şükür bugün yuvarlanmaya başladı canım.her çocuk farklı oluyor evetkafana takma canım her bebek ayrıdır kendii ne zaman isterse hareketlenir, o zamanda aman dursun otursun dersinbenim büyük kızım 9 aylıkken emeklemeye başladı senin dediğin gibi 7 aylıktı sırt üstü yada yüz üstü dönemiyordu 8 ayda dönmeye başladı sonra sürünmeye başladı yaşında yürüyordu, ama bayağı kiloluydu 6 aylıkken 10 kiloydu ama ondan sonra pek almadı, ama küçük kızım 24 nisan doğumlu ve 1 haftadır çok rahat emekliyor oturuyor kendi, her tarafa dönüyor, çok hareketli düşün bunlar kardeşler
hayırlı olsun, gözünüz aydın
Doktorunun dedigi gibi canim gelisim sirali olur bebeklerde. Bir donem fiziksel digerinde zihinsel gelisim devreye girer. Emeklesin diye neden heves ediyorsun, insallah dogrudan kalkar yurur. Hic takilma oyle seylere, masallahi vardir kuzunun eminim.
Sağol canım biraz daha iyi doktora gittim ilaç ve egzersiz verdi bel kasların zayıflamş hamilelikten dedi mekanik ağrı dedi bide sezeryan mı karnın gitmemiş egzersiz yap dediGunaydin canlar. Anam yanimda keyfim keyif. Oglan bana nazlaniyor ben anama:)
Evet canim her bir eylemin mutlaka faydasi vardir ama uygulama teorik ile eskesmiyor reel hayatta. Kimisi aylarca surunup emekliyor, kimisi 9 aylik kalkip yuruyor. Aralik forumunda idi sanirim. Arkadas bebeginin 6 aylikken kalkip kosa kosa gittini soyluyordu.
O yuzden cok takilmamak lazim. Saglikli sihhatli olsunlar da, vakti zamani gelince yaparlar.
Sakinan goze cop batar. Soyun dokun sen, belki ise yarar
Ne bileyim ben grip soguk alginligi nedir bilmiyorum. Domuz gribi ilk patlak verdiginde okulda bir hoca hastaneye yatmisti. Cok istedim bir gideyim de bu virus etki edecek mi acaba diye bir deneyelim. Esim de hoca da izin vermedi.
Tek tavsiyem diyet yapmayin saglikli beslenin. Yeme tarziniz surdurulebilir olsun. Aksi halde gr la verip kilo ile alirsiniz. Bol protein tuketin. Tok tutar. Tatlilarinizi yemeye devam edin ama posiyon kucultun. Bol su icin. Yavas verirsiniz ama kalici olur.
Gozun aydin canim
Nasil oldun canim sen, gecti mi belin?
Birde pixes28 ve filiz ocak ayında doğum yapan arkadaşlardan haber var mı?
kızımın bugün 7 aylık kontrolü vardı. resmen 100 gr almışdoktor tartmadan önce en az 300 gr almalı demişti. sonra kızımın hareketlerini görünce bu fazlasıyla hareketli falan dedi. ama benim canım sıkıldı açıkçası 7800 gr. 72 boy.
öğlenleri sebze akşam çeyrek meyve yatmadan önce bazen yoğurt verdiğimi söyledim ama bazen düzensileşiyor tabi tek başıma olunca zor oluyor bazen. miktarları arttır dedi. kıyma ve ekmek koy bazen dedi. cici bebe ekle dedi ama herkes cici bebeye karşıyken doktorun ver demesi kafamı karıştırdı. anne sütü devam ama artık normal yemeklere alışması lazım dedi. kızım sürekli emiyor bazen üç kere çekşyor ama meme istiyor sürekli. yemek yese bile biraz emmek istiyor. kan damlasını sordu tekrar vermiyorum dedim hemen can noktadan vurdu gelişimi kilo alımı için gerekli 10 damla ver dedi. sanırım artık vericemistemesemde..
off çok uzun oldu.
