dünürcülük oynayalım dedim oynatmadn mı.bizim çocuklar büyüyene kadar çeyiz kelimesi bile kalmayacak kalsa da biz geline sensin diyebilcez mi acep:)görümcenin kızıyla benim kızın doğum günü aynı gün...benim kız daha dünyada yokken görümcemin kızının doğum günü pastasını ben hazırlıyordum... bu yaş günlerinde de 2 katlı bir pasta yaparım heralde..onun dışında bir action olmayacak...resim falan çekeceğiz mutlaka ama zaten hatırlamayacağı için o günü..pek düşünmedim...ileriki yaşlarında sanırım şaşalı bişeyler yaparız...
en güzel çeyiz güzel ahlak...inşallah öyle bir insan olur...bezini mamasını düzüyoruz şimdi inşallah büyüdüğünde kendi karar verir çeyizine...canları sağ olsun hepsinin...
canım canını sıkma...benim kızda aynen senin anlattığın gibi...ama iş başa düşünce herkes bir yolunu buluyor... aynı evin içinde hep beraber değilde bence bir kaç gün yalnız bırak bakıcı ile bebeğini...benim kız alıştı... aynı huylarına ben eve gelince devam ediyor...ama gündüz kv ye alıştı... akşam memeden ayrılmıyor gündüzde kv nasıl uyutuyorsa ona alıştı... hiç düşünme nasıl olacak diye.. herşey yoluna giriyor...bakıcıyada alışır...onun rutinine de...gönlün rahat olsun...
bize bir yaş dediler aşı için kafam karıştı iyice arayıp sormalıOğlumun bugün genel kontrolü vardı kan ilacı içmiyor diye kan testi isteyin demiştim annemlere. Maşallah 40 çok iyi çıkmış. İçiyorsa kullanın içmiyorsa bırakın demişler. d3 bir yaşına kadar devam.
Çok şükür bir sıkıntımız yok. 9.ayda karma aşımız varmış. Menenjit aşısı da 1 yaşındaymış. Durumlar böyle.
YuhIyi geceler
Iki senelik evli olup da kayinvalidesi her sene farklı zamanlarda gelip her sene toplamda en az 60 gun kendisinde kalan var mi? Anlasabilsek ve her şeye karismayan biri olsa neyse? Keske yeni evliyken biraz bizi kendi halimize biraksa. Buyuk oglunda az az kaliyor ve ancak o gelini yurtdisindayken daha cok kaliyor. Bir ay sonra işe baslayacagim ve kalan bu surede kendi halimde olmak istiyorum. 1 ay oldu geleli, bunun yarisinda bizimleydi. Bir ay daha buralarda olma niyetinde. Lutfen bana bir fikir verin.
ins hayirlisiyla olur snowyimGunaydın güzeller, iyi hafta sonları
Üst dişleri uzadı iyice. Cocugun cehresini ifadesini be kadar degiştirdi 2 diş. Cok çirkin oldu ayy:)
Ev bakmaya gidecegiz birazdan. Hayırlısıysa olur inşallah;
Masallah paşana
bu abarti versiyonu degil mi??Sagdaki gibi oldu
230 m2 290bin ve 4+1 super otesi bir fiyat 1.kat falan deme al benceDaha iyisini alırsın inşallah canım. Antep te ev degil saray satıyorlar sanki. Biz de 4+1 niyetlendik. Müteahhit tanıdık kolaylık yaparım dedi 10 gun önce. Ev 230 metre kare 290 demisti. Gittik begendik. Odemede anlasmaya gelince adamin rengi degisti. Ben 290 i 1. Kat icin demistim. Sizin istediginiz kat 370 dedi. Ici de bos evin. Mutfak banyo vs biz yaptiracagiz daha. Bir de tapuda kucuk gosterdim yuksek kredi de cekemezsiniz dedi. Faiziyle maksimum 300 luk evi bize 500 e vermeye kalkti...
