2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Gunaydın keyifli & guzel haberlerle dolu bir gün olur inşallah

Aksam kendımıze pırasa pişirirken içine oglum için parmak şeklinde pırasa (beyaz kısmı), havuc ve patates koydum. Baharatsız et suyu ile pişirdim. Onun için koydugum parçaları daha diri iken aldım sonra baharatını ekledim. Aynu tencerede hepimizin yemegi pişti:) Hepsinden birer parca aldı, cok iştahlı degildi dün akşam

ne guzel kolay olmus :)
ilk defa mi denedi?farkli gelmistir belki

kizlar ikea nin antilop mama sandalyesini kullanan veya duyumu olan var mi?
saglamligi,guvenirligi nasil?
cocugu icinde guvenle birakabilip arkamizi donup isimize bakabilir miyiz?
hafif gibi devirebilirler mi ki?

ne guzel kolay olmus :)
ilk defa mi denedi?farkli gelmistir belki

Pırasa ilkti digerlerini daha once yemişti canım. Her zaman aynı iştahı beklemiyorum zaten. Fazla yemese de 1 saat gecirmişiz mutfakta, cok eglenceliydi. Ozellikle babasının kafasına patates fırlattıgı anlar:)

Hırsızı bırak gecmişi okumayı, güzel haber ver hadi

KIZLAR GÜNAYDIN
bana iyi dileklerde buluna bütün herkese teşekkürederim..
elanın alt çene ön dişi çıktı dün... 2 gündürde taza soğan geveliyordu dün bir baktım dişi çıkmış ama çıkan yer çok kızarık dün hiç uyumadı ağladı sürekli... kemik suyuna kabak haşlamıştım ...1 çorba kaşığından bile az yedi ondan gaz yaptı belkide...sancısı vardı çünkü...
dün iş başvurusu için gittim... 2 gün sonra ararız dediler...beni oraya yönlendiren kişide ben halledicem sen merak etme dedi bakalım... hayırlısı...

bebebekleri hasta olan arkadaşlar varmış acil şifalar olsun kuzulara

Hayırlı olsun dişi kuzunun:) Onun sıkıntısıydı demek:)

Hadi inşallah olur canım. Dün hepimiz merakla bekledik

Bu Bybo da birisi bahsetmisti bu kavramdan. Gece onyuzbinmilyon defa kalkiyorum ya ben. Kizimin comfort sucking yaptigini soyledi ben de ona soramadim, sana sorayim dedim. Gece beslenmelerini birakalim diye ugrasiyorum o konusmadan beri. İlk iki gun guzeldi. 24-05 arasi uyandikca emzik verip pispisliyodum. Uyuyodu hemen. İki gecedir de itiraz ediyo
agllamayi gectim resmen yirtiniyo napcam bilmiyorum

Teşk ederim kızlar
Biraz olsun rahatladım
İnş bizdede ateş yapmaz.

hırsızım gözün aydın darısı bizim tembel oğluşa
snowy canım ben direk pırasa vermiyorum sebze çorbalarının içine atıyorum yavaş yavaş da pırasayı artırıyorum zamanla tek yemeğini de vereceğim

hayıdır canım geçmiş olsun bi sorun yoktur inşallah

hadi bakalimm canim. Ginlune gore olsun. Arkadasin bi el ativersin. Hepimiz dua ederiz valla. Bu kar annenin dasini almak herkese nasip olmaz

Masallah. Dun benim kizim da pek istahsizdi. Ne sabah ne aksam yemedi dogru durust. Bugun iyi basladi bakalim. Ben de ispanak verecegim bugun.

Kızlar slm kızım nezle oldu burnu tıkalı ve sesi kısıldı, doktorumuz aferin bebek şurubu vrdi ayrıca bruno okyanus spreyi aldım bşka ne yapabilrm acaba o ağladıkça çok kötü oluorum pufffff
canım spreyden korktumu nasıl tepki verdi.. o iyi açıyor ma abenim kız korkar diye almadım hoş gerçi diğer burun açıcılardanda korkuyor ama...geçmiş olsun canım çabuk atlatır inşallah...

cnm benim oglumun da oyleydi meger soyulmus birsey tahris etmis ne bulsa agzinda
hala duruyor o beyaz noktalar..ama köpek dişlerinin patlamasını beklerken alt çene ön diş çıktı...dikkat et canım ağzına aldığı şeyler benim kzıızn damağı yarılmıştı ne ısırdıysa bilemedik...