Herkese merhaba.sizi hep okuyorum ama fazla katılamıyorum aranıza.iki çocuk olunca işler hiç bitmiyo.herkes iyidir umarım.benim kızımın dişleri dahaıkmadı ama sıkıntısını çekiyoruz.4aya kadar çok güzel uyuyan kızım şimdi kaç defa kalkıyo bilmiyorum.iniaşşah diş çıkınca biter.bira kilo alma probleminiz var.aylık 100-200 gr anca alıyo.sabah kahvaltısını çözemedik henüz.karışım vermel istemedim oda sevmedi zaten.öğlenleri bir gün sebze bir gün tarhana bir gün öercimek şellinde yapıyorum.içine bebek eköeği katıyorum.ama miltar olarak bir çay bardaği plmuyo.sizinliler ne kasar yiyo.arada meyve ve Akiamda genelde mıhallebi yada irmikli yoğurt ve hala zprlada olsa emiyo.kızlar sizler neler veriyosunuz ne kadar veriyosunuz merak ediyorum.bebe bisküvisi hipp aldım organik diye ama ondada şeker yaIyo.kendim yapıcam onuda.çok hareketlide değil.şiödilik sürğnüyo ve yuvarlanarak heryeri dolaşıyo.daha destekai tam oyurmuyo.sizinkiler taklitw başladı mı bu arada.gel gel bay bay falan yapıyolar mı.benim kızım 10nisan doğımlu bu arada.çok uUn yazsım kusura bakmayın.hazır uyumuşken dedim :)
Merhaba Kızlar, ben de uzun bir süredir forumda yoktum.Telefonumdan da hata veriyor açamıyordum.
Herkes iyidir umarımmm.
korkak benimki canım ama az önce yüzüstündende sırt üstüne dönmeyi başardı. hevesle evin içini dolaştı. yuvarlanınca mutlu oldu
Sağol canım biraz daha iyi doktora gittim ilaç ve egzersiz verdi bel kasların zayıflamş hamilelikten dedi mekanik ağrı dedi bide sezeryan mı karnın gitmemiş egzersiz yap dedibnde yapacam diye sakatlandım zaten dedim sıkıntı yokmus yanı ama ilaçları içiyorum süre gecer yazıyo sadece krem suruyorum
Maşallah ya.benim kızım düzeni bu şekilde perşembe doktora gidicez çorba ilave olacak 1 biberon mamadan eksilicek myhtemelen 1 deki olur diye tahmin ediyorum.150cc mama yediremiyorum çok geliyor o yüzde3n 7 öğüne devam sizde mama veren anneler özellikler bu şekildemi daha mı çok mama alıyor bebişiniz.
6:45 120 CC MAMA
9:30 KAHVALTI 2 BİSKÜVİ+1,5 KAŞIK MAMA+1 Ç.K PEKMEZ+1 TAM YUMURTA SARISI+TUZU ALINMIŞ PEYNİR + 1 CEVİZ YADA 3-4 ADET BADEM +SU
10:45 MEYVE
12:30 YOĞURT MAYALAMA ( 120 CC MAMA 4 KAŞIK+1 Ç.K YOĞURT ÇIPR SAR)
13:00 120 CC MAMA 4 KAŞIK
16:00 YOĞURT
18:30 120 CC MAMA 4 KAŞIK
21:30 135 CC MAMA
02:00 135 CC MAMA
Biz de sizi opuyoruz tabiki deÇok sağol teyzesi
Senin prenses de kocaman olmuştur şimdi kocaman öpüyorum onu ve senide tabi ki :)
Biz napalım canım anne&kız hayattan gördüklerimizle büyüyüp gideceğiz
Aylardır birlikte uyuyoruz Iyice alıştık.
Son 2 gündür çok sıkılgan sürekli ağlamaklı 5 bayan bazen zorlanıyoruz susmuyor cadoloz
Doktor diş dedi ama yaklaşık 3 aydır çıktı çıkacak hala bir gelişme yok.
Umarım diştendir bu sıkıntıları.
