2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Zorlama hic canim. Yiyecegi varsa da yemez. Onune koyuyorum demissin diger mesajinda. O sekilde devam et. Yedigi 1 lokma da olsa zorlamadan kendi ugrasarak yesin.

Kimseyle de bebegini mukayese etme. Sen benle ayni misin ki bebeklerimiz ayni olsun. Lutfen zorlama.

Canım benim hemen panikleme dur daha.Öyle hemen adapte olamaz hele ki yeni başladıysan.Yumurta vermeye başladın mı?Ben 2-3 gündür kahvaltıya daha doğrusu yumurtaya yeni başladım.Çalıştığım için annem bakıyor bizim kıza.Allah izin verirse hafta sonu kendim peynir ve bisküvi yapacam.Artık yavaştan bende vermeye başlayacam benim kızda 6,5 aylık.bazen öyle bir an oluyor ki ağzını bir kilit yapıyor yememek için açmak mümkün olmuyor.Artık akılları eriyor belkide verdiğin şeyin tadını sevmemiştir.başka bişey dene 2-3 gün sonra tekrardan vermeye başla

Haklısın canım ama aç kalıyor diye üzülüyorum.
Önüne koyuyorum gün içinde 1 ve ya 2 kaşık yiyor anca.
Zorla yedirmeyeyim madem yiyeceği varsa yer artık.

ben tv. doktor yastığın tehlikeli olduğunu 1 yaşa kadar yatağın altınakoyarak eğim verip yatırmamızı söyledi bende öyle yapıorum.

ben vitamin olarak trio-acde3 kan damlası ise ferrum kullanıyorum 7 damla

annen gelmiş gözün aydın canım

yürüteç erkek bebekler için önermiyoruz dedi bizim doktor canım

kızlar çok teşekkürler darısı dişi çıkmayan kuzuların başına dertsiz sıkıntısız çıkarır hepsi inşallah.

gözün aydın darısı başımıza

bisküviyi kendin de yapabilirsin canım ya da hero baby daha az katkılıymış onu kullanabilirsin

kızlar 17 ay sonra adet oldum ilk defa ve ilk defa ağrısız oldum sezeryan ın etki etmeyeceğini söylemişlerdi ama etmiş :)

ben normal doğum yaptım ama doğumdan sonra hem kanamam hem de ağrım arttı aynı ilk adet olduğum gibi çok oluyorum ve sancılı

Bundan bir kaç hafta önce iyi yiyordu.
Yumarta sarısını vermeyi kestim çünkü alerji yaptı.
Ben aslında 1 ay önce başladım yoğurt püre vs iyi yiyordu.
Şimdi yememeye başladı. Acele etmeyeyim o halde.

Haklısın canım ama aç kalıyor diye üzülüyorum.
Önüne koyuyorum gün içinde 1 ve ya 2 kaşık yiyor anca.
Zorla yedirmeyeyim madem yiyeceği varsa yer artık.
canım benim kzıımda 6.ayda başladık bu listeye son bir haftadır tam yiyior ilk günler 1-2 kaşık yedi hep bi meyve ve yoğurdu düzgün yiyiyor dişten herhalde mamalarını bile isteksiz davranıp zaman zaman bırakıyor kahvaltısı aman diyip 1 haftadır hepsini yiyior .bu sabah mesela mamsını 40 ml kaldı içmedi bende zorlamadım ama saatinde öğününü veriyorum yediğini yiyiyor ittiğindede bırakıyorum doktor bu şekilde söyledi bize zorlamayın diliyle itince bırakın diye idil kaç kg bilmiyorum ama bizim ki 10 kg civarında yarın gidince net öğrenicem hepsinin ihtiyacı ve iştahı farklıdır arkadaşım benimle 1 gün farklı oğlu var o 7.5 kg bir de ne yazıkki ben mama ile besliyorum sütüm 5.aydan beri hiç yok doktorumuz anne sütü ile mama aynı kalori obez yapmaz her bebğin gelişimi farklıdır takmayın diyor bazen devam etmek istediği oluyor ama bitince üstüne vermiyorum.

