Zor ama bir bakima da daha iyi dislerin toplu cikmasiAy canım benim ya,hiç kıyılmıyor işte.geçer inşallah çabucak.
Alt 2 bizde de beraber çıkmıştı.işte bu diş dönemi uzun sürüyor,sırayla bekliycez.
Biz 3 gün kalıp döndük,eşimi çok bırakmak istemiyorum,yalnız diye aklım kalıyo,o da özlüyo,beni neyse de kızını ayrı özlüyo tabi,kıyamıyorum.bir de kameradan babasına çok üzgün baktı,çok üzüldü babası.dişten mi,onu mu istedi emin de olamadık.üstüne de arkadaşımın kocası eve gelince ona bakıp,bir dk geçince azıcık ağladı,sanki bu benim babam değil der gibi.anlıycağın acaba arar mı babasını diye kurdukça kurduk.döndük,rahatladık:)
Bana da doktorum alma dedi yürüteç,bir de ben evde istemedim,duvarlara çarpa çarpa gezer diye de.abimlerde var,valla hep kullandı kızı,şimdi de gayet güzel yürüyor.
Biz de evde oyun parkı kurduk,o kadar rahatladım ki,bütün gün orda oynuyo desem yeridir.küçüklükten alışsın istedik,inşallah sıkılmaz.oraya bırakıyorum,rahatça işimi yapıyorum,oturucaksam da oturuyorum.düştü mü derdi yok.fotoğraf ekledim,pilsan melek oyun alanı.
Ben de 2.olunca nasıl tek başıma halledicem merak ediyorum,Allah kolaylık versin hepimize
evet canım çok şükür durdu bana iyi geldi dermotolog tavsiye etmişti umarım sana da iyi gelircanım benimde saçlarım yağlı ve çok dökülüyor bende bu şampuanı kullanayım bari. Şuan tamamen durdu mu dökülmen?
İyi geceler herkese.
Bu yürüteç konusu kafamı kurcalıyor 3 gündür. Kayınvalidemin kolları ağrıyor Ceku'yu gezdirmekten. "Yürüteç alayım da kurtul =)" dedim, sevindi kadıncağız. Ceku olmuş 10 kilodan fazla, ben de evde olduğum günler perişan oluyorum.
Şimdi okuyorum zararlarıyla ilgili bir şeyler.. İş arkadaşlarım ise "benim kızım kullandı, bir şey olmadı" diyor. Ben de kullanmıştım gerçi... Ergenlikte çıkarmış zararları ortaya. Günde yarım saatten fazlası zararlıymış..
Anlayacağınız kafam çok karışık.
Siz de daha çok karıştırsanız çok memnun olurum =D
Sahi, siz ne yapıyorsunuz yerinde duramayan bıcırlarınızla?
canım bize niveanın bebek losyonu çok iyi geldi hiç kuruluk kalmadıKarpuz büyüklüğünde patates gibi bir sebze canım. Adana da haslayıp satarlar (dı) sokakta, mısır satar gıbı. Kiloyla alırdık....
Annem gelir yakunda yine. Aklıma getirdin yine arayıp isteyeyım. Bulsun getirsin
TesekkürlerSizlerin de kolayca gecer inşallah.
Benimkinin de kulak arkasında kuruluk olmuştu. Kaşıyor kanatıyor. Mustela tam gecirir gibi oluyor tekrar kaşıyor sil bastan. Annem "senin cildine bir tek arko iyi gelirdi dene" dedi. 2 gun surdum, gecti gitti. Basını sampuanlarken kulak arkasına degirmeyin.
Merhaba arkadaşlar nasılsınız buyuk oğlumun dersleri yoğunlaştı minnakımın dişleri ve ek gıdalarla gelen kabızlık sorunu uykusuzluk drrken deli gibi dolaşır oldum vakit denen sey bana yetmiyor malesef annemler de uzakta eşim biraz aksamları yardımcı oluyor çok şükür onun dışında yorgunluktan bitmiş haldeyim .
canım ben yağlı saçtan çok çektiim sebamed kullandım beğenmedim ama pro-zinc gerçekten çok güzel morunu sana tavsiye ederim köpürmesi fena sayılmaz ama güzel temizliyor ve geç yağlandırıyor doktor bana yediklerimiz de saçları yağlandırıyor demişti çok yağlı tüketmemeye çalışbenim de fena dokuluyor sebamed aldim ama faydasini goremedim cunku cok kopurmedigi icin cok sevmedim.
senin sampuan da mi kopurmuyor.
ben kullanıyorum oğlum çok sevdi 15 dk dan fazla üstünde tutmamak şartıyla gün içersinde zaman zaman bindiriyorum kendine güveni artıyor sanki üstündeİyi geceler herkese.
Bu yürüteç konusu kafamı kurcalıyor 3 gündür. Kayınvalidemin kolları ağrıyor Ceku'yu gezdirmekten. "Yürüteç alayım da kurtul =)" dedim, sevindi kadıncağız. Ceku olmuş 10 kilodan fazla, ben de evde olduğum günler perişan oluyorum.
Şimdi okuyorum zararlarıyla ilgili bir şeyler.. İş arkadaşlarım ise "benim kızım kullandı, bir şey olmadı" diyor. Ben de kullanmıştım gerçi... Ergenlikte çıkarmış zararları ortaya. Günde yarım saatten fazlası zararlıymış..
Günaydın herkese benim kuzunun ilk dişi çıktı digeride yolda biraz uzasin şiş hedigini dokecez inşallah yuretec ilk kızimda annem almıştı çok nadir bırakmıştım bundan evi süpürgeyle alacağım zaman durmazsa 5 dak bırakıyorum onun dışında bırakmam zaten kendi tutunup kalkıyor ellerinden tutup yürütüyorum erken yürüsün diye orman yaptırıyorum
evet canım çok şükür durdu bana iyi geldi dermotolog tavsiye etmişti umarım sana da iyi gelir
canım yiğenlerine içim parçalandı allah başka türlü engel çıkarmasın karşılarına hep yüzleri gülsün inşallahcanım merhaba bende giremediğim dönemlerde geçmişe dönüp dönüp senin postlarını aradım...tabiki üzüleceksin hepimiz insanız...her olaya aynı ağırlıkta tepkiler vermemiz zaten garip olurdu... insanın çok üzüleceği şeyler var kafasına takmaya değmeyecek şeyler var... ama bunlar geçecek..geçmek zorunda...çünkü sen ve kızın daha iyi bir hayata hazırlanıyorsunuz....en azından kızının başında sen varsın... sana bir şey olursa kızın ne yapsın... kızını düşünüyorsan önce kendine iyi bak ...tekrar tekrar bahsetmek istemiyorum ama benim yeğenleri biliyorsun..anasıda yok babasıda yok..aradabir annelerinin babalarının adıyla yazdığımız mektupları öpüp kokluyorlar... babaları yazmış gibi '' aslanlarım sizi çok özledim'' diye başlayan uyduruk mektuplar onları ayakta tutuyor... babam bize aslanım demiş diye gülüşüp eskiden çekilmiş fotoğrafınıda iliştiriyoruz yeni çekilmiş gibi...koyunlarına sokup uyuyorlar... ''hala biliyormusun ben bugün çok mutluyum diyorlar mektup geldiğinde...büyük yeğen sırf babasının mektuplarını okuyup ona mektup yazmak için okuma yazmayı çabucak öğrendi...benim yeğenlerin kötü birer anne babayla olmasındansa onları iyi hatırladıkları mektuplar daha iyidir...
beterin beteri, vardır...İdil imin aslan gibi annesi var yanında...inan bana en iyisi buydu çünkü Allah hep hayırlısını verir...herşey bitip çalışmaya başladığında ...üzerindeki kötü elektriği atacaksın...şimdi nefes aldığının bile farkında değilsin ama bebeğinle beraber yaşayacağınız çoook güzel günler var... Allah seni kızına, kızını da sana bağışlasın....
çok geçmişler olsun....benim kızda kulağını kaşıyor sürekli... egzama varmış kulağında...görünürde bir şey yok ama travazol sürüyorum akşamları kortizon olduğu için 2-3 gün sürcem ilk günden bile çok farketti kaşıntısı neredeyse azaldı...banyodan sonra kurulasam bile sabun artığı kalıyormuş kulağının arkasında...kulak kirinden dolayıda kaşınabilirmiş...
Hayırlı olsun canımGünaydın herkese benim kuzunun ilk dişi çıktı digeride yolda biraz uzasin şiş hedigini dokecez inşallah yuretec ilk kızimda annem almıştı çok nadir bırakmıştım bundan evi süpürgeyle alacağım zaman durmazsa 5 dak bırakıyorum onun dışında bırakmam zaten kendi tutunup kalkıyor ellerinden tutup yürütüyorum erken yürüsün diye orman yaptırıyorum
....
Bana da doktorum alma dedi yürüteç,bir de ben evde istemedim,duvarlara çarpa çarpa gezer diye de.abimlerde var,valla hep kullandı kızı,şimdi de gayet güzel yürüyor.
Biz de evde oyun parkı kurduk,o kadar rahatladım ki,bütün gün orda oynuyo desem yeridir.küçüklükten alışsın istedik,inşallah sıkılmaz.oraya bırakıyorum,rahatça işimi yapıyorum,oturucaksam da oturuyorum.düştü mü derdi yok.fotoğraf ekledim,pilsan melek oyun alanı....
İşte o 15-20 dk pek mantıklı gelmiyor bütün gün ilgilenen insan için. 2-2,5 saat uyanık kalan bebeği 10 dk oyalamış olmak pek öenmli görünmüyor. Mama sandalyesi yeter o halde.bizede doktor yürüteç kullanmayın kesinlikle dedi kullarının altından tutup yürüme alıştırmaları yapıyoruz .annemde perişan oluyor bende benim kızda 11kg ama çok mecbur kalırsanız 15-20 dak . koyabilirsiniz dedi biz almıştık ama yinede koymuyorum kaldırdım yatağına oturtup çok yoruluncatv. izletiyor annem alıştırmış ne yapalım onlarda haklı bir şey denmiyor çopcuklarla uğraşması bir yaştan sonra zor.
Bizde yürüteç aldık ama çok fazla tutmıyoruz genelde iş yaparken aralıklarla oturtuyoruz. Şimdilerde emeklemeden yürümek istiyor elinden tutuyoruz ayağa kalkıyor ama henüz adım atmadı.
Kimi zararlı diyor, k,mi zararsız..
Tartışılır.
ben kullanıyorum oğlum çok sevdi 15 dk dan fazla üstünde tutmamak şartıyla gün içersinde zaman zaman bindiriyorum kendine güveni artıyor sanki üstünde
canım ben kullanıyorum yürüteci... wc ye giderken yemeklere bakarken... işim olduğunda yada sabah işe gitmek için hazırlanırken...ama fazla tutmuyorum içinde 15 dakika falan...öbür türlü ağlıyor yere koysam ... oyuncaklarının üzerine atlıyor oturduğu yerde...sert oyuncaklarda karnına batıyor ağlıyor.. odadan her çıktığımda yapıyor bunu...saga sola duvarlara çarpıyor yürüteçle... en çok korktuğumda mutfağa girip fırına çarpıp üzerinde çaydanlık yada yemek varken üzerine devrilmesi...Allah korusun öyle şeylere dikkat etsin kv yeter... uzanacağı yerlerde örtü falan koymasın masa üzerindekilerle beraber tepesine düşer....emeklemiyor niyetide yok... kolundan tuutp yürütüyoruz ben evdeyken hep yere yatırıp ilerlemesi için ağlasada bırakıyorum ama sanki çıldırmış gibi ağlıyor... yürüteç bazen çok işe yarıyor...İyi geceler herkese.
Allah kolaylık versin canım...bizimde dişten gece uykularımız bitti gibi... çok şişti diş etleri ama 1 aydır böyleydi son 2 gündür ağzını açamıyor ağlarken...Merhaba arkadaşlar nasılsınız buyuk oğlumun dersleri yoğunlaştı minnakımın dişleri ve ek gıdalarla gelen kabızlık sorunu uykusuzluk drrken deli gibi dolaşır oldum vakit denen sey bana yetmiyor malesef annemler de uzakta eşim biraz aksamları yardımcı oluyor çok şükür onun dışında yorgunluktan bitmiş haldeyim .
ben bu güne kadar yürüteç yüzünden rahatsızlanan 1 bebek gördüm oda erkek bebekti ve yumurtalıkları şişmişti...şimdiye kadar kimseye bir şey olmadı diye bizimde başımıza gelmeyecek anlamına gelmiyor.... ama dediğim gibi bazen çok kurtarıcı oluyor... sen en güzelini yapmışsın...çok beğendim...bend ebakmıştım bu modele ama çok pahalı geldi... güle güle kullansın bebeğin...Ay canım benim ya,hiç kıyılmıyor işte.geçer inşallah çabucak.
Alt 2 bizde de beraber çıkmıştı.işte bu diş dönemi uzun sürüyor,sırayla bekliycez.
Biz 3 gün kalıp döndük,eşimi çok bırakmak istemiyorum,yalnız diye aklım kalıyo,o da özlüyo,beni neyse de kızını ayrı özlüyo tabi,kıyamıyorum.bir de kameradan babasına çok üzgün baktı,çok üzüldü babası.dişten mi,onu mu istedi emin de olamadık.üstüne de arkadaşımın kocası eve gelince ona bakıp,bir dk geçince azıcık ağladı,sanki bu benim babam değil der gibi.anlıycağın acaba arar mı babasını diye kurdukça kurduk.döndük,rahatladık:)
Biz de evde oyun parkı kurduk,o kadar rahatladım ki,bütün gün orda oynuyo desem yeridir.küçüklükten alışsın istedik,inşallah sıkılmaz.oraya bırakıyorum,rahatça işimi yapıyorum,oturucaksam da oturuyorum.düştü mü derdi yok.fotoğraf ekledim,pilsan melek oyun alanı.
Ben de 2.olunca nasıl tek başıma halledicem merak ediyorum,Allah kolaylık versin hepimize
amin canım inşallah...küçücük yaşlarında neden bu kadar çile çekiyorlar diye düşünüyorumda... bunları yaşamaları gerekiyor demekki... minnacık elleriyle koskoca dünyaya tutunmaya çalışıyorlar... minicik yürekleri nelere üzülür nelere kırılır şimdiden...Allah herkesin çocuğunun ayağına bile taş değdirmesin inşallah....canım yiğenlerine içim parçalandı allah başka türlü engel çıkarmasın karşılarına hep yüzleri gülsün inşallah
hayırlı olsun canım...inci gibi dişleri olur inşallah...benim kv de de diş hediği yapalım diyorda...böyle organizasyonlar bütçemizi aşar... sadece pilav olsa yine iyi.... ama bunun yanında bir sürü şeyler yapıyorlar.. gelenlere minik hediyeler kurabiyeler diş şeklinde pastalar falan...Günaydın herkese benim kuzunun ilk dişi çıktı digeride yolda biraz uzasin şiş hedigini dokecez inşallah yuretec ilk kızimda annem almıştı çok nadir bırakmıştım bundan evi süpürgeyle alacağım zaman durmazsa 5 dak bırakıyorum onun dışında bırakmam zaten kendi tutunup kalkıyor ellerinden tutup yürütüyorum erken yürüsün diye orman yaptırıyorum
canım ben kullanıyorum yürüteci... wc ye giderken yemeklere bakarken... işim olduğunda yada sabah işe gitmek için hazırlanırken...ama fazla tutmuyorum içinde 15 dakika falan...öbür türlü ağlıyor yere koysam ... oyuncaklarının üzerine atlıyor oturduğu yerde...sert oyuncaklarda karnına batıyor ağlıyor.. odadan her çıktığımda yapıyor bunu...saga sola duvarlara çarpıyor yürüteçle... en çok korktuğumda mutfağa girip fırına çarpıp üzerinde çaydanlık yada yemek varken üzerine devrilmesi...Allah korusun öyle şeylere dikkat etsin kv yeter... uzanacağı yerlerde örtü falan koymasın masa üzerindekilerle beraber tepesine düşer....emeklemiyor niyetide yok... kolundan tuutp yürütüyoruz ben evdeyken hep yere yatırıp ilerlemesi için ağlasada bırakıyorum ama sanki çıldırmış gibi ağlıyor... yürüteç bazen çok işe yarıyor...
bende yürüteci nasıl anlattıysam..asla kullanılmaması gereken bir şey değil aslında yani bebeği oyalamak için değilde kısa süreliğine güvenli bir yere koymak için ideal... yoksa zaten bebek için direk tembellik aracı...geç yürümesini sağlıyor...kv bana wc ye bile gidemediği söylüyordu.. ki bazen bende o kadar sıkışıyordumki kız kucağımda bile giriyordum önceden... işte böyle anlar için iyi...
Allah kolaylık versin canım...bizimde dişten gece uykularımız bitti gibi... çok şişti diş etleri ama 1 aydır böyleydi son 2 gündür ağzını açamıyor ağlarken...
ben bu güne kadar yürüteç yüzünden rahatsızlanan 1 bebek gördüm oda erkek bebekti ve yumurtalıkları şişmişti...şimdiye kadar kimseye bir şey olmadı diye bizimde başımıza gelmeyecek anlamına gelmiyor.... ama dediğim gibi bazen çok kurtarıcı oluyor... sen en güzelini yapmışsın...çok beğendim...bend ebakmıştım bu modele ama çok pahalı geldi... güle güle kullansın bebeğin...
amin canım inşallah...küçücük yaşlarında neden bu kadar çile çekiyorlar diye düşünüyorumda... bunları yaşamaları gerekiyor demekki... minnacık elleriyle koskoca dünyaya tutunmaya çalışıyorlar... minicik yürekleri nelere üzülür nelere kırılır şimdiden...Allah herkesin çocuğunun ayağına bile taş değdirmesin inşallah....
canım 9. aydan sonra yürütecin bir zararı yokmuş ama şimdi bebeğin boyuda çok önemli...yürütece koyduğunda rahatlıkla ayakta durabiliyorsa yani kasıklarını sıkıştırmıyorsa...ben kısa süreliğine diyorum ama benim kv belki uzun süre tutuyordur...gerçi benim kız ilk 10 dakikadan sonra yürüteçtende sıkılıyor... beni al diye ağlıyor....İşte o 15-20 dk pek mantıklı gelmiyor bütün gün ilgilenen insan için. 2-2,5 saat uyanık kalan bebeği 10 dk oyalamış olmak pek öenmli görünmüyor. Mama sandalyesi yeter o halde.
Çok kullandırmak zararlı, orası kesin de yararı pek yok..
Evet, eminim Ceku da bayılır. Ama halıya takılıp yuvarlanmasını veya kendini hızlandırıp sağa sola çarpmasını göze alamadım. Babanesi bile "istemez öyleyse" dedi.
Bu arada park yatağın mekanizmasını taşınırken bozduğum için park olarak kullanamıyorum, onu anladım.
haklısın zaten şurda kv nin dayanacağı 1-2 ay daha sonra emeklemeye yürümeye bile başlarlar....yürüteç alıp bebeği yüreği ağzınızda izlemeye hatta yürümessini geciktirmeye gerek yok...ben almadım yürüteci daha ela doğmadan evdeydi...hatta kullanmasınlar diye yanlışlıkla kırmayı bile düşünmüştüm .. bana sorarsan evde olmasaydı kullanmak için sanırım almazdımİşte Ceku kucakta, yerde, beşikte, arabada ve mama sandalyesinde ... uyanık olduğu an kımıldamadan duramayan bir canlı yavrusu.. Sevinince ellerini değil ayaklarını çırpıyor.. O kadar diyeyim.
Onu yürüteçte düşünüyorum da... Speedy Gonzales gibi evde fır döner ve her yere çarpar.. O kısacık sürede (10 dk) yüreğimiz ağzımıza gelir. Rahat edeceğiz derken iyice deliririz telaştan. En iyisi sabit kalsın.
Park yatak servisi İstanbul'a gönderecekmiş tamir için. 1-2 haftayı bulurmuş toplam süre. Çocuk o arada başka yatağa alışır. Ben kendim Türk usulü tamir edeceğim mecburen..
İyi geceler herkese.
Ben park yatak aldım, aslında onu kullanabilirim oyun alanı niyetine. Bu resimdeki de gayet sevimliymiş. Yer minderini kaldırdım bugün. Çünkü orada durmuyor, halının ve parkenin üzerine yuvarlanıyor göz açıp kapayıncaya kadar. Park yatağı odadan odaya taşıma işi olmasa çoktan kullanırım da işte... Ceku hâlâ üst seviyesinde uyuyor.
Aktivite masası alayım, dedim. Bakındım vaz geçtim. Hem çok pahalı hem de 2 gün sonra artık sıkılmış olacak.
Geçen gün kocama dedim ki "Yahu Ceku ne zaman 18'ine gelecek de biz baş başa kalacağız?!"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?