bende hiç ağrısız oluyorum çok güzel bişeymişkızlar 17 ay sonra adet oldum ilk defa ve ilk defa ağrısız oldum sezeryan ın etki etmeyeceğini söylemişlerdi ama etmiş :)
ben deBen haala regl olmadim. Hamile kalsam anlamam bile :/
Mükemmel bir duygu bebek kokusuyla uyumak, Allah isteyen herkese versin.Biz de sizi opuyoruz tabiki devalla birlikte uyumak gibisi yok. Bazen biz de anne kiz kaldigimizda hemen koynuma aiyorum minigimi. Harika oluyo :) kendi duzenine alistiktan sonra tekrar anne evine alismak zor olur canim. Yine de guzel bi ailen var, sirtini dayayabildigin. Yakinda bi is bulursun, kizini gonlun rahat birakirsin mesela. Herkes biseyler yasiyo hayatta. Kolay hayat yok. Hepimizin sinavi farkli farkli. Onemli olan sey su an idilin saglikli ve yaninda olmasi. Meleklerimiz bizimle olaun, dunyayi karsimiza aliriz ayrica cok da gecmis olsun kuzuna, insallah cabucak gecer skntilari
Geçen sene bu zamanlarda cinsiyetini öğrenmiştim minigimin. seneye bu zamanlar ne yapar nasıl olur acaba diye düşünüyordum. En güzel doğum günü hediyesi demiştim ama suan yanımda olması hediyelerin en anlamlısi en güzeli. Rabbim tüm bebislerimizi bizlere bagislasin sağlıklı mutlu büyüsün hepsi. Olmayanlara da nasip etsin . gece gece duygusala bagladimm. Öptüm sizleri ve minnaklarinizi :)
çok daha güzel günler bekliyor sizi emin ol..evet çok zor düzen bozmak..daha güzelini sağlam atabilmen adına acı çekiyosun inan..eşimin bir arkadaşı iki evliysi..birinciyi mahvetti evet ikinciyi ondan beter etti..bir kızı vardı 20 yaşındaydı ne doğru dürüst evi ne eşyası vardı..bana dediği bişe çok dokunmuştu keşke mutfağımda eşyam olsada yığınla bulaşık yıkasam diye..en sonunda ayrıldı..eşim bile bak kötü yola düşecek dedi.çok güzel bir kızdı..sonra görüşemez olmuştum..yazın faceden bulmuş beni...veeee...evlenmiş çok yakışıklı ve iyi bir eşi var..durumları çok iyi..adamın ilk evliliğiolduğuiçin çok güzel bir düğün yapmışlar..eviin resimlerini gönderdi..çok güzel..kızı ondört yaşadı yanında birde oğlu olmuş çok tatlı bir yaşında..samsunlu ordalar..bir güzeleşmiş kendine gelmiş..vee eski kocaa..hapse girmiş çıkmış ..eşime dedm bak kım kötü yola düşmüşMükemmel bir duygu bebek kokusuyla uyumak, Allah isteyen herkese versin.
Evet hepimizin sınavı farklı hayatta insan herşeye katlanır canım ama seven bir insanın ihanete katlanması çok zor ben o kadar güçlü değilim, yok sayıp unutacak kadar.
Şükür ailem var dediğin gibi, onların varlığına binlerce şükür.
Erkek yok evde zaten 5 bayanız ve en ufak eksiğimize kadar karşılıyorlar kızım hepsinin kızı zaten.
Annemin evinin düzenine alışmakta başta biraz zorlandım aslında ama ailemden yana bir ssıkıntı değildi.
Kendi evimin düzenini özlemişim o kasvetli havasını bile.
Kızıma oda takımı almıştım uyutmak nasip olmadı beşiği taşınırken kırıldı.
Bunlar halledilecek şeyler ama yaşadıklarımdan dolayı çok yıpranmıştım.
Şu an güzel bir duzenimiz var kendi odamız var kızımla gayet rahatız yani teyzesi.
Şükürler olsun ki, eskisi kadar kafa yorgunluğum, stresim, sıkıntım yok.
25 yaşındayım ama yorgun bir bedene psikolojiye sahiptim.
Umuyorum bundan sonra daha fazla sorumluluğum var ama beni olgunlaşırtıran ve hata yapmamı engelleyecek bir küçük canım daha var.
Kızım yanımda ve sağlıklı olsun da, çektiğime de, çekeceğime de şükür.
hahaha aynen bizde yaşadık 6 ay depresyonu..evet ya cimbom mahvetmişşş...Gunaydin hanimlar:)
Altinci ay atagina girdik sanirim cunku benim bidik bayagi atarli... Daha gecen hafta deliksiz uyuyor diye sevinc cigliklari atarken iki gecedir 4-5 kez uyaniyor, dun gece emzirdikten sonra besigine koyarken uykuda ihihihiii diye mizmizlandi ben de ikiden sonra yanima aldim yaka bagir acik takildik sabaha kadar...bi sagina yat bi soluna yat derken babanin da uykusunu hallettik, zaten cimbom da 4 tane yedi...maaile efkarliyiz anlayacaginiz...
Bebek olmak zor, anne olmak zor, cimcomlu olmaksa cok daha zor azizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?