Ben park yatak aldım, aslında onu kullanabilirim oyun alanı niyetine. Bu resimdeki de gayet sevimliymiş. Yer minderini kaldırdım bugün. Çünkü orada durmuyor, halının ve parkenin üzerine yuvarlanıyor göz açıp kapayıncaya kadar. Park yatağı odadan odaya taşıma işi olmasa çoktan kullanırım da işte... Ceku hâlâ üst seviyesinde uyuyor.
Aktivite masası alayım, dedim. Bakındım vaz geçtim. Hem çok pahalı hem de 2 gün sonra artık sıkılmış olacak.
Geçen gün kocama dedim ki "Yahu Ceku ne zaman 18'ine gelecek de biz baş başa kalacağız?!"
haklısın zaten şurda kv nin dayanacağı 1-2 ay daha sonra emeklemeye yürümeye bile başlarlar....yürüteç alıp bebeği yüreği ağzınızda izlemeye hatta yürümessini geciktirmeye gerek yok...ben almadım yürüteci daha ela doğmadan evdeydi...hatta kullanmasınlar diye yanlışlıkla kırmayı bile düşünmüştüm .. bana sorarsan evde olmasaydı kullanmak için sanırım almazdım
Bizim ki artık tırmanmaya başladı için zor tutuyorduk. Yatarak oynardı şimdi durmuyor diye aldık hafta başı. Valla yapmam dediklerimi yapar oldum :) acil durumlarda koyuyorum ve biraz yürüsün diye. İki gündür koltuğa tutunarak gitmeye başladı etkisi var mı yürüteç in bilmiyorum ama On beş dk geçmiyor ve hep yanında olmak gerek çarpıyor bazen
Ceku yu anlatırken bizim kızdan bir tane daha varmış dedim. Yorulmak ne demek bilmiyor. Hareket hareket hareket.. Annem totosu için film çektirin kurt olmasın diye dalga geçiyor %) :)
Benim oyun çitinin içinde küçük oyun alanı daha vardı fotoğrafta,oyuncaklı,onunla da çok oynuyor,ondan alıp etrafına yastıklar koysan yerde oynar belki.
Bence 18 nasıl oldular anlamayız bile,baksana nerdeyse 1 yaşına giricekler,ben hiç anlamadım,zaman kavramı kalmadı.
Günaydıın
Komşum da bugün amniyosentez yaptırdı,5 aylık bebek,hep bir sıkıntı var,aynı yollardan geçtik,kucağımıza sağlıkla aldık çok şükür,inşallah o da alır,çok zor böyle beklemesi de,stresi de.3 güne sonuç bekliyolar,nolucak bakalım.
ÇOK ZOR ALLAH YARDIMCISI OLSUN benimde bir arkadaşım yaptırdı risk çıktı ama aldırmadır allahım yazdıysa bozsun çift cinsiyetli yumurtalığı var ama hormonları erkek bazkınmış üniversitedeler aylardır çocuk yaşına geldi bir dizi ameliyeat geçicerecek allah kimseyi evladıyla sınamasın inşallah güzel haberler alır.Günaydıın
Komşum da bugün amniyosentez yaptırdı,5 aylık bebek,hep bir sıkıntı var,aynı yollardan geçtik,kucağımıza sağlıkla aldık çok şükür,inşallah o da alır,çok zor böyle beklemesi de,stresi de.3 güne sonuç bekliyolar,nolucak bakalım.
biz öyle bir sorun yaşamadık tabi olmayacak diye bir şey yokİşte o 15-20 dk pek mantıklı gelmiyor bütün gün ilgilenen insan için. 2-2,5 saat uyanık kalan bebeği 10 dk oyalamış olmak pek öenmli görünmüyor. Mama sandalyesi yeter o halde.
Çok kullandırmak zararlı, orası kesin de yararı pek yok..
Evet, eminim Ceku da bayılır. Ama halıya takılıp yuvarlanmasını veya kendini hızlandırıp sağa sola çarpmasını göze alamadım. Babanesi bile "istemez öyleyse" dedi.