Meraba kizlar bise sormak istiyorum bnim oglum yalanci emzik almadi ve geceleri cok sik uyaniyo yeni bi emzik aldim acaba 6 . aydn sonra tutarmi artik gous ucum sizliyo geceden sabaha nerdeyse 15 kez kalkiyo nasil vaz gecircem bu huyndan
canım ben 6 tane emzik aldım kauçuktu damaklıydı bilmem ne..hiç birini almadı.. zaten alışsada bıraktırmak daha zor oluyor... yinede sen bilirsin ama çoğu yerde anne için kurtarıcı oluyor emzik...

benim kızda kabaktan gaz oldu galiba canım yada sürekli ağladığı için hava yutuyor... çıkaramadıda iyice sancılandı ve yarım saatte bir uyandı...

sağol canım kv alırım da ela nın sanırım dişliğe ihtiyacı kalmadı... sebze kemirticem kızıma...

canım çok çok geçmiş olsun...hayırlısı olsun hakkında.. Allah kararınızda emin etsin inşallah... ne karar verirseniz verin şifasını bulur umarım... Allah sağlık versin...

bildiğim güvendiğim biri yazsaydı neysede...senin yaptığın gibi gönlüm ferah olurdu... akan su varda kim gidecek oraya... en iyisi yakmak... değilmi... sağol canım...

Kızlar dun gece benim alp yataktan düştü şükür hiç bir yerinde bişe yok ama çok korktu ağladı iç çeken çeke
amanııınn...geçmiş olsun... Allah korumuş... meleklere birşey olmaz ... sende bebeğinde nasıl korkmuşsunuzdur... geçmiş olsun tekrar canım...

kizlar ikea nin antilop mama sandalyesini kullanan veya duyumu olan var mi?
saglamligi,guvenirligi nasil?
cocugu icinde guvenle birakabilip arkamizi donup isimize bakabilir miyiz?
hafif gibi devirebilirler mi ki?
hafif ma çok yer kaplıyor..katlanmıyor... çok hareketli ve kilolu olan bebkler için belki güvenli olmayabilir...bende antilop alacaktım.. ama öylece duracaktı salonda..şidi aldığımı katlayıp kaldırabiliyorum yer kaplamıyor hemde kızım rahat oturuyor içinde

maşşallah Kerem e... sebze savaşı yapmış...afiyet olsun...
benim kız hala hazır değil galiba sebzeye falan... ne versem böyle gaz oluyor kuzum ... yine keçi sütünden yoğurt mayaladım bakalım..kv bugün yedirmeye başlayacak... dişide çıktı sebzeyi yediği güne denk geldi.. hangisinin acısı bilemedimki...

Afıyet olsun kuzuna canım, yarasın.

Benimki aksam beyaz kısmın ucundan 1 cm kadar yedı. Ben artık yemeklerimizi beraber pişirmek istedim. Aksam da pırasa denk geldi

Yardımcı olmak isterdim ama atak donemleri dışında hiç basıma gelmedi. Benimki gunduz memeye doyuyor gece uyanmıyor. Gunduz yerdeyiz genelde. Oyun arası yanıma gelip yakamı acıyor emip gidiyor.

Ispanagı nasıl vereceksin canım?
Ben yumurtanın sarısı ile omlet yapacagım (yumurta gelmedi daha).
Baktıgım diger tariflerde ekmege&keke koymuşlardı ki daha erken ona. Peynirle top yapılarak da verenler var ama o kadar küçültüp pişirince besin degeri kalmaz.

Sen de tarifini paylaşır mısın?

