2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Gunaydiin
Zor ama bir bakima da daha iyi dislerin toplu cikmasi
anliyorlar mi acaba?

Bizde yürüteç aldık ama çok fazla tutmıyoruz genelde iş yaparken aralıklarla oturtuyoruz. Şimdilerde emeklemeden yürümek istiyor elinden tutuyoruz ayağa kalkıyor ama henüz adım atmadı.
Kimi zararlı diyor, k,mi zararsız..
Tartışılır.

canım bize niveanın bebek losyonu çok iyi geldi hiç kuruluk kalmadı

Kıyamam, Allah kolaylık versin canım.

benim de fena dokuluyor sebamed aldim ama faydasini goremedim cunku cok kopurmedigi icin cok sevmedim.
senin sampuan da mi kopurmuyor.
canım ben yağlı saçtan çok çektiim sebamed kullandım beğenmedim ama pro-zinc gerçekten çok güzel morunu sana tavsiye ederim köpürmesi fena sayılmaz ama güzel temizliyor ve geç yağlandırıyor doktor bana yediklerimiz de saçları yağlandırıyor demişti çok yağlı tüketmemeye çalış

ben kullanıyorum oğlum çok sevdi 15 dk dan fazla üstünde tutmamak şartıyla gün içersinde zaman zaman bindiriyorum kendine güveni artıyor sanki üstünde

maşallah incinize canım
erken yürüsün diye orman yaptırmak ne demek anlayamadım canım

canım yiğenlerine içim parçalandı allah başka türlü engel çıkarmasın karşılarına hep yüzleri gülsün inşallah

Gunaydın hayırlı cumalar
Hayırlı olsun canım

Ben park yatak aldım, aslında onu kullanabilirim oyun alanı niyetine. Bu resimdeki de gayet sevimliymiş. Yer minderini kaldırdım bugün. Çünkü orada durmuyor, halının ve parkenin üzerine yuvarlanıyor göz açıp kapayıncaya kadar. Park yatağı odadan odaya taşıma işi olmasa çoktan kullanırım da işte... Ceku hâlâ üst seviyesinde uyuyor.

Aktivite masası alayım, dedim. Bakındım vaz geçtim. Hem çok pahalı hem de 2 gün sonra artık sıkılmış olacak.

Geçen gün kocama dedim ki "Yahu Ceku ne zaman 18'ine gelecek de biz baş başa kalacağız?!"

İşte o 15-20 dk pek mantıklı gelmiyor bütün gün ilgilenen insan için. 2-2,5 saat uyanık kalan bebeği 10 dk oyalamış olmak pek öenmli görünmüyor. Mama sandalyesi yeter o halde.

Çok kullandırmak zararlı, orası kesin de yararı pek yok..

ben kullanıyorum oğlum çok sevdi 15 dk dan fazla üstünde tutmamak şartıyla gün içersinde zaman zaman bindiriyorum kendine güveni artıyor sanki üstünde

Evet, eminim Ceku da bayılır. Ama halıya takılıp yuvarlanmasını veya kendini hızlandırıp sağa sola çarpmasını göze alamadım. Babanesi bile "istemez öyleyse" dedi.

Bu arada park yatağın mekanizmasını taşınırken bozduğum için park olarak kullanamıyorum, onu anladım.

canım ben kullanıyorum yürüteci... wc ye giderken yemeklere bakarken... işim olduğunda yada sabah işe gitmek için hazırlanırken...ama fazla tutmuyorum içinde 15 dakika falan...öbür türlü ağlıyor yere koysam ... oyuncaklarının üzerine atlıyor oturduğu yerde...sert oyuncaklarda karnına batıyor ağlıyor.. odadan her çıktığımda yapıyor bunu...saga sola duvarlara çarpıyor yürüteçle... en çok korktuğumda mutfağa girip fırına çarpıp üzerinde çaydanlık yada yemek varken üzerine devrilmesi...Allah korusun öyle şeylere dikkat etsin kv yeter... uzanacağı yerlerde örtü falan koymasın masa üzerindekilerle beraber tepesine düşer....emeklemiyor niyetide yok... kolundan tuutp yürütüyoruz ben evdeyken hep yere yatırıp ilerlemesi için ağlasada bırakıyorum ama sanki çıldırmış gibi ağlıyor... yürüteç bazen çok işe yarıyor...

bende yürüteci nasıl anlattıysam..asla kullanılmaması gereken bir şey değil aslında yani bebeği oyalamak için değilde kısa süreliğine güvenli bir yere koymak için ideal... yoksa zaten bebek için direk tembellik aracı...geç yürümesini sağlıyor...kv bana wc ye bile gidemediği söylüyordu.. ki bazen bende o kadar sıkışıyordumki kız kucağımda bile giriyordum önceden... işte böyle anlar için iyi...