Elimiz bos donduk anlayacagin. Seni cok iyi anliyorum. Hayirlisi olsun hakkimizda:)
dertlisin sen de kardesbenimki de hiç gelmez torunu oldu görmeye gelmedi biz götürdük erzurumlara ama telefondan oğlu aracılıyla idare etti her şeyi(!)
ben de bu soruyu soracaktimGunaydin, keyifli pazarlar
Bunlar buyudukce bagimsizlasiyorlar. Beb yanina gitmesem ya da gel demesem oglanin benle hic alakasi yok. Varligini bile unutturuyor. Kaybolup evi kesfe cikiyor
Aylar var daha ama, dogum gunu icin plani olan var mi?
geciciligi mi kaldi 8-9aylik oldular artikbiz varız canım hem antibiyotik hem ağrı kesici şurup gündüz de gece de uyku yok hoppacık yapıyoruz yürüyoruz dizleri tutmuyor uykusu var ama uyumuyor bizi de uyutmuyor geçici bir şeydir umarım iki üç yaşına kadar geçer artık ayları belemekten vazgeçtim bebeklik bitmeden rahat yok:)
ek gida almiyor memeyi bekliyor aksama kadar diyordunhiç durmuyor beş dakika oturmuyoruz kucak istiyor kucakta durmuyor ya yürüyecek zorla az az yada kucakta evi gezecek.mama sandalyesi aldık ilk gün beraber oturduk sofraya 15 dk durmadı sıkıldı saat 12 de emdi en son.uyurken emiyordu şimdi uyurken memeyi verince ağlıyor dişşiz ama ısırıyor acıtıyor vermeyeyim die.memeyi bırakacak sanırım biberon da almıyor bilemedim artık.çocuğu kendi kendine oynayan uyuyan bebeklere kocaman maşallah benden nazar değmesin
Gunaydın canlarGüzel bir hafta diliyorum hepimize. Uzun zamandan beri ilk defa sabaha kadar uyumuşum Ama 6 da uyandı sıpa İşi gücü var ya yetişecek
iki kuzuya da mavis teyzelerinden birer masallahoh maşallah benim oğlumda hafta sonu uyuttu annesini. Artık büyüyorlar annesi.
keskeee ama artik umidim yokBirde biz uyusak keşke :)))
10saat boyunca hic mi birsey yemiyor?ben işe erken başladığım için pek farketmemiştik.56 günlüktü şimdi çok zor seni anlıyorum ikiniz içinde ama onun için daha zor.zamanla alışacaktır dün 10 saat emmedi feryat figan sağdım biberonla içti gece de aynıydı uykuda emmedi memeyi verdiğim an ağladı uyandı ama en son denedim saat 10:30 da emdi.geçen haftada beni bekliyor biberonu almıyordu.demek istediğim belli de olmuyor tekrar tekrar denemek gerek.bakıcılar malesef kolay olsun istiyor herşey uyusun hemen yemek yesin uslu olsun öyle çocuk ben bulsam:)derken yeni bir bakıcı bulduk 500 3 ay sonra 600 sadece eymen tabi bakabilirse 8-5 calışacak temizlik yemek yok.kadın 1 ay deneme süreci olsun dedi.eymen bakıcıyı 3 günde kaçırmazsa iyi::))üzülme önemli olan ilk şey bakıcının bebeğini sevmesi ve bebeğinin de onu gerisi olur sevmezse sıkıntı orda başlar
kendi kendine nasil uyudu patecan?Uykusuz annelere gelsin :)))
