ne guzel kolay olmus :)Gunaydın keyifli & guzel haberlerle dolu bir gün olur inşallah
Aksam kendımıze pırasa pişirirken içine oglum için parmak şeklinde pırasa (beyaz kısmı), havuc ve patates koydum. Baharatsız et suyu ile pişirdim. Onun için koydugum parçaları daha diri iken aldım sonra baharatını ekledim. Aynu tencerede hepimizin yemegi pişti:) Hepsinden birer parca aldı, cok iştahlı degildi dün akşam
ne guzel kolay olmus :)
ilk defa mi denedi?farkli gelmistir belki
KIZLAR GÜNAYDIN
bana iyi dileklerde buluna bütün herkese teşekkürederim..
elanın alt çene ön dişi çıktı dün... 2 gündürde taza soğan geveliyordu dün bir baktım dişi çıkmış ama çıkan yer çok kızarık dün hiç uyumadı ağladı sürekli... kemik suyuna kabak haşlamıştım ...1 çorba kaşığından bile az yedi ondan gaz yaptı belkide...sancısı vardı çünkü...
dün iş başvurusu için gittim... 2 gün sonra ararız dediler...beni oraya yönlendiren kişide ben halledicem sen merak etme dedi bakalım... hayırlısı...
bebebekleri hasta olan arkadaşlar varmış acil şifalar olsun kuzulara
Bu Bybo da birisi bahsetmisti bu kavramdan. Gece onyuzbinmilyon defa kalkiyorum ya ben. Kizimin comfort sucking yaptigini soylediEmin olmak için ben de baktım sitelere canım. Bizim "anneyi emzik gibi kullanma" dedigimiz olaya comfort sucking (nursing) deniyormuş. Bebegin aclıktan (beslenmek amaçlı) degil kendini avutmak&sakinleştirmek için emmeye devam etmesi seklinde acıklanıyor.
Hayırdır neyi araştırıyorsun?
Teşk ederim kızlar
Biraz olsun rahatladım
İnş bizdede ateş yapmaz.
Pırasa ilkti digerlerini daha once yemişti canım. Her zaman aynı iştahı beklemiyorum zaten. Fazla yemese de 1 saat gecirmişiz mutfakta, cok eglenceliydi. Ozellikle babasının kafasına patates fırlattıgı anlar:)
Hırsızı bırak gecmişi okumayı, güzel haber ver hadi
KIZLAR GÜNAYDIN
elanın alt çene ön dişi çıktı dün... 2 gündürde taza soğan geveliyordu dün bir baktım dişi çıkmış ama çıkan yer çok kızarık dün hiç uyumadı ağladı sürekli... kemik suyuna kabak haşlamıştım ...1 çorba kaşığından bile az yedi ondan gaz yaptı belkide...sancısı vardı çünkü...
dün iş başvurusu için gittim... 2 gün sonra ararız dediler...beni oraya yönlendiren kişide ben halledicem sen merak etme dedi bakalım... hayırlısı...
hayıdır canım geçmiş olsun bi sorun yoktur inşallahKIZLAR GÜNAYDIN
hadi bakalimm canim. Ginlune gore olsun. Arkadasin bi el ativersin. Hepimiz dua ederiz valla. Bu kar annenin dasini almak herkese nasip olmazKIZLAR GÜNAYDI
Masallah. Dun benim kizim da pek istahsizdi. Ne sabah ne aksam yemedi dogru durust. Bugun iyi basladi bakalim. Ben de ispanak verecegim bugun.Gunaydın keyifli & guzel haberlerle dolu bir gün olur inşallah
Aksam kendımıze pırasa pişirirken içine oglum için parmak şeklinde pırasa (beyaz kısmı), havuc ve patates koydum. Baharatsız et suyu ile pişirdim. Onun için koydugum parçaları daha diri iken aldım sonra baharatını ekledim. Aynu tencerede hepimizin yemegi pişti:) Hepsinden birer parca aldı, cok iştahlı degildi dün akşam
canım spreyden korktumu nasıl tepki verdi.. o iyi açıyor ma abenim kız korkar diye almadım hoş gerçi diğer burun açıcılardanda korkuyor ama...geçmiş olsun canım çabuk atlatır inşallah...Kızlar slm kızım nezle oldu burnu tıkalı ve sesi kısıldı, doktorumuz aferin bebek şurubu vrdi ayrıca bruno okyanus spreyi aldım bşka ne yapabilrm acaba o ağladıkça çok kötü oluorum pufffff
