanıyor.

Hayırdır neyi araştırıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…