Bu arada park yatağın mekanizmasını taşınırken bozduğum için park olarak kullanamıyorum, onu anladım.
Allah yardımcısı olsun...beklerken dünyada ne kadar kötülük varsa çevresini sarmış gibi hissediyor insan...sağlıkla kucağına alsın bebeğini inşallah...Günaydıın
onun ayacıklarını ,minik parmaklarını yerim ben...benim kızda aynı kalçasına kadar kaldırıp ayaklarını bir hışımla yere vuruyor...ama çoğumuzun bebeği bunu çok erken yapmaya başlamıştı... bu nedenle küvetinde yıkıyamıyorum,ayağını bacağını kıracak çünkü... ayakta duruyor banyoda ben tutup yıkıyorum eşimde suyu döküyor...Yanlışlıkla kırmak iyi fikirmiş.. Yani, zaten pek bir derman olmayacağından varlığı da gereksiz geldi.
Cevap veren herkese teşekkür ederim, bu arada.. Karar vermemde çok yardımcı oldunuz gerçekten. Hepinizi yanaklarınızdan, bebelerinizi de gıdılarından öperim.
Aynen.. hep yanında olmak gerek. Devrilebilir de halıya vs takılıp. Gözetim altında kullanmalı mutlaka.
Biz de doğduğu hastaneye geri götürmeyi düşündük bi' ara: "Doktor Bey, bu bebek arızalı çıktı! Lütfen fabrika ayarlarına döndürür müsünüz?"
Babam (Ceku henüz 1,5 aylıktı ve hamileliğimden beri hiç kesmediği tekmeleme hareketini durmaksızın sürdürüyordu) dedi ki: "Bu kız hasta mı acaba? Ayakları hiç durmuyor!"
Ceku yastık duvarları boğuşma ve ağzına sokma yöntemiyle aşıyor.
Hamileliğin 5. ayında ebe hemşire demişti: "O doğsun asıl o zaman gör hareketi!" Haklıymış..
Valla bana 3 yıl geçmiş gibi geliyor. Daha uzuuuuun bir yolum var..
aile için ne kadar zor olsada minik bebeğin ileride inşallah hatırlamayacağı sıkıntıların hepsi en kısa zamanda biter inşallah....Allah yardımcıları olsun...ÇOK ZOR ALLAH YARDIMCISI OLSUN benimde bir arkadaşım yaptırdı risk çıktı ama aldırmadır allahım yazdıysa bozsun çift cinsiyetli yumurtalığı var ama hormonları erkek bazkınmış üniversitedeler aylardır çocuk yaşına geldi bir dizi ameliyeat geçicerecek allah kimseyi evladıyla sınamasın inşallah güzel haberler alır.
allah yardımcısı olsun benim görümceye de demişlerdi doğunca bir şey çıkmadı inş o da sağlıklı bir şekilde alır kucağına bebeğiniGünaydıın
benim saclarim kurucanım ben yağlı saçtan çok çektiim sebamed kullandım beğenmedim ama pro-zinc gerçekten çok güzel morunu sana tavsiye ederim köpürmesi fena sayılmaz ama güzel temizliyor ve geç yağlandırıyor doktor bana yediklerimiz de saçları yağlandırıyor demişti çok yağlı tüketmemeye çalış
ben de yapmam dediklerimin hemen hepsini yapiyorumBizim ki artık tırmanmaya başladı için zor tutuyorduk. Yatarak oynardı şimdi durmuyor diye aldık hafta başı. Valla yapmam dediklerimi yapar oldum :) acil durumlarda koyuyorum ve biraz yürüsün diye. İki gündür koltuğa tutunarak gitmeye başladı etkisi var mı yürüteç in bilmiyorum ama On beş dk geçmiyor ve hep yanında olmak gerek çarpıyor bazen
ben de cektireyim gorunurseCeku yu anlatırken bizim kızdan bir tane daha varmış dedim. Yorulmak ne demek bilmiyor. Hareket hareket hareket.. Annem totosu için film çektirin kurt olmasın diye dalga geçiyor %) :)
;Ya orman yazmayacaktim itman yaptırıyorum yazacaktim
Maşallah canım.Ölçtüm ölçtüm 75 cm olmuş :)
aslında snowyycim yemiyor diye sürekli düşünmemin altında acaba ben yanlış şeyler mi yapıyorum veya yapamıyor muyum diye bir his var:Masallah canim
Gulme komsuna gelir basina misaliBirkac ay sonra herseyi yiyor iciyor olacaklar. Biran once bu moddan cikmani diliyorum. Cunku cocuk 10 yasina da gelse maalesef o tarz anneler "bu tabaktaki bitecek, ama olmaz ki arkandan aglar" diye cocuga yemegi zehir ediyor.