hala duruyor o beyaz noktalar..ama köpek dişlerinin patlamasını beklerken alt çene ön diş çıktı...dikkat et canım ağzına aldığı şeyler benim kzıızn damağı yarılmıştı ne ısırdıysa bilemedik...cnm benim oglumun da oyleydi meger soyulmus birsey tahris etmis ne bulsa agzinda
canım ben 6 tane emzik aldım kauçuktu damaklıydı bilmem ne..hiç birini almadı.. zaten alışsada bıraktırmak daha zor oluyor... yinede sen bilirsin ama çoğu yerde anne için kurtarıcı oluyor emzik...Meraba kizlar bise sormak istiyorum bnim oglum yalanci emzik almadi ve geceleri cok sik uyaniyo yeni bi emzik aldim acaba 6 . aydn sonra tutarmi artik gous ucum sizliyo geceden sabaha nerdeyse 15 kez kalkiyo nasil vaz gecircem bu huyndan
benim kızda kabaktan gaz oldu galiba canım yada sürekli ağladığı için hava yutuyor... çıkaramadıda iyice sancılandı ve yarım saatte bir uyandı...Selam kizlar, benim supermanim gece uykusuna yattiktan sonra herzamanki saatte uyanmalari gerceklesti fakat bu sefer elimi tutunca sakinlesmedi illaki emzir beni diye diretince surekli emdik. Sanirim bu gece meme disarda yaticaz:) bu arada bugun tam 6aylik oldu ataga bagliyorum. Bi de minnacik brokoli tattik acaba ondan mi diye de dusunmuyor degilim. Yarin ki durumunu izleyeyim anlariz elbet. Gaz problemi yasamadik genel olarak brokoli gaz mi yapti diyecegim ama sanmiyorum. Umarim saat basi kalkip kendi uykusunu perisan etmez. Seviyorum sizi. Gecmise bakinayim.
sağol canım kv alırım da ela nın sanırım dişliğe ihtiyacı kalmadı... sebze kemirticem kızıma...explorerdan giriyordum alinti falan yapamiyordum firefoxdan actim sorun yok.
sorun yasayanlara duyurulur :)
bu arada gunaydiin hatun kisiler :)
dun sordum da araya kaynadi kizlar sunneti urolog veya cerrah yapmasi birsey degistiriyor mu?
kime yaptirdiniz yada yaptiracaksiniz yada duyumlariniz nedir?
bime cuma gunu dislik geliyormus hirsizi kv al unutma :)
canım çok çok geçmiş olsun...hayırlısı olsun hakkında.. Allah kararınızda emin etsin inşallah... ne karar verirseniz verin şifasını bulur umarım... Allah sağlık versin...Günaydın kızlar.ne zamandır okuyorum ama yazamıyordum.bu aralar kafamız çok karışık.anneannem 86 yaşında.göğsümde hafif bir ağrı var dedi.bi kontrole götürelim dedik.anjiyo yaptılar.damarlar tıkalı çıktı.bypass şart dediler ama yaşı dolayısıyla ameliyat riski normal hastalara göre yüksek.kriz gelirse de atlatamaz diyor doktorlar.kararı siz verin diyorlar.herkesin kafası allak bullak oldu.allahım doğru karar vermeyi nasip etsin.herkese kuzucuklarıyla birlikte sağlıklı günler diliyorum.
bildiğim güvendiğim biri yazsaydı neysede...senin yaptığın gibi gönlüm ferah olurdu... akan su varda kim gidecek oraya... en iyisi yakmak... değilmi... sağol canım...herkes aynı durumda canımhele bu gece mahvoldum
hakkında hayırlısı neyse o olsun canım. Allah gönlüne göre versin
akan suya atın derler canım eğer tedirgin olduysan hem aklında kalmaz.. biz de büyüklerden duyuyoruz. kızımında doğduğundan beri çok duası oldu burda hocaya yazdırdık okuttuk hep. o dualar için küçük yastığı var oraya iğneledik hep. kenarda duruyor.