Yavas yavas alısacak canım. Hem kavramayı yemeyi ögrenecek hem sindirmeyi. Gecen kv keci sutu cocuga agır gelir demişti bir konuşma arasında. O mu rahatsız etti acaba. KKendi sutun olsa, deneme fırsatı olurdu. Gerci ek gıdayı kestiginde de son gunlerde aynı olmuştu. Diş agrısıydı muhtemelen. Deneye yanıla gidiyoruz bakalım

Hayırlı olsun dişi kuzunun:) Onun sıkıntısıydı demek:)

Hadi inşallah olur canım. Dün hepimiz merakla bekledik
Bende bir hevesle gittim..sandımki yarın gel başla diyecekler... hangi işte böyle hızlı prosedür işliyorki..işte aklım nerdeyse...sonra beni arkadaşım diye tanıtan kendiside başvuru yaptığım yerde çalışan bayanın yanına uğradım.. gitmeden yanıma uğra demişti... oda ben halledicem dedi bakalım..
diş sıkıntısıymış evet ama dün çok sancılıydı..inşallah geçmiştir bugün...eğer dünkü gibi olursa bugünde....kv zor bakar..ben emzirerek zor sakinleştiriyordum çünkü...gaz olduğunu şöyle anlıyorum..sırt üstü yatınca kıvranıp ağlıyor... sallayınca sakinleşiyor... makatı çatladığında gaz diye sallamıştık ama o zamanda feci ağlıyordu...

canım alıştığı düzeni istiyordur o zamn... böyle devam edersen bir kaç güne kadar eminim alışır..sende kızında rahat edersiniz...bizim bebeler inatçı biliyorsun..bir şeyde ısrar edip duruyorlar...

hayıdır canım geçmiş olsun bi sorun yoktur inşallah
yok canım bir sorun yok..herzamanki gazdan sıkıntılar...sen nasılsın Ümran kızın nasıl...

Yarın gel basla da derler inşallah canım

Bugun yarın yeni bir diş daha gelmezse, sakinleşir sanırım. Kimyon denedin mi gazı için. Yedigine içtigine biraz koyup versen, belki faydası olur.

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM..bugün nasılsın...ilaçlar fayda ettimi... emziremediğine üzülmüştüm ama sonra diğer mesjları okuyunca emzirmemen gerekmiyormuş ..Ceku da anne meme diye ağlamak zorunda kalmayacak..sana da kuzuna da zor... içinden süt çıkmasa bile meme bebekler için ne kadar önemli...benim kız bile işten gelince yakamı çekiştirip ağlıyor.. sanki sütüm bol bol akıyor gibi...damla damlada olsa cog cog emiyor...yüzünde güller açıyor...

ayağını sıcak tut...tuvalette sıcak suyla taharetlen...tekrar geçmiş olsun canım..

keçi sütünden yoğurdu bugün yiyecek bakalım... dişi çıkmış ama etrafı tahriş gibi görünüyor... belkide sızlıyordur.. daha ucu inceceik görünüyor diğer kısmıda çıkarken ağrı yapıyormu acaba... patlayınca dişi gerisi kolay büyür ddemişlerdi , bakalım arıycam bu gün nasılmış..belki uyumuyordur ama uyku saati uyuyor olabilir diye açamadım tel...

Yarın gel basla da derler inşallah canım

Bugun yarın yeni bir diş daha gelmezse, sakinleşir sanırım. Kimyon denedin mi gazı için. Yedigine içtigine biraz koyup versen, belki faydası olur.
inşallah inşallah....
dişin yanındaki yerde kızarmış belki onun gelmeside yakındır...kimyonu pek bir faydasını görmediğim halde 3 aylıkken başladım 5 aylık olana kadar vermiştim...yarım çay bardağına bir çay kaşığı kimyon atıp bekletiyordum kimyonlar dibe çökünce suyunu içiriyordum... şimdide hiç aklıma bile gelmedi...

anladım canım gaz sorunu zor ya allah yardımcınız olsun canım rabbim başka sıkıntı vermesin bende kızımda çok şükür iyiyiz canım çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…