Memeci oğlumu cuma cumartesi pazar gece hiç emzirmedim ilk gece 10 ikinci gece 6 kez meme diye ağladı her seferinde kucağıma aldım sakinleştirdim geri yatırdım ilk uyanmalarında yarımsaat sürdü dalması ama ilerleyen saatlerde 1 yada 2 kucağıma alıp bıraktıktan sonra uyudu.. 2. Gece emzirmediğimden süt dolmuş üstüm ıslanmış epey3. Gece kıyamayıp ve süt ziyan olmasın diye gece 12 de emzirdim ama sabah 5 de uyandı 1 saat uğraştım uyumadı , bizde yarımsaat oynadık yatakta sonra emzirdim ve uyuya kaldı ama 10 dakika uyudu sadece... Bu gece daha uyanmadı , şaştım ehuehue ... normalde 2 yada 3 kez uyanmıştı.. Ve cumadan beri akşam uykusuna 7.40 da dalmış oldu kendi kendine :)Uyumayı öğretebilsem ikimizde rahatlayacağız :) inşallah başarılı oluruz :))
Her akşam farklı uyuyor :) mesala bu akşam 15 dakika sürdü sadece 6:30 da mamasını yedi 7 de yatağa çıktık emzirdim ışıkları kapadım ... 2 kez kucağıma alıp bıraktım , ağlayacak gibi olunca cöö yapıp ağlamasını engelledim ama yemedi bende hemen bacaklarına masaj yaptım sakinleşti o arada karanlıkta diş kaşıyıcısını eline geçirmiş gacur gucur yapıyor bende hemen yatağın ucuna çömelip sessiz bekledim ses kesilince tekefonun ışığıyla baktım garibim kaşıyıcı ağzında uyuya kalmış :) bazen uyku arkadaşı filin etiketi yada battaniyenin etiketini ya emerek yada izleyerek uyuyor :) evdeki herşeyin etiketini kesip ona etiketten kolye yapsam anında uyur mu ki10saat boyunca hic mi birsey yemiyor?
kendi kendine nasil uyudu patecan?
artik gece emzirmeyecek msn?pispis mi sadece?
ben kendimce kestim gece beslenmesini ama oyle bagirarak uyaniyor ki sakinlestiremiyorum mecbur yinw veriyorum
yani pek bir yol alamiyorum
Kahvaltı ; yumurta sarısının tamamı 1 tatlı kaşığı pekmez , 1 tatlı kaşığı ekşimik , 2 fındık (bazen badem bazen ikiside)çeyrek kızarmış ekmek , çeyrek salatalık , 1 zeytin , ceviz büyüklüğünde meyva...dr ek gida %30 olmali dedi ama icim rahat degil cok az gida aliyor
sabah1 tatli kasigi peynir
oglen 1-2 parca sebze ( et de istemiyor bu ara)
ogleden sonra 1/2 meyve 1/2 yogurt
gecen konusmustuk ama tekrar gunluk miktarlari paylasir msniz?
etiket meraki bir bizimkinde degilmis demekHer akşam farklı uyuyor :) mesala bu akşam 15 dakika sürdü sadece 6:30 da mamasını yedi 7 de yatağa çıktık emzirdim ışıkları kapadım ... 2 kez kucağıma alıp bıraktım , ağlayacak gibi olunca cöö yapıp ağlamasını engelledim ama yemedi bende hemen bacaklarına masaj yaptım sakinleşti o arada karanlıkta diş kaşıyıcısını eline geçirmiş gacur gucur yapıyor bende hemen yatağın ucuna çömelip sessiz bekledim ses kesilince tekefonun ışığıyla baktım garibim kaşıyıcı ağzında uyuya kalmış :) bazen uyku arkadaşı filin etiketi yada battaniyenin etiketini ya emerek yada izleyerek uyuyor :) evdeki herşeyin etiketini kesip ona etiketten kolye yapsam anında uyur mu ki)))))
patecan 1 kaseyi nasil yiyor?zorlamadan kasigi gorunce aciyor mu agzini?Kahvaltı ; yumurta sarısının tamamı 1 tatlı kaşığı pekmez , 1 tatlı kaşığı ekşimik , 2 fındık (bazen badem bazen ikiside)çeyrek kızarmış ekmek , çeyrek salatalık , 1 zeytin , ceviz büyüklüğünde meyva...
11 de meyva 2:30 da 1 tam kase çorba 5 gibi haşlanmış sebze 6:30 150 ml yulaf unlu mama ...
Ne zaman isterse emiyor saati yok :)
etiket meraki bir bizimkinde degilmis demek
sut icerken uyuyor mu?uyuyunca mi yatagina koyuyorsun?
gece uyaninca ne kadar kaliyor memede?
patecan 1 kaseyi nasil yiyor?zorlamadan kasigi gorunce aciyor mu agzini?
oyun mu oynatiyorsun?yatirip agzina mi dokuyorsun yoksa??
benimki agzini acmiyor kendi eliyle yiyecek illa 1-2 parca sebze oluyor o da
Yuh
Allah'tan yok bizimkinin oyle bir huyu
ins hayirlisiyla olur snowyim
bu abarti versiyonu degil mi??
230 m2 290bin ve 4+1 super otesi bir fiyat 1.kat falan deme al bence
dertlisin sen de kardes
ben de bu soruyu soracaktim
geciciligi mi kaldi 8-9aylik oldular artik
ek gida almiyor memeyi bekliyor aksama kadar diyordun
simdi ek gida aliyor mu?
isirmasiyla meme istememesinin alakasi yok kurma kafanda
dislerinin ne ise yaradigini anlamaya calisiyor.
benim oglum da isirirken yuzume bakiyor dikkatle ne tepki veriyorum diye
iki kuzuya da mavis teyzelerinden birer masallah
keskeee ama artik umidim yok
10saat boyunca hic mi birsey yemiyor?
kendi kendine nasil uyudu patecan?
artik gece emzirmeyecek msn?pispis mi sadece?
ben kendimce kestim gece beslenmesini ama oyle bagirarak uyaniyor ki sakinlestiremiyorum mecbur yinw veriyorum
yani pek bir yol alamiyorum
dr ek gida %30 olmali dedi ama icim rahat degil cok az gida aliyor
sabah1 tatli kasigi peynir
oglen 1-2 parca sebze ( et de istemiyor bu ara)
ogleden sonra 1/2 meyve 1/2 yogurt
gecen konusmustuk ama tekrar gunluk miktarlari paylasir msniz?
etiket meraki bir bizimkinde degilmis demek
sut icerken uyuyor mu?uyuyunca mi yatagina koyuyorsun?
gece uyaninca ne kadar kaliyor memede?
patecan 1 kaseyi nasil yiyor?zorlamadan kasigi gorunce aciyor mu agzini?
oyun mu oynatiyorsun?yatirip agzina mi dokuyorsun yoksa??
benimki agzini acmiyor kendi eliyle yiyecek illa 1-2 parca sebze oluyor o da
Snowy canım evmi arıyorsunuz... Allah gönlünüze göre versin inşallah :) rast gelsin inşallah
Kızlar zor durumdayımbebeğim doğdundan beri uyku sorunu olan bir çocuktu, gaz problemimiz vardı, ve sallayarak uyuttuk, zaten ilk 6 ay tek bırakıp ağlatmayın diyorlardı. Şimdi 8.ayımıza yaklaştık ve uyku saatleri tam bir işkence. Yatağına bırakayım biraz ağlasın diyorum ama öyle böyle değil çıkdıracak gibi ağlıyor . En fazla 10 dk sonra geri alıyoruz, bi çözüm yolu yokmudur, hep sallayarakmı uyutacağım ben
Kahvaltı ; yumurta sarısının tamamı 1 tatlı kaşığı pekmez , 1 tatlı kaşığı ekşimik , 2 fındık (bazen badem bazen ikiside)çeyrek kızarmış ekmek , çeyrek salatalık , 1 zeytin , ceviz büyüklüğünde meyva...
11 de meyva 2:30 da 1 tam kase çorba 5 gibi haşlanmış sebze 6:30 150 ml yulaf unlu mama ...
Ne zaman isterse emiyor saati yok :)
Benim oğluş boylu olduğu için kilo belli olmuyor :) garibim yürüse zayıflayacak :)patecim benim oğlumda senin oğluna benzer yemekler yiyor. Anladım bizim çocukların neden bu kadar kilo aldığını:) Aman sağlıklı olsunlar da:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?