benimde her yerim tutuluyor çok zorlanıyorum valla
benim kzıım silikon emzik almadı kauçuk kullanıuyoruz onu aldı cnm
bence emme süreleri azaldı. gece emmek istemese bile kalkıyor kokunu arıyordur. sütünle ilgili birşey yoktur canım
geçmiş olsun canım. dediğin gibi Allah doğru karar vermeyi nasip etsin
amanııınn...geçmiş olsun... Allah korumuş... meleklere birşey olmaz ... sende bebeğinde nasıl korkmuşsunuzdur... geçmiş olsun tekrar canım...Kızlar dun gece benim alp yataktan düştü şükür hiç bir yerinde bişe yok ama çok korktu ağladı iç çeken çeke
hafif ma çok yer kaplıyor..katlanmıyor... çok hareketli ve kilolu olan bebkler için belki güvenli olmayabilir...bende antilop alacaktım.. ama öylece duracaktı salonda..şidi aldığımı katlayıp kaldırabiliyorum yer kaplamıyor hemde kızım rahat oturuyor içindekizlar ikea nin antilop mama sandalyesini kullanan veya duyumu olan var mi?
saglamligi,guvenirligi nasil?
cocugu icinde guvenle birakabilip arkamizi donup isimize bakabilir miyiz?
hafif gibi devirebilirler mi ki?
maşşallah Kerem e... sebze savaşı yapmış...afiyet olsun...Pırasa ilkti digerlerini daha once yemişti canım. Her zaman aynı iştahı beklemiyorum zaten. Fazla yemese de 1 saat gecirmişiz mutfakta, cok eglenceliydi. Ozellikle babasının kafasına patates fırlattıgı anlar:)
Hırsızı bırak gecmişi okumayı, güzel haber ver hadi
Afıyet olsun kuzuna canım, yarasın.hırsızım gözün aydın darısı bizim tembel oğluşa
snowy canım ben direk pırasa vermiyorum sebze çorbalarının içine atıyorum yavaş yavaş da pırasayı artırıyorum zamanla tek yemeğini de vereceğim
Bu Bybo da birisi bahsetmisti bu kavramdan. Gece onyuzbinmilyon defa kalkiyorum ya ben. Kizimin comfort sucking yaptigini soylediben de ona soramadim, sana sorayim dedim. Gece beslenmelerini birakalim diye ugrasiyorum o konusmadan beri. İlk iki gun guzeldi. 24-05 arasi uyandikca emzik verip pispisliyodum. Uyuyodu hemen. İki gecedir de itiraz ediyo
agllamayi gectim resmen yirtiniyonapcam bilmiyorum
hadi bakalimm canim. Ginlune gore olsun. Arkadasin bi el ativersin. Hepimiz dua ederiz valla. Bu kar annenin dasini almak herkese nasip olmaz
Masallah. Dun benim kizim da pek istahsizdi. Ne sabah ne aksam yemedi dogru durust. Bugun iyi basladi bakalim. Ben de ispanak verecegim bugun.
canım spreyden korktumu nasıl tepki verdi.. o iyi açıyor ma abenim kız korkar diye almadım hoş gerçi diğer burun açıcılardanda korkuyor ama...geçmiş olsun canım çabuk atlatır inşallah...
hala duruyor o beyaz noktalar..ama köpek dişlerinin patlamasını beklerken alt çene ön diş çıktı...dikkat et canım ağzına aldığı şeyler benim kzıızn damağı yarılmıştı ne ısırdıysa bilemedik...
canım ben 6 tane emzik aldım kauçuktu damaklıydı bilmem ne..hiç birini almadı.. zaten alışsada bıraktırmak daha zor oluyor... yinede sen bilirsin ama çoğu yerde anne için kurtarıcı oluyor emzik...
benim kızda kabaktan gaz oldu galiba canım yada sürekli ağladığı için hava yutuyor... çıkaramadıda iyice sancılandı ve yarım saatte bir uyandı...
sağol canım kv alırım da ela nın sanırım dişliğe ihtiyacı kalmadı... sebze kemirticem kızıma...
canım çok çok geçmiş olsun...hayırlısı olsun hakkında.. Allah kararınızda emin etsin inşallah... ne karar verirseniz verin şifasını bulur umarım... Allah sağlık versin...
bildiğim güvendiğim biri yazsaydı neysede...senin yaptığın gibi gönlüm ferah olurdu... akan su varda kim gidecek oraya... en iyisi yakmak... değilmi... sağol canım...
amanııınn...geçmiş olsun... Allah korumuş... meleklere birşey olmaz ... sende bebeğinde nasıl korkmuşsunuzdur... geçmiş olsun tekrar canım...