Canım belkide diş sıkıntısından yemiyordur.Bildiğim kadarıyla seninde bıdığın benimkisi gibi diş çıkarmadı:)Merk etme zamanı gelince öyle bir yiyecek ki mutfaktan beri gelmeyeceğin günlerin olacak.Anne bunu isiyorum anne şunu istiyorum diye:)Ama önceden yiyip şuanda yemiyorsa dediğim gibi dişi iyice sıkıntı veriyor olabilir sen sabırla denemeye devat et zorlamadan 1 kaşıktan bile neler alıyorlar üzülme bu kadar:)

littlezelda

canım bende yürüteçe karşıydım erkek bebeklerde ama mama sandalyesinde durmuyor kucağımda oturmak istemiyor yatmak stemiyor çözüm olarak arkadaşımın kızının yürütecine bindirdik sevdiği için bende hoppalalı yürütec aldım ve çok seviyor ayakta kalmayı benim oğlum sanırım emeklemeden yürüyecek. Zaten az tutup alıyoruz. Başka çare bulamadım zaptetmek için.

Valla benim kızda 6,5 aylık oldu ben 1-2 gündür koyuyorum.Bizimkisi de yatmayı sevmiyor sürekli kucakta gezdir beni diyor.hadi gezdirmesi sorun değil de ayaklarının yürümeye alışması gerekiyor.Bence çok olmamak kaidesiyle yürüteç gerekli.Benim ablamın kızı yürüteç desteği ile 9 aylıkken adım atmaya 10 aylıkken de yürümeye başladı.Şimdi tek elinden tutup dolaşmaya götürüyor:)

benimde ablamların 2 erkek 1 kız çocukları hepsi yürütece bindi ve yaşından önce yürüdü ama doktor önermiyor gerçekten bütün gün kucakta taşımak çok zor şimdi ben iş başı yaptım annem 60 yaşınca kadının canı çıkıyor kızımın gönlü olsun diye öğlen gidip kızımla ben vakit geçirirken annem biraz dinleniyor kadın uyusun diye gözünün içine bakıyor bizimkide hep oyun olsun gezsin istiyor yatırdımmı hep kalkma çabasında kalkamayıncada ağlıyor.

o günleri iple çekiyorum kilosuda olduğundan 4 kat kucakta indir çıkar çok zor bir yere giderken 2kere düşünür oldum allahtan sırt çantası almıştım çanta sırtımda kız kucağımda çok zor oluyor bide 4 kat puset indirip çıkarmak elinden tutup gezmeye çok özeniyorum. :)

Maşallah senin küçük tosuna canım.
Benim kızım 8 kilo bu ay sadece 100 gr almış.
Mama sadece doğduktan sonra 3 gün verdim bu zamana kadar hep emdi.
Sütüm de azaldı ve yetmiyor ona farkındayım.
Devam sütü aldım bu kaçtır aldığım gibi duruyor hepsi çöpe gitti.
Çok da hareketli bir durmuyor yerinde.
Bilmiyorum ne yapacağım.

Çok sağol canım yazdıkların moral oldu inan.
Evet dişi çıkmadı henüz, iştahsızlığı ondan da olabilir.
Sabırla bekleyeceğim artık elden birşey gelmiyor.

Canım sütünün yeterli olup olmadığı sağarak anlayabilirsin.Hemen yetmiyor diye düşünme.bak bakalım 2 saatte ne kadar süt çıkıyor.100-120 civarı çıkıyorsa junior esmere hayli hayli yeter üzülme.Hem az da olsa emiyor o bile yeter.ben 3 aya kadar zar zor emzirebildim.Sütüm çok çok azdı ne yaptıysam olmadı sonra işe başlayınca da hepten kesildi zaten.Tut ki olmadı 6 ay vermişsin bu bile inan çok güzel.Emdikleri şifa olsun kuzucuğuna:)

sana katılıyorum canım

evet canım aynen öyleler şimdi annemle konuştum hep birşeyleri alıp atıyormuş bir de sesler çıkarmaya başladı artık görsen bazen kavga bile ediyor minnağım:)

sanada cok geçmiş olsun canım inşallah yapmaya çalışacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…