- 3 Haziran 2014
- 424
- 801
- 128
Bizde altı buçuk ta kalkıyoruz emiyor.dokuza doğru kahvaltı uyku 3 saat uyuyo genelde.sonra meyvesini yiyor.ıkı gibi tekrar uyuyo bir bir buçuk saat.. sebzesini yiyor.iki saat sonra yoğurt yıyip altı gıbı yarımsaat lik br uykusu var. En sonda dokuz da muhallebi yiyor uyuyo onayı emmeye Kalkıyo bide dört gibi emip uyuyo.genelde böyle.buaralar.ama dun uyumadım çok gunduz yeniden gece uykusuna yattı mesela.onfeki gun çok uyumuş tu. Atak dönemlerinde uyumadım mesela.yemedide.Uyku saatlerini yazarmisin ravza 6.30 da uyanıyor emmiyor 7 de kalkıyoruz 8.30 tam uykuda oluyor 10 doğru uyanıyor bu saatte kahvaltı sonra 12 gibi uyku ve emmiyor iki saatlik bir uyku ama çok uyanıyor öğlen 2.5 gibi sebze çorbası uyumadan önce meyve 4.5 gibi meme ve bir saatlik uyku saat 7 dedin mi bana huzur yok bu saattede muhalebi artı meme ve uyku gecede sık sık uyanmalar. Iki gündür böyle bir düzen oluşturdum yoğurt için zaman ayarlamak gerek sizin düzenimiz nasıl kizlar
iyi günler herkese dün yedi aya girdik oğluş hep ayaklarının üstüne basmayı istiyor bu aralar herhalde bizimki emeklemeden yürüyecek
allah korumuş yavcuğunu geçmiş olsun dikkat etmek gerekir artık pek bir hareketlilerKızlar dun gece benim alp yataktan düştü şükür hiç bir yerinde bişe yok ama çok korktu ağladı iç çeken çeke
iyi günler herkese dün yedi aya girdik oğluş hep ayaklarının üstüne basmayı istiyor bu aralar herhalde bizimki emeklemeden yürüyecek
Kızlar dun gece benim alp yataktan düştü şükür hiç bir yerinde bişe yok ama çok korktu ağladı iç çeken çeke
Cok gecmis olsun canim. İnsallah alacaginiz karar hepiniz icin hayirli ve mutluluk verici olur. Boyle isler hic belli olmaz. Bi estetik ameliyati sonucu gencecik akrabamizi kaybettik. Allah veriyo cani, yine bi sebepten de o aliyor. pGünaydın kızlar.ne zamandır okuyorum ama yazamıyordum.bu aralar kafamız çok karışık.anneannem 86 yaşında.göğsümde hafif bir ağrı var dedi.bi kontrole götürelim dedik.anjiyo yaptılar.damarlar tıkalı çıktı.bypass şart dediler ama yaşı dolayısıyla ameliyat riski normal hastalara göre yüksek.kriz gelirse de atlatamaz diyor doktorlar.kararı siz verin diyorlar.herkesin kafası allak bullak oldu.allahım doğru karar vermeyi nasip etsin.herkese kuzucuklarıyla birlikte sağlıklı günler diliyorum.
Gecmis olsun. Ben de dusurdum kizimi bi kere. O da cok korktu. Benim de akllim cikti.Kızlar dun gece benim alp yataktan düştü şükür hiç bir yerinde bişe yok ama çok korktu ağladı iç çeken çeke
Canim benim oglum da emzik almamistitaa ki gecen aya kadar o kadar cok denedik ki, surekli gece kalktigi icin 5.ayinda tekrar deneyelim dedik bu sefer aldi simdi cok rahatladim gerci geceleri yine kalkiyo ama emzigini verince uykuya daliyor yine. Kesinlikle dene ben hayatta almaz diyodum 5.aydan sonra aldi. gece uyandiginda surekli emmek istiyor ve uykuya dalmak icin bisey emme ihtiyaci hissediyor. Damakli slikon emzik deneyebilirsin.Meraba kizlar bise sormak istiyorum bnim oglum yalanci emzik almadi ve geceleri cok sik uyaniyo yeni bi emzik aldim acaba 6 . aydn sonra tutarmi artik gous ucum sizliyo geceden sabaha nerdeyse 15 kez kalkiyo nasil vaz gecircem bu huyndan
Merhaba hanımlar,
Yardımınız veya öneriniz olabilir umarım.