hafif ma çok yer kaplıyor..katlanmıyor... çok hareketli ve kilolu olan bebkler için belki güvenli olmayabilir...bende antilop alacaktım.. ama öylece duracaktı salonda..şidi aldığımı katlayıp kaldırabiliyorum yer kaplamıyor hemde kızım rahat oturuyor içinde
maşşallah Kerem e... sebze savaşı yapmış...afiyet olsun...
benim kız hala hazır değil galiba sebzeye falan... ne versem böyle gaz oluyor kuzum ... yine keçi sütünden yoğurt mayaladım bakalım..kv bugün yedirmeye başlayacak... dişide çıktı sebzeyi yediği güne denk geldi.. hangisinin acısı bilemedimki...
Bende bir hevesle gittim..sandımki yarın gel başla diyecekler... hangi işte böyle hızlı prosedür işliyorki..işte aklım nerdeyse...sonra beni arkadaşım diye tanıtan kendiside başvuru yaptığım yerde çalışan bayanın yanına uğradım.. gitmeden yanıma uğra demişti... oda ben halledicem dedi bakalım..Hayırlı olsun dişi kuzunun:) Onun sıkıntısıydı demek:)
Hadi inşallah olur canım. Dün hepimiz merakla bekledik
canım alıştığı düzeni istiyordur o zamn... böyle devam edersen bir kaç güne kadar eminim alışır..sende kızında rahat edersiniz...bizim bebeler inatçı biliyorsun..bir şeyde ısrar edip duruyorlar...Bu Bybo da birisi bahsetmisti bu kavramdan. Gece onyuzbinmilyon defa kalkiyorum ya ben. Kizimin comfort sucking yaptigini soylediben de ona soramadim, sana sorayim dedim. Gece beslenmelerini birakalim diye ugrasiyorum o konusmadan beri. İlk iki gun guzeldi. 24-05 arasi uyandikca emzik verip pispisliyodum. Uyuyodu hemen. İki gecedir de itiraz ediyo
agllamayi gectim resmen yirtiniyonapcam bilmiyorum
yok canım bir sorun yok..herzamanki gazdan sıkıntılar...sen nasılsın Ümran kızın nasıl...hayıdır canım geçmiş olsun bi sorun yoktur inşallah
Bende bir hevesle gittim..sandımki yarın gel başla diyecekler... hangi işte böyle hızlı prosedür işliyorki..işte aklım nerdeyse...sonra beni arkadaşım diye tanıtan kendiside başvuru yaptığım yerde çalışan bayanın yanına uğradım.. gitmeden yanıma uğra demişti... oda ben halledicem dedi bakalım..
diş sıkıntısıymış evet ama dün çok sancılıydı..inşallah geçmiştir bugün...eğer dünkü gibi olursa bugünde....kv zor bakar..ben emzirerek zor sakinleştiriyordum çünkü...gaz olduğunu şöyle anlıyorum..sırt üstü yatınca kıvranıp ağlıyor... sallayınca sakinleşiyor... makatı çatladığında gaz diye sallamıştık ama o zamanda feci ağlıyordu...
canım alıştığı düzeni istiyordur o zamn... böyle devam edersen bir kaç güne kadar eminim alışır..sende kızında rahat edersiniz...bizim bebeler inatçı biliyorsun..bir şeyde ısrar edip duruyorlar...
yok canım bir sorun yok..herzamanki gazdan sıkıntılar...sen nasılsın Ümran kızın nasıl...
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM..bugün nasılsın...ilaçlar fayda ettimi... emziremediğine üzülmüştüm ama sonra diğer mesjları okuyunca emzirmemen gerekmiyormuş ..Ceku da anne meme diye ağlamak zorunda kalmayacak..sana da kuzuna da zor... içinden süt çıkmasa bile meme bebekler için ne kadar önemli...benim kız bile işten gelince yakamı çekiştirip ağlıyor.. sanki sütüm bol bol akıyor gibi...damla damlada olsa cog cog emiyor...yüzünde güller açıyor...Merhaba hanımlar,
Yardımınız veya öneriniz olabilir umarım.