Allah kolaylık versin canım...bizimde dişten gece uykularımız bitti gibi... çok şişti diş etleri ama 1 aydır böyleydi son 2 gündür ağzını açamıyor ağlarken...

ben bu güne kadar yürüteç yüzünden rahatsızlanan 1 bebek gördüm oda erkek bebekti ve yumurtalıkları şişmişti...şimdiye kadar kimseye bir şey olmadı diye bizimde başımıza gelmeyecek anlamına gelmiyor.... ama dediğim gibi bazen çok kurtarıcı oluyor... sen en güzelini yapmışsın...çok beğendim...bend ebakmıştım bu modele ama çok pahalı geldi... güle güle kullansın bebeğin...

canım yiğenlerine içim parçalandı allah başka türlü engel çıkarmasın karşılarına hep yüzleri gülsün inşallah
amin canım inşallah...küçücük yaşlarında neden bu kadar çile çekiyorlar diye düşünüyorumda... bunları yaşamaları gerekiyor demekki... minnacık elleriyle koskoca dünyaya tutunmaya çalışıyorlar... minicik yürekleri nelere üzülür nelere kırılır şimdiden...Allah herkesin çocuğunun ayağına bile taş değdirmesin inşallah....

Son düzenleme:
hayırlı olsun canım...inci gibi dişleri olur inşallah...benim kv de de diş hediği yapalım diyorda...böyle organizasyonlar bütçemizi aşar... sadece pilav olsa yine iyi.... ama bunun yanında bir sürü şeyler yapıyorlar.. gelenlere minik hediyeler kurabiyeler diş şeklinde pastalar falan...

İşte Ceku kucakta, yerde, beşikte, arabada ve mama sandalyesinde ... uyanık olduğu an kımıldamadan duramayan bir canlı yavrusu.. Sevinince ellerini değil ayaklarını çırpıyor.. O kadar diyeyim.

Onu yürüteçte düşünüyorum da... Speedy Gonzales gibi evde fır döner ve her yere çarpar.. O kısacık sürede (10 dk) yüreğimiz ağzımıza gelir. Rahat edeceğiz derken iyice deliririz telaştan. En iyisi sabit kalsın.

Park yatak servisi İstanbul'a gönderecekmiş tamir için. 1-2 haftayı bulurmuş toplam süre. Çocuk o arada başka yatağa alışır. Ben kendim Türk usulü tamir edeceğim mecburen..

canım 9. aydan sonra yürütecin bir zararı yokmuş ama şimdi bebeğin boyuda çok önemli...yürütece koyduğunda rahatlıkla ayakta durabiliyorsa yani kasıklarını sıkıştırmıyorsa...ben kısa süreliğine diyorum ama benim kv belki uzun süre tutuyordur...gerçi benim kız ilk 10 dakikadan sonra yürüteçtende sıkılıyor... beni al diye ağlıyor....

haklısın zaten şurda kv nin dayanacağı 1-2 ay daha sonra emeklemeye yürümeye bile başlarlar....yürüteç alıp bebeği yüreği ağzınızda izlemeye hatta yürümessini geciktirmeye gerek yok...ben almadım yürüteci daha ela doğmadan evdeydi...hatta kullanmasınlar diye yanlışlıkla kırmayı bile düşünmüştüm .. bana sorarsan evde olmasaydı kullanmak için sanırım almazdım

Bizim ki artık tırmanmaya başladı için zor tutuyorduk. Yatarak oynardı şimdi durmuyor diye aldık hafta başı. Valla yapmam dediklerimi yapar oldum :) acil durumlarda koyuyorum ve biraz yürüsün diye. İki gündür koltuğa tutunarak gitmeye başladı etkisi var mı yürüteç in bilmiyorum ama On beş dk geçmiyor ve hep yanında olmak gerek çarpıyor bazen

Ceku yu anlatırken bizim kızdan bir tane daha varmış dedim. Yorulmak ne demek bilmiyor. Hareket hareket hareket.. Annem totosu için film çektirin kurt olmasın diye dalga geçiyor %) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…