Pazar gecesinden beri ateşler içindeyim. Üşütme sandım (ki kısmen öyle çıktı). Pazartesi izin günümdü, sarmısaklı tarhanayla atlatırım sandım, olmadı. Salı sabah maalesef ASM'ye gittim, iş yeri için rapor gerekti. Sadece ateş (39.2) olduğu için hekim antibiyotik ve ateş düşürücü karışım iğne verdi; 2 günlük de rapor. Bu sabah mide bulantısıyla uyanınca dedim bari hastaneye gideyim. Tahlil sonucunda idrar yolları enfeksiyonu çıktı (yanma yok, ağrı yok). Antibiyotik, dolorex ve bulantı önleyici verdi. Zaten salıdan beri emzirmiyordum, sağıp döküyordum. Evdeki yarım günlük stok da bitince, kıza mecburen formül süt vermeye başladım.
Dün gece yarısı uyandı "memme, enne" diye ağladı yarım saat. Kucağıma aldım, memeye saldırıyor, emzirmeyince bana kızıyor, daha çok ağlıyor. Babası yakın yedirdiği için 1,5 saat acı çektik hep beraber. Sabah Ceku bana bakıp gülmedi bile. Resmen atar yaptı bebek.
Eve geldim, epostama şu yazı düşmüş:
http://bulten.gurmebebek.com/ct/ctv...ADD74646&RID=EF0921CFC94F40EF89CB0BB9800F4D22
Devamını da okudum:
http://www.doktoramcam.com/Makale/Detay/emzirirken-ilac-kullanimi-2/362
Babası "kesinlikle emzirme, 3-4 gün dayan" diyor. Annem "Kız memeyi bırakır, vah yazık" diyor. Doktor "antibiyotikten sonra 72 saat bekle" dedi. Ceku "emmmeh" diyor beni özlediğinden.. Kafam karma karışık. Enfeksiyon uzmanı da ilaç firmaları da risk almıyorlar, belli. Konuyla ilgili araştırma yapmış biri gerek. Ne yazık ki Ceku'nun sabit bir doktoru yok. Bu konuda danışabileceğiniz kimse var mı çevrenizde? Veya bilginiz var mı?
Canım cok gecmiş olsun, ilaçların iyi gelir cabuk toparlarsın inşallah.
Ben dogumdan sonra ve goz kapagı operasyonundan sonra antibiyotik kullandım (agrı kesici olarak ta dolorex kullandım). 2 hafta antihistaminik te kullandım. Emzirmeyi kesmedim. Prospektüslerde emzirmeyiniz ya da emzirmeden once doktorunuza danışın diyor. Hangi ilacı kullandıgını bilmiyorum ama doktorlar genelde gerektiginde bebegin de kullanabilecegi ilacları yazıyorlar. İlacın adını yazarsan sorabilecegim doktor akrabam var.
Umarım =) Benim hastalığım koymuyor da Ceku'dan ayrı kalıyorum ya içim eziliyor.
İnan çok minnettar kalırız. Antibiyotik ciprasid. Bulantı ilacı da emedur.
çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin
benimkide aynı canım sanki beni anlattın
herkes aynı durumda canımhele bu gece mahvoldum
hakkında hayırlısı neyse o olsun canım. Allah gönlüne göre versin
akan suya atın derler canım eğer tedirgin olduysan hem aklında kalmaz.. biz de büyüklerden duyuyoruz. kızımında doğduğundan beri çok duası oldu burda hocaya yazdırdık okuttuk hep. o dualar için küçük yastığı var oraya iğneledik hep. kenarda duruyor.
benimde her yerim tutuluyor çok zorlanıyorum valla
benim kzıım silikon emzik almadı kauçuk kullanıuyoruz onu aldı cnm
bence emme süreleri azaldı. gece emmek istemese bile kalkıyor kokunu arıyordur. sütünle ilgili birşey yoktur canım
geçmiş olsun canım. dediğin gibi Allah doğru karar vermeyi nasip etsin
Desteğiniz için çok teşekkür ederim kızlar.Cok gecmis olsun canim. İnsallah alacaginiz karar hepiniz icin hayirli ve mutluluk verici olur. Boyle isler hic belli olmaz. Bi estetik ameliyati sonucu gencecik akrabamizi kaybettik. Allah veriyo cani, yine bi sebepten de o aliyor. p
Gecmis olsun. Ben de dusurdum kizimi bi kere. O da cok korktu. Benim de akllim cikti.
Bende uyku sersemi oğlan arıyorum yatakta ses geliyo kendi yok ellerim titremesi bi zaman geçmedi. Rabbim hiç bir anneye evlat acısı göstermesin dayanılacak bişe değilCok gecmis olsun canim. İnsallah alacaginiz karar hepiniz icin hayirli ve mutluluk verici olur. Boyle isler hic belli olmaz. Bi estetik ameliyati sonucu gencecik akrabamizi kaybettik. Allah veriyo cani, yine bi sebepten de o aliyor. p
Gecmis olsun. Ben de dusurdum kizimi bi kere. O da cok korktu. Benim de akllim cikti.
Merhaba hanımlar,
Yardımınız veya öneriniz olabilir umarım.
Pazar gecesinden beri ateşler içindeyim. Üşütme sandım (ki kısmen öyle çıktı). Pazartesi izin günümdü, sarmısaklı tarhanayla atlatırım sandım, olmadı. Salı sabah maalesef ASM'ye gittim, iş yeri için rapor gerekti. Sadece ateş (39.2) olduğu için hekim antibiyotik ve ateş düşürücü karışım iğne verdi; 2 günlük de rapor. Bu sabah mide bulantısıyla uyanınca dedim bari hastaneye gideyim. Tahlil sonucunda idrar yolları enfeksiyonu çıktı (yanma yok, ağrı yok). Antibiyotik, dolorex ve bulantı önleyici verdi. Zaten salıdan beri emzirmiyordum, sağıp döküyordum. Evdeki yarım günlük stok da bitince, kıza mecburen formül süt vermeye başladım.
Dün gece yarısı uyandı "memme, enne" diye ağladı yarım saat. Kucağıma aldım, memeye saldırıyor, emzirmeyince bana kızıyor, daha çok ağlıyor. Babası yakın yedirdiği için 1,5 saat acı çektik hep beraber. Sabah Ceku bana bakıp gülmedi bile. Resmen atar yaptı bebek.
Eve geldim, epostama şu yazı düşmüş:
http://bulten.gurmebebek.com/ct/ctv...ADD74646&RID=EF0921CFC94F40EF89CB0BB9800F4D22
Devamını da okudum:
http://www.doktoramcam.com/Makale/Detay/emzirirken-ilac-kullanimi-2/362
Babası "kesinlikle emzirme, 3-4 gün dayan" diyor. Annem "Kız memeyi bırakır, vah yazık" diyor. Doktor "antibiyotikten sonra 72 saat bekle" dedi. Ceku "emmmeh" diyor beni özlediğinden.. Kafam karma karışık. Enfeksiyon uzmanı da ilaç firmaları da risk almıyorlar, belli. Konuyla ilgili araştırma yapmış biri gerek. Ne yazık ki Ceku'nun sabit bir doktoru yok. Bu konuda danışabileceğiniz kimse var mı çevrenizde? Veya bilginiz var mı?
Canim cok gecmis olsun. Keske bi fikrim olsa da sana yardimci olabilsem. Ama facebookta "bebek yapim bakim onarim" diye bi gurup var. Eklemeni oneririm. Bu tarz sorularini cevaplayacak deneyimli insanlar var. Allahtan bizim topikte de @Snowyy var. :) ceku icin de cok zor.Umarım =) Benim hastalığım koymuyor da Ceku'dan ayrı kalıyorum ya içim eziliyor.
İnan çok minnettar kalırız. Antibiyotik ciprasid. Bulantı ilacı da emedur.
Amin canim. Allah dusmanima yasatmasin evlat acisi.Bende uyku sersemi oğlan arıyorum yatakta ses geliyo kendi yok ellerim titremesi bi zaman geçmedi. Rabbim hiç bir anneye evlat acısı göstermesin dayanılacak bişe değil
@Snowyy canim bi konuda yardimci olabilir misin? Aklima ilk sen geldin :) comfort sucking ne demek? Turkce kaynak bulamadim. Hep yabanci siteler var bununla ilgili. Bende de o kadar dil yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?