Pazar gecesinden beri ateşler içindeyim. Üşütme sandım (ki kısmen öyle çıktı). Pazartesi izin günümdü, sarmısaklı tarhanayla atlatırım sandım, olmadı. Salı sabah maalesef ASM'ye gittim, iş yeri için rapor gerekti. Sadece ateş (39.2) olduğu için hekim antibiyotik ve ateş düşürücü karışım iğne verdi; 2 günlük de rapor. Bu sabah mide bulantısıyla uyanınca dedim bari hastaneye gideyim. Tahlil sonucunda idrar yolları enfeksiyonu çıktı (yanma yok, ağrı yok). Antibiyotik, dolorex ve bulantı önleyici verdi. Zaten salıdan beri emzirmiyordum, sağıp döküyordum. Evdeki yarım günlük stok da bitince, kıza mecburen formül süt vermeye başladım.
Dün gece yarısı uyandı "memme, enne" diye ağladı yarım saat. Kucağıma aldım, memeye saldırıyor, emzirmeyince bana kızıyor, daha çok ağlıyor. Babası yakın yedirdiği için 1,5 saat acı çektik hep beraber. Sabah Ceku bana bakıp gülmedi bile. Resmen atar yaptı bebek.
Eve geldim, epostama şu yazı düşmüş:
http://bulten.gurmebebek.com/ct/ctv...ADD74646&RID=EF0921CFC94F40EF89CB0BB9800F4D22
Devamını da okudum:
http://www.doktoramcam.com/Makale/Detay/emzirirken-ilac-kullanimi-2/362
Babası "kesinlikle emzirme, 3-4 gün dayan" diyor. Annem "Kız memeyi bırakır, vah yazık" diyor. Doktor "antibiyotikten sonra 72 saat bekle" dedi. Ceku "emmmeh" diyor beni özlediğinden.. Kafam karma karışık. Enfeksiyon uzmanı da ilaç firmaları da risk almıyorlar, belli. Konuyla ilgili araştırma yapmış biri gerek. Ne yazık ki Ceku'nun sabit bir doktoru yok. Bu konuda danışabileceğiniz kimse var mı çevrenizde? Veya bilginiz var mı?
keçi sütünden yoğurdu bugün yiyecek bakalım... dişi çıkmış ama etrafı tahriş gibi görünüyor... belkide sızlıyordur.. daha ucu inceceik görünüyor diğer kısmıda çıkarken ağrı yapıyormu acaba... patlayınca dişi gerisi kolay büyür ddemişlerdi , bakalım arıycam bu gün nasılmış..belki uyumuyordur ama uyku saati uyuyor olabilir diye açamadım tel...Yavas yavas alısacak canım. Hem kavramayı yemeyi ögrenecek hem sindirmeyi. Gecen kv keci sutu cocuga agır gelir demişti bir konuşma arasında. O mu rahatsız etti acaba. KKendi sutun olsa, deneme fırsatı olurdu. Gerci ek gıdayı kestiginde de son gunlerde aynı olmuştu. Diş agrısıydı muhtemelen. Deneye yanıla gidiyoruz bakalım
inşallah inşallah....Yarın gel basla da derler inşallah canım
Bugun yarın yeni bir diş daha gelmezse, sakinleşir sanırım. Kimyon denedin mi gazı için. Yedigine içtigine biraz koyup versen, belki faydası olur.
anladım canım gaz sorunu zor ya allah yardımcınız olsun canım rabbim başka sıkıntı vermesin bende kızımda çok şükür iyiyiz canım çok şükürBende bir hevesle gittim..sandımki yarın gel başla diyecekler... hangi işte böyle hızlı prosedür işliyorki..işte aklım nerdeyse...sonra beni arkadaşım diye tanıtan kendiside başvuru yaptığım yerde çalışan bayanın yanına uğradım.. gitmeden yanıma uğra demişti... oda ben halledicem dedi bakalım..
diş sıkıntısıymış evet ama dün çok sancılıydı..inşallah geçmiştir bugün...eğer dünkü gibi olursa bugünde....kv zor bakar..ben emzirerek zor sakinleştiriyordum çünkü...gaz olduğunu şöyle anlıyorum..sırt üstü yatınca kıvranıp ağlıyor... sallayınca sakinleşiyor... makatı çatladığında gaz diye sallamıştık ama o zamanda feci ağlıyordu...
canım alıştığı düzeni istiyordur o zamn... böyle devam edersen bir kaç güne kadar eminim alışır..sende kızında rahat edersiniz...bizim bebeler inatçı biliyorsun..bir şeyde ısrar edip duruyorlar...
yok canım bir sorun yok..herzamanki gazdan sıkıntılar...sen nasılsın Ümran kızın nasıl...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?