Masada gulelim eglenelim. Herkes istedigini istedigi kadar yesin
iyi akşamlar kızlar. Çok şükür istediğimiz okul oldu rapor alamazsam bile süt izni kullanacağım 8-12 çalışacağım süper olacak :)
Allah yardımcısı olsun...beklerken dünyada ne kadar kötülük varsa çevresini sarmış gibi hissediyor insan...sağlıkla kucağına alsın bebeğini inşallah...
onun ayacıklarını ,minik parmaklarını yerim ben...benim kızda aynı kalçasına kadar kaldırıp ayaklarını bir hışımla yere vuruyor...ama çoğumuzun bebeği bunu çok erken yapmaya başlamıştı... bu nedenle küvetinde yıkıyamıyorum,ayağını bacağını kıracak çünkü... ayakta duruyor banyoda ben tutup yıkıyorum eşimde suyu döküyor...
fabrika ayarlarına dönerse ...yüklediğin bütün bilgiler silinir...
bir insan dünyaya getirmek..büyütmek .eğitmek...dışarıdan olağan gibi görünsede...aslında olağanüstü bir durum...onun hayatına soktuğumuz herşeyden biz mesulüz...yürütecinden tut yedirdiğimiz gıdalara,hatta uyurken okuduğumuz masallara kadar...tahihi yazan,hayatın akışını iyi yönde kötü yönde değiştiren bütün insanların bir zamanlar bebek olduğunu düşünürsek...bir bebek büyütüyorum dan öte...bir hayatı şekillendiriyorum demek daha doğru olur...
bu yüzden sorumluluğumuz büyük...ve sen Ceku için çok iyi bir annesin...
hamileliğimin ilk zamanlarında geç yumurtlamadan dolayı oğlum görülmeyince yaşadığım duyguyu anlatamam komşunu da az çok anlıyorum. İnşallah sonucu iyi çıkar. Hareketli çocuklarımızda pek vakit olmuyor ama vaktin varsa yanında olmaya, teselli etmeye çalış. Sonuçtan da bize de bilgi ver canım.
ÇOK ZOR ALLAH YARDIMCISI OLSUN benimde bir arkadaşım yaptırdı risk çıktı ama aldırmadır allahım yazdıysa bozsun çift cinsiyetli yumurtalığı var ama hormonları erkek bazkınmış üniversitedeler aylardır çocuk yaşına geldi bir dizi ameliyeat geçicerecek allah kimseyi evladıyla sınamasın inşallah güzel haberler alır.
Allah yardımcısı olsun...beklerken dünyada ne kadar kötülük varsa çevresini sarmış gibi hissediyor insan...sağlıkla kucağına alsın bebeğini inşallah...
allah yardımcısı olsun benim görümceye de demişlerdi doğunca bir şey çıkmadı inş o da sağlıklı bir şekilde alır kucağına bebeğini
iyi akşamlar kızlar. Çok şükür istediğimiz okul oldu rapor alamazsam bile süt izni kullanacağım 8-12 çalışacağım süper olacak :)
maşallah